Įkraunama...
Įkraunama...

Paryžius

QUOTE(meduolisvz @ 2015 11 06, 16:07)
Na zinote,man jau ir Lietuvoj brangoka alu bare gerti.... Taigi pilna supermarketu,nusiperki to alaus,isidedi i popierini paketa ar turi vienkartiniu stiklinaiciu ir pa-da-ba-da-ba-da-ba-dam palei upe kur....

taip nevalgę visą laiką Paryžiuje ir prabuvote???
Na, nors vieną kartą per dieną, įprastai vakare, tikrai norisi kad ir paprastesnėj maisto įstaigoj prisėsti ir pavalgyti. O prie valgymo ir atsigerti cool.gif

Hariene ir kiti , kurie pradėjote ir toliau tęsiate, super darbą atliekat su ta sisteminta info thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Harienė @ 2015 11 06, 17:28)
Ši tema - ne pirma, ir net ne antra, kurios leitmotyvas "kaip suspėti į rytinį reisą iš Bovė". Bent trys paskutinės pilnos diskusijų apie tai. Todėl kartais būnu bjauri boba ir pasiunčiu forumiečius daryti "namų darbų", t.y., skaityti

Cia tikriausiai apie mane ta bjauria boba buvo minima. Skaiciau as ir ankstesnes temas, bet niekur nebuvo minima ar per 10 min spesiu nuo metro ar traukiniu stoties iki autobuso. Ir su zmogeliuku is pradziu nesiseke vaikscioti. Tai nereikia cia labai pykti. Jei daug diskutuojama, vadinasi aktuali tema.
Atsakyti
QUOTE(Harienė @ 2015 11 06, 17:28)
Ši tema - ne pirma, ir net ne antra, kurios leitmotyvas "kaip suspėti į rytinį reisą iš Bovė". Bent trys paskutinės pilnos diskusijų apie tai. Todėl kartais būnu bjauri boba ir pasiunčiu forumiečius daryti "namų darbų", t.y., skaityti senų temų. smile.gif
Turbūt reiks susisteminti ir bendrą info patalpinti kitos temoms 1-oje žinutėje. - Juk ją Arturas15 ir sugalvojo tam, kad kuo mažiau "terštųsi" nauja tema vis tais pat "budinčiais" klausimais. Iš viso pradedu galvoti, kad bendros info apie Paryžių prasme informatyviausios pačios pirmos temos. Ir paskutiniųjų 1-os žinutės, be abejo.  lotuliukas.gif

Bjauria boba ne tik reikia, bet ir privalu buti, nes kartais tikrai labai vargina kazkokius asmeniskumus 10 psl skaityti. Del tu pliurpalu ir buna sunku tas 3-4 temas skaityti. O ir kokiu 3 metu senumo informacija jau turetu buti pasenusi...
Aciu uz sunku sisteminimo darba, bet visad atsiras tokiu, uz kuriuos ne tik sukramtyti ir nuryti, bet ir iskakoti reikia.

Papildyta:
QUOTE(Nata* @ 2015 11 06, 17:38)
taip nevalgę visą laiką Paryžiuje ir prabuvote???
Na, nors vieną kartą per dieną, įprastai vakare,  tikrai norisi kad ir paprastesnėj maisto įstaigoj prisėsti ir pavalgyti. O prie valgymo ir atsigerti  cool.gif

O tai jus Lietuvoj irgi tik kavinese maitinates?
Atsakyti
QUOTE(meduolisvz @ 2015 11 06, 18:24)

O tai jus Lietuvoj irgi tik kavinese maitinates?

per atostogas - būtinai. Prie jūros irgi visuomet vieną kartą per dieną valgome restorane. Tam ir yra atostogos cool.gif

Bet tai palaukit, kur ir ką valgyt Paryžiuje, apsistojant viešbutyje??? Globos valgykloj? lotuliukas.gif
Matot, kai išaugi iš studentiško amžiaus, jau supranti, kad sveikata ir tvarkinga mityba svarbiausia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nata* @ 2015 11 06, 20:34)
per atostogas - būtinai. Prie jūros irgi visuomet vieną kartą per dieną valgome restorane. Tam ir yra atostogos  cool.gif

Bet tai palaukit, kur ir ką valgyt Paryžiuje, apsistojant viešbutyje??? Globos valgykloj?  lotuliukas.gif
Matot, kai išaugi iš studentiško amžiaus, jau supranti, kad sveikata ir tvarkinga mityba svarbiausia  ax.gif

Kai vaziuoji i low budget keliones ir ispudziai yra svarbiau uz komforta, tai naudojiesi airbnb, o ne viesbuciais,turi virtuve,gali nueiti i supermarketa,nusipirkti darzoviu,pjaustytos mesytes,bagete ,galu gale makaronu,vyno ir pasidaryti sau tooookia vakariene,kokios namie net neturetum.
Atsakyti
QUOTE(meduolisvz @ 2015 11 06, 20:43)
Kai vaziuoji i low budget keliones ir ispudziai yra svarbiau uz komforta, tai naudojiesi airbnb, o ne viesbuciais,turi virtuve,gali nueiti i supermarketa,nusipirkti darzoviu,pjaustytos mesytes,bagete ,galu gale makaronu,vyno ir pasidaryti sau tooookia vakariene,kokios namie net neturetum.

na taip... kiekvienam savo mirksiukas.gif
vieni gali sau leisti tai, kiti - ne 4u.gif

nesuprantu, kam čia iš vis matuotis ir lygintis bei piktintis kas ką valgo per atostogas.
Parašiau apie gerokai brangesnius gėrimus, jei sėdi prie staliuko, o va, kaip nusirutuliojo diskusija.
Gerai, toliau sau klausinėkite apie keliavimą link Beauvais, o kitus pastebėjimus pasilaikysiu sau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nata* @ 2015 11 06, 20:49)

nesuprantu, kam čia iš vis matuotis ir lygintis bei piktintis kas ką valgo per atostogas.
Parašiau apie gerokai brangesnius gėrimus, jei sėdi prie staliuko, o va, kaip nusirutuliojo diskusija.

Nei kas piktinasi,nei ka... Nereikia taip skausmingai reaguoti, kiekviena patirtis yra i nauda. Kazkas buvo net idejes cekio nuotrauka,kur staltieses mokestis buvo didesnis,nei pravalgyta suma. Ta suma buvo apie 150 e,kadangi valge 6 zmones ,o staltieses mokestis 15e zmogui,tai taip ir gavosi... Gyveni,mokaisi.
Atsakyti
QUOTE(Nata* @ 2015 11 06, 19:49)
na taip... kiekvienam savo  mirksiukas.gif
vieni gali sau leisti tai, kiti - ne  4u.gif

Gerai, toliau sau klausinėkite apie keliavimą link Beauvais, o kitus pastebėjimus pasilaikysiu sau  4u.gif

Aš labai mėgstu ir pavalgyt, ir išgerti, bet nepastebėjau, kad maistas būtų brangesnis priklausomai nuo to, kur sėdi smile.gif O valgyt tenka, nes būnu Paryžiui kelis kartus per metus.
Dėl gėrimų, tai meniu parašyta, kiek kas kainuoja pagal sėdimą vietą.
Tikriausiai buvo rašyta, bet jei kas nenori daug skaityti, bet nori sutaupyti - vandens iš krano paprašius visur privalo nuot nemokamai. Nes jei sakai "vandens", mato, kad turistai, tai neša butelį, už kurį moket reikia.

Atsakyti
Labai smagu, kad ši temelė keliaujančių į Paryžių dėka, tapo aktyvesnė. Prieš savo dvi keliones aš tiek daug naudingos info čia gavau, kad tiek jokiuose kelionių giduose nebūčiau gavusi.
Aš tik sugrįžusi ir vėl kliedžiu Paryžiumi, kadangi sesuo labai nori pamatyt Paryžių ir planuoja kelionę kovą-gegužę, labai įmanoma, kad vėl prisijungsiu.
Nelabai norėjau rašyti neigiamą patirtį įvykusią Paryžiuje, bet gal kas nors pasimokys iš manęs ir nepaklius į tokius pat spąstus. Mane vištelę, šįkart liaudiškai tariant "išdūrė" vienas vaikinukas Metro stotyje. Vykome į Disneilendą iš remontuojamos "Halles de Chatellet" stoties ir aš pasimečiau prie bilietų automato, nemokėdam įsigyti bilietų, (buvau naudojusis tik vieną kartą automatu, vis užtaikydavome, kur kasininkai parduoda bilietus), taigi jis man pasisiūlė pagelbėt - nupirkti bilietus atseit savo kortele, o aš jam sumoku grynais 70 eurų, aišku man kilo klausimas kodėl už 3 žmones tiek daug mokėti, bet jis mandagiai paaiškino, kad čia pirmyn - atgal, aš sumokėjau, o finale gavau - 3 bilietus už 70 eurų, kurių reali vertė 3,6 Euro, nes tai buvo Carnet su nuolaida studentui, už kuriuos mus dar ir būtų nubaudavę. Negana to, jis dar mus paspartino įsėsti į ne tą traukinį ir pradėjom kelionę neteisinga linkme. Tik sėdėdama traukiny išsiaiškinau, kad čia apgavystė, vienos pracūzės dėka, persėdome į teisingą traukinį, ji padėjo įsigyt teisingus bilietus ir sėkmingai nuvykom į vaikų taip išsvajotą Disneilendą. Patirtis buvo labai skaudi, norėjos bliauti, kad mane suaugusią moterį taip apkvailino, bet ačiū Dievui įspūdžiai patirti Disneilende užglaistė nuoskaudas.
Na, o moralas tas, kad ne visi žmonės ten geranoriški ir nepasitikėkite kiekvienu kuris mandagiai siūlys pagalbą "užsieniečiui, kuriam sunku svetimam mieste" (čia būtent to vaikinuko žodžiai). Siaučia ten sukčiai - dar ir kaip blink.gif verysad.gif , pradedant nuo tų eifeliukų pardavinėtojų, kurie visokiais būdais bando prastumti savo prekes, tęsiant ir įvairiais gatvės prašinėtojais, bei tokiais "geriečiais" gelbėjančiais užsienio turistams.

QUOTE(Nata* @ 2015 11 06, 13:36)
naudojomės ta sistema Lisabonoje - super suveikė, labai pigu ir gerai buvo, bet tada keliavome 5-iese, tad kaina stipriai mažesnė nei booking-o buvo.

Dar labai gera svetainė - homeaway.co.uk - ne kartą Britanijoj ja pasinaudojome ir toj pačioj Portugalijoj, Algarvėj, kur daug butų priklauso britams.

Šitų svetainių minusas (mano požiūriu), kad nėra atšaukimo nemokamo...

Mes irgi užsakėme butuką būtent per šią svetainę, beja, dar ir nusiderėjome: mokėjome už 4 naktis 350 eurų (nuderėjome 29 eruus), kadangi vykom dvi mamos su dviem dukromis, tad kainą dalinomės perpus, išėjo 1 naktis vienai šeimai tik 44 eurai.
Butukas buvo tikrai labai jaukus, mielas, bėda tik ta, kad per nežinojimą pasirinkom blogą gatvę - St. Denis. Strategiškai ji tikrai labai gera, netoli Luvras, Notre Dame, bet tik įžengę į ją patyrėm šoką - pasirodo tai prostitučių ir seksšopų gatvė blink.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rubineli: 07 lapkričio 2015 - 00:15
Ir, mielosios, nesipiktinkite, kad tiek daug klausinėjama, kaip nuvykti iki autobuso vežančio į Beauvais arba atvirkščiai, vykstančiam pirmą kartą dažnai "kalba" emocijos - o kas jei nespėsiu, kas jei ne ten įsėsiu. Ir daug keliaujantiems visko pasitaiko. Gi kam pabodo tie klausimai visad galima prasukti temą, o kitoms nesunku i 20 - ą kartą paaiškinti.
Tačiau tikrai sutinku, kad gerai paruošti "namų darbai" - didelis indėlis į sėkmingą ir smagią kelionę į Paryžių. Man jau noris vėl iš naujo skaityt visas temas, kur netgi ir ne tik naudinga informacija, bet ir visokie "liūriniai" nukrypimai, (ypač pamenu Cigale pasisakymus), juose tiek prancūziškos dvasios wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaka @ 2015 11 06, 17:41)
Cia tikriausiai apie mane ta bjauria boba buvo minima. Skaiciau as ir ankstesnes temas, bet niekur nebuvo minima ar per 10 min spesiu nuo metro ar traukiniu stoties iki autobuso. Ir su zmogeliuku is pradziu nesiseke vaikscioti. Tai nereikia cia labai pykti. Jei daug diskutuojama, vadinasi aktuali tema.

Vaka,
Bjauria boba pavadinau save. smile.gif O ne Jus. lotuliukas.gif Ir vėl ja tapsiu, nes pasiūlysiu tiek šiek atidžiau skaityti žinutes, nes jau antrąsyk "pagaunu", kad kažką iš parašytos info praleidot. biggrin.gif (Neseku Jūsų, tiesiog esu pastabi) Neskubėkit, nes "fast track" nei kelionėje, nei jai ruošiantis nėra gerai. smile.gif IMHO.
Prašau nepriimti asmeniškai ir neįsižeisti. ax.gif
Ir tikrai niekas nepyksta, jei žmogus ne tik klausia, bet ir daro. mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(meduolisvz @ 2015 11 06, 18:24)
Del tu pliurpalu ir buna sunku tas 3-4 temas skaityti. O ir kokiu 3 metu senumo informacija jau turetu buti pasenusi...

Nesutinku. Yra ir labai greit pasenstančios info (pvz., apie bilietų kainas keičiasi kone kasmet), bet yra ir beveik amžinos (pvz., turgūs ir blusturgiai, ką parvežti dovanų ir pan.). Pvz., pirmose temose daug rašė SM forumietė Agneklimjan (darbar - Cigale). - Masė naudingos ir aktualios iki šiol info, kuri parašyta vos ne prieš 10 metų..
Papildyta:
QUOTE(rubineli @ 2015 11 06, 23:52)
Patirtis buvo labai skaudi, norėjos bliauti, kad mane suaugusią moterį taip apkvailino, bet ačiū Dievui įspūdžiai patirti Disneilende užglaistė nuoskaudas.

Rubineli,
labai apmaudu. verysad.gif Ir - puikiai Jus suprantu, nes mudu su vyru Tunise taip pat išgėrėm - kaip paaiškėjo gavus sąskaitą - kavą iš auksinių puodelių. O gal sausainiai buvo su aukso dulkėm...
Bet mus tai išdūrė padavėja. Kai pasidalinau patirtimi su gide, paaiškėjo, kad ta padavėja garsi savo darbo stiliumi.. Prisiminusi tą įvykį, vis pagalvoju, negi buvo sunku perspėt, kai paleido mus po Tunisą "ganytis" (kavinė prie pat įėjimo į mediną, visi turistai pro šalį praeina. Dauguma ir prisėda...)
Atsakyti
Sveiki, Paryžiaus gerbėjai mirksiukas.gif . Perskaičiau paskutines žinutes. Smagu, kad tas temos pirmos žinutės formatas, kurį kažkada pradėjo milaaa, po to šiek tiek išplėtojau aš, o dabar estafetę perėmė, ir, tikiuosi, toliau tęs Harienė ax.gif , jums tikrai padeda, planuojant keliones į šį nuostabų wub.gif miestą.
O štai praeitą sekmadienį skridau iš Lisabonos į Varšuvą. Lėktuvo maršrutas dažniausiai būna kitoks, bet šį kartą lėktuvas skrido virš Paryžiaus (mistika, ir tiek cool.gif ). Kviečia, oi kviečia Paryžius mane sugrįžti...
Atsakyti