Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 34

QUOTE(*** @ 2015 09 24, 09:34)
Namas 2a staciakampis. Sienos 30 NEPS + 35cm keramikiniai blokeliai, grindys 32 (balto), lubose 45cm NEPS.

gal ŠS sunaudojo 300kWh elektros, o šilumos pagamino 900kWh ?
Tikrai taip. COP iki 3.7

Supratau. Neblogai.
Tai bus ~ (5600 + 1000)/203 ~ 32 kWhA/m2

Puspasyvis namas irgi maždaug tiek gavo kiek atsimenu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BangaS: 24 rugsėjo 2015 - 10:04
QUOTE(*** @ 2015 09 24, 07:35)
svetaines nustumiama vitrina

primink kokio profilio vitrina, koks paketas ir koks buvo deklaruotas vitrinos Uw?
Atsakyti
Prisykot i tema su savo skaiciavimsais. Kaip investuoti 10k eur. Kad sutaupyt 10eur per men,
Malku pasidariau sawam miske. 3metam. Per sawaite. Kaina max 120eur
Atsakyti
QUOTE(locato @ 2015 09 24, 19:57)
Malku pasidariau sawam miske. 3metam. Per sawaite. Kaina max 120eur

Savam miške ir mokamos malkos, klausyk pasistengei.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 09 24, 20:41)
Savam miške ir mokamos malkos, klausyk pasistengei.

Apsidovanojo save už gerą darbą biggrin.gif
Atsakyti
Na.chebryte mano manymu malkos pacios is misko nepareina,pasvilpus nesusipjausto.. Tad saipymasis cia ne vietoj. kaip ir nevietoj sapaliojimas apie malkas smile.gif
Cia tarp kitko.
Is dalies laukiu sildymo sezono,pradejau gyventi nametai pasimatys realios islaidos namui.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 09 25, 06:05)
Na.chebryte mano manymu malkos pacios is misko nepareina,pasvilpus nesusipjausto.. Tad saipymasis cia ne vietoj. kaip ir nevietoj sapaliojimas apie malkas smile.gif 

Kodėl, atsirado pirmas žmogus, kuris įkainojo malkas iš nuosavo miško, visiems kitiems tokios malkos nemokamos.
Atsakyti
Idomu butu pamatyti kaip tempiate rastus is misko rankomis - nemokamai smile.gif
Susimokejau tik uz istempta mediena. Zinoma gal cia kas antras turi po traktoriu kieme smile.gif nors kuras taip pat kainuoja tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(locato @ 2015 09 25, 10:44)
Zinoma gal cia kas antras turi po traktoriu kieme smile.gif nors kuras taip pat kainuoja tongue.gif

Zinoma cia kas antras turi savo misko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 09 25, 06:05)

Is dalies laukiu sildymo sezono,pradejau gyventi nametai pasimatys realios islaidos namui.

Sveikinimai įsikėlus smile.gif.

Nelauk, jis ir nelauktas ateis smile.gif, bet kuo vėliau ateis, tuo tavo kišenė geriau jausis smile.gif.
Atsakyti
Radau realų namą, apie kurį kalbėjo Milao - betono stulpai su putplasčiu viduje. Man toks variantas nelabai patinka.
user posted image

Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 09 24, 08:59)
Jeigu ne rekuperatorius, tai 23-25 KwhA/m2 tikrai būtų buvę. O gal dar bus, nes daug drėgmės name buvo pirmą žiemą. Taip pat lubos karališkai aukštos. Pamatai irgi savo indėlį duoda. Manau, kad dabar besiprojektuojantieji pasistengus realiai pasiektų 20 kWhA/m2 ir tai turėtų būti Lietuvos PassivHaus reikalavimas. 15 reikia palikti Vokietijai... 
PHPP meluoja kaip matome bent 20%... tinka tik bendriems principams pasimodeliuoti arba reikia kitaip apsirašyti parametrus ir nesistengti pagražinti skaičių.

Viskas ką pasakiai tiesa, bet yra dar vienas ryškus niuansas įtakojantis didesnius nuostolius, taip, kad ir PHPP gali būti, kad teisus tik ne visi duomenys į jį suvesti. Iš rytinės pusės pas mane yra labai aukšti medžiai, kad net vasarą, kada saulė aukščiau, tik po 12val mano langai išlenda iš šešėlio. Tie šešėliai labai stipriai sumažina pritekėjimus į mano namą.
Atsakyti