Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 34

QUOTE(mintas @ 2015 09 22, 10:25)
Kad man kažkaip užsifiksavo šiek tiek kitas scenarijus. Aišku, atmintis ne užrašai, kurių dabar po ranka neturiu, bet jei atmintis nepaveda, tai mano žiemos sezonas pasiremiant tavo skaičiais atsiėjo:

400+960+960+400=~3000kWh, o mano namas nėra šiltas. Jei namą planuočiau elektriniam šildymui, jo sienos būtų trečdaliu šiltesnės. Nurodytą 15kWh/m2*metus energijos poreikį sutilpčiau su rimta atsarga. Jei tikėt energinio naudingumo skaičiuotojo pateiktu sertifikatu, aš į PN energijos poreikį šildymui jau dabar sutelpu.

O kurie mėnesiai būtų 400+960+960+400? Ar buvo 4 mėn. šildymo sezonas?

QUOTE(mintas @ 2015 09 22, 10:25)
o mano namas nėra šiltas

Namas tikrai šiltas. Labai retai kas tokį pastatytų. Nereikia taip kuklintis ir nereikia tikėtis, kad kažkas pastatys žymiai šiltesnį. Gal užtenka ir 3000kWh, turėtų užtekti. Kitiems dar pridėčiau atsargai 500kWh ir jau galima skaičiuoti su 3500kWh - kas būtų ne visai optimistinis variantas 150 m2 namui.
80m2 gal ir su 2000kWh pašildytume. Ten elektra dar patrauklesnė, jeigu šeimyna nedidelė.

Tai kokia kvadratūra? negi 3000/200=15 kWhA/m2

Uponoras čia jau yra prabanga. Eksploatuojant namą vamzdeliai šiaip sau netrūkinėja. Jeigu pavyksta užbetonuoti be problemų ir yra įrengti tvarkingos kompensacinės siūlės, tai bet kuris sertifikuotas vamzdelis tarnaus praktiškai be laiko apribojimų. Reikėtų Arkavos paklausti kiek jam kainavo vamzdukai, kolektorius ir darbai vienam 1m2.

Aš galvoju uponorą dėtis tik katilinėje vietoj vario, nes man patiko jo pigios jungimo detalės, elementarus sujungimas ir patikimumas.
Atsakyti
Pas mane mix'sas. Tece ir Kermi 16 vamzdeliai. Visi po 0,55e. Suvyniojau virs 600m.
Kolektorius - 8ziedu, kazkas 160lt, reguliuojamas.
Klojau pats.
Iseitu 3,8e/m2. Dar tinkliukas, izoliacija, ir nevertinamas savo darbas smile.gif

QUOTE(BangaS @ 2015 09 22, 11:53)
Reikėtų Arkavos paklausti kiek jam kainavo vamzdukai, kolektorius ir darbai vienam 1m2.

Aš galvoju uponorą dėtis tik katilinėje vietoj vario, nes man patiko jo pigios jungimo detalės, elementarus sujungimas ir patikimumas.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 09 22, 08:11)
O kokios nuomones apie toki sildyma Stafor termidynamic

Čia tik boileriui šildyti. Namams reiks labai daug plokščių. Čia tas pats oras vanduo, tik tiek, kad lauko šilumokaitis yra be ventiliatoriaus, o ištiestas į vieną plokštumą pasyvaus veikimo. Neaišku kas būna kai jieapledėja ar yra koks atitirpinimas, kuriam jau reikalinga elektra...
Jeigu kaina būtų iki 500-600 Eur, tai gal ir verta būtų pagalvoti apie pasijungti boilerį.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2015 09 22, 13:06)
Pas mane mix'sas. Tece ir Kermi 16 vamzdeliai. Visi po 0,55e. Suvyniojau virs 600m.
Kolektorius - 8ziedu, kazkas  160lt, reguliuojamas.
Klojau pats.
Iseitu 3,8e/m2. Dar tinkliukas, izoliacija, ir  nevertinamas savo darbas  smile.gif

Tai galima pagrįstai teigti, kad grindinis šildymas populiariausios 130-140 m2 kvadratūros namui kainuoja ne daugiau 800 eur su įrengimu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BangaS: 22 rugsėjo 2015 - 13:14
QUOTE(BangaS @ 2015 09 22, 13:53)

Apie kurią iš Uponor'o sistemų šnekate? Q&E ar presuojamų jungčių sistemą? Man kažkaip Q&E imponuoja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2015 09 22, 13:57)
Apie kurią iš Uponor'o sistemų šnekate? Q&E ar presuojamų jungčių sistemą? Man kažkaip Q&E imponuoja smile.gif

Tikriausiai. Negaliu tiksliai pasakyti. Ten praplečia vamzdį ir jis susitraukdamas užspaudžia jungtį.
Atsakyti
Neriba. Pas mane pirmam aukšte į 80m2 sudėti ~450m D18 po 0,45, viso ~200€. Baisiai tankiai kas 20cm kad kuo efektyviau išnaudoti grindų betoną kaip akumuliatorių saulės kolektoriams. Šildymui drąsiai pusės užtektų už 100€. Į perdangą antram aukštui jaučiu nė tų 100€ vamzdžių nesudėsiu.
Grindinio kolektoriumi dar stipriai nesidomėjau, bet tarkim remiantis arkavos pavyzdžiu dar 50€. Sumoj 150€-250€.

QUOTE(arkava @ 2015 09 22, 14:06)
Kolektorius - 8ziedu, kazkas  160lt, reguliuojamas.
Klojau pats.
Iseitu 3,8e/m2. Dar tinkliukas, izoliacija, ir  nevertinamas savo darbas  smile.gif <{POST_SNAPBACK}>

Atsakyti
Namas tikrai šiltas. Labai retai kas tokį pastatytų. Nereikia taip kuklintis ir nereikia tikėtis, kad kažkas pastatys žymiai šiltesnį. Gal užtenka ir 3000kWh, turėtų užtekti. Kitiems dar pridėčiau atsargai 500kWh ir jau galima skaičiuoti su 3500kWh - kas būtų ne visai optimistinis variantas 150 m2 namui.
80m2 gal ir su 2000kWh pašildytume. Ten elektra dar patrauklesnė, jeigu šeimyna nedidelė.

ar as kazko nesuprantu ar skaiciuoju blogai?
3500kwh*0.12 eur/kwh = 420 eur namo/vandens SILDYMUI kalendoriniams metams, tarkim nuo 2014.09.01d iki 2015.09.01d imtinai ( grindinis ir karstas vanduo ). Namo gyventoju ekspolartaciniai elektros poreikiai neiskaiciuoti, taip? ( maisto gaminimas, ir kt prietaisai valgantys elektr ). ir cia skaitosi A klase ne ant popieriaus, o tikras gyvas namas. taip?
man kazkaip atrodo kad kazkur padariau klaida, nes musu namas gavo "stipria B", o energijos poreikiai kalendoriniams metams ( sildymas ir vanduo ) sudare 440 eur ( 2.3 tonos granuliu sunaudota sildymui ir vandeniui per 12 menesiu. 2.3tonos*650lt=1495lt/3.4528 kurso = 433 eur ). elektra namo/vandens sildymui nenaudojama. blink.gif
kur klaida mano skaiciavimuose? nes mums iki A toli plaukt, statem paprastai smile.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loreciukaz: 22 rugsėjo 2015 - 16:08
QUOTE(BangaS @ 2015 09 22, 12:53)
O kurie mėnesiai būtų 400+960+960+400?  Ar buvo 4 mėn. šildymo sezonas?

Taip man būtent tai ir užkliuvo kad 4 nors gali būti kad suklydau du pusinius skaičiuodamas kaip vieną, tuomet 3 mėnesiai būtų maksimalaus galingumo ir du pusės šalčiausių mėnesių energijos reikalaujantys mėnesiai.

Kovą kai išlindo saulutė, baigėsi visi mano šildymai, nesvarbu, kad už langu dar laikėsi šalti orai, bet įtariu, kad saulė išlindo mėnesio vidurį, tad kovas ir turėtų būti tas pusinis mėnesis.

nereikia tikėtis, kad kažkas pastatys žymiai šiltesnį. 

Ką ten tikėtis, aš 100% įsitikinęs, kad tai bus, jei dar nėra, ir bus labai greitai.

Tai kokia kvadratūra? negi 3000/200=15 kWhA/m2

Mano namo kvadratūra po namo matavimų keliais kvadratais padidėjo palyginus su projektiniu dydžiu (pertvaros pas mane ne 12cm storio o gipskartonio 10cm) ir dabar ji ~130m2

Uponoras čia jau yra prabanga. Eksploatuojant namą vamzdeliai šiaip sau netrūkinėja.

Dabar, kai jau šiek tiek daugiau šios košės prisrėbiau, pritariu tau, tik tęsčiau mintį toliau, kam man iš vis šildomos grindys su vandeniniu šilumnešiu smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 22 rugsėjo 2015 - 17:15
QUOTE(Loreciukaz @ 2015 09 22, 16:06)
ar as kazko nesuprantu ar skaiciuoju blogai?
3500kwh*0.12 eur/kwh = 420 eur namo/vandens SILDYMUI kalendoriniams metams,

3500 gali būti, jei namas nedidelis šiltas ir vandens mažai naudoji, šeip tai kai aš primetinėjau, tai gavosi daugiau - taupiam namui:
Namo šildymui 2000 kWh
Karštam vandeniui 2500 kWh
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 22 rugsėjo 2015 - 17:35
QUOTE(mintas @ 2015 09 22, 18:33)
3500 gali būti, jei namas nedidelis šiltas ir vandens mažai naudoji, šeip tai kai aš primetinėjau, tai gavosi daugiau - taupiam namui:
Namo šildymui 2000 kWh
Karštam vandeniui 2500 kWh

tai as gerai skaiciuoju? g.gif
Atsakyti
Jooo, čia tai kaip reikiant. Be abejo atsiras šiltesnių, o tuos šiltesnius vėliau aplenks dar šiltesni. Ir taip ilgai ir nuobodžiai. Bet šiandien - tai kuris namas tada šiltas?
QUOTE(mintas @ 2015 09 22, 11:25)
... mano namas nėra šiltas... <{POST_SNAPBACK}>

Taip suprasti kad nustebino skirtingos namo EE klasės, nors šildymui išleidžiama tiek pat? Tai klaida tame, kad energetinis efektyvumas matuojamas ne EUR, o kWh.
QUOTE(Loreciukaz @ 2015 09 22, 17:06)
ar as kazko nesuprantu ar skaiciuoju blogai? <{POST_SNAPBACK}>

Papildyta:
Lankstumui ateityje. Jei šiandien skaičiavimai vienokie, nereiškia kad jie bus tokie pat visada. Gal bus uždraustas iškastinis kuras, dėl ko biokuras ar saulės šiluma liks vieninteliai prieinami šilumos šaltiniai. Gal atsiras kokie nors pigūs nanotermobranduoliniai reaktoriai, elektrą gaminantys neefektyviai, bet nuostolių žematemperatūrinės šilumos pavidale duodantys už kapeikas. Į vamzdžius ką norėsi, tą pajungsi. Į kabelius tik elektrą.
QUOTE(mintas @ 2015 09 22, 18:12)
... tik tęsčiau mintį toliau, kam man iš vis šildomos grindys su vandeniniu šilumnešiu smile.gif. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 09 22, 20:18)
Taip suprasti kad nustebino skirtingos namo EE klasės, nors šildymui išleidžiama tiek pat? Tai klaida tame, kad energetinis efektyvumas matuojamas ne EUR, o kWh.

Pradžiai tai energinį efektyvumą labai iškraipo atsinaujinančios ir pirminės energijos skaičiavimas. Koks po velnių skirtumas, kokia ta energija, bet jei viena dauginam iš vienokio koeficiento, jei kitokia dalinam iš kitokio koeficiento ir galiausiai neaišku, kiek realiai namas surija kilovatų. Iš esmės kilovatas yra vienas ir tas pats, nesvarbu iš saulės, akmens anglies ar atomo, o dabar tai absurdas.
Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2015 09 22, 20:18)
Lankstumui ateityje. Jei šiandien skaičiavimai vienokie, nereiškia kad jie bus tokie pat visada. Gal bus uždraustas iškastinis kuras, dėl ko biokuras ar saulės šiluma liks vieninteliai prieinami šilumos šaltiniai. Gal atsiras kokie nors pigūs nanotermobranduoliniai reaktoriai, elektrą gaminantys neefektyviai, bet nuostolių žematemperatūrinės šilumos pavidale duodantys už kapeikas. Į vamzdžius ką norėsi, tą pajungsi. Į kabelius tik elektrą.

Dėl lankstumo aš vandeninę sistemą ir vedžiau, sakiau ir geotermą į tuos vamzdelius pajungsiu ir saulės kolektorius, bus labai lanksti sistema, bet iš to lankstumo beliko šnipštas. Jei jau pastatei geotermą neapsimoka išlaidaut ant saulės kolektorių ir iš multifunkcinio panaudojimo liko vienas vienintelis.

Su elektrinėm grindim matau daugiau multifunkcionalumo ir lesto energiją gali prie jų pajungti ir saulės baterijas ir vėjo elektrine kieme iškeltą ir teslos akumuliatorius ir benzininį ar dyzelini generatorių ar biodujų iš nuosavos išgriebimo duobės generatorių, ar galingesnes kuro baterijas ar porą dviračių su pajungtu generatoriumi, kokiais Pekino olimpinėse žaidynėse elektra buvo gaminama ar dar tūkstantis kitų elektros energijos šaltinių variantų kurių elektros gamybai garantuotai bus.

Jooo, čia tai kaip reikiant. Be abejo atsiras šiltesnių,

Esmė ne tame ar atrasi šiltesnių, bet kad aš pats suvokiu, kad galėjau statyti šiltesnį. Ne tik galėjau, bet kai atėjo fasado šiltinimo putplasčiu eilė net ir ilgai svarsčiau, dėti suplanuotą cm apšiltinimo sluoksnį ar storesnį. Galiausiai nusprendžiau, kad jau ir su suprojektuotu apšiltinimu aš permokėsiu už šilumos siurblį, kurio ir lauko kolektorių jau buvau užkasęs ir grindinį šildymą išsivedžiojęs, vienu žodžiu jau pusę ŠS sumos buvau suinvestavęs, tai kad sumažinti bendras instaliacijos išlaidas nusprendžiau su apšiltinimo sluoksniu neišlaidauti daugiau nei suprojektuota.

Jau tada supratau, kad ŠS man padarė meškos paslaugą. Nebūčiau nuo pat pradžios apsidraudinėjęs, kad vdrug neužteks, dabar turėčiau tokį šiltą namą kad apie jokią kitą šildymo sistemą, kaip tik elektrinis šildymas nebūtų net minties. Ir kas svarbiausia, statyba būtų juntamai pigesnė, o eksploatacinės išlaidos ne ką didesnės, o jei nuo ŠS sutaupytus pinigus investuotum į saulės baterijas, tai eksploatacinės išlaidos būtų dar ir mažesnės, gal net pliusinis namas gautūsi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 22 rugsėjo 2015 - 20:53