Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 34

QUOTE(mintas @ 2015 07 26, 20:00)
Kadangi pas mane langai neturi jokio šešėliavimo, tik tiek, kiek putplastis užstoja, tai perkaitimą turiu. Jau gal antras mėnuo žemiau 24C nebuvo nukritus temperatūra patalpų viduje, sakyčiau kad beveik pastoviai laikosi apie 26C laipsniai. Vakare atidarius langus temperatūra greitai nusimuša, bet nakčiai nelaikau atidarytų, tai tik uždarau ir vėl atsistato.

Tikrai darysiu pasyvų vėsinimą...

As jusu nebesuprantu, taupydami 100€/mėnesiui sildymo sezono laikotarpiui, jus isitaisote kruvas problemu ir vasara ir ziema, nei jus langu nebegalit atidaryti, negalit daryti uzuolaidu, nes gaudot saules spinduli kovo menesi, bet perkaistat vasara, bet vedint negalit, nes langai nesidarineja, kas ten pas jus per namai tokie?? mano name nei ziema, nei vasara nebuna problemu, yra ir uzuolaidos ir visi langai atidaryti, vejukas pucia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 07 26, 16:47)
pirmame aukste buna iki 25 laipsniu.

Na va, net ir pas tą žmogų, kuris visą laiką laiko atidarytus langus susiduriama su perkaitimo problema, tik žmogus ją ignoruoja.

Papildyta:
QUOTE(bruonius @ 2015 07 26, 19:17)
As jusu nebesuprantu, taupydami 100€/mėnesiui sildymo sezono laikotarpiui, jus isitaisote kruvas problemu ir vasara ir ziema, nei jus langu nebegalit atidaryti, negalit daryti uzuolaidu, nes gaudot saules spinduli kovo menesi, bet perkaistat vasara, bet vedint negalit, nes langai nesidarineja, kas ten pas jus per namai tokie?? mano name nei ziema, nei vasara nebuna problemu, yra ir uzuolaidos ir visi langai atidaryti, vejukas pucia smile.gif

Iš kur ponas Bruoniau nusprendėte, kad pas mane neatsidarinėjantys langai?

Pas mane kiekvienoje gyvenamoje patalpoje yra bent po vieną atsidarantį langą.

Langus fiziškai galiu atidaryti, bet man jie atidaryti kelia ženkliai daugiau problemų, nei uždaryti. Nevirškinu triukšmo, kai miegu, o kai langai uždaryti, nesigirdi net kaimynų šunų lojimo. Vėdinti atsidaręs langus tikrai galiu, bet vėdinimui, pas mane įrengtas rekuperatorius, ir vėdinimui aš būtent jį naudoju, o ne langus atidarinėju.

Užuolaidų negaliu įsirengti? Iš kur ištraukėt tokią nesąmonę? Kas draudžia jas atitraukti, kai gaudomi saulės spinduliai?

Dėl pučiančio vėjuko, turbūt žinote, kad skersvėjai yra pagrindinė peršalimų problema įpatingai vasaros laikotarpiu. Gerai jei tik pavasaris nosyje pabudo, bet jei perpučia kokį nervą, tai paskui mažiausiai mėnesį vaikštai susirietęs, galvos niekur pasukti negalėdamas. O naktį, kai miegi prie atidarytų langų, laiku nepastebi, kad pavyzdžiui jau valandą į neužklotą kaklą pučia šaltas lauko oras. Ir iš vis, ar teko girdėti apie higienos normas? Jei teko, gal žinote, kad higienos normomis nustatytas ir maksimalus leistinas oro judėjimo greitis patalpų viduje? Manote, kad Jūsų namas su atidarytais langais atitinka higienos normas? Ir nenorite nieko daryti, kad atitiktų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 26 liepos 2015 - 19:42
QUOTE(mintas @ 2015 07 26, 20:20)
Na va, net ir pas tą žmogų, kuris visą laiką laiko atidarytus langus susiduriama su perkaitimo problema, tik žmogus ją ignoruoja.

22 su marskineliais jau nebepasedesi, bus salta, 25 yra pati ta maloni siluma, vejas lengvai papucia pro atidaryta vitrina. Kam tas namas, jei negaleciau atsidaryti vitrinos i terasa??
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 07 26, 19:34)
25 yra pati ta maloni siluma,

Apie ką aš ir kalbu.

Kaip sakant, optimistu visada būti geriau, viskame matai tiktai gėrį biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 26 liepos 2015 - 19:43
Mintai,
As tikrai nesuprantu jusu pasirinkimo vedinti kambarius rekuperatoriumi, o ne atvirais langais, bet kiek zmoniu, tiek nuomoniu. Siltam/sandariam name rekuperatorius yra privalomas, bet man visada yra baisu ir itartina, kai perlenkiama lazda. As pasirinkau paprasciausia varianta - visus metus ijungtas rekuperatorius ir siltu sezonu atviri langai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 26 liepos 2015 - 19:42
QUOTE(bruonius @ 2015 07 26, 19:40)
As tikrai nesuprantu jusu pasirinkimo vedinti kambarius rekuperatoriumi, o ne atvirais langais

yra dvi pagrindinės priežastys, kodėl nelaikau atidarytų langų naktį:
1. Triukšmas, negaliu miegoti kai nors koks triukšmas.
2. Naktį, anticiklonų metu, naktimis temperatūra krenta iki pakankamai žemų. Iš praktikos galiu pasakyti, kad jau ne kartą esu atsikėlęs su perpūstu kaklu. Patikėk, malonumas menkas ir gana ilgam, todėl į bet kokius atidarytus langus naktį reaguoju jautriai.

Dienos metu langų neatidarinėju, nes lauke oro temperatūra dar aukštesnė, nei name. Lieka tiktai vakarai, jais būna langus atidarau trumpam. Nuo uodų ir kitos labai gausios vabalijos saugo tinkliukas, bet to laikotarpio neužtenka namo atvėsinimui. Galima rekuperatorių pajungti ant vėsinimo funkcijos, būtent taip ir darau, bet mano rekuperatoriaus galingumas vargiai užtikrina oro apykaita name 1 karto per valandą, o vėsinimui to per maža.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 26 liepos 2015 - 19:53
QUOTE(mintas @ 2015 07 26, 20:51)
yra dvi pagrindinės priežastys, kodėl nelaikau atidarytų langų naktį:
1. Triukšmas, negaliu miegoti kai nors koks triukšmas.
2. Naktį, anticiklonų metu, nektimis temperatūra krenta iki pakankamai žemų. Iš praktikos galiu pasakyti, kad jau ne kartą esu atsikėlęs su perpūstu kaklu. Patikėk, malonumas menkas ir gana ilgam, todėl į bet kokius atidarytus langus naktį reaguoju jautriai.

Dienos metu langų neatidarinėju, nes lauke oro temperatūra dar aukštesnė, nei name. Lieka tiktai vakarai, jais būna langus atidarau trumpam. Nuo uodų ir kitos labai gausios vabalijos saugo tinkliukas, bet to laikotarpio neužtenka namo atvėsinimui. Galima rekuperatorių pajungti ant vėsinimo funkcijos, būtent taip ir darau, bet mano rekuperatoriaus galingumas vargiai užtikrina oro apykaita name 1 karto per valandą, o vėsinimui to per maža.

Triuksmas man negresia, bet turiu patirties gyvenant prie gatves, tai galiu pasakyti, kad lango i gatves puse del triuksmo neimanoma atidaryti.
Del temperaturu perkrycio irgi sutinku, ypac kai vidurnakti pradeda pusti stiprus vesus vejas, tai persalti yra reali galimybe. Tokiu atveju keliuosi, uzdarau langus ir vedinu kambarius tik rekuperatoriumi.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 07 26, 19:59)
Tokiu atveju keliuosi, uzdarau langus ir vedinu kambarius tik rekuperatoriumi.

Pavydžiu Jūsų jautrumo, aš kai užmiegu, tokio dalyko jau nejaučiu, o kai atsibundu, būna per vėlu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 26 liepos 2015 - 20:03
paketų be remų monatvimo variantas:
paketas ant xps

bet čia įdomus čiudikas, šiltina iš vidaus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mariuzs @ 2015 07 26, 20:33)
bet čia įdomus čiudikas, šiltina iš vidaus  biggrin.gif

Namas turintis tiek termomasės, po tokio apšiltinimo absoliučiai neturės jokių mūro privalumų prieš karkasą. Absurdų absurdas. Jau geriau karkasinuką būtų daręsis.

Dar vienas dalykas, jei kas užsidegs, viskas degs viduje, dūmai taip pat viduje. Mediniams karkasinukams labiau vatas siūlyčiau.

Kaip paveikslą kokį ar spintelę pakabinti g.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 26 liepos 2015 - 21:13
QUOTE(mariuzs @ 2015 07 26, 20:33)
paketų be remų monatvimo variantas:
paketas ant xps

bet čia įdomus čiudikas, šiltina iš vidaus  biggrin.gif

Be pastogės jam tas xps greitai atšoktų. Čia ne sprendimas.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2015 07 26, 20:47)
Namas turintis tiek termomasės, po tokio apšiltinimo absoliučiai neturės jokių mūro privalumų prieš karkasą. Absurdų absurdas. Jau geriau karkasinuką būtų daręsis.

Dar vienas dalykas, jei kas užsidegs, viskas degs viduje, dūmai taip pat viduje. Mediniams karkasinukams labiau vatas siūlyčiau.

Pilnai pritariu
Atsakyti
Būkit geri, pasakykit, ar yra konkretus skaičius B klasės namams - šiluminė varža, ar šilumos laidumo koeficientas, randu tik sunaudojamą šilumą g.gif Taip kaip A klasės sienos šiluminė varža turi būt R=8,33, o B klasės?
Atsakyti