Sumontavome Durų fabriko lauko duris. Istorija verta anekdoto. Jas užsakiau dar praeitų metų sausį. Pagamino praeitų metų balandį apie Velykas. Per tą laiką normaliai nebuvo atsiuntę nuotraukos, koks produktas išėjo. Prieš gerą mėnesį atvežė jas prie namo. Durys sunkios, keturiese įnešė į vidų. Apžiūrėjau, išsiėmiau raktus. Žiūriu, kad atsidarymas padarytas
į kitą pusę. Sakau man taip netinka. Jis man - bus patogu išlipus iš mašinos, nes durys atsidaro kaip reikia.
Žodžiu, pasibariau ir išvežė duris perdaryti. Dar sakiau, kad nerasčiau net menkiausio įbrėžimo, nes pasiims atgal. Perdarė atidarymą kaip reikia ir nemokamai antrą kartą perdažė.
Montavo "7 langai" ant stiklo pluošto
laikiklių. Dar aplink staktą reikia nemažai apdirbti, apšiltinti, užsandarinti. Durų storis tikrai įspūdingas. Štai kaip jos atrodo iš
lauko. Man tik nepatinka, kad labai teplios ir matomi visi pirštų nučiupinėjimai. Gal čia laikinas dalykas. Reikia duris išvalyti.
Dar turėjau nuotykių su klinkerio (Meldorfer) plytelių klijuotojais. Čia tie patys, kur šiltino stogą. Žodžiu, nuvežiau savo vyrukus į Caparolį. Jie nemokamai apmokė kaip reikia klijuoti ir sakė, kad žmogus (ar brigada) per parą turi suklijuoti apie 7-8 kv. metrus šių plytelių. Mano meistriukai puolė prie darbo, bet jiems sunkiai sekėsi. Galiausiai užgėrė ir dingo kelioms dienoms. Tada iš ryto paskambino ir pasakė, kad už pusvalandžio ateis dirbti. Skambino apie 8.20 val. Po 20-30 min. užvažiuoju į Pilaitės Maximą paimti kavos ir mineralinio. Žiūriu mano vyrukas ne pas mane keliauja, o sidrą parduotuvėje perką. Aukščiausiai naglumo viršūnė. Susibarėm kaip reikalas. Dingo ir ragelio nekelia, nors aš jiems avansu apie 70 eurų sumokėjau.
Taigi jau kelintą dieną klinkerio plyteles klijuoju pats. Sunkiai sekasi. Štai koks
bendras vaizdas. O čia plytelės iš
arčiau. Ir dar
kampe. Per 6-7 valandas suklijuoju apie 1,2 kv. metrus.
Gerai, kad liko ne daug.