QUOTE(mintas @ 2015 07 27, 21:34)
Man prie 20C vien su maikute sėdint prie kompo - šalta, 22C jau normalu, bet jei kalba eitų apie temperatūros numušinėjimą, tai numušinėčiau iki 23C-24C ne daugiau. Tai labai komfortabili temperatūra. 26C jau karšta. Jei tik atsikeli, tai nieko, po dušo - gerai, bet jei sukaitęs gryžti iš lauko, tai niekaip nepavyksta atvėsti net ir jaučiant, kad patalpose vėsiau nei lauke, tada belieka po dušu lysti ir taip vėsintis.
man miegoti idealu prie 18 laipsniu, gyventi prie 22-25 laipsniu. nenumusineciau zemiau 25, ypac kai lauke +30.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 07 27, 21:37)
Įtariu, kad man tas pats. Dabar mano name +22/+23 tai labai malonu. Kaip tik. Palėpėje +26 - jau per karštą. Iki +24 pats tas. Dabar bute turiu +23,7 ir visai nieko. Gal dėl to, kad prie atidaryto lango sėdžiu.
uzdaryk langa, pasedek pusvalandi ir isivaizduok kaip jausies vasara name su uzdarytais langais ir ijungtu rekuperatoriumi.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2015 07 27, 22:40)
Nevaryk taip ant rekupų. Nors ir nesidžiaugiu, kad jų kokybė, toli gražu neatitinka mano įsivaizduotą, patikėk, tai labai, labai naudingas prietaisas sandariam namui. Oi kaip sunku buvo be jo, o atsiradęs rekupas tarsi lengva ranka visus rūpesčius dėl prastos ventiliacijos nubraukė. Na neprivėdinsi su atvirais langais taip sandaraus namo, kaip išvėdina rekupas, tikrai neprivėdinsi.
dar ir kaip pravedinsi su atidarytais langais. kitaip tariant, tik su atidarytais langais ir prevedinsi. bet ziema rekuperatorius yra aukso vertes.