Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 34

QUOTE(arkava @ 2015 08 12, 17:23)
man daugiau foto blog'e padeda, nei teorija...

Kartais tiek nenupakasosi, kiek nupasakoja smulkmena nuotraukoje smile.gif. Man taip buvo ne kartą, geriausiai prisimenu, kai po dienos bandymo išlyginti smėlį prieš dedant putplastį ir liejant grindis, supratau, kad be majakų bus be šansų, ir jau galvojau, kaip juos ten lygiai pakasti, gal plonesnius pirkti, kad juos ištraukus mažiau atsivėrusių duobučių užlyginimo darbų būtų, kai gryžęs namo žvilgtelėjau į Raituzo blogo nuotrauką ir pamačiau paprasčiausią sprendimą, kam majakus gilinti, kai galima lyginimo lentos kraštus išpjauti reikiamo aukščio smile.gif. Tada tik sumeti lentas reikiamam aukštį ir braukai per jas smile.gif. Nuo to karto, jei ko reikėdavo pirmiausiai Raituzo bloge žiūrėdavau. Pas jį daug ir sąžiningai padarytų nuotraukų.
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2015 08 12, 13:06)
Ar čia kvietimas į svečius?

Kaip supratau, su arkava beveik kaimynais būsim smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 12 rugpjūčio 2015 - 20:02
QUOTE(mintas @ 2015 08 12, 19:52)
Kartais tiek nenupakasosi, kiek nupasakoja smulkmena nuotraukoje smile.gif. Man taip buvo ne kartą, geriausiai prisimenu, kai po dienos bandymo išlyginti smėlį prieš dedant putplastį ir liejant grindis, supratau, kad be majakų bus be šansų, ir jau galvojau, kaip juos ten lygiai pakasti, gal plonesnius pirkti, kai gryžęs namo žvilgtelėjau į Raituzo blogo nuotrauką ir pamačiau paprasčiausią sprendimą, kam majakus gilinti, kai galima lyginimo lentos kraštus išpjauti reikiamo aukščio smile.gif. Tada tik sumeti lentas reikiamam aukštį ir braukai per jas smile.gif. Nuo to karto, jei ko reikėdavo pirmiausiai Raituzo bloge žiūrėdavau. Pas jį daug ir sąžiningai padarytų nuotraukų.
Papildyta:

kol pats nepaimi irankiu i rankas, tie foto patarimai yra beverciai, kaip ir cibulio namo statybos dienorastis yra vertas tiek, kiek info pasamonej nuseda ir po metu kitu gali ar negali issitraukt. na toks "statybinis" fonas, gruntas. kaip dostojevskio skaitymas pries rusu literaturos egzamina.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2015 08 12, 20:03)
kol pats nepaimi irankiu i rankas, tie foto patarimai yra beverciai, kaip ir cibulio namo statybos dienorastis yra vertas tiek, kiek info pasamonej nuseda ir po metu kitu gali ar negali issitraukt. na toks "statybinis" fonas, gruntas. kaip dostojevskio skaitymas pries rusu literaturos egzamina.

Patikėk, nieko neprisiminsi kaip prireiks, prisiminsi tik kad jau buvai matęs ir norėsi dar kartą žvilgtelėti, bet deja, savo statybas viešinančio Cibulio nuotraukų nė su žiburiu nerasi smile.gif. Jau mėnuo ieškau "vėdinimo" temose Ed@`o kartą aprašyto, jo rekuperatoriaus darbo režimų programos parametrų, ir nerandu. Jau iki 12 metų dasikapsčiau ir vis nėra doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 12 rugpjūčio 2015 - 20:33
QUOTE(madwifi @ 2015 08 12, 10:49)
tai siulai tas 7 naktis nemiegot? uztenka ir tu 7 bemiegiu naktu kad apsisprest del investavimo i vesinimo iranga.

jokiu problemu, jei yra noro investuoti - investuokit. tik reiks rekuperatoriu isjungti ir langu nedarineti, idomu kaip imanoma vasara nedarineti langu. tiesiog butu idomu isgirsti komentarus is zmogaus, kuris turi vesinimo sistema, realiai ja naudoja reliame gyvenime kiekviena diena ir nakti kiaurus metus su zmona, vaikais, vaiku draugais, sunimi ir kitais gyviais.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 08 12, 20:08)
jokiu problemu, jei yra noro investuoti - investuokit. tik reiks rekuperatoriu isjungti ir langu nedarineti, idomu kaip imanoma vasara nedarineti langu. tiesiog butu idomu isgirsti komentarus is zmogaus, kuris turi vesinimo sistema, realiai ja naudoja reliame gyvenime kiekviena diena ir nakti kiaurus metus su zmona, vaikais, vaiku draugais, sunimi ir kitais gyviais.

kai tau atrodo visa amerika su kondcionieriais isgyvena ir neisdusta? stebuklas kazkoks kalifornijoj kasmet vasara kartojasi. ar manai kad jie ten kiekviena vasara be sunu, vaiku ir zmonu kankinasi?

Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2015 08 12, 20:06)
Patikėk, nieko neprisiminsi kaip prireiks, prisiminsi tik kad jau buvai matęs ir norėsi dar kartą žvilgtelėti, bet deja, savo statybas viešinančio Cibulio nuotraukų nė su žiburiu nerasi smile.gif. Jau mėnuo ieškau "vėdinimo" temose Ed@`o kartą aprašyto, jo rekuperatoriaus darbo režimų programos aprašymo, ir nerandu. Jau iki 12 metų dasikapsčiau ir vis nėra  doh.gif

butent, ta ir norejau pasakyt .visa ta skaityta info nuses kaip fonas, sapnas. na bet grunto funkcija atliks, zinosi kad kazka tokio reikia ieskot.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2015 08 12, 21:15)
kai tau atrodo visa amerika su kondcionieriais isgyvena ir neisdusta? stebuklas kazkoks kalifornijoj kasmet vasara kartojasi. ar manai kad jie ten kiekviena vasara be sunu, vaiku ir zmonu kankinasi?

ir vel uzkliuvo uz varcios ir vel nuo pradzios. lietuva - kalifornija, kondicionierius - pasyvus ausinimas. kondicionierius ~ kruva kilovatu, pasyvus ausinimas - 0kw
----------------
Kokio galingumo oro kondicionieriaus man reikia?
Oro kondicionierių galia išreiškiama kilovatais (kW). Sužinoti apytikslį kW kiekį, galite vadovautis šia formuluote:
Miegamasis: 80 vatų (0.080kW) vienam kvadratiniui patalpos metrui. Pvz: 16 m² miegamajam kambariui reikėtų apie 1.28kW šaldymo galios.
Svetainė: 125 vatų (0.125kW) kvadratiniam patalpos metrui. Pvz: 30m² svetainei reikėtų apie 3.75kW šaldymo galios.
----------------------------
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 08 12, 20:36)
ir vel uzkliuvo uz varcios ir vel nuo pradzios. lietuva - kalifornija, kondicionierius - pasyvus ausinimas. kondicionierius ~ kruva kilovatu, pasyvus ausinimas - 0kw

kazkas katik siule 7 naktis ir tiek pat dienu kankit save, savo sunis, vaikus ir bobas. tu *** suvalkieti, sukisai simtus gabalu i xata, tau ka, gaila keliolikos ar klesdesint kwh per vasara savo, savo vaiku, bobu ir sunu komfortui ? esi suknistas trolis, kitaip taves negaliu vertint.
Atsakyti
Turbut nieko nebs - teks viesintis, termometra turiu nufotkones, bet neirodysiu del datos biggrin.gif
Rusio ner, 80 proc langu, pietus, pietvakariai. 2 langai praviri, negyvenama... Saules gauna uztektinai, tik pastoges saugo.
Diena vaikstant, palikus duris, ikaista iki 23-24. Galiu sau vadint ji termosu biggrin.gif

QUOTE(DEU @ 2015 08 12, 11:19)
Prikaista pas visus kai laukia virš 30 ir ištisai plieskia saulė.
21 skamba truputėlį nerealiai.  Įprastame name ar bute temperatūra turėtų būti netoli 30.  Net pasyviam name naudojant žemės šilumokaičius ar naktinį vėdinimą daugeliui pavyksta palaikyti 24 - 25 laipsnius.
Turėtų būti kažkokia priežastis dėl ko viduje tokia žema temperatūra. Gal dar negyvenama ir naktį atidaromi langai, o dieną uždaromi. Ar koks rūsys įrengtas. Ar namas medžių apsuptį ir saulės negauna. Fizikos dėsniai visiems turėtų būti vienodi.  4u.gif

Papildyta:
Kodel gi ne smile.gif

QUOTE(BangaS @ 2015 08 12, 12:06)
Ar čia kvietimas į svečius?

Papildyta:
Nuo sitos vietos prasom placiau (arba foto) biggrin.gif

QUOTE(mintas @ 2015 08 12, 18:52)

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 08 12, 09:36)
As norejau tik tiek pasakyt kad tai tavo dizainerei reiktu keist profesija, nes toki elementaru apsvietimo projekta gali padaryt betkuris elektrikas be papildomo uzmokescio.

Aš tokio elementaraus norėjau. Ir man nepatinka išlankstytos GKP lubos su visokiais loviais, begeliais, paslėpimais, išvirtimais. Kičas ir tiek. Mano toks prašymas buvo: lygios lubos, baltos sienos, grindys parketelnetės, šviestuviai - LED, esmė, kad šviestuvai būtų zonuoti. Kas blogai? Bet medžiagos bus panaudos aukščiausios klasės. Man reikia minimalizomo, o ne kičinio marmūro, paauksuotų šviestuvų ir viso to kičo.

Ir patikėk, jei norėčiau, tai apie mano intejerą žurnale ir ne viename paršytų. Nes jis bus tikrai ne pigus. Ir bus į ką pažiūrėti. Ne visi matydami kelias spalvas, sugeba sudėlioti normalią visumą.

Ir nerašynėk man asmeniškai apie sklypus prie jūros. Man visai neįdomu.

P.S.
Living how we wanna
Speeding through the life
Crazy Something Normal
We don't need advice

Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2015 08 12, 16:46)
Dar vienas niuansas. Įdėjai vakar nuotraukas apie savo plyteles ir dar visokio bieso, bet nespėjai įdėti ir tos nuotraukos jau ištrintos. Aš net pamatyti nespėjau ir dar teigi, kad viešini nuotraukas. Nesvaik. Nemačiau aš tavo bent pusės "paviešintų" nuotraukų, nes jos jau ištrintos. Tu jas ne viešini, o jų pagalba konsultuojiesi su kitais, ar gerai darbai atlikti. O tai yra visai kas kita.

Čia karštis kaltas. Kaip sako Arkava, mano name temperatūra per aukšta, tai gal ir išsilydė. Sugaudysi dabar tą techniką. Ypač kai menininkas esu. Nežinau, kas joms atsitiko. Nemoku atstatyti.
Papildyta:
Būtent, tam kad gauti informaciją tu čia. Tai ką paviešinai irgi, tik tam kad gauti informaciją ar kainas numušti, kai straipsnį statybų žurnale parašei ar laidoje nusifilmavai.

Kas galėtų paneigti, kad... Po dauktaškio kiekvienas pasidėkite savo išvadas. Aš siūlau tokius variantus:
1. Mano namas - reklaminis.
2. Mintui perkaito procesorius.
3. Trečias variantas jūsų nuožiūra - asmeninis.
Papildyta:
Patikėk, daug daugiau informacijos gavau iš EVOY ir Vilienės, bei jo blogo nei iš tavęs, ai dar Raitūzo blogas labai geras, ten irgi daug info prisirinkau. Tai ką tu "paviešinai" man jau seniai praeitas etapas.

Och tu velniava. Tokią reklamą užkūriau ir ne visą auditoriją papirkau. Gerai, kad turiu grįžtamą ryšį su auditorija. Pabandysiu patenkinti išrankiausią skonį. Ko, Mintai, pageidauji?
Papildyta:
O kitiems besistatantiems, ne tavo išbarstytas ir jau ištrintas nuotraukas per visą SM forumą siūlyčiau rankiotis o į Bango puslapį užsukti, vat ten tai tikrai rimtų sprendimų žmonės susiras.

Nežiūrėkit į reklaminį Cibulio namą. Po tokių karščių dar žaibas trenks. Atsargiai už pasėkmes neatsakau.
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2015 08 12, 20:03)
kaip ir cibulio namo statybos dienorastis yra vertas tiek, kiek info pasamonej nuseda ir po metu kitu gali ar negali issitraukt.

Mano namas reklaminis. O tai reiškia, kad išmesk tas reklamines skrajutes iš galvos. Mesk, nes dar netyčia kažką panašaus nusipirksi. O tai bus: pasamonė liepė pirkti. Atsargiai. Visgi reklama galingas įrankis. Aš savo jūtubės filmukuose net 25 kadrą panaudojau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 12 rugpjūčio 2015 - 22:11
QUOTE(arkava @ 2015 08 12, 21:33)
Turbut nieko nebs - teks viesintis, termometra turiu nufotkones, bet neirodysiu del datos  biggrin.gif
Rusio ner, 80 proc langu, pietus, pietvakariai. 2 langai praviri, negyvenama... Saules gauna uztektinai, tik pastoges saugo.
Diena vaikstant, palikus duris, ikaista iki 23-24.  Galiu sau vadint ji termosu  biggrin.gif

Tai panašu viskas į savo vietas stojasi. Labai realu, kad atidarius langus ir duris ryte termometras rodo viduje 21, kai lauke 16 - 18. Dieną jau turim 23 - 24, o vakare gal panašų ir 27- 28. Naktį per pravertus langus vėl atsivėsinam. Pradėjus gyventi, virti, kepti, po dušu praustis dar pora laipsnių prisidės.
7 dienos tokių karščių ne tragedija. Bet būna, kad panašūs orai ir mėnesį pasilaiko. Namas priakumuliuoja šilumos ir taip lengvai per naktį nebeatvėsta.
Didžioji dauguma tokiomis sąlygomis daugiabučiuose gyvenom ir daug kas tebegyvena. Ir nieko baisaus.
Vieniems šiluma kaulų nelaužo, kitiems proga daugiau šalto alaus išgerti.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 08 12, 20:06)
savo statybas viešinančio Cibulio nuotraukų nė su žiburiu nerasi smile.gif

Ką aš kaltas, jei technika neatlaikė karščių ir viskas dingo iš part.lt. Kopijų matyt nedaro. O sutarties su jais nepasirašiau. Bet jūtubės kanalas nedingo. Amerikoje ne tokie dideli karščiai, tai gal ir nedingo.
Papildyta:
QUOTE(DEU @ 2015 08 12, 22:29)
Vieniems šiluma kaulų nelaužo, kitiems proga daugiau šalto alaus išgerti.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 08 12, 21:33)

Nuo sitos vietos prasom placiau (arba foto)  biggrin.gif

Aš kažkas apie Naujają Vilnią smile.gif.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 08 12, 22:34)
Ką aš kaltas, jei technika neatlaikė karščių ir viskas dingo iš part.lt.

Man nesuprantamas tavo inkštimas, kad tu visam pasauliui viešini savo namo statybų nuotraukas ir niekas tau už tai ačių nesako, keliais aplink tavo namą nevaikšto, o vat visi kiti negeri, net savo nuotraukų neviešina, štai ir atsakiau, nivelnio tu savo nuotraukų neviešini, parodei kas aplink tuo metu susirinke ir po minutės ištrynei. Kaip tik, viešina tie kas blogus rašo, o ne tu.
Atsakyti