Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 34

QUOTE(mintas @ 2015 07 27, 20:01)
Nauda, rekuperatoriaus darbo elektros sąnaudomis, tai gal ir mizerna, nemanau, kad sutaupysi net kokį 5-10 Eur per mėnesį, bet tai leis sumažinti oro kaitos intensyvumą, neprarandant oro kokybės patalpose, kuriose tuo metu yra žmonės ir čia šilumos nuostoliai žiemos metu sumažėtų daug juntamiau.

Naudos tai nesupratau. Pinigų nepadės sutaupyti. O tai ką sutaupysi?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 07 27, 19:51)
Mano supratimu idealus namo vėdinimas vasarą turėtų būti toks: visi langai uždaryti, oro kaita vyksta per rekuperaciją, papildomai įjungtas ŠS su pasyvia vėsinimo funkcija, didžiąją dalį langų šešeliuoja išorinės priemonės, likusiems yra vidinės žaliuzės. Būtent savo name kažką panašaus bandysiu padaryti. Kadangi aplinkui daug smėlio ir dulkių, tai manau, kad uždaryti langai ir oro kaita per rekūpą garantuos komfortą. Pagyvensiu, galėsiu pasidalinti.

Esu absoliučiai tos pačios nuomonės.
Kur šniokščia? Lauke, viduje. Nelabai supratau. Lyg ir lauke klausei, bet gal čia apie vidų.

Lauke klausiau garsų šniokštimą. Įtariu, kad lauko grotelės, triukšmavo. Esant dideliam išpučiamo oro greičiui, grotelės sukelia didelį oro pasipriešinimą, o tai kelia triukšmą. Todėl ir buvau šokiruotas, kad patalpų viduje beveik nieko negirdėjau, o išėjęs į lauką iškart išgirdau "dainavimą". Oro išmetimas pas mane prie pat lauko durų.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 07 27, 20:08)
Naudos tai nesupratau. Pinigų nepadės sutaupyti. O tai ką sutaupysi?

Padės sutaupyti pinigų ir ženkliai, tik ne ant rekuperatoriaus elektros, o ant patalpų šildymo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 27 liepos 2015 - 20:17
QUOTE(mintas @ 2015 07 27, 20:15)
Padės sutaupyti pinigų ir ženkliai, tik ne ant rekuperatoriaus elektros, o ant patalpų šildymo.

Kaip? Tarkime mano namui šildymas kainuoja apie 50-100 eurų sezonui. Ką dar galiu sutaupyti? Jau ir taip maža suma.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 07 26, 19:10)
Kokia temperatūra būtų komfortiška? Vėsinsi per grindis? Kokia danga? Kaip kovosi su rados tašku?

Man prie 20C vien su maikute sėdint prie kompo - šalta, 22C jau normalu, bet jei kalba eitų apie temperatūros numušinėjimą, tai numušinėčiau iki 23C-24C ne daugiau. Tai labai komfortabili temperatūra. 26C jau karšta. Jei tik atsikeli, tai nieko, po dušo - gerai, bet jei sukaitęs gryžti iš lauko, tai niekaip nepavyksta atvėsti net ir jaučiant, kad patalpose vėsiau nei lauke, tada belieka po dušu lysti ir taip vėsintis.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 07 27, 20:34)
bet jei kalba eitų apie temperatūros numušinėjimą, tai numušinėčiau iki 23C-24C ne daugiau. Tai labai komfortabili temperatūra. 26C jau karšta.

Įtariu, kad man tas pats. Dabar mano name +22/+23 tai labai malonu. Kaip tik. Palėpėje +26 - jau per karštą. Iki +24 pats tas. Dabar bute turiu +23,7 ir visai nieko. Gal dėl to, kad prie atidaryto lango sėdžiu.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 07 27, 20:21)
Kaip? Tarkime mano namui šildymas kainuoja apie 50-100 eurų sezonui. Ką dar galiu sutaupyti? Jau ir taip maža suma.

Na į 50Eur, tai nemanau, kad tilpsi, o nuo 100Eur per 4mėn, grubiai gaunasi 25Eur vienam mėnesiui šildymui. Na iš akies primetu, kad grubiai kokius ~3 Eur ir nuo šildymo dar sutaupytum, o jei pridėti ~3Eur už sutaupytą rekuperatoriaus elektrą, žiūrėk, jau ir visas 6 Eur gaunasi, maždaug penktadalis tavo šildymo išlaidų, arba 20% jei žiūrėti procentaliai biggrin.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 27 liepos 2015 - 20:39
QUOTE(mintas @ 2015 07 27, 20:38)
Na į 50Eur, tai nemanau, kad tilpsi

O kiek turėtų būti? Spėk? Kiti ir gali pabandyti? Man tiesiog įdomu.

Mano supratimu turėtų pakakti 60 eurų visiems metams, bet apsidrausdamas sakau, kad tilpsiu į 100 eurų. Čia visam šildymo sezonui. Gal ir klystu. Bus įdomu išbandyti namą praktikoje.

Bet šiaip visi nesąmones skelbia. Reikia skelbti metines namo eksploatacijos kainas. Visko: elektros, apšvietimo, šalto-karšto vandens ir t.t.

Mano mama per sezoną užauginą 150 vištų, 10 ančių, 5 kalakutus ir t.t. (gal kam reikia?). Žodžiu, mes namuose daug gaminame naminio maisto. O maisto gamyba duoda šilumos ir labai daug. Taip kad reikia skelbti visus namo energijos poreikius ir dalinti iš 1 kv. m ir dar kažkaip įvertinti žmonių skaičių. Visą kitą - zuikių pievos.
Atsakyti
Name taip nepasedesi. 😃 Bus uzdaryti langai, nes kitaip " neatidirbines " rekupas...

QUOTE(cibulis @ 2015 07 27, 19:37)
Dabar bute turiu +23,7 ir visai nieko. Gal dėl to, kad prie atidaryto lango sėdžiu.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 07 27, 21:29)
Name taip nepasedesi.  😃 Bus uzdaryti langai, nes kitaip " neatidirbines " rekupas...

Nevaryk taip ant rekupų. Nors ir nesidžiaugiu, kad jų kokybė, toli gražu neatitinka mano įsivaizduotą, patikėk, tai labai, labai naudingas prietaisas sandariam namui. Oi kaip sunku buvo be jo, o atsiradęs rekupas tarsi lengva ranka visus rūpesčius dėl prastos ventiliacijos nubraukė. Na neprivėdinsi su atvirais langais taip sandaraus namo, kaip išvėdina rekupas, tikrai neprivėdinsi.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 07 27, 21:34)
Man  prie 20C vien su maikute sėdint prie kompo - šalta, 22C jau normalu, bet jei kalba eitų apie temperatūros numušinėjimą, tai numušinėčiau iki 23C-24C ne daugiau. Tai labai komfortabili temperatūra. 26C jau karšta. Jei tik atsikeli, tai nieko, po dušo - gerai, bet jei sukaitęs gryžti iš lauko, tai niekaip nepavyksta atvėsti net ir jaučiant, kad patalpose vėsiau nei lauke, tada belieka po dušu lysti ir taip vėsintis.

man miegoti idealu prie 18 laipsniu, gyventi prie 22-25 laipsniu. nenumusineciau zemiau 25, ypac kai lauke +30.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 07 27, 21:37)
Įtariu, kad man tas pats. Dabar mano name +22/+23 tai labai malonu. Kaip tik. Palėpėje +26 - jau per karštą. Iki +24 pats tas. Dabar bute turiu +23,7 ir visai nieko. Gal dėl to, kad prie atidaryto lango sėdžiu.

uzdaryk langa, pasedek pusvalandi ir isivaizduok kaip jausies vasara name su uzdarytais langais ir ijungtu rekuperatoriumi.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2015 07 27, 22:40)
Nevaryk taip ant rekupų. Nors ir nesidžiaugiu, kad jų kokybė, toli gražu neatitinka mano įsivaizduotą, patikėk, tai labai, labai naudingas prietaisas sandariam namui. Oi kaip sunku buvo be jo, o atsiradęs rekupas tarsi lengva ranka visus rūpesčius dėl prastos ventiliacijos nubraukė. Na neprivėdinsi su atvirais langais taip sandaraus namo, kaip išvėdina rekupas, tikrai neprivėdinsi.

dar ir kaip pravedinsi su atidarytais langais. kitaip tariant, tik su atidarytais langais ir prevedinsi. bet ziema rekuperatorius yra aukso vertes.
Atsakyti
Reikalinga garo leveliu klijavimui lipni juosta.
Kas ka naudojot?

Gal teko susidurti su Armuota-audinio juosta (TPL)CIA
Atsakyti
QUOTE(locato @ 2015 07 28, 02:46)
Reikalinga garo leveliu klijavimui lipni juosta.
Kas ka naudojot?

Gal teko susidurti su Armuota-audinio juosta (TPL)CIA

Siga sicral viduj,siga vigluv laukui.
Atsakyti