Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 34

QUOTE(biesas66 @ 2015 07 21, 08:09)
Sertifikatas tai jo,privalomas. Viskas matuojama ziurima. Bet oficialiai namo kainai tas neatsiliepia. Aisku pofig tas oficialumas..
Man tik uzkliuvo kad namo kaina  nustatoma ne po sertifikavimo,o pries. Kas turetu buti atvirksciai.

Senai sakiau, kad pofig tos klases, niekam neidomu isskyrus statanciajam savininkui, nes savininkui energinis efektyvumas yra sportinis interesas ir saves realizavimas, visam kitam pasauliui yra nusi#%$¥ ant sertifikatu, klasiu ir t.t. Nebent tai turetu kokia tai nedidele itaka parduodant nama, bet nei vienas is jusu savo namo neparduos, nes jus namus statote sau, dedate didziules pastangas, kisate didziulius pinigus, rupesti ir meile t.t., be to, parduotumete visuomet su nuostoliu, nes tikrai silto namo savikaina bus du kartus didesne uz statomo pardavimui namo savikaina, kuris, beje, tures ir visus reikiamus siam laikmeciui sertifikatus.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2015 07 21, 08:13)
o kas cia keisto. Cia LT.
energetini sertifikata privaciai israso (uz eur aisku) pateikus projekta. Ir dzin, kaip jis is tikro pastatytas. Isbandyta savo kailiu  biggrin.gif

Nu va, praregejo! Aisku, kad dzin kaip is tikruju pastatytas, jei labai labai noreciau, tai graziai paprases viena klase tikrai i virsu pakelciau, bet kam to reikia.. smile.gif

Bet as niekad nesakiau ir nesakau, kad nereikia statyti energiskai efektyviu namu. Tokie namai yra teisingi namai ir siekiamybe. Ir sportas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 21 liepos 2015 - 07:43
QUOTE(mariuzs @ 2015 07 20, 16:27)
samadielnas įrankis? gal foto ar brėžinuką galima?

user posted image

Gali būti, kad surasti viensalyklio butelį pasirodys paprasčiau nei pasidaryti.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 07 21, 07:30)
Senai sakiau, kad pofig tos klases, niekam neidomu isskyrus statanciajam savininkui, nes savininkui energinis efektyvumas yra sportinis interesas ir saves realizavimas, visam kitam pasauliui yra nusi#%$¥ ant sertifikatu, klasiu ir t.t.

Bent jau aš žadu sertifikuoti, nes noriu priduoti namą. O kadangi sertifikuosiu, tai darysiu rimtai. Jau suradau, kas darys. Štai ši firma viską padarys: nuo sandarumo testo iki šilumos tiltelių skaičiavimo ir galutinio sertifikavimo. Jie yra akredituoti.

Kas gali pasakyti, kiek kainuoja A ir aukštesnės klasės sertifikavimas su viskuo?
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2015 07 21, 07:09)
Sertifikatas tai jo,privalomas. Viskas matuojama ziurima. Bet oficialiai namo kainai tas neatsiliepia. Aisku pofig tas oficialumas..
Man tik uzkliuvo kad namo kaina  nustatoma ne po sertifikavimo,o pries. Kas turetu buti atvirksciai.

Ar tikrai neįtakoja namo kainos? Galbūt registro centre ir neįtakoja, bet tikroje rinkoje, tai A ir aukštesnės klasės namai bus tikrai brangesni nei C ar B.

O jei namas bus A+ ar net A++, tai kaina tikrai bus ženkliai didesnė, nes tokie namai turi vertę. Galbūt dar ne visi pirkėjai tai supranta, bet situacija pradės keistis. Bus panašiai kaip ir su mašinomis: nuo 3.0 ir pan. pereis prie 1,2-1,4 l. Visgi europėjame.

P.S. Aš tikiu, kad jei norėčiau savo namą parduoti, tai uždirbčiau apie 200 000 Lt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 21 liepos 2015 - 10:19
Jai tau keista vadinas nesi pridaves jokio baigtumo biggrin.gif Kai matininko inventorine ir pazyma be esminiu nukrypimu priduodi i rc tai ir verte atsiranda iskarto..

QUOTE(biesas66 @ 2015 07 21, 07:09)

Papildyta:
o tai kam man tas sertifikatas jai as namo pardavinet nesiruosiu? O jai ir pardavinesiu kas geriau eit keliais kiekvienam etape tipo kokybe kaip sau ar papyragint grazesniems skaiciams ? smile.gif

QUOTE(arkava @ 2015 07 21, 07:13)
o kas cia keisto. Cia LT.
energetini sertifikata privaciai israso (uz eur aisku) pateikus projekta. Ir dzin, kaip jis is tikro pastatytas. Isbandyta savo kailiu  biggrin.gif

Geriausias sertifikatas yra mazos kainos uz sildyma + namo m2 pastatymo kastai, visa kita tai seip pasipuikavimas, vyriska vidurio amziaus krize..

Ar tikrai neįtakoja namo kainos? Galbūt registro centre ir neįtakoja, bet tikroje rinkoje, tai A ir aukštesnės klasės namai bus tikrai brangesni nei C ar B.
namo kaina nustato matininkas, manau nesunkiai ta kaina galima butu itakoti, tik kazin kuris nori savo namo kaina uzkelti kad poto moket NT mokesti ? smile.gif RC yra nominalios vertes, rinkos vertes..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 21 liepos 2015 - 12:54
QUOTE(*** @ 2015 07 21, 13:52)
Jai tau keista vadinas nesi pridaves jokio baigtumo biggrin.gif Kai matininko inventorine ir pazyma be esminiu nukrypimu priduodi i rc tai ir verte atsiranda iskarto..
Papildyta:
o tai kam man tas sertifikatas jai as namo pardavinet nesiruosiu? O jai ir pardavinesiu kas geriau eit keliais kiekvienam etape tipo kokybe kaip sau ar papyragint grazesniems skaiciams ? smile.gif
Geriausias sertifikatas yra mazos kainos uz sildyma + namo m2 pastatymo kastai, visa kita tai seip pasipuikavimas, vyriska vidurio amziaus krize..

namo kaina nustato matininkas, manau nesunkiai ta kaina galima butu itakoti, tik kazin kuris nori savo namo kaina uzkelti kad poto moket NT mokesti ? smile.gif RC yra nominalios vertes, rinkos vertes..

Savo namo Dar nepeidavineju,bet mano Dazytojas pridavineja,tad galiu vadovautis Jo pavyzdziu. tiesa,uz mama jis isleido 350 t,o ivertino 250 t. Tad cibulis planuodamas Dar 200 t uzdirbti (teoriskai) manau labai apsirinka. Aisku registry centre irasyta Suma tai Dar NE rodiklis IRneprivalai uz tokia Suma pardavineti.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 07 21, 11:16)
Bent jau aš žadu sertifikuoti, nes noriu priduoti namą. O kadangi sertifikuosiu, tai darysiu rimtai. Jau suradau, kas darys. Štai ši firma viską padarys: nuo sandarumo testo iki šilumos tiltelių skaičiavimo ir galutinio sertifikavimo. Jie yra akredituoti.

Kas gali pasakyti, kiek kainuoja A ir aukštesnės klasės sertifikavimas su viskuo?
Papildyta:

O jei namas bus A+ ar net A++, tai kaina tikrai bus ženkliai didesnė, nes tokie namai turi vertę. Galbūt dar ne visi pirkėjai tai supranta, bet situacija pradės keistis. Bus panašiai kaip ir su mašinomis: nuo 3.0 ir pan. pereis prie 1,2-1,4 l. Visgi europėjame.

P.S. Aš tikiu, kad jei norėčiau savo namą parduoti, tai uždirbčiau apie 200 000 Lt.

Kaip IR minejau. Ivertinimas padarytas is popieriu,o energetinio naudingumo sertifikatas paskiau.. Kazkokia pieva.. Bet Cia pagal jusu biurokratu politika. O realiai A klase aisku bus pranasesne uz B. O sertifikuoti dabar privaloma visas naujas statybas kitaip namo nepriduosi.
Atsakyti
RC yra masinis vertinimas, ten tiesiog yra bendras koeficientas tam tikrai teritorijai, sklypams. Pagal masini vertinima moketum NT mokesti. Toliau yra inventorine byla kurioje yra rinkos vidutine verte ir atkuriamoji verte. Atkuriamoji verte yra kurkas realesne uz rinkos verte. Kuria tavo dazytojas minejo neaisku. As pats pridaviau nama, buna kiti samdo kad tai padarytu..

Cibulio atveju tegu buna nors ir A+++ su tinkuotu fasadu atkuriamoji verte bus koks 580-720eur/m2.

QUOTE(biesas66 @ 2015 07 21, 13:35)
Savo namo Dar nepeidavineju,bet mano Dazytojas pridavineja,tad galiu vadovautis Jo pavyzdziu.     tiesa,uz mama jis isleido 350 t,o ivertino 250 t.    Tad cibulis planuodamas Dar 200 t uzdirbti (teoriskai) manau labai apsirinka.  Aisku registry centre irasyta Suma tai Dar NE rodiklis IRneprivalai uz tokia Suma pardavineti.
Papildyta:

Kaip IR minejau. Ivertinimas padarytas is popieriu,o energetinio naudingumo sertifikatas paskiau.. Kazkokia pieva.. Bet Cia pagal jusu biurokratu  politika. O realiai A klase aisku bus pranasesne uz B.  O sertifikuoti dabar privaloma visas naujas statybas kitaip namo nepriduosi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 21 liepos 2015 - 14:16
Jau minciu yr apie pardavima?
Del tokio uzdarbio, mazdaug zinant savikaina- stipriai abejociau. 😕

QUOTE(cibulis @ 2015 07 21, 09:16)

Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 07 21, 13:35)
Tad cibulis planuodamas Dar 200 t uzdirbti (teoriskai) manau labai apsirinka.

Gal ir apsirinku, bet mano vien sklypas pabrango dvigubai. Vien dėl sklypo namas pabrango apie 70 000 - 80 000 Lt. Beje, šeštadienį į namą įvedė "Teo" optinį kabelį. Jau rugpjūtį turėsiu šviesolaidinį internetą ir kabelinę TV. Smulkmena, bet ji sklypą irgi pabrangino. Todėl apie 100 000 Lt paimti papildomai už namą nematau problemų. Todėl ir sakau, kad jei parduočiau namą uždirbčiau apie 200 000 Lt.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2015 07 21, 14:13)
Cibulio atveju tegu buna nors ir A+++ su tinkuotu fasadu atkuriamoji verte bus koks 580-720eur/m2.

Čia tik už namą ar už viską? Ir kas man iš tos atkuriamosios vertės?
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2015 07 21, 14:20)
Jau minciu yr apie pardavima?
Del tokio uzdarbio, mazdaug zinant savikaina- stipriai abejociau. 😕

Minčių parduoti tikrai nėra. Per geras namas, kad parduočiau, nes galiu atsakyti už kiekvieną cm asmeniškai. O kad uždirbčiau, tai ne abejoju. Ir tikrai gaučiau už namą apie 200 000 Lt daugiau nei įkišau.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 07 21, 15:13)
RC yra masinis vertinimas, ten tiesiog yra bendras koeficientas tam tikrai teritorijai, sklypams.  Pagal masini vertinima moketum NT mokesti. Toliau yra inventorine byla kurioje yra rinkos vidutine verte ir atkuriamoji verte. Atkuriamoji verte yra kurkas realesne uz rinkos verte. Kuria tavo dazytojas minejo neaisku. As pats pridaviau nama, buna kiti samdo kad tai padarytu..

Mano namas ivertintas 100k€, savikaina ~200k€, manau parduociau uz 130-150k€. Turiu vilties, kad parduoti neteks.
Is tiesu, vertinimas su rinkos verte sasaju daug neturi. Jei NT vertinamas bankui, tai yra rasoma tokia verte, uz kuria NT butu skubiai parduodamas. Skubiai NT yra tik atiduodami pusvelciui. Jei reiktu skubiai parduoti, tai gal ir gauciau 100k€. Jei neskubiai, tai 30% daugiau.
Atsakyti
Man atrodo cia reiktu operuoti sumine israiska uz nama su sklypu. Jie atskirai nebus parduodami.
Nemanau, kad dabar labai daugelis is statistiniu lietuviu ryztusi kisti i nama daugiau 500T lt ekvivalento. Zinoma gali but isimciu.

Pagal savo savikaina gal 100-150T virsaus iseitu g.gif

QUOTE(cibulis @ 2015 07 21, 19:53)

Minčių parduoti tikrai nėra. Per geras namas, kad parduočiau, nes galiu atsakyti už kiekvieną cm asmeniškai. O kad uždirbčiau, tai ne abejoju. Ir tikrai gaučiau už namą apie 200 000 Lt daugiau nei įkišau.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 07 21, 21:35)
Nemanau, kad dabar labai daugelis is statistiniu lietuviu ryztusi kisti i nama daugiau 500T lt ekvivalento. Zinoma gali but isimciu.

Vienas mano kaimynų prieš mėnesį pardavė namą už 600 000 ar 650 000 Lt. Jo klasė įtariu, kad B, bet tiksliai nežinau. Stogas - betoninės čerpės, fasadas - tinkas. Ne visada kainą lemia klinkeris ar čerpės. Mano vietovė labai paklausi. Tai Vilniaus miestas, kur viskas beveik po ranka. Po 10 metų, mano vien sklypas kainuos 100 000 eurų jei ne 150 000 eurų. Žinau, nes kaimynystėje tokios kainos. Su laiku jos ateis ir iki manęs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 21 liepos 2015 - 21:42
QUOTE(cibulis @ 2015 07 21, 22:39)
Vienas mano kaimynų prieš mėnesį pardavė namą už 600 000 ar 650 000 Lt. Jo klasė įtariu, kad B, bet tiksliai nežinau. Stogas - betoninės čerpės, fasadas - tinkas. Ne visada kainą lemia klinkeris ar čerpės. Mano vietovė labai paklausi. Tai Vilniaus miestas, kur viskas beveik po ranka. Po 10 metų, mano vien sklypas kainuos 100 000 eurų jei ne 150 000 eurų. Žinau, nes kaimynystėje tokios kainos. Su laiku jos ateis ir iki manęs.

Tai vat nebent su sklypu suzaisi,nes taip kaip tu statai nama,tokie dalykai ne pardavimui. Pvz tvora.. Kai pamaciau tau atsiusta samata.. Kosmaras.
Atsakyti