QUOTE(mintas @ 2015 09 23, 07:53)
Atitinkamai apšiltinimo sluoksnių storinimas aukštesnėse namo dalyse iš principo praranda prasmę.
Yra dar toks niuansas, kad per šiltinimo medžiagą šiluma geriausiai sklinda aukštyn ir blogiausiai sklinda žemyn dėl oro konvekcijos įtakos.
Norint suvienodinti nuostolius per visas išorines atitvaras stogą reikia apšiltinti kiek storiau, o grindis kiek silpniau.
QUOTE(Loreciukaz @ 2015 09 23, 06:55)
Va cia suprantu - A klases rimtas namas, per 12 menesiu "kainuoja" sildymui ir karstam vandeniui 720 eur.
Pasistengus gerai apiltinti 140 m2 namą galima gauti tokius skaičius. 300 Eur boileriui šildyti ir 420 Eur namui šildyti. Bet tai dar nėra pasyvus namas.
Labai pasistengus ar stipriai sumažinus kvadratūrą gali likti ir 250 Eur metams už šildymą grynai elektra.
Jūsų energijos sąnaudos buvo 2300kg * 4,5kWh/kg = 10350 kWh Tai čia ir nesutapimas.
o cia nesuprantu. Jei as uz granules sumokejau 2.3tonos*650lt=1495lt/3.4528 kurso = 433 eur ir sito kiekio man uztenka 12 men, kodel negalima sakyti kad tiek kainuoja man sildymas ir karstas vanduo metams?
Ko čia nesuprast - jūs bandote namo išlaikymo išlaidas sulyginti su energiniu namo efektyvumu, kas iš principo yra skirtingi dalykai.
433 Eur - tiek jums kainuoja šildymas ir karštas vanduo. Akivaizdu. Taip pat pabrėžiu, kad tai yra lygu 10350 kWh.
Jeigu jūs naudojate apie 4 m3 karšto vandens/mėn (kaip pas mane skaičiuota) tai namo šildymui lieka 7850 kWh, o mano aptariamame variante yra 3500 - 2 kartus šiltesnis namas (jeigu plotas vienodas).
Jeigu jums 720 Eur/metams atrodo daug, tai kaip įvertintumėte savo išleistus ~8500 Eur granulių katilinei? (kaminas 800, katilas 2500, durys 300, langas 150, vieta 4 m2 3200, grindinis šildymas 1000, boileris 300, aprišimas 500)
o kodel visko negalima suvesti i pinigus? Na kad zinoti kiek kainuoja A ir kiek B klases namo sildymas + karstas vanduo per 12 menesiu?
Todėl, kad aš pastatysiu trobą miško vidurį, nueisiu pas kaimyną ir paprašysiu kad man atvežtų nesupjautų malkų už 200 eur. Tada pats jas susipjausiu, susikaposiu, pastatysiu malkinę neatsižvelgdamas kiek ji kainuo, džiovinsiu ten malkas ir paskui jas deginsiu savo pastatytoje Kuznecovo krosnyje ir man bus šilumos trobai visiems metams ir būsiu sumokėjęs mažiau nei Mintas už elektrą savo energiškai efektyviame name, kuriam troba neprilygsta nei iš tolo. Ar užtenka paaiškinimo kodėl negalima visko suvesti į pinigus?
Gerai, jeigu nusisamdysite pečkurį ir pamiršite, kad pas jus yra katilas tai sumuojame jo darbo užmokestį ir tada lyginame malkas su elektra.
QUOTE(arkava @ 2015 09 23, 08:05)
Tai vistik kodel tada, nė vienas is cia besistatanciu PN, EE ir t.t namu neinstaliuoja pigaus el. sildymo. O visi apsidraudzia , prisiperka brangiu ŠS, greziasi šimtus metru ieskodami nemokamos silumos?
100-tus kartu aiskinau, kad pagal Jusu skaiciavimus uztektu 2 kw vejelio, Fiedzia toks jau isitikIno, kad jam namui reikia 2-3 kw SŠ (ar atatinkamai el. sildymo) - taciau .....
Atsarga gedos nedaro, ar kaip?
Bandysiu šildyti elektra pirmus metus tai tikrai, bet galvoju apie minimalią ~2kW ŠS sistemą už 1500-2500 Eur ateičiai.
QUOTE(*** @ 2015 09 23, 08:19)
Kazko man tokie pamastymai yra kazko pritempinejimas iki kazkur, turbut pats net labai noredamas ir mokedamas ypac daug neturi galimybes atsivest duju i savo sklypa
Iš kitos pusės aš galiu atsakyti - kam siekti Tesla ar BMW i... jeigu ir audinė su dujų balionu važiuoja už tiek pat.
Elektra automobiliui su dabartinėmis baterijų technologijomis taip pat yra šioks toks pritempinėjimas, bet negali sakyti, kad tai visai nelogiška.