Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 34

QUOTE(Anna Bergman @ 2015 07 27, 07:51)
Būkit geri, pasakykit, ar yra konkretus skaičius B klasės namams - šiluminė varža, ar šilumos laidumo koeficientas, randu tik sunaudojamą šilumą  g.gif Taip kaip  A klasės sienos šiluminė varža turi būt R=8,33, o B klasės?

R=5
Atsakyti
Nori pasakyt i savaji nama statysi trifazi rekuperatoriu kuris gales pust bent 500m3/h su 60% pajegumu?

QUOTE(BangaS @ 2015 07 26, 15:11)
Pataupėte ant ortakių diametro ir rekuperatoriaus jeigu pas jus įėjus į namą jaučiasi koks nors skirtumas nuo lauko oro. Pakeičiant namo oro tūrį 1-1,5 karto per valandą namuose bus toks pat gaivus oras kaip ir lauke. Neišsimiegate tikriausiai dėl to, kad jums geram miegui reikia žemos temperatūros (kaip kūdikiams), kurios niekaip negalite numušti, nes esate prieš bet kokius vėsinimus vasarą. Rekomenduočiau pabandyti įsistatyti kanalinį oro kondicionierių į vėdinimo sistemą, jeigu ji yra išvedžiota bent 125-100mm diametro vamzdždiais. Vonioje neturite varstomo lango? Kas jums varsto tuos visus langus atvykus/išvykus iš namų?  Ar jūsų visi namiškiai ramiai miega pirmame aukšte su atidarytais langais?

Papildyta:
Savininkas yra tiesiai virš jūsų paskutinės žinutės.
Kampas 30-40 laipsnių pagal skonį. Pjaunasi su pasagos formos pjaustykle, kurios gale yra įtempta kaistanti viela, braukiant per du laikinai įtvirtintus profilius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 27 liepos 2015 - 08:43
QUOTE(*** @ 2015 07 27, 08:43)
Nori pasakyt i savaji nama statysi trifazi rekuperatoriu kuris gales pust bent 500m3/h su 60% pajegumu?

Čia konkretaus žmogaus gaivaus oro trūkumo problema buvo.
Neketinu vėdinti 500 m3/h. Kaip jau minėjau, noriu įsirengti sklendę, kuri nakties metu didumą oro nukreiptų į miegamuosius, o dieną šiek tiek daugiau oro pūstų į pirmąjį aukštą. Taip galima sumažinti oro srautą protingiau jį paskirstant.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 07 27, 10:56)
Neketinu vėdinti 500 m3/h. Kaip jau minėjau, noriu įsirengti sklendę, kuri nakties metu didumą oro nukreiptų į miegamuosius, o dieną šiek tiek daugiau oro pūstų į pirmąjį aukštą. Taip galima sumažinti oro srautą protingiau jį paskirstant.

ar yra prasme? jei rekuperatoriu emet pagal standartinius namo vedinimo pereikius, tai vedindami minimaliu rezimu nejusite jokio diskomforto ir be jokiu papildomu sklendziu. geriau galvokit kaip vedinsit dusa, jei turit vaiku, tai kai jie bus paaugliai duso kambarys neisdzius nei ziema nei vasara, nei ryta nei vakara, reikia labai gero vedinimo, kitaip prades pelyti nesildymo sezono metu.
Atsakyti
QUOTE(robertuxas @ 2015 07 27, 09:35)

5,2
Atsakyti
Diena ventiliuojant tik pirma a gali stipriai uzkaist 2a bus nekomfortiska miegot eit, uzdarius 1a ir paduodant daugiau i 2a gali triuksmaut ortakiai. Asmeniskai as 2a po garso slopintuvo ir sonodeku negirdziu ortakiu net 100% paleidus savo rego 500, bet vat pirmam aukste per artimiausius difuzorius garsas jau juntamas, prie ismetimo ir padavimo groteliu lauke garsas nuo sparnuotes jau rimtas.. smile.gif

QUOTE(BangaS @ 2015 07 27, 09:56)

Papildyta:
Man po maudyiu priimtinesnis variantas langa pravet, negu jungti overraida i 4greiti su 90% oro apykaita ir laukt valanda kol visas namo oras pasikeis smile.gif

QUOTE(bruonius @ 2015 07 27, 13:51)
ar yra prasme? jei rekuperatoriu emet pagal standartinius namo vedinimo pereikius, tai vedindami minimaliu rezimu nejusite jokio diskomforto ir be jokiu papildomu sklendziu. geriau galvokit kaip vedinsit dusa, jei turit vaiku, tai kai jie bus paaugliai duso kambarys neisdzius nei ziema nei vasara, nei ryta nei vakara, reikia labai gero vedinimo, kitaip prades pelyti nesildymo sezono metu.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 27 liepos 2015 - 15:52
QUOTE(*** @ 2015 07 27, 16:54)
Diena ventiliuojant tik pirma a gali stipriai uzkaist 2a bus nekomfortiska miegot eit, uzdarius 1a ir paduodant daugiau i 2a gali triuksmaut ortakiai. Asmeniskai as 2a po garso slopintuvo ir sonodeku negirdziu ortakiu net 100% paleidus savo rego 500, bet vat pirmam aukste per artimiausius difuzorius garsas jau juntamas, prie ismetimo ir padavimo groteliu lauke garsas nuo sparnuotes jau rimtas.. smile.gif

Ar per padavimo groteles garsas didelis? Ventiliatorius stovi jau už rotoriaus, filtrų, tai turėtų gerokai slopintis garsas. O va išmetimo pusėje iki ventiliatoriaus grynas ortakis, tai gali girdėtis garsas. Man projektuotojai siūlo dėti garso slopintuvą ant išmetimo trasos už rekupo, bet nežinau, ar verta. Išmetimas gaunasi toli nuo langų, po pastoge, tai bet kuriuo atveju sunkiai jį kas begirdės. O slopintuvas, tai ir pinigai už daiktą, padidėjęs pasipriešinimas ortakyje (papildomos elektros sąnaudos)...
Atsakyti
ar yra prasme?

Aš irgi manau, kad čia tik katino ašarų rinkimas.
Papildyta:
geriau galvokit kaip vedinsit dusa, jei turit vaiku, tai kai jie bus paaugliai duso kambarys neisdzius nei ziema nei vasara, nei ryta nei vakara, reikia labai gero vedinimo, kitaip prades pelyti nesildymo sezono metu.

O gal čia tik rotacinių rekuperatorių bėda? Ar plokšteliniai irgi turi tokių bėdų?
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2015 07 27, 09:56)
Kaip jau minėjau, noriu įsirengti sklendę, kuri nakties metu didumą oro nukreiptų į miegamuosius, o dieną šiek tiek daugiau oro pūstų į pirmąjį aukštą. Taip galima sumažinti oro srautą protingiau jį paskirstant.

Ir kiek taip ketinate sutaupyti? Kur ta sklendė stovės? Ar neišbalansuos oro srautų? Man tai panašu į universalias padangas. Realiai būna geros tik vasarinės arba žieminės. Todėl ir šiuo atveju gali būti tas pats, t.y. reikia vėdinti visą namą ir neišbalansuoti srautų. Šiuo atveju daug svarbiau geras, efektyvus rekuperatorius, o ne sklendė.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2015 07 27, 15:54)

O kodėl pirmame aukšte juntamas, o antrame ne? Kažkas ne kitaip įrengta? Ar kitos priežastys?
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2015 07 27, 16:03)
Ar per padavimo groteles garsas didelis? Ventiliatorius stovi jau už rotoriaus, filtrų, tai turėtų gerokai slopintis garsas. O va išmetimo pusėje iki ventiliatoriaus grynas ortakis, tai gali girdėtis garsas. Man projektuotojai siūlo dėti garso slopintuvą ant išmetimo trasos už rekupo, bet nežinau, ar verta. Išmetimas gaunasi toli nuo langų, po pastoge, tai bet kuriuo atveju sunkiai jį kas begirdės. O slopintuvas, tai ir pinigai už daiktą, padidėjęs pasipriešinimas ortakyje (papildomos elektros sąnaudos)...

Buvau paleidęs savo rekuperatorių, kelias naktis ant 100% išmetimo, tai vieną vakarą sugalvojau nueiti pasiklausyti kaip triukšmauja. Buvau šokiruotas, šniokščia kaip reikiant ir nepasakyčiau, kad ten buvo rekuperatoriaus variklių sukeltas triukšmas, ten mano supratimu, vienareikšmiškai triukšmavo grotelės, kurios pastatytos pagal projektą 200mm diametro, kai išmetimo vamzdis, kaip ir rekuperatoriuje išmetimas - 160mm, tad nors ir dešimt slopintuvų pastatyk, grotelės, kaip triukšmavo, taip ir toliau triukšmaus, nebent groteles ne numeriu, bet kokiais pora numerių didesnes uždėsi.

Tai čia buvo ant 100% išmetimo, kai paleidi rekupą iki ~50% išmetimo, beveik nieko lauke nesigirdi.

Mano nuomone, slopintuvai ant išmetimo yra skirti pinigų išmetimui, o ne triukšmo slopinimui smile.gif.

Oro paėmimo nesu nustatinėjęs daugiau nei ~50% tad negaliu nieko pasakyti apie paėmimo triukšmingumą. Iki ~50% tai beveik nesigirdi.

Tiesa, triukšmingumas lauke, man viduje absoliučiai netrukdo, tik tiek, kad orinuko nenoriu, kad kaimynų negąsdinčiau, pasirodo ir su rekupu galima gąsdinti ne ką prasčiau smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 27 liepos 2015 - 19:49
QUOTE(cibulis @ 2015 07 27, 20:40)
Aš irgi manau, kad čia tik katino ašarų rinkimas.
Papildyta:

O gal čia tik rotacinių rekuperatorių bėda? Ar plokšteliniai irgi turi tokių bėdų?

Cia ne rekuperatoriu beda, sita problema atsiranda, kai duse kasdien yra maudomasi kelis kartus ir dusas nebeisdziusta. Tokiu atveju reikalingas nuolatinis duso patalpos vedinimas. As sprendziu sia problema neuzdarinedamas duso duru ir nuolat veikianciu rekuperatoriumi.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 07 26, 19:51)
yra dvi pagrindinės priežastys, kodėl nelaikau atidarytų langų naktį

Mano supratimu idealus namo vėdinimas vasarą turėtų būti toks: visi langai uždaryti, oro kaita vyksta per rekuperaciją, papildomai įjungtas ŠS su pasyvia vėsinimo funkcija, didžiąją dalį langų šešeliuoja išorinės priemonės, likusiems yra vidinės žaliuzės. Būtent savo name kažką panašaus bandysiu padaryti. Kadangi aplinkui daug smėlio ir dulkių, tai manau, kad uždaryti langai ir oro kaita per rekūpą garantuos komfortą. Pagyvensiu, galėsiu pasidalinti.
Papildyta:
QUOTE(bruonius @ 2015 07 27, 19:45)
Cia ne rekuperatoriu beda, sita problema atsiranda, kai duse kasdien yra maudomasi kelis kartus ir dusas nebeisdziusta. Tokiu atveju reikalingas nuolatinis duso patalpos vedinimas. As sprendziu sia problema neuzdarinedamas duso duru ir nuolat veikianciu rekuperatoriumi.

Čia prastos ventiliacinės sistemos pasekmė. Negali taip būti. Dar situaciją pablogina ir rotacinis rekupas. Paklauskite garsiai: kodėl į baiseinus deda tik plokštelinius? Todėl, kad ten labai daug drėgmės. Štai kodėl plokštelinis jūsų atveju panaikintų visą drėgmės perteklių duše. Dar gali būti ir vėdinimo sistemos kuriozų.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2015 07 27, 19:43)
Buvau paleidęs savo rekuperatorių, kelias naktis ant 100% išmetimo, tai vieną vakarą sugalvojau nueiti pasiklausyti kaip triukšmauja. Buvau šokiruotas, šniokščia kaip reikiant

Kur šniokščia? Lauke, viduje. Nelabai supratau. Lyg ir lauke klausei, bet gal čia apie vidų.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 07 27, 19:42)
Ir kiek taip ketinate sutaupyti? Kur ta sklendė stovės? Ar neišbalansuos oro srautų? Man tai panašu į universalias padangas. Realiai būna geros tik vasarinės arba žieminės. Todėl ir šiuo atveju gali būti tas pats, t.y. reikia vėdinti visą namą ir neišbalansuoti srautų. Šiuo atveju daug svarbiau geras, efektyvus rekuperatorius, o ne sklendė.

Aš lygiai apie tokią pat sklendę mąstau. Nematau tame nieko blogo, tuo labiau net nesuprantu iš kur net mintys gali kilti apie oro disbalansavimą. Reikalas tas, kad bendri oro srautai absoliučiai nepasikeis, pasikeis tik oro srautai taškuose, kas bendriem oro srautam įtakos absoliučiai neturi turėti.

Skiriasi tik mano mintys dėl sklendės. Aš manau, kad sklendę statysiu tik vieną ortakyje paduodančiame oro srautą į 1`mą aukštą. Sklendė nakties metu pridarytų srautą pirmam aukštui, taip suintensyvindama srautą antram aukštui, o ryte atsidarytų, sumažindama šviežio oro padavimą antram aukštui ir paduodama tolygiai į visus aukštus. Oro ištraukimo absoliučiai nekaitaliočiau. Antram aukšte mažinti oro srauto dienos metu nenoriu, nes pas mane čia be miegamojo dar ir vaikų bei darbo kambarys, tad antrame aukšte planuoju nuolatinį žmonių buvimą ir dienos metu.

Galima dar pažaisti ir su rekuperatoriaus bendru galingumu, dabalansuojant kiek reikia sistemą. Nauda, rekuperatoriaus darbo elektros sąnaudomis, tai gal ir mizerna, nemanau, kad sutaupysi net kokį 5-10 Eur per mėnesį, bet tai leis sumažinti oro kaitos intensyvumą, neprarandant oro kokybės patalpose, kuriose tuo metu yra žmonės ir čia šilumos nuostoliai žiemos metu sumažėtų daug juntamiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 27 liepos 2015 - 20:05