QUOTE(mintas @ 2015 09 22, 10:25)
Kad man kažkaip užsifiksavo šiek tiek kitas scenarijus. Aišku, atmintis ne užrašai, kurių dabar po ranka neturiu, bet jei atmintis nepaveda, tai mano žiemos sezonas pasiremiant tavo skaičiais atsiėjo:
400+960+960+400=~3000kWh, o mano namas nėra šiltas. Jei namą planuočiau elektriniam šildymui, jo sienos būtų trečdaliu šiltesnės. Nurodytą 15kWh/m2*metus energijos poreikį sutilpčiau su rimta atsarga. Jei tikėt energinio naudingumo skaičiuotojo pateiktu sertifikatu, aš į PN energijos poreikį šildymui jau dabar sutelpu.
400+960+960+400=~3000kWh, o mano namas nėra šiltas. Jei namą planuočiau elektriniam šildymui, jo sienos būtų trečdaliu šiltesnės. Nurodytą 15kWh/m2*metus energijos poreikį sutilpčiau su rimta atsarga. Jei tikėt energinio naudingumo skaičiuotojo pateiktu sertifikatu, aš į PN energijos poreikį šildymui jau dabar sutelpu.
O kurie mėnesiai būtų 400+960+960+400? Ar buvo 4 mėn. šildymo sezonas?
QUOTE(mintas @ 2015 09 22, 10:25)
o mano namas nėra šiltas
Namas tikrai šiltas. Labai retai kas tokį pastatytų. Nereikia taip kuklintis ir nereikia tikėtis, kad kažkas pastatys žymiai šiltesnį. Gal užtenka ir 3000kWh, turėtų užtekti. Kitiems dar pridėčiau atsargai 500kWh ir jau galima skaičiuoti su 3500kWh - kas būtų ne visai optimistinis variantas 150 m2 namui.
80m2 gal ir su 2000kWh pašildytume. Ten elektra dar patrauklesnė, jeigu šeimyna nedidelė.
Tai kokia kvadratūra? negi 3000/200=15 kWhA/m2
Uponoras čia jau yra prabanga. Eksploatuojant namą vamzdeliai šiaip sau netrūkinėja. Jeigu pavyksta užbetonuoti be problemų ir yra įrengti tvarkingos kompensacinės siūlės, tai bet kuris sertifikuotas vamzdelis tarnaus praktiškai be laiko apribojimų. Reikėtų Arkavos paklausti kiek jam kainavo vamzdukai, kolektorius ir darbai vienam 1m2.
Aš galvoju uponorą dėtis tik katilinėje vietoj vario, nes man patiko jo pigios jungimo detalės, elementarus sujungimas ir patikimumas.