Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 34

QUOTE(mintas @ 2015 09 25, 18:28)
Viskas ką pasakiai tiesa, bet yra dar vienas ryškus niuansas įtakojantis didesnius nuostolius, taip, kad ir PHPP gali būti, kad teisus tik ne visi duomenys į jį suvesti. Iš rytinės pusės pas mane yra labai aukšti medžiai, kad net vasarą, kada saulė aukščiau, tik po 12val mano langai išlenda iš šešėlio. Tie šešėliai labai stipriai sumažina pritekėjimus į mano namą.

Saulės pritekėjimai šilumos balanse sudaro apie 30-45% viso namo šildymui reikalingo šilumos kiekio, todėl medžiai pietų pusėje labai svarbu. Reikėtų praretinti... 3-4 kWhA/m2 turėtų nukristi sąnaudos. Kas renkasi naują sklypą šiltam namui pirmiausiai turėtų žiūrėti kiek šešėlių gaus langai.
Atsakyti
Nagrinėjau įvairius variantus, tarp nagrinėtųjų buvo gal ir kažkas panašaus, bet prie tokio apsistojęs nebuvau. Man toks variantas irgi visai nepatinka. Šiame variante pilnai panaudojamos visos blogosios tiek betono, tiek polistirolo savybės. Sprendžiant iš stogo atsikišimo, jei ir bus papildomai šiltinama - tai nebus esminis storis. O esminis storis turi būti vientisas. Šitame lenkų pavyzdyje akivaizdu, kad vientiso esminio apšiltinimo sluoksnio be šalčio tiltų nebus. Nesimato, tai lieka neaišku kaip viduje - ar yra vientisas vidinis betono sluoksnis...
Maniškis variantas, prie kurio buvau apsistojęs, nors ir turi kažką panašaus, bet iš principo stipriai skiriasi. Pas mane vidus 100% betonas, išorė 100% polistirolas, tik sluoksnių storiai varijuoja. Galų gale ir skirtingų sluoksnių atsisakiau. Bus 15cm + 30cm polistirolo kaip pas BangĄ.
Mintis buvo, kad vidinis paviršius turi būti 100% betoninis, bet 15cm storis visur gal nebūtinas. Bus geriau, jei kai kur paploninus betoną, atitinkamai bus storesnis polistirolas. Kad varža tokiu būdu pagerėtų tai neabejoju, bet tuo pačiu sumažėtų termomasė. Galutinis rezultatas nebūtinai taptų geresnis, bet kad sudėtingiau realizuojamas tai faktas. Jei jau pamatui pasirinkau visame plote vienodus polistirolo ir betono storius, tegu būna tas patsprincipas ir sienose.
Kitas teorinis varijuojančio sienos storio privalumas - išpjovų polistirole forma. Maniau, Z forma išpjovus polistirolą, jis geriau laikysis prie betono. Bet savo akimis ir rankomis vėliau įsitikinau, kad tas privalumas taip ir lieka tik teorinis, nes yra perteklinis. Liejamas betonas prie polistirolo prilimpa mirtinai, polistirolas nusikrapšto tik dalimis.

QUOTE(BangaS @ 2015 09 25, 16:04)
Radau realų namą, apie kurį kalbėjo Milao - betono stulpai su putplasčiu viduje.  Man toks variantas nelabai patinka.
link <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Milao: 28 rugsėjo 2015 - 09:27
Sumontavome Durų fabriko lauko duris. Istorija verta anekdoto. Jas užsakiau dar praeitų metų sausį. Pagamino praeitų metų balandį apie Velykas. Per tą laiką normaliai nebuvo atsiuntę nuotraukos, koks produktas išėjo. Prieš gerą mėnesį atvežė jas prie namo. Durys sunkios, keturiese įnešė į vidų. Apžiūrėjau, išsiėmiau raktus. Žiūriu, kad atsidarymas padarytas į kitą pusę. Sakau man taip netinka. Jis man - bus patogu išlipus iš mašinos, nes durys atsidaro kaip reikia.

Žodžiu, pasibariau ir išvežė duris perdaryti. Dar sakiau, kad nerasčiau net menkiausio įbrėžimo, nes pasiims atgal. Perdarė atidarymą kaip reikia ir nemokamai antrą kartą perdažė.

Montavo "7 langai" ant stiklo pluošto laikiklių. Dar aplink staktą reikia nemažai apdirbti, apšiltinti, užsandarinti. Durų storis tikrai įspūdingas. Štai kaip jos atrodo iš lauko. Man tik nepatinka, kad labai teplios ir matomi visi pirštų nučiupinėjimai. Gal čia laikinas dalykas. Reikia duris išvalyti.

Dar turėjau nuotykių su klinkerio (Meldorfer) plytelių klijuotojais. Čia tie patys, kur šiltino stogą. Žodžiu, nuvežiau savo vyrukus į Caparolį. Jie nemokamai apmokė kaip reikia klijuoti ir sakė, kad žmogus (ar brigada) per parą turi suklijuoti apie 7-8 kv. metrus šių plytelių. Mano meistriukai puolė prie darbo, bet jiems sunkiai sekėsi. Galiausiai užgėrė ir dingo kelioms dienoms. Tada iš ryto paskambino ir pasakė, kad už pusvalandžio ateis dirbti. Skambino apie 8.20 val. Po 20-30 min. užvažiuoju į Pilaitės Maximą paimti kavos ir mineralinio. Žiūriu mano vyrukas ne pas mane keliauja, o sidrą parduotuvėje perką. Aukščiausiai naglumo viršūnė. Susibarėm kaip reikalas. Dingo ir ragelio nekelia, nors aš jiems avansu apie 70 eurų sumokėjau.

Taigi jau kelintą dieną klinkerio plyteles klijuoju pats. Sunkiai sekasi. Štai koks bendras vaizdas. O čia plytelės iš arčiau. Ir dar kampe. Per 6-7 valandas suklijuoju apie 1,2 kv. metrus. sad.gif Gerai, kad liko ne daug.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 01 spalio 2015 - 21:13
QUOTE(cibulis @ 2015 10 01, 20:37)
Taigi jau kelintą dieną klinkerio plyteles klijuoju pats.

Džiugu girdėti
Atsakyti
...
Dar turėjau nuotykių su klinkerio (Meldorfer) plytelių klijuotojais. Čia tie patys, kur šiltino stogą. Žodžiu, nuvežiau savo vyrukus į Caparolį. Jie nemokamai apmokė kaip reikia klijuoti ir sakė, kad žmogus (ar brigada) per parą turi suklijuoti apie 7-8 kv. metrus šių plytelių. Mano meistriukai puolė prie darbo, bet jiems sunkiai sekėsi. Galiausiai užgėrė ir dingo kelioms dienoms. Tada iš ryto paskambino ir pasakė, kad už pusvalandžio ateis dirbti. Skambino apie 8.20 val. Po 20-30 min. užvažiuoju į Pilaitės Maximą paimti kavos ir mineralinio. Žiūriu mano vyrukas ne pas mane keliauja, o sidrą parduotuvėje perką. Aukščiausiai naglumo viršūnė. Susibarėm kaip reikalas. Dingo ir ragelio nekelia, nors aš jiems avansu apie 70 eurų sumokėjau.
...

Simtas metu drinks_cheers.gif

As sia savaite jiems kelis sykius skambinau del stogo siltinimo darbu. Man rago irgi nekele.. Masciau kalbinti juos darbams i Kauna. Ar pas tave jie jau baige su viskam, t.y. ar dar bandysi kalbinti grizti? Jei ne, tuomet gal dar pabandysiu susisiekti su jais..

Kaip pats darbas su plytelemis? Vartant caparol bukletus neatrodo kad tai butu raketu mokslas. Mano nuomone kad niekas kruopsciau uz siemininka, kuris neskaiciuoja savo laiko, nepadarys.

Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2015 10 01, 21:54)
Simtas metu  drinks_cheers.gif 

As sia savaite jiems kelis sykius skambinau  del stogo siltinimo darbu. Man rago irgi nekele.. Masciau  kalbinti juos darbams i Kauna. Ar pas tave  jie jau baige su viskam, t.y. ar dar bandysi kalbinti grizti? Jei ne, tuomet gal dar pabandysiu susisiekti su jais..

Kaip pats darbas su plytelemis? Vartant caparol bukletus neatrodo kad tai butu raketu mokslas. Mano nuomone kad niekas kruopsciau uz siemininka, kuris neskaiciuoja savo laiko, nepadarys.

Su jais geriau neprasidėk. Jie pas mane nebaigė kelių darbų: klinkerio nesuklijavo ir pakalimą turėjo padaryti, kurio net pradėjo. Dar kaimynas juos norėjo samdyti, bet ir jam darbai nuplaukė. Gal tau ir pavyktų. Nežinau. Bandyk, bet aš juos jau nurašiau. Kai stovi jiems ant galvų, jie dirba kokybiškai, kruopščiai, bet labai ilgai. Tai kainuoja daug laiko ir nervų. Geriau neprasidėti.

Su Caparoliu nieko sudėtingo. Tik labai daug kantrybės reikia. Man su kantrybe sunku, bet kol kas laikausi. O šiaip tikrai bet kas jas gali suklijuoti, jei tik nori. Dar galima į apmokymus nuvažiuoti. Nieko sudėtingo. Gal kitiems greičiau išeina. Įdomu kiek kv. m. per dieną Raitūzas padarydavo? Jis irgi tokias plyteles klijavo.
Atsakyti
Sumontavome Durų fabriko lauko duris. Istorija verta anekdoto.

Gal galite nufotografuoti atidarytas duris ir slenkstį
Atsakyti
Minejai kad galima spalva uzsakyt klinkerio is caparol? As svarsciau jas irgi bet man sita spalva nepatiko, o laiko gamybai nebuvo nes neblogi meistrai papuole.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 10 02, 08:03)
Minejai kad galima spalva uzsakyt klinkerio is caparol? As svarsciau jas irgi bet man sita spalva nepatiko, o laiko gamybai nebuvo nes neblogi meistrai papuole.

Man plyteles darė pagal individualų užsakymą, t.y. spalvą rinkausi, kokią norėjau. Klijų (fūgos) spalva taip pat daryta pagal užsakymą.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 10 01, 22:01)
...
Su Caparoliu nieko sudėtingo. Tik labai daug kantrybės reikia. Man su kantrybe sunku, bet kol kas laikausi. O šiaip tikrai bet kas jas gali suklijuoti, jei tik nori. Dar galima į apmokymus nuvažiuoti. Nieko sudėtingo. Gal kitiems greičiau išeina. Įdomu kiek kv. m. per dieną Raitūzas padarydavo? Jis irgi tokias plyteles klijavo.

Raituzas rase kad berods po 7m2 per diena darydavo jei tiesi plokstuma (t.y. nera kampu).. Manau labai priklauso kelinta kvadrata klijuoji ir nuo paties kruostumo arba priekabumo smile.gif

Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 10 02, 08:10)
Man plyteles darė pagal individualų užsakymą, t.y. spalvą rinkausi, kokią norėjau. Klijų (fūgos) spalva taip pat daryta pagal užsakymą.

Nezinojau, kad galima spalvas koreguoti.. Idomu kiek % isbrangsta uzsakymas jei prasai custom spalvos lyginant su standartinem (esamom). Kaip su kampinem? Irgi gamina tavo pasirinkta spalva ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VilkasPilkas: 02 spalio 2015 - 08:57
QUOTE(cibulis @ 2015 10 01, 21:37)

Dar turėjau nuotykių su klinkerio (Meldorfer) plytelių klijuotojais. Čia tie patys, kur šiltino stogą. Žodžiu, nuvežiau savo vyrukus į Caparolį. Jie nemokamai apmokė kaip reikia klijuoti ir sakė, kad žmogus (ar brigada) per parą turi suklijuoti apie 7-8 kv. metrus šių plytelių.

O pats Caparol'as nepasiūlė kokių nors meistrų/brigados suklijavimui? Ar Meldorfer'į, iš principo, gali suklijuoti bet kurie, kas paprasto klinkerio klijavimu užsiima?
Atsakyti
As tai manau kad gali bet kas suklijuot, kam rankos teisingai išaugusios.
Jei nori brangiai išsiklijuot - samdai Cararolio meistrus, kad ir jiems % kristu

Mozaika padeklui, nuolydziai - is pirmo karto isejo puikiai

QUOTE(Verteris @ 2015 10 02, 10:35)
O pats Caparol'as nepasiūlė kokių nors meistrų/brigados suklijavimui? Ar Meldorfer'į, iš principo, gali suklijuoti bet kurie, kas paprasto klinkerio klijavimu užsiima?

Atsakyti