Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 34

QUOTE(locato @ 2015 07 28, 01:46)
Reikalinga garo leveliu klijavimui lipni juosta.
Kas ka naudojot?

Gal teko susidurti su Armuota-audinio juosta (TPL)CIA

Tescon Profil arba tescon NR1
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 07 27, 20:08)
Naudos tai nesupratau. Pinigų nepadės sutaupyti. O tai ką sutaupysi?

Koks srautas vėdinimui buvo paskaičiuotas su phpp? Šis nedidelis srautas neužtikrins labai gaivaus oro netinkamai jį paskirstant. Padidinti oro srautai gali būti ten kur tuo metu yra žmonės. Tai galima padaryti padvigubinus ventiliatoriaus apsisukimus arba perskirstant srautus. Vėdinimo šilumos nuostoliai sudaro apie 30-40% bendrų namo nuostolių. Padvigubinus srautą jie padvigubės. Tai yra nemaži nuostoliai. O realiai galima padvigubinti srautą tik miegamajame ir tik naktį atimant gaivų orą iš svetainės. Bendras srautas nekinta. NUostoliai nedidėja, o oras miegamajame gaivėja. Toks principas kaip tik yra panašenis į žiemines/vasarines padangas, nei pūtimas visur visada vienodai = "M+S" kaip jūs norite.

QUOTE(cibulis @ 2015 07 27, 20:21)
Kaip? Tarkime mano namui šildymas kainuoja apie 50-100 eurų sezonui. Ką dar galiu sutaupyti? Jau ir taip maža suma.

O ką sutaupys kilometras sigos? 10eur per metus? Į klausimą atsakau klausimu.
Šildymui, vėsinimui ir vėdinimui per metus susidarys, spėju, 140-170eur.
Atsakyti
Jai neklystu per abi tik per ismetimo zymiai didesnis. Manasis ismetimas i gatves puse, jai taip laikyciau 90% manau nepatiktu kaimynams garsas smile.gif bet toks greitis buna tik kai kas wc ijungia ovr..

QUOTE(Verteris @ 2015 07 27, 16:03)
Ar per padavimo groteles garsas didelis? Ventiliatorius stovi jau už rotoriaus, filtrų, tai turėtų gerokai slopintis garsas. O va išmetimo pusėje iki ventiliatoriaus grynas ortakis, tai gali girdėtis garsas. Man projektuotojai siūlo dėti garso slopintuvą ant išmetimo trasos už rekupo, bet nežinau, ar verta. Išmetimas gaunasi toli nuo langų, po pastoge, tai bet kuriuo atveju sunkiai jį kas begirdės. O slopintuvas, tai ir pinigai už daiktą, padidėjęs pasipriešinimas ortakyje (papildomos elektros sąnaudos)...

Papildyta:
Tai gal atstumas turi itakos..

QUOTE(cibulis @ 2015 07 27, 19:42)
O kodėl pirmame aukšte juntamas, o antrame ne? Kažkas ne kitaip įrengta? Ar kitos priežastys?

Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 07 28, 07:25)
O ką sutaupys kilometras sigos? 10eur per metus? Į klausimą atsakau klausimu.
Šildymui, vėsinimui ir vėdinimui per metus susidarys, spėju, 140-170eur.

Tikrai ne kilometras, nors kiekis nemažas. Čia mano namo 140-170 eurų. Aš įtariu, kad bus daugiau. Vėdinimas turėtų suėsti apie 10 eurų mėnesiui. Kelis mėnesius per metus, kai bus labai šalta, tikėtina ir 30 eurų. Taigi vien vėdinimui aš duočiau apie 160 eurų. Vėsinimas per visą vasarą suvalgys 20-30 eurų. Šildymas apie 100 eurų. Taigi iš viso turėtų būti apie 300 eurų. Gal bus mažiau. Pažiūrėsim.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 07 27, 20:43)
Buvau paleidęs savo rekuperatorių, kelias naktis ant 100% išmetimo, tai vieną vakarą sugalvojau nueiti pasiklausyti kaip triukšmauja. Buvau šokiruotas, šniokščia kaip reikiant ir nepasakyčiau, kad ten buvo rekuperatoriaus variklių sukeltas triukšmas, ten mano supratimu, vienareikšmiškai triukšmavo grotelės, kurios pastatytos pagal projektą 200mm diametro, kai išmetimo vamzdis, kaip ir rekuperatoriuje išmetimas - 160mm,  tad nors ir dešimt slopintuvų pastatyk, grotelės, kaip triukšmavo, taip ir toliau triukšmaus, nebent groteles ne numeriu, bet kokiais pora numerių didesnes uždėsi.

Tai čia buvo ant 100% išmetimo, kai paleidi rekupą iki ~50% išmetimo, beveik nieko lauke nesigirdi.

Mano nuomone, slopintuvai ant išmetimo yra skirti pinigų išmetimui, o ne triukšmo slopinimui smile.gif.

Oro paėmimo nesu nustatinėjęs daugiau nei ~50% tad negaliu nieko pasakyti apie paėmimo triukšmingumą. Iki ~50% tai beveik nesigirdi.

Tiesa, triukšmingumas lauke, man viduje absoliučiai netrukdo, tik tiek, kad orinuko nenoriu, kad kaimynų negąsdinčiau, pasirodo ir su rekupu galima gąsdinti ne ką prasčiau smile.gif.

Priminkite, dar, prašau, rekupo modelį? REGO500? T.y. reziumuojant patirtį - prie 500 m3/val. srauto, išmetimo vieta (pagal įspūdžius, būtent išmetimo grotelės) triukšminga, o prie 250 m3/val jau iš esmės nesigirdi.

Čia man pamąstymui informacija. Pats planuoju name 300-330 m3/val oro keisti, bet nuo rekupo eis 200'tinis ortakis. Taigi neturėtų būti labai triukšmingiau. Dar klausimas - jei ortakis 160, o grotelės 200, kurioje vietoje tas išplatėjimas vyksta? Jau namo šilumos izoliacijoje? T.y. per sieną praeina 160mm ortakis, o paskui per kelis cm nuo pačių grotelių diametras ir išplatėja?
Atsakyti
pas ji domekt 400

QUOTE(Verteris @ 2015 07 28, 10:44)
Priminkite, dar, prašau, rekupo modelį? REGO500? T.y. reziumuojant patirtį - prie 500 m3/val. srauto, išmetimo vieta (pagal įspūdžius, būtent išmetimo grotelės) triukšminga, o prie 250 m3/val jau iš esmės nesigirdi.

Čia man pamąstymui informacija. Pats planuoju name 300-330 m3/val oro keisti, bet nuo rekupo eis 200'tinis ortakis. Taigi neturėtų būti labai triukšmingiau. Dar klausimas - jei ortakis 160, o grotelės 200, kurioje vietoje tas išplatėjimas vyksta? Jau namo šilumos izoliacijoje? T.y. per sieną praeina 160mm ortakis, o paskui per kelis cm nuo pačių grotelių diametras ir išplatėja?

Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2015 07 28, 10:44)

Pas mane rego domekt 400VE. maksimalus srautas nesant pasipriešinimo turėtų būti netoli 400m3/h, bet kadangi ortakiai prie maksimalių galingumų pasipriešinimo sukuria daugiau, manau, kad prie maksimalių apsukų reikėtų labiau orientuotis į ~300m3/h oro srautą.

Nesigirdi, na gal teisingiau pasakyti iš aplinkinio fono neišsiskiria, kai oro srautas grubiai iki 200m3/h (mažesnis oro srautas, didesnis ortakių pralaidumas, mažesnis pasipriešinimas).

Kadangi pas mane rekupas 400VE, nors pagal projektą iš vis turėjo būti palubinis 250 modelis (bet pagal parametrus jie apylygiai, mano planuotiems oro srautams ir 400VE modelis turi tikti ortakynui), tai didžiausi ortakiai yra 160mm, grubiai tik prieš pat groteles yra praplatėjimas (kurio sukarpyto nuotrauką esu įdėjęs savo bloge) grubiai 20cm-30cm ilgio, tai kaip ir visas praplatėjimas yra tik mano namo apšiltinimo sluoksnyje.

Jūsų oro srautams bus reikalingas galingesnis rekuperatorius ir mano supratimu, bent jau numeriu didesni ortakiai.
Atsakyti
Sveiki,
Įmetu kelis patarimus iš asmeninės patirties statant namuką iš ICF blokelių. Gal kam bus naudingos info. Nuoroda į postą
Atsakyti
Norėjau paklausti iki kiek mūrijimas sienos skliautas? ar iki gegnės pradžios ir paskui iš viršus papildomai apšiltinamas ar iki gegnės viršaus iki pat difuzinės plėvelės? kaip taisyklingai skliautą su difuzine plėvele užsandarinti?
Atsakyti
Pradėjo montuoti gipso karkasą. Stengiamės nepabloginti gero namo sandarumo. Štai kaip montuojame. Pirmiausiai lubose išgręžiama skylė, tada į ją pripuršiakama Soudal klijų/sandariklio, įstatomas strypelis GK, jis įkalamas. Galutinis rezultatas štai toks.

Sienos perimetrinis profilis montuojamas taip pat. Į išgręžtą skylę purškiami klijai/sandariklis, įstatomas plastikinis kaištis, medvaržtis ir jis įsukamas. Tikiuosi, kad nepažeisime sandarumo. Štai koks vaizdas palubėse.

Gal kas padės išsiaiškinti ar ne per mažai strypelių įsuko vienam profiliui. Štai čia klausimas su nuotrauka. Dar įdomu ar laikantis profilis ne per retai susuktas.

GKP sukantis meistras sakė, kad tokio tvirtinimo tikrai pakanka. Sako, kad vienas taškas gali atlaikyti iki 300 kg. Ir pats pasikabino ant karkaso. Sako: matai 100 kg be problemų laiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 10 rugpjūčio 2015 - 22:36
QUOTE(cibulis @ 2015 08 10, 23:33)
Pradėjo montuoti gipso karkasą. Stengiamės nepabloginti gero namo sandarumo. Štai kaip montuojame. Pirmiausiai lubose išgręžiama skylė, tada į ją pripuršiakama Soudal klijų/sandariklio, įstatomas strypelis GK, jis įkalamas. Galutinis rezultatas štai toks.

Sienos perimetrinis profilis montuojamas taip pat. Į išgręžtą skylę purškiami klijai/sandariklis, įstatomas plastikinis kaištis, medvaržtis ir jis įsukamas. Tikiuosi, kad nepažeisime sandarumo. Štai koks vaizdas palubėse.

Gal kas padės išsiaiškinti ar ne per mažai strypelių įsuko vienam profiliui. Štai čia klausimas su nuotrauka. Dar įdomu ar laikantis profilis ne per retai susuktas.

GKP sukantis meistras sakė, kad tokio tvirtinimo tikrai pakanka. Sako, kad vienas taškas gali atlaikyti iki 300 kg. Ir pats pasikabino ant karkaso. Sako: matai 100 kg be problemų laiko.

Tarpai tarp profiliu ir laikikliu tikrai neperdideli. Galima ir placiau daryti. Bet geriau taip kaip padare. biggrin.gif
Atsakyti
Va kai turi tokio karkaso vaizda dabar galima apsvietima planuot. Man nepatinka kai su karuna grezia kiaurai metala, buna kad kaikurie led lempuciu cokoliai siektiek didesni mazesni, netelpa ir seip nesinori kad 220 prietaisas liestus prie metalo. Susibraizyk ar iskart susigreziok skyles ledams, nes po spakliavimo nebesimatys kas kur..

QUOTE(cibulis @ 2015 08 10, 22:33)

Atsakyti