18d 7val ryto nubudau nuejau i wc ir grizus jauciu saremius, paskaiciavau valandziuke kol visi miegojo, mazdaug kas 5min. Tada pamaitinau seimyna susiruosem ir vyras mane nuveze i GN. Pamatavo tonus, patikrino kakleli 1cm

pagulde stebeti i palata, per visa diena gydytoja tik 1k atejo paklausti kaip laikausi.... toj palatoj kazkaip l.nefaina buvo, tylu, tai visa laika kalbejau telefonu skaiciavau saremius (kurie pasidare beveik kas 10min) ir vaiksciojau is vienos palatos galo i kita. Apie 19val jau nebegalejau tverti skausmo, tai nuejau ieskoti gydytoju ir sakyti, kad duotu vaistuku. Tai pirmiausiai sugalvojo tonus pamatuoti, kai atsiguliau matuoti, tai isvis galvojau isprotesiu koks skausmas buvo, net aparatas fiksavo rimtus saremius. Tai nusprende guldyti i gimdykla ir kirpti vandenis. Iskart paklause ar noresiu epiduro, sakau priklausys nuo kaklelio bukles (labiausiai bijojau, kad per ta laiko nieko nepasistumejau i prieki...) patikrino kakleli, 2 cm...

sakau noriu epiduro. Prakirpo vandenis (net apsiverkiau is skausmo...) o jie zali...

tai gydytoja nuteike, kad gali viskas baigtis ir cp... vienu zodziu apie 21val gavau epidura, tada jau pradejau matyti spalvas aplinkui

o kaklelis sunkei pasidave... sake tokia jau ta mano anatomija, l.kietas kaklelis. Leido skatinamuosius, bet nedidelemis dozemis. Apie 2val pajutau vel skausma, bet kazkoki kitoki, toki "slinkimo" vyrui liepiau pakviesti gydytoja, tai ji apzejo ir sako jau 10cm!!!

bet vaikis vis dar aukstai. Tai gavau dar puse dozes epiduro ir laukiau kol slinks zemyn. Nuo 3val baigesi epiduro poveikis ir tada pajutau tikraji malonuma.... dar mazulis slinko zemyn, o as jau nieko nebenorejau, sako man kvepuok sakau nenoriu, nieko as nenoriu einu namo !!! Saukiau, kad nebegaliu, kad nusibodo tas gimdymas, kad leistu man atsistoti...

na ir galiausiai per kokius 3 ar 4 saremius pries 4val ryto ispush'inau savo 51cm ir 3314g katinuka
Gaila negavau iskarto jo ant krutines, nes isnese duoti deguonies del tu zaliu vandenu. Po visko dar suleido nuskausminamuju, sutvarke, nes l.nedaug plysau. Apziurejo kaip pirmojo cp randas isvidaus atrodo. O as gulejau ir galvojau kaip gera nejausti skausmo

mazuli man atnese gal tik po 1val, o jis stipruolis iskarto isisiurbe i (.)
Nors man jau buvo visokiu minciu viduryje gimdymo, bet begalo esu laiminga, kad isejo paciai pagimdyti. Db taip gerai jauciuosi (neskaitant skaudanzio tarpkojo), kad jau db galeciau i diskotekas eiti