Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija, kovojam toliau 5

QUOTE(Kaštanka @ 2015 12 09, 23:16)
Sveikos mamytes

Gal padesit man suprasti kas ir kaip su tais hormonu parodymais.

Mano TTH 4,89
FT4 13,95

Gal yra kas mane apsviestu.

Gavau recepta tiroksinui 50mg 3 menesiams ir D vitamino ampulemis gert.
Sake 2 sav po 1/2 ir paskui po 1 i diena tiroksino. Ir grizt tyrimams

sveika 4u.gif tth norma iki 4 .....
tau hipotiroze, teisingai viskas paskirta
Atsakyti
Bet skirtingai dozuoja vaistus g.gif Man TTH virs 6, o paskyre 25g g.gif
Ir nesuprantu apie FT4. kai TTH virsija, FT4 kaip ir turetu maziau but normos, o kai TTH zemesnis uz norma, tai FT4 but didesnis uz norma, kiek skaiciau. O pas mane abu sitie virsija i didesne puse g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaštanka @ 2015 12 09, 22:16)
Bet kai as internete skaitinejau apie Tth rodiklius tai man turetu but hyper? Ar as kazko nebesuprantu. g.gif

Mano TTH 4,89
FT4 13,95

Gal yra kas mane apsviestu.

Jums yra hipotireozė. TTH virš normos rodo, kad jums trūksta tiroksino. Jei TTH būtų žemiau normos tada to tiroksino būtų perdaug ir tai būtų hipertireozė.

QUOTE(tute28 @ 2015 12 09, 22:59)
Bet skirtingai  dozuoja vaistus  g.gif Man TTH virs 6, o paskyre 25g g.gif
Ir nesuprantu apie FT4. kai TTH virsija, FT4 kaip ir turetu maziau but normos, o kai TTH zemesnis uz norma, tai FT4 but didesnis uz norma, kiek skaiciau. O pas mane abu sitie virsija i didesne puse  g.gif

Vaistų dozė skiriama individualiai kiekvienam skirtingai nepriklausomai nuo to kiek TTH padidėlę, nes vieniems reikia mažesnės dozės jį sureguliuoti, kitiems didesnės. Čia priklauso nuo kiekvieno mūsų organizmo, kaip jis reaguoja į sintetinį hormoną kaip jį priima, kaip įsisavina.

Padidėjęs FT4 gali rodyti, kad organizmas tiesiog neįsisavina viso tiroksino ir jis "blaškosi" laisvoje formoje. Vadinasi reikia griežtai laikytis visų gydytojo nurodymų, išlaikyti intervalus tarp vaisto gėrimo bei valgio ir kavos.
Atsakyti
Labas rytas

Aciu jums labai uz atsakymus.

Man kazkokiu nurodymu nedave kada gerti. Pasake tik jokiu pieno produktu. O sakykite kada jus geriate? Nes as pagalvojau kad po 8 vakaro nebevalgysiu ir gersiu pries miega. Tik man dar finlepsino israse gerti cia prie raminamu bus. Bet sake galima kartu.
Atsakyti
O kodėl finlepsinas? Juk tai pakankamai stiprus vaistas skiriamas epileptikams.

Tiroksiną geriu ryte vos nubudus, kartais pavyksta dar prieš žadintuvą nubust, šalia lovos tabletę pasidedu, tai net akių nepramerkus sugrabalioju ją ir užgeriu vandenuku, tada stengiuosi pusryčiauti ne anksčiau kaip 50-60 min po tabletės.
Atsakyti
sveikos!

man naujiena , kad pieno negalima..visos jo negeriat jokia forma?

ir kaip su jodu, raso, kad reiktu jo papildomai, ar geriat ko nors?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nada...: 10 gruodžio 2015 - 10:34
QUOTE(bevardė @ 2015 12 10, 09:29)
O kodėl finlepsinas? Juk tai pakankamai stiprus vaistas skiriamas epileptikams.

Tiroksiną geriu ryte vos nubudus, kartais pavyksta dar prieš žadintuvą nubust, šalia lovos tabletę pasidedu, tai net akių nepramerkus sugrabalioju ją ir užgeriu vandenuku, tada stengiuosi pusryčiauti ne anksčiau kaip 50-60 min po tabletės.

Ne as ne epileptike.

Bet as su vyru issiskyriau pries metus likau viena su vaikais ir dar restorano vadybininke...susivariau nervus iki tiek kad turejau nualpima su traukuliais. Dare visus tyrimus ir encefelograma bet jokios epilepsijos pozymiu nerado. Israse geresniam miegui ir nervingumui nuimti. Gerti dave po 1/4 tabletes
Papildyta:
QUOTE(Nada... @ 2015 12 10, 09:34)
sveikos!

man  naujiena , kad pieno negalima..visos jo negeriat jokia forma?

ir kaip su jodu, raso, kad reiktu jo papildomai, ar geriat ko nors?

Na man aiskino kad pieno produktai turi kalcio. O kalcis uzmusa tiroksino isisavinima
Atsakyti
Apie kalci nezinojau, nusipirkau papildu, kad nagus pastiprint g.gif Tai reiks nebegert...
Atsakyti
QUOTE(Kaštanka @ 2015 12 10, 11:51)
Ne as ne epileptike.

Bet as su vyru issiskyriau pries metus likau viena su vaikais ir dar restorano vadybininke...susivariau nervus iki tiek kad turejau nualpima su traukuliais. Dare visus tyrimus ir encefelograma bet jokios epilepsijos pozymiu nerado. Israse geresniam miegui ir nervingumui nuimti. Gerti dave po 1/4 tabletes
Papildyta:

Na man aiskino kad pieno produktai turi kalcio. O kalcis uzmusa tiroksino isisavinima

na bet atsisakyt kalcio visai irgi nekoks variantas, kitokie sveikatos sutrikimai presides..
Atsakyti
QUOTE(Kaštanka @ 2015 12 10, 10:51)
Ne as ne epileptike.
Israse geresniam miegui ir nervingumui nuimti. Gerti dave po 1/4 tabletes

O tada jau žinojai kad su skydliauke negerai? Šiaip dažnai skydliaukė iššaukia net depresijos simptomus, žmonės gydomi net psichiatrinėse ligoninėse, kol nenustatoma tikroji diagnozė- hipotireozė. Pradėjus vartoti tiroksiną palaipsniui grįžtama į stabilę emocinę būseną. Žiūrėk, gal ir finlepsino po kiek laiko nebereikės.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2015 12 10, 10:03)
O tada jau žinojai kad su skydliauke negerai? Šiaip dažnai skydliaukė iššaukia net depresijos simptomus, žmonės gydomi net psichiatrinėse ligoninėse, kol nenustatoma tikroji diagnozė- hipotireozė. Pradėjus vartoti tiroksiną palaipsniui grįžtama į stabilę emocinę būseną. Žiūrėk, gal ir finlepsino po kiek laiko nebereikės.

Nezinojau.
Ilga laika itariau su svoriu nesekmingai kovojau bet anglijoje daktarai per pirstus ziuri. Tada kovo men pradejau dar ir KT gert anglisko gyd rekomendavimu. ir speju visai man hormonai pasiuto. Ir va susidejo viskas i kruva. Tik dabar i LT parskridau ir atgal vaziuosiu su lagaminu vaistu. KT uzdraude gert visam gyvenimui.
Atsakyti
QUOTE(Kaštanka @ 2015 12 10, 11:51)
Ne as ne epileptike.

nezinau....
as tai piena, jogurtus, varske vartoju be jokiu apribojimu smile.gif
Atsakyti