QUOTE(bruonius @ 2015 07 26, 16:47)
pirmame aukste buna iki 25 laipsniu.
Na va, net ir pas tą žmogų, kuris visą laiką laiko atidarytus langus susiduriama su perkaitimo problema, tik žmogus ją ignoruoja.
Papildyta:
QUOTE(bruonius @ 2015 07 26, 19:17)
As jusu nebesuprantu, taupydami 100/mėnesiui sildymo sezono laikotarpiui, jus isitaisote kruvas problemu ir vasara ir ziema, nei jus langu nebegalit atidaryti, negalit daryti uzuolaidu, nes gaudot saules spinduli kovo menesi, bet perkaistat vasara, bet vedint negalit, nes langai nesidarineja, kas ten pas jus per namai tokie?? mano name nei ziema, nei vasara nebuna problemu, yra ir uzuolaidos ir visi langai atidaryti, vejukas pucia
Iš kur ponas Bruoniau nusprendėte, kad pas mane neatsidarinėjantys langai?
Pas mane
kiekvienoje gyvenamoje
patalpoje yra bent po vieną atsidarantį langą.
Langus fiziškai galiu atidaryti, bet man jie atidaryti kelia ženkliai daugiau problemų, nei uždaryti. Nevirškinu triukšmo, kai miegu, o kai langai uždaryti, nesigirdi net kaimynų šunų lojimo. Vėdinti atsidaręs langus tikrai galiu, bet vėdinimui, pas mane įrengtas rekuperatorius, ir vėdinimui aš būtent jį naudoju, o ne langus atidarinėju.
Užuolaidų negaliu įsirengti? Iš kur ištraukėt tokią nesąmonę? Kas draudžia jas atitraukti, kai gaudomi saulės spinduliai?
Dėl pučiančio vėjuko, turbūt žinote, kad skersvėjai yra pagrindinė peršalimų problema įpatingai vasaros laikotarpiu. Gerai jei tik pavasaris nosyje pabudo, bet jei perpučia kokį nervą, tai paskui mažiausiai mėnesį vaikštai susirietęs, galvos niekur pasukti negalėdamas. O naktį, kai miegi prie atidarytų langų, laiku nepastebi, kad pavyzdžiui jau valandą į neužklotą kaklą pučia šaltas lauko oras. Ir iš vis, ar teko girdėti apie higienos normas? Jei teko, gal žinote, kad higienos normomis nustatytas ir maksimalus leistinas oro judėjimo greitis patalpų viduje? Manote, kad Jūsų namas su atidarytais langais atitinka higienos normas? Ir nenorite nieko daryti, kad atitiktų?