QUOTE(silainiai @ 2015 10 04, 08:53)
Nelabai supratau šitos minties...
Mes klijuodavom 2 eilutes vienu praėjimu per visą sienos ilgį. Mūsų klijai vasarą pradėdavo kietėti po 2 minučių, todėl daugiau 6 plytelių vienu užtepimu nespėdavom.
Meldorferis rodo, kad reikia klijuoti iš karto penkias eiles. Aš taip ir darau.
Papildyta:
QUOTE(mamaSandra @ 2015 10 04, 09:01)
Cibuli, mes nesusikalbame: aš kalbu apie klinkerio plytą, o jūs apie plyteles
Tikrai nesusikalbam.
Aš niekaip negalėčiau ant EPS priklijuoti klinkerio plytų. Joms reikia atskiro pamato.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2015 10 04, 09:12)
Cibuli. Tu plyteles klijuoji ne eglute.
O ką reiškia eglute ir ne eglute? Jei matei mano nuotrauką, tai aš mano supratimu klijuoju eglute.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2015 10 04, 10:58)
Caparol visai nesenai palyginti pradejo siulyti tamsu fasada, iki siol jie skaite kad jis netinkamas ypac pietinei pusei. Pacio klinkerio plyteliu sako silpniausia vieta yra fuga, o meldorferio atveju ji gaunas itin plona. Pats klinkerio plyteliu svoris velgi neaisku yra pliusas ar minusas kai pagalvoji apie iki 70c vasara ikaitusi pavirsiu. Apskritai klinkerio rinkoje caparol nera nei koks lyderis ar turintis ilgamete patirti. Kai ieskojau internete kokiu nors namu apklijuotu siom medziagom radau viena tik kita...
Išvada aiški - mano plytelės nukris.
Caparolis ir nėra klinkerio plytelių gamintojas. Šitos lengvos Meldorfer plytelės buvo sukurtos vokiečių senamiesčio fasadams. Tenai reikia išvaizdos kaip klinkerio, bet plytelės turi būti lengvos. Man jos idealiai tiko pasyviam namui. Tegu nukrenta visa siena - turiu papildomus 20 kv. metrus.
Prieš 5 metus niekas nelabai žinojo ir apie pasyvius namus, bet tokius jau tuoj privalės statyti visi. Prieš 3-4 metus niekas išmaniųjų telefonų nenaudojo. Taip kad nebuk seniena, kuris neigia progresą. Bet visur reikia konservatorių, nes kitaip grybai žiemą prarūgs.