QUOTE(mintas @ 2015 07 17, 14:15)
Pigiausių tikrai nesiūlau, pagal interjero dizainą gali netikti. Kaip tik siūlau pirkti pačius brangiausius, išvaizdžiausius, prabangiausiai atrodančius, kad visi pamatę pavydėtų, bet jokiu būdu nesiorientuoti į jų šiltumą, nes tavo palėpei tai nereikalinga funkcija. Be to šiltumas kenks laiptų grožiui, tad laiptų šiltumas tavo palėpei ne tik, kad ne naudingas, jis net kenksmingas .
Nėra kažkokių prabangesnių ir mažiau prabangių. Visi visiškai vienodi. Skiriasi tik du dalykai: mediniai arba metaliniai laiptai ir liuko šiltumas (U-1,1, 0,9, 0,5 ar 0,49). Ten dar yra keli pribumbasai (pvz., kojelės medis arba jos guma padengtos), bet iš esmės visi laiptai/liukai vienodi. Skiriasi tik jų šiltumas. Todėl ir parašiau: ar siūlai pačius pigiausius, t.y. šalčiausius.
Bet pasirodo, kad mano atveju tik tokie ir tinka. Jie į ilgį būna kelių matmenų, bet dažniausiai 1,20, 1,30 ar 1,40. Man tarp stygų ilgis yra 1,16 m. Tokiu atveju yra keli laiptų variantai, bet jų šiltumas tik U-1,1. Galimas ilgis yra 1,11-1,12 m. Taip kad neturiu kito varianto kaip rinktis tik pačius pigiausius. Dar yra galimybė daryti laiptus į palėpę pagal invidualų užsakymą, bet įtariu, kad laukti reikės ilgai.
O lipsime čia. Dar visa palėpė neįrengta. Čia tik pradžia. Bet sandėliukas nerealus - 33 kv. m. Gaila, kad projektinėje stadijoje neišnaudojau. Reikėjo daryti antresoles ir palėpę. Bus tik palėpė.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2015 07 17, 14:51)
Dėl to ir nervina tai, kad mano išmetimo grotelės buvo pagamintos brokuotai, (jas meistrai gamino rankomis individualiai pagal užsakymą), tad teko karpyti, taip pažeidžiant skardos apsauginį sluoksnį.
Man montuotojai sakė, kad Zehnderio lauko grotelės, kurias montuosiu, yra cinkuotos. Be to jos gulės polipropileno ortakyje, todėl kaip ir neturėtų rūdyti. Aišku mano name bus entalpinis rekuperatorius, kuris drėgmės atgauna panašiai kaip ir rotacinis.
O ką siūlo Amalva? Ar jų lauko ortakiai cinkuoti, ar tik paprastas metalas?
Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2015 07 17, 15:29)
Mūrijant keramines plytas jos pilnai perteptos skiediniu? Jei taip tai tarkim per smeigės skylutę kažkas prasiskverbia į plytos skylutę? Kur toliau?
Vadinasi tau mano sandarumo testų video nepadėjo. Nepyk, bet tu nė velnio nesupratai. Aš irgi tą patį galvojau apie kelis mazgus, kad ten net neįmanoma prapūsti, bet pūtė. Taip kad nesitikėk 0,00 sandarumo, nors ir langus darytum be rėmo. Tikrai dar nesupratai namo sandarinimo esmės. Ir jos tikriausiai neįmanoma iki galo suprasti kol nepastatai namo ir jo neišbandai. Tik tada suprasi, kad leidžia ten, kur gyvenime nesitikėjai.
Juk oras - be kaulų.
QUOTE(mariuzs @ 2015 07 17, 20:11)
Mintai, gal gali papasakot kokios konstrukcijos buvo įrankis, kuriuo pjovei NEPS'e smeigių įgylinimus ?
Apie to įrankio detales geriau klausti Bango. Jis geriau papasakos .
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 07 17, 21:16)
Mano visi naudoti Amalvos ortakiai cinkuoti, tiek lauko, tiek vidiniai. Bangas užsiminė, kad lauko ortakiai bus taip stipriai apkrauti, kad gali ir cinkavimas negelbėti. Na bet čia jau geriau praktikų pasiteirauti, kaip atrodo lauko grotelės po 10 metų - 20 metų eksploatacijos.
QUOTE(cibulis @ 2015 07 17, 21:16)
Man montuotojai sakė, kad Zehnderio lauko grotelės, kurias montuosiu, yra cinkuotos. Be to jos gulės polipropileno ortakyje, todėl kaip ir neturėtų rūdyti. Aišku mano name bus entalpinis rekuperatorius, kuris drėgmės atgauna panašiai kaip ir rotacinis.
Grotelės yra iš nerūdijančio plieno. Zehnder neturi cinkuotų grotelių.
QUOTE(Alexxandro @ 2015 07 18, 17:25)
Grotelės yra iš nerūdijančio plieno. Zehnder neturi cinkuotų grotelių.
Tikriausiai. Suklydau.
QUOTE(mariuzs @ 2015 07 17, 20:11)
Mintai, gal gali papasakot kokios konstrukcijos buvo įrankis, kuriuo pjovei NEPS'e smeigių įgylinimus ?
Įrankis yra cilindras vamzdyje besisukantis aplink savo ašį. Į eps įspaudžiama "U" formos kaistanti viela ir pasukant 360 laipsnių išpjaunamas eps cilindras.
QUOTE(BangaS @ 2015 07 20, 08:21)
Įrankis yra cilindras vamzdyje besisukantis aplink savo ašį. Į eps įspaudžiama "U" formos kaistanti viela ir pasukant 360 laipsnių išpjaunamas eps cilindras.
Pačiam galimą kažką panašaus susikonstruoti? Peilį eps pjovimui turiu, vielos volftaminės 1mm pirkti lyg yra
Nepyk, bet jei apie sandarumą suprastum geriau už mane, greičiausiai nesirinktum skylėtų plytų. Nors šiaip skylėtos plytos geresnis variantas palyginus su skylėtais keraminiais blokeliais ar keramzitu. Na OK, skiedinys perteptas tarp plytų gali sueižėti, dalinai patrupėti, ypač gręžiant į plytą. Tik kaip tai susiję su mano siekiamu sandarumu, kur skylėtų plytų nebus?
Sandarumo 2 nulių po kablelio ir nesitikiu, bet pasiekti vieną nulį galimybės yra.
Anksčiau maniau, kad kalba eina apie kažką panašaus į tokį:
Bet šitame piešinuke neįžiūriu cilindro vamzdyje. Gal foto galima?
Sandarumo 2 nulių po kablelio ir nesitikiu, bet pasiekti vieną nulį galimybės yra.
QUOTE(cibulis @ 2015 07 17, 22:16)
Vadinasi tau mano sandarumo testų video nepadėjo. Nepyk, bet tu nė velnio nesupratai. Aš irgi tą patį galvojau apie kelis mazgus, kad ten net neįmanoma prapūsti, bet pūtė. Taip kad nesitikėk 0,00 sandarumo, nors ir langus darytum be rėmo. Tikrai dar nesupratai namo sandarinimo esmės. Ir jos tikriausiai neįmanoma iki galo suprasti kol nepastatai namo ir jo neišbandai. Tik tada suprasi, kad leidžia ten, kur gyvenime nesitikėjai.
<{POST_SNAPBACK}>
<{POST_SNAPBACK}>
Bet šitame piešinuke neįžiūriu cilindro vamzdyje. Gal foto galima?
QUOTE(BangaS @ 2015 07 20, 09:21)
Įrankis yra cilindras vamzdyje besisukantis aplink savo ašį. Į eps įspaudžiama "U" formos kaistanti viela ir pasukant 360 laipsnių išpjaunamas eps cilindras. <{POST_SNAPBACK}>
QUOTE(VilkasPilkas @ 2015 07 20, 11:21)
Cibuli kaip darei su geoterminiu ivadu betonuojant grindis? Ar stezke toje vietoje yra, ar vistiik iki svariu grindu putplastis ten? Gal fotke netycia turi? Dekui
Nelabai turiu nuotraukų. Pradžioje buvo iškasta tokia duobė. Tada nupirkau keturis 110 mm vamzdžius. Jie katilinėje prieš grindų betonavimą išlindo taip. Kai išklijavo plyteles, perteklių nupjovė.
Kaip tik praeitą savaitę su Artva pasirašiau sutartį dėl gręžinio. Artimiausiu metu turėsiu lauko kolektorių. Jų dar išprašiau, kad padarytų gręžinio elektros karotažą. Šiaip geoterminiams gręžiniams nedaro, bet aš noriu žinoti ar kirtome vandeningą sluoksnį ar ne. Ir iš viso įdomu kiek vandeningų sluoksnių gali būti.
QUOTE(Milao @ 2015 07 20, 11:12)
Šitas sugadina išpjaunamą kamštį. Maniškis išpjauna taip, kad tą kamštį galima vėl atgal įstatyti į skylę.
QUOTE(BangaS @ 2015 07 20, 15:27)
Šitas sugadina išpjaunamą kamštį. Maniškis išpjauna taip, kad tą kamštį galima vėl atgal įstatyti į skylę.
samadielnas įrankis? gal foto ar brėžinuką galima?