QUOTE(Verteris @ 2015 07 27, 16:03)
Ar per padavimo groteles garsas didelis? Ventiliatorius stovi jau už rotoriaus, filtrų, tai turėtų gerokai slopintis garsas. O va išmetimo pusėje iki ventiliatoriaus grynas ortakis, tai gali girdėtis garsas. Man projektuotojai siūlo dėti garso slopintuvą ant išmetimo trasos už rekupo, bet nežinau, ar verta. Išmetimas gaunasi toli nuo langų, po pastoge, tai bet kuriuo atveju sunkiai jį kas begirdės. O slopintuvas, tai ir pinigai už daiktą, padidėjęs pasipriešinimas ortakyje (papildomos elektros sąnaudos)...
Buvau paleidęs savo rekuperatorių, kelias naktis ant 100% išmetimo, tai vieną vakarą sugalvojau nueiti pasiklausyti kaip triukšmauja. Buvau šokiruotas, šniokščia kaip reikiant ir nepasakyčiau, kad ten buvo rekuperatoriaus variklių sukeltas triukšmas, ten mano supratimu, vienareikšmiškai triukšmavo grotelės, kurios pastatytos pagal projektą 200mm diametro, kai išmetimo vamzdis, kaip ir rekuperatoriuje išmetimas - 160mm, tad nors ir dešimt slopintuvų pastatyk, grotelės, kaip triukšmavo, taip ir toliau triukšmaus, nebent groteles ne numeriu, bet kokiais pora numerių didesnes uždėsi.
Tai čia buvo ant 100% išmetimo, kai paleidi rekupą iki ~50% išmetimo, beveik nieko lauke nesigirdi.
Mano nuomone, slopintuvai ant išmetimo yra skirti pinigų išmetimui, o ne triukšmo slopinimui
.
Oro paėmimo nesu nustatinėjęs daugiau nei ~50% tad negaliu nieko pasakyti apie paėmimo triukšmingumą. Iki ~50% tai beveik nesigirdi.
Tiesa, triukšmingumas lauke, man viduje absoliučiai netrukdo, tik tiek, kad orinuko nenoriu, kad kaimynų negąsdinčiau, pasirodo ir su rekupu galima gąsdinti ne ką prasčiau
.