QUOTE(Verteris @ 2015 10 06, 08:45)
Hmm, panašūs nuotykiai tik dar labiau įtikina mane naudoti standartines gamyklines gelžbetonines sąramas (konstruktorius dabar būtent tokias visur nurodė) - gal ir brangiau gausis, bet niekam negalės 'pasirodyti', kad kažko jose per daug... Imi standartinį produktą ir jokių improvizacijų.
Pritariu. Ypač po tokių nesąmonių. Mano name daugelis sąramų gamyklinės ir tik kelios darytos vietoje. Kodėl taip konstruktorė nurodė - nežinau. Gal galvojo, kad tokių matmenų sąramų nedaro. Arba kad jas bus labai brangu su kranu padėti. Negaliu paaiškinti.
Papildyta:
Dėl kolonų skaičiaus nesupratau sumanymo. Tam, kad kompensuoti armatūros trūkumą ir galimą sąramos linkimą, tikrai pakaktų vienos kolonos per sąramos centrą, na gal dviejų. Ten gal ant jų dar kokius dekoratyvinius pakalimus/aptvėrimus uždėti ruošiatės?
Konstruktorė sakė, kad pakaktų 3 kolonų: dviejų šone ir vienos per vidurį. Bet geriau paskaičiavus liepė naudoti keturias: dvi šone ir dvi tarpe tarp jų. Kolonos taip pat bus panaudotos pakalimams. Mūrininkas vakar pervedė pinigus už savo broką. Man tos kolonos su virinimu, gruntu, statymu kainavo apie 240 eurų. Pervedė tik už metalą - 190 eurų.
Papildyta:
Su įtrūkimu, mano nuomone, prasti popieriai. Norint vizualiai visiškai panaikinti, reiktų jį praplatinti, tinkuoti ir perdažinėti visą sieną. Visokie silikonai/akrilai/mastikos ir pan. vis tiek matysis. Aš turbūt palikčiau šiam momentui kaip yra ir po poros metų dekoratyvinį remontą namui padaryčiau - vis tiek kažkur kažkokie defektai pasimatys ir ne vienoje vietoje reiks rankas pridėti...
Dieną prieš saulę beveik
nesimato. O ir šiaip čia ne paradinė pusė, todėl man dzin tas įtrūkimas. Siūlę užtaisyti noriu tik dėl to, kad vanduo ir šaltis neluptų tinko. Jei neluptų, nieko nedaryčiau. Aš manau, kad reikia sandarinti dar prie žiemą, nes pavasarį gali pradėti luptis tinkas.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2015 10 06, 09:27)
Neatrodo jog sarama butu itrukus ar skilus. Manau brokas yra tas jog nedejai polistirolo ir armacimo sluoksnio speju. Ten kur jugias skirtingos medziagos net vidaus patalpose be armavimo sluoksnio skylimai pasitaiko..
Taip, sąrama nėra skilusi. Tačiau kadangi neįdėjo papildomos armatūros ir mažai užleido ant plytų, sąramą
įlinko. Kiek mm įlinko nepamenu, bet įlinkis nebuvo kritinis. Juo labiau, kad konstruktorė sakė, kad visos sąramos turi įlinkį, kuris priklauso nuo sąramos ilgio.
Tačiau linkdama sąrama, todėl kad nebuvo pakankamai apačioje armatūros įskėlė/nurovė silpnesnę atramos (plytos) dalį. Šiuo atveju ji buvo
čia. Kaip matyti įtrūkis eina per 3 plytas. Liepos 30 dieną uždėjome gipsinį tinką. Jis dvi savaites neskilo, bet vėliau įskilo kaip matai. Šiuo atveju problema tikrai ne armavimas, o konstrukcinių dalykų nesilaikymas.