Labai smagu, kad ši temelė keliaujančių į Paryžių dėka, tapo aktyvesnė. Prieš savo dvi keliones aš tiek daug naudingos info čia gavau, kad tiek jokiuose kelionių giduose nebūčiau gavusi.
Aš tik sugrįžusi ir vėl kliedžiu Paryžiumi, kadangi sesuo labai nori pamatyt Paryžių ir planuoja kelionę kovą-gegužę, labai įmanoma, kad vėl prisijungsiu.
Nelabai norėjau rašyti neigiamą patirtį įvykusią Paryžiuje, bet gal kas nors pasimokys iš manęs ir nepaklius į tokius pat spąstus. Mane vištelę, šįkart liaudiškai tariant "išdūrė" vienas vaikinukas Metro stotyje. Vykome į Disneilendą iš remontuojamos "Halles de Chatellet" stoties ir aš pasimečiau prie bilietų automato, nemokėdam įsigyti bilietų, (buvau naudojusis tik vieną kartą automatu, vis užtaikydavome, kur kasininkai parduoda bilietus), taigi jis man pasisiūlė pagelbėt - nupirkti bilietus atseit savo kortele, o aš jam sumoku grynais 70 eurų, aišku man kilo klausimas kodėl už 3 žmones tiek daug mokėti, bet jis mandagiai paaiškino, kad čia pirmyn - atgal, aš sumokėjau, o finale gavau - 3 bilietus už 70 eurų, kurių reali vertė 3,6 Euro, nes tai buvo Carnet su nuolaida studentui, už kuriuos mus dar ir būtų nubaudavę. Negana to, jis dar mus paspartino įsėsti į ne tą traukinį ir pradėjom kelionę neteisinga linkme. Tik sėdėdama traukiny išsiaiškinau, kad čia apgavystė, vienos pracūzės dėka, persėdome į teisingą traukinį, ji padėjo įsigyt teisingus bilietus ir sėkmingai nuvykom į vaikų taip išsvajotą Disneilendą. Patirtis buvo labai skaudi, norėjos bliauti, kad mane suaugusią moterį taip apkvailino, bet ačiū Dievui įspūdžiai patirti Disneilende užglaistė nuoskaudas.
Na, o moralas tas, kad ne visi žmonės ten geranoriški ir nepasitikėkite kiekvienu kuris mandagiai siūlys pagalbą "užsieniečiui, kuriam sunku svetimam mieste" (čia būtent to vaikinuko žodžiai). Siaučia ten sukčiai - dar ir kaip
, pradedant nuo tų eifeliukų pardavinėtojų, kurie visokiais būdais bando prastumti savo prekes, tęsiant ir įvairiais gatvės prašinėtojais, bei tokiais "geriečiais" gelbėjančiais užsienio turistams.
QUOTE(Nata* @ 2015 11 06, 13:36)
naudojomės ta sistema Lisabonoje - super suveikė, labai pigu ir gerai buvo, bet tada keliavome 5-iese, tad kaina stipriai mažesnė nei booking-o buvo.
Dar labai gera svetainė - homeaway.co.uk - ne kartą Britanijoj ja pasinaudojome ir toj pačioj Portugalijoj, Algarvėj, kur daug butų priklauso britams.
Šitų svetainių minusas (mano požiūriu), kad nėra atšaukimo nemokamo...
Mes irgi užsakėme butuką būtent per šią svetainę, beja, dar ir nusiderėjome: mokėjome už 4 naktis 350 eurų (nuderėjome 29 eruus), kadangi vykom dvi mamos su dviem dukromis, tad kainą dalinomės perpus, išėjo 1 naktis vienai šeimai tik 44 eurai.
Butukas buvo tikrai labai jaukus, mielas, bėda tik ta, kad per nežinojimą pasirinkom blogą gatvę -
St. Denis. Strategiškai ji tikrai labai gera, netoli Luvras, Notre Dame, bet tik įžengę į ją patyrėm šoką - pasirodo tai prostitučių ir seksšopų gatvė