QUOTE(mintas @ 2015 07 23, 17:30)
Geros kainos, paskutinį kartą kai vežiau sau 4m frakcijos smėlį tai už ~20t apie 600Lt nulupo
Prieš dvi dienas, kai darė nuotekas ir lietų, kaimynui 4,5 mašinas pardaviau už 50 eurų. Jam - labai pigu, o man išvežimas nekainavo. Mašinos didelės. Tiksliai nežinau - gal po 12 kubų/tonų veža.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2015 07 23, 17:26)
1. Tarkim lauke 21 ir sviecia saule, vedinant puse oro apsikeitimo kazin ar pavyktu lauko ir vidaus oro temperatura suvienodint. Pakeisti ora 100%/h kazin ar realu. 23-24c vidui man visiskai ne komfortas.. O pries einant gult, kai jau lauke oras gerokai atveses atidarytas langas miegamajame yra pats tas
2. Plokstelinio atveju oras bus sausesnis tai greiciausiai vidui temperatura bus dar didesne..
1. Geoterminis vėsinimas per grindis padėtų išspręsti šią problemą.
2. Sausas oras kaip tik mažiau karštas atrodo, todėl plokšteliniai šiltuoju metu laiku kaip tik gali turėti nerealų privalumą. Jei yra taip, kaip kalbi, kad tavo rotacinis ne pakankamai gaiviai išvedina namą.
Papildyta:
Vienas pažįstamas štai ką parašė:
Vakar pas mane Termas dare sandarumo testa - 0.49. Visos skyles is grindu ir rozeciu:) Jis lyg ir pasyvaus namo nestato, bet panašu, kad po truputį žmonės išmoks statyti sandarius namus.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2015 07 23, 17:26)
Plokstelinio atveju oras bus sausesnis tai greiciausiai vidui temperatura bus dar didesne..
Mano name šiuo metu visur +22, tik viename antro aukšto kambaryje +23 laipsniai. Oro drėgmė - 66 proc. Toks oras labai nemalonus, nes drėgnas. Pabuvau name apie pusvalandį ir prakaitas pradėjo bėgti. Kitomis dienomis turėjau name ir +24, bet drėgmė buvo apie 38 proc. Jokio diskomforto, todėl papildoma drėgmė vasarą - blogis. Štai kodėl tau ir norisi atidaryti langus.
Panašu, kad visgi plokšteliniai turi daugiau privalumų. Kelios savaitės per metus didesnės elektros sąnaudos - ne problemą, jei visus metu gali jausti komfortą. Tikiuosi su savo entalpiniu plokšteliniu turėsiu komfortišką aplinką.