Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 34

QUOTE(arkava @ 2015 10 02, 12:51)
As tai manau kad gali bet kas suklijuot, kam rankos teisingai išaugusios.
Jei nori  brangiai išsiklijuot - samdai Cararolio meistrus, kad ir jiems % kristu

Mozaika padeklui, nuolydziai - is pirmo karto isejo puikiai

Tiek, kiek man reiktų klijuoti - sau neapsiimčiau. Metus su savo pedantiškumu klijuočiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 10 02, 07:26)
Gal galite nufotografuoti atidarytas duris ir slenkstį

Nežinau ar gerai supratau prašymą. Vaizdai tokie. Slenkstis: pirma ir antra nuotrauka.

Atidarytos durys: pirma ir antra nuotrauka.

Man durys nepatinka todėl, kad jas užrakinus ir patraukius rankeną, jaučiasi, kad varčia nėra idealiai prispausta prie staktos. Sakiau gamintojui, kad reikės reguliuoti, nes sandarumo testo nepraeis. Žiūrėsim kaip čia bus. Dėl šiltumo neabejoju, bet šią žiemą padarysiu termoviziją.
Papildyta:
QUOTE(VilkasPilkas @ 2015 10 02, 08:55)
Raituzas rase kad berods po 7m2 per diena darydavo jei tiesi plokstuma (t.y. nera kampu).. Manau labai priklauso kelinta kvadrata klijuoji ir nuo paties kruostumo arba priekabumo smile.gif

Dabar kaip tik šiuo metu su juo susirašinėju asmeniškai dėl plytelių klijavimo. Sakė, kad 7m2 darė tik pačioje pabaigoje, kai jau atkalė sistemą. Ir šiaip pabaigė klijuoti tik prieš porą savaičių. Dar turiu kur tobulėti. Jau įvaldžiau sistemą ir galėčiau padaryti daugiau, bet noriu, kad neliktų net mažiausio tarpelio vandeniui, kad plytelės nešokinėti. Daugiausiai laiko sugaištu siūlių glaistymui, bet jau baigiu atkalti sistemą.
Papildyta:
QUOTE(VilkasPilkas @ 2015 10 02, 08:55)
Nezinojau, kad galima spalvas koreguoti.. Idomu kiek % isbrangsta uzsakymas jei prasai custom spalvos lyginant su standartinem (esamom). Kaip su kampinem? Irgi gamina tavo pasirinkta spalva ?

Tuo šios plytelės ir geros, kad spalva gali būti bet kokia - kaip tinko. Išsirenki spalvą ir jie daro mėginį: atsiunčia kelias suklijuotas plyteles. Visa esmė, kad kai imi individualią spalvą, tai mažiausias užsakymo kiekis - 49 ar 50 kv. m. be kampų. Man, pvz., reikėjo tik apie 30 kv. m, todėl turiu apie 20 kv. m perteklių. Galiu žaisti. Ką tik brolis buvo atvažiavęs. Tai jo vaikui daviau kelias plyteles ant GKP paklijuoti. Tegul žaidžia.

Aš už 48 kv. m tiesių plytelių, 33 m kampų ir 5 kibirus klijų sumokėjau 2320,29 eurus. Tiesių plytelių kv. m kaina 28,31 euras. Kampo metro kaina - 19,97 eurų. Kibiro klijų kaina - 60,50 eurų. Dar klijus vėliau LT tonavo, todėl jie lyg ir pabrango. Standartinės lygios plytelės lygtai apie 60 Lt už kvadratą kainuoja. Negaliu tiksliai pasakyti, bet kiek atsimenu apie 30 Lt kv. metras pigiau.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2015 10 02, 11:51)
Jei nori  brangiai išsiklijuot - samdai Cararolio meistrus, kad ir jiems % kristu

Caparolis neturi savų meistrų.
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2015 10 02, 20:03)
Tiek, kiek man reiktų klijuoti - sau neapsiimčiau. Metus su savo pedantiškumu klijuočiau smile.gif

Koks kiekis? Aš įtariu, kad visą namą tikrai ilgai ir nuobodžiai būtų? Bet kai pramokau, dabar tikrai galėčiau apie 5 kvadratus per dieną padaryti. Bet noriu, kad visos siūlės būtų kaip pirmos. Ne tiek ir daug kvadratų turiu, galiu pažaisti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 02 spalio 2015 - 20:50
QUOTE(cibulis @ 2015 10 02, 22:15)

Koks kiekis? Aš įtariu, kad visą namą tikrai ilgai ir nuobodžiai būtų? Bet kai pramokau, dabar tikrai galėčiau apie 5 kvadratus per dieną padaryti. Bet noriu, kad visos siūlės būtų kaip pirmos. Ne tiek ir daug kvadratų turiu, galiu pažaisti.

Na kol kas vizija yra visas namas, bus kažkur apie 300-400 kv.m. Bijau, kad kai vizija pasieks piniginę (tiksliau pasakius jos dugną), išvirs tik į struktūrą+Meldorfer'io akcentai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2015 10 02, 21:48)
Na kol kas vizija yra visas namas, bus kažkur apie 300-400 kv.m. Bijau, kad kai vizija pasieks piniginę (tiksliau pasakius jos dugną), išvirs tik į struktūrą+Meldorfer'io akcentai smile.gif

Aš tokiuose apmąstymo kančiuose buvau praeitą vasarą. Aš norėjau visą namą Meldoferiu, žmona ir dizainrė buvo už miksą: tinkas + klinkeris. Galiu pasakyti, kad miksas atrodo nerealiai. Tikrai labai gražu. Klinkerio privalumas tik vienas - gal ilgiau tarnaus nei tinkas. Bet juk gyvename ne tik dėl praktiškumo. Kiek daug reiškia emocija. TEIGIAma EMocija. Tai svarbiau nei praktiškumas. Man gražu ir prie savo namo aš grįžtu labai geros nuotaikos.

Beje, kai klijuoju Meldoferį, tai sustoja daugybė mašinų. Visi žiūri ir nesupranta, ką galima prie namo daryti su akvarelės teptuku. Statybininkai, kurie dirbo, sakė, kad net kiti statybininkai buvo atėję paklausti ką jie čia daro?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 02 spalio 2015 - 21:58
QUOTE(Verteris @ 2015 10 02, 21:48)

400kv.m. padarėm dviese per 2 mėnesius ax.gif Į tą laiką dar skaičiuojasi ir pastolių perstatymas , nes vietom prie kraigo aukštis buvo per 10m. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2015 10 03, 06:38)
400kv.m. padarėm dviese per 2 mėnesius  ax.gif  Į tą laiką dar skaičiuojasi ir pastolių perstatymas , nes vietom prie kraigo aukštis buvo per 10m.  doh.gif

Meldorferį klijavot? Gal galit pasidalinti patirtimi, kiek kvadratų per dieną padarydavot? Kaip dirbdavot?
Atsakyti
nepykit, įsiterpsiu, bet kaina už klinkerio imitaciją mano galva yra kosminė.

Tai ar ne geriau tuomet susimūryt aplink tikrą klinkerį, kuriam garantija mažiausiai 50 metų, o faktiškai tarnaus dar ilgiau.
Piniginė išraiška gaunasi labai panaši.

Tiesa, pasigirsiu - įgyvendinome MB sumanymą į oro tarpą tarp kinkerio ir oro tarpo įmontuot apsaugines žaliuzes. Pati žaliuzių dėžė pakabinta virš lang ir pasislėps stogo pakalime. Taip išvengėm šalčio tilto nei monntuojant virš lango sienoje.
Vaizdas superinis, nėra jokių dėžių, bėgių ar pan. Išvis net nepagalvotum kad yra žaliuzės jei neprieitum prie pat lango ir nežiūrėtum specialiai.
Dabar reikia sugalvot kokį valdyt žaliuzes. Masčiau apie saulės stotelę, bet nielas LT negali pakonsultuot nei kaip ji veikia nei kaip jas pajungt...
Atsakyti
Tikrai taip, o kaip tarnaus pvz pietineje puseje, kiek ilgaamze fuga nera aisku.. As pirkau vasku sendintas fedelhaus plyteles ir tai gavos kurkas pigiau nei ta imitacija.

Suprantu kai zmones nenori smeigiu per armavimo tinkla ir reikia klinkerio per du aukstus, bet kai sienute viena a bijo det tai mano galva be reikalo, nieko neatsitiktu. Uz darba mokejau 16eur m2, 95m2 sudejo per 5d.

QUOTE(mamaSandra @ 2015 10 03, 11:01)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 03 spalio 2015 - 12:02
QUOTE(mamaSandra @ 2015 10 03, 11:01)

Tai ar ne geriau tuomet susimūryt aplink tikrą klinkerį, kuriam garantija mažiausiai 50 metų, o faktiškai tarnaus dar ilgiau.
Piniginė išraiška gaunasi labai panaši.

Visai nepykstu. Tikro klinkerio nesirinkau dėl kelių priežasčių.

1. Jei dedi tikrą klinkeri, smeigės galva turi būti EPS paviršiuje ant armavimo tinklelio. Tai būtų šalčio tiltas. O aš statau šiltą namą.
2. Tikras klinkerio kvadratas sveria apie 17 ir daugiau kg. Man EPS asociacija nedavė garantijų, kad ant 35 cm NEPS-70 laikysis klinkeris ir su laiku nepliš EPS.
3. Mano stogo spalva tokia įdomi, kad joks klinkeris man netiko.

O Meldoferio plytelės:
1. Smeigės įgilintos, - jokio šalčio tilto.
2. Jų svoris apie 4-5 kg. Visiškai nebijau, kad plyš EPS.
3. Spalva gali būti bet kokia.

Be to šitos plytelės dar mažiau įgeria vandenį nei tikras klinkeris. Visiškai neabejoju, kad jos tikrai laikys. Dar vienas jų privalumas - gali susidėti pats, todėl realiai jos išeina pigiau nei tikras klinkeris. Visiškai nesigailiu dėl savo pasirinkimo. Vėl rinkčiausi tą patį.

P.S. Labai norėjau sudėti 40x4 cm Meldofer plyteles. Tokios tikro klinkerio kainuoja apie 200-300 Lt. O šitas su man tinkančia spalva būtų padarę po 110-120 Lt. Tik dizainerė sakė, kad man tokios siauros ir ilgos plytelės nelabai tiktų prie namo architektūros. Bet pati plytelių forma - nereali. Jei psl. tinkamoje vietoje atsidaro, tai norėjau dėti tokios formos kaip Kopenhagen. Tik šviesesnes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 03 spalio 2015 - 20:01
Beje, jei norėjau susidėti tikrą klinkerį, tai:

1. Reikėjo dėti ne NEPS-70, o NEPS-100 putplastį. Kubo skirtumas apie 30-40 Lt. Man reikėjo apie 70 kubų. Jau papildomi 2100 Lt.
2. Reikėjo dėti dvigubą armavimo tinklelį. Nežinau tikslios kainos, bet vėlgi kokie 300-400 Lt papildomų išlaidų. Dar plius 400 Lt.
3. Tikros smeigės, kurių galvos būtų išorėje, būtų brangesnės apie 5 Lt. Mano naudotos StoEcotwist kaina - 2,69 Lt, o tos, kurių ilgis apie 40-42 cm, vienos smeigės kaina apie 7 Lt. Visos smeigės vien klinkerio zonoje papildomai kainuotų apie 700 Lt.
Teisingai paruoštas fasadas klinkeriui būtų kainavęs apie 3000 Lt. O kur dar brangesnis darbas. Tikrą klinkerį klijuoja po 90-120 Lt, Meldoferį po - 60 Lt. Bet realiai galima pasidaryti pačiam.

Įvertinus viską, tikras klinkeris būtų žiauriai brangesnis nei Meldorfer plytelės. Ir dar spalvų nėra.

Su klinkeriu šiltų namų srityje bus panašiai kaip su dujomis. Lyg ir tinka, bet norint teisingai viską paruošti, klinkeris bus labai brangus. Ir dar šalčio tiltas. Kaip ir dujos.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 10 03, 21:22)

1. Reikėjo dėti ne NEPS-70, o NEPS-100 putplastį. Kubo skirtumas apie 30-40 Lt. Man reikėjo apie 70 kubų. Jau papildomi 2100 Lt.
2. Reikėjo dėti dvigubą armavimo tinklelį. Nežinau tikslios kainos, bet vėlgi kokie 300-400 Lt papildomų išlaidų. Dar plius 400 Lt.
3. Tikros smeigės, kurių galvos būtų išorėje, būtų brangesnės apie 5 Lt. Mano naudotos StoEcotwist kaina - 2,69 Lt, o tos, kurių ilgis apie 40-42 cm, vienos smeigės kaina apie 7 Lt. Visos smeigės vien klinkerio zonoje papildomai kainuotų apie 700 Lt.
Teisingai paruoštas fasadas klinkeriui būtų kainavęs apie 3000 Lt. O kur dar brangesnis darbas. Tikrą klinkerį klijuoja po 90-120 Lt, Meldoferį po - 60 Lt. Bet realiai galima pasidaryti pačiam.

Įvertinus viską, tikras klinkeris būtų žiauriai brangesnis nei Meldorfer plytelės. Ir dar spalvų nėra.

Su klinkeriu šiltų namų srityje bus panašiai kaip su dujomis. Lyg ir tinka, bet norint teisingai viską paruošti, klinkeris bus labai brangus. Ir dar šalčio tiltas. Kaip ir dujos.

Bet klinkeris yra klinkeris,o ne kazkokiaq teslaq sumaisyta ir isdziovinta smile.gif Nieko pries neturiu bet klausimas kas bus su juo po desimt,penkiolikos metu..
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 10 03, 20:22)

čia minėjo tikrą klinkerį - tai tas kur mūrijama išorinė klinkerio plytų siena
tai kaina dar kosmiškesnė
Atsakyti