QUOTE(mintas @ 2015 07 27, 20:43)
Buvau paleidęs savo rekuperatorių, kelias naktis ant 100% išmetimo, tai vieną vakarą sugalvojau nueiti pasiklausyti kaip triukšmauja. Buvau šokiruotas, šniokščia kaip reikiant ir nepasakyčiau, kad ten buvo rekuperatoriaus variklių sukeltas triukšmas, ten mano supratimu, vienareikšmiškai triukšmavo grotelės, kurios pastatytos pagal projektą 200mm diametro, kai išmetimo vamzdis, kaip ir rekuperatoriuje išmetimas - 160mm, tad nors ir dešimt slopintuvų pastatyk, grotelės, kaip triukšmavo, taip ir toliau triukšmaus, nebent groteles ne numeriu, bet kokiais pora numerių didesnes uždėsi.
Tai čia buvo ant 100% išmetimo, kai paleidi rekupą iki ~50% išmetimo, beveik nieko lauke nesigirdi.
Mano nuomone, slopintuvai ant išmetimo yra skirti pinigų išmetimui, o ne triukšmo slopinimui
.
Oro paėmimo nesu nustatinėjęs daugiau nei ~50% tad negaliu nieko pasakyti apie paėmimo triukšmingumą. Iki ~50% tai beveik nesigirdi.
Tiesa, triukšmingumas lauke, man viduje absoliučiai netrukdo, tik tiek, kad orinuko nenoriu, kad kaimynų negąsdinčiau, pasirodo ir su rekupu galima gąsdinti ne ką prasčiau
.
Priminkite, dar, prašau, rekupo modelį? REGO500? T.y. reziumuojant patirtį - prie 500 m3/val. srauto, išmetimo vieta (pagal įspūdžius, būtent išmetimo grotelės) triukšminga, o prie 250 m3/val jau iš esmės nesigirdi.
Čia man pamąstymui informacija. Pats planuoju name 300-330 m3/val oro keisti, bet nuo rekupo eis 200'tinis ortakis. Taigi neturėtų būti labai triukšmingiau. Dar klausimas - jei ortakis 160, o grotelės 200, kurioje vietoje tas išplatėjimas vyksta? Jau namo šilumos izoliacijoje? T.y. per sieną praeina 160mm ortakis, o paskui per kelis cm nuo pačių grotelių diametras ir išplatėja?