Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 34

QUOTE(bruonius @ 2015 07 23, 00:35)
Tai gyvensite dvieju aukstu virtuveje isdroztoje polistirolio bloke?

O koks tau skirtumas?
Atsakyti
Čia iš to požiūrio: Plokščias pamatas ne pamatas, oro pagalvė kažkokia. Plokščias stogas ne stogas, net nesimato. Perdengimas yra, o stogo nėra. Į angas sudėti paketai - kokie čia langai.
O kadangi "nėra namų be dumų", tai ką kolegos... Liksim benamiais.
QUOTE(bruonius @ 2015 07 23, 00:35)
Tai gyvensite dvieju aukstu virtuveje isdroztoje polistirolio bloke? <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 07 22, 17:37)
O šalčio tiltą pavyks nutraukti? Kas iš to, kad pridėsite daug ant sienos, bet ar garažo pamatas atskirtas nuo namo pamato ir toje vietoje nebus šalčio tilto?

Mano vartotojo akimis jis nutrauktas, pamatai buvo skirti klinkeriui (ale trisluoksnis rostverkas) ir visu isoriniu namo perimetru pamate XPS: nuoroda

Ar klystu ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VilkasPilkas: 23 liepos 2015 - 10:20
Jei padaryta taip, kaip nupiešta, panašu kad nenutrauktas. Trisluoksnis rostverkas turėtų būti ne tik perimetru, bet ir po siena tarp namo ir garažo. Po namo/garažo siena piešinuke matau viensluoksnį rostverką.
QUOTE(VilkasPilkas @ 2015 07 23, 11:19)
Mano vartotojo akimis jis nutrauktas, pamatai buvo skirti klinkeriui (ale trisluoksnis rostverkas) ir visu isoriniu namo perimetru pamate XPS: nuoroda <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 07 23, 10:31)
Jei padaryta taip, kaip nupiešta, panašu kad nenutrauktas. Trisluoksnis rostverkas turėtų būti ne tik perimetru, bet ir po siena tarp namo ir garažo. Po namo/garažo siena piešinuke matau viensluoksnį rostverką.

supratau sad.gif sekanciam name zinosime ka tobulinti
Atsakyti
Iradineji dvirati ne ka kita. Baldiniai laiptai aisku geriau nei kopecios, bet visvien marazmas smile.gif as ketinu poilsiautojams namukus kadanors statyti tai irgi mastau apie baldini palipima i mansarda, bet kasdien ir dar sau comon biggrin.gif

QUOTE(Milao @ 2015 07 23, 08:21)
Čia iš to požiūrio: Plokščias pamatas ne pamatas, oro pagalvė kažkokia. Plokščias stogas ne stogas, net nesimato. Perdengimas yra, o stogo nėra. Į angas sudėti paketai - kokie čia langai.

Kai prajektavo man nama as irgi buvau visom keturiom uz plokscia bet tik del grozio. Kazkiek pagyvenes dabar statyciau su maksimum isnesimais. I uzstatyma neina o galimybe pasislept nuo lietaus pliusas, dar seseliavimas..
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 07 23, 09:21)

Is tikruju, tai taip ir gaunasi, pamato nera, stogo nera, langu nera, tik stiklai.. Peciaus irgi nera, koks cia namas smile.gif siaip tai langai be remu yra geniali ideja, statyciau siandien, deciau be remu.
Atsakyti
O as tai dustu zemen net su maks rekupo apsukom, miegu gerai tik prie atidaro lango..

QUOTE(bruonius @ 2015 07 23, 12:25)
Is tikruju, tai taip ir gaunasi, pamato nera, stogo nera, langu nera, tik stiklai.. Peciaus irgi nera, koks cia namas smile.gif siaip tai langai be remu yra geniali ideja, statyciau siandien, deciau be remu.

Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 07 23, 12:25)

Kiek pas jus yra varstomų langų ir kiek nevarstomų? Ar daug varstomų langų dabar paliktumėte? Ar beveik visus berėmius dėtumėte?
Atsakyti
Ne Jyskinius baldus iš 14mm patižusios plokštės turėjau omeny, o iš rimtos faneros. Pakopų vienas galas dar ir prie mūro tvirtinsis. Nemanau kad laiptai kuo nors nusileis standartiniams variantams. Kuo blogai, jei laiptai į pagrindą remiasi ne tik 2 taškuose - apačioje ir viršuje, o dar ir papildomai 2-3 taškuose per vidurį? Dar neprojektavau, bet jei bus poreikis bus ir metalas panaudotas kur reikės.
Šalia pagrindinio plokščio betoninio stogo privalumo - sandarumo, mano atveju plokščias stogas irgi geriau dera prie fasado, kuriame bus daug saulės kolektorių, t.y. stiklo. Pasislėpimui nuo lietaus kokią PV panelę pasikabinsiu smile.gif
QUOTE(*** @ 2015 07 23, 13:18)
Iradineji dvirati ne ka kita. Baldiniai laiptai aisku geriau nei kopecios, bet visvien marazmas smile.gif as ketinu poilsiautojams namukus kadanors statyti tai irgi mastau apie baldini palipima i mansarda, bet kasdien ir dar sau comon biggrin.gif
Kai prajektavo man nama as irgi buvau visom keturiom uz plokscia bet tik del grozio. Kazkiek pagyvenes dabar statyciau su maksimum isnesimais. I uzstatyma neina o galimybe pasislept nuo lietaus pliusas, dar seseliavimas.. <{POST_SNAPBACK}>

Mano tėvų name teoriškai visi langai yra varstomi, bet praktiškai varstomais langais naudojamasi tik virtuvėje ir balkonų durimis. Kiti jei gyvenime buvo kada nors atverti, tai tik porą kartų. Varstomos fortkės. Bet senos statybos, šiuolaikiniais standartais vertinant kiauras namas gal ir ne kriterijus.
QUOTE(BangaS @ 2015 07 23, 14:36)
Kiek pas jus yra varstomų langų ir kiek nevarstomų? Ar daug varstomų langų dabar paliktumėte? Ar beveik visus berėmius dėtumėte? <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
Pas mane laiptai 6cm masyvas o tu manai kad faneros nepratrinsi smile.gif as sakau isradineji dvirati, galiu garantuot kad apie nesekmes neinformuosi SM skaitytoju smile.gif

Man po siai dienai idomu kaip eksplotuojas beremis Vilienes langas polistirole..

QUOTE(Milao @ 2015 07 23, 14:25)
Ne Jyskinius baldus iš 14mm patižusios plokštės turėjau omeny, o iš rimtos faneros. Pakopų vienas galas dar ir prie mūro tvirtinsis. Nemanau kad laiptai kuo nors nusileis standartiniams variantams. Kuo blogai, jei laiptai į pagrindą remiasi ne tik 2 taškuose - apačioje ir viršuje, o dar ir papildomai 2-3 taškuose per vidurį? Dar neprojektavau, bet jei bus poreikis bus ir metalas panaudotas kur reikės.
Šalia pagrindinio plokščio betoninio stogo privalumo - sandarumo, mano atveju plokščias stogas irgi geriau dera prie fasado, kuriame bus daug saulės kolektorių, t.y. stiklo. Pasislėpimui nuo lietaus kokią PV panelę pasikabinsiu smile.gif
Mano tėvų name teoriškai visi langai yra varstomi, bet praktiškai varstomais langais naudojamasi tik virtuvėje ir balkonų durimis. Kiti jei gyvenime buvo kada nors atverti, tai tik porą kartų. Varstomos fortkės. Bet senos statybos, šiuolaikiniais standartais vertinant kiauras namas gal ir ne kriterijus.

PS fanieros balai ypac berzo fanieros man labai modernus ir stilingi, jie koks 2 - 3 brangesni uz tradicines plokstes gal net siektiek brangesni uz dazyta mdf.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 23 liepos 2015 - 14:43
Fanera bus naudojama kaip laikančioji konstrukcija ir spintos pertvaros. Pakopos bus iš masyvo.
Buvo minčių apie fanerines pakopas, bet man jos atrodo labiau tinkamos mediniam dailylentėmis iškaltam vasarnamiui. Sunku įsivaizduoti gyvenamo namo interjere. Bet gal tiesiog neužtikau gerų pavyzdžių...
P.S. Kas yra fanieros balai?

QUOTE(*** @ 2015 07 23, 15:40)
Pas mane laiptai 6cm masyvas o tu manai kad faneros nepratrinsi smile.gif as sakau isradineji dvirati, galiu garantuot kad apie nesekmes neinformuosi SM skaitytoju smile.gif
Man po siai dienai idomu kaip eksplotuojas beremis Vilienes langas polistirole..
PS fanieros balai ypac berzo fanieros man labai modernus ir stilingi, jie koks 2 - 3 brangesni uz tradicines plokstes gal net siektiek brangesni uz dazyta mdf. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti