1. Tikrai nekompromituociau savo azuolinio ypac saugomo select parketo su rasojanciom grindim... Kitas momentas mano maziausias sliauzioja ir ropoja siuo metu grindim..
2. Sausas oras yra labai nemalonus, jai butum "pirtininkas" kaip as zinotum koks jausmas kai pirti 30% ir 70%.. Sauseja oda rausta net veido oda.. Tarp kitko, medinem grindim rekomenduoja ne mazesni kaip ~50% oro dregnuma, kitaip gali pradeti raitytis medis..
Mano name šiuo metu visur +22, tik viename antro aukšto kambaryje +23 laipsniai.
Tai va dabar isivaizduok seimininke virs seimai pietus, keli zmones nusimaudys po dusu, nuo pacio zmogaus gerai prisyla turesi visai nevaldoma padeti. Kol pats negyvenau temperatura mano name buvo mazesne nei tavoji net prie preitos zymiai karstesnes vasaros. Koki gali pajaust diskomforta jai ten dar net nemiegi
QUOTE(cibulis @ 2015 07 23, 20:08)
1. Geoterminis vėsinimas per grindis padėtų išspręsti šią problemą.
2. Sausas oras kaip tik mažiau karštas atrodo, todėl plokšteliniai šiltuoju metu laiku kaip tik gali turėti nerealų privalumą. Jei yra taip, kaip kalbi, kad tavo rotacinis ne pakankamai gaiviai išvedina namą.
Papildyta:
Vienas pažįstamas štai ką parašė:
Vakar pas mane Termas dare sandarumo testa - 0.49. Visos skyles is grindu ir rozeciu:) Jis lyg ir pasyvaus namo nestato, bet panašu, kad po truputį žmonės išmoks statyti sandarius namus.
Papildyta:
Mano name šiuo metu visur +22, tik viename antro aukšto kambaryje +23 laipsniai. Oro drėgmė - 66 proc. Toks oras labai nemalonus, nes drėgnas. Pabuvau name apie pusvalandį ir prakaitas pradėjo bėgti. Kitomis dienomis turėjau name ir +24, bet drėgmė buvo apie 38 proc. Jokio diskomforto, todėl papildoma drėgmė vasarą - blogis. Štai kodėl tau ir norisi atidaryti langus.
Panašu, kad visgi plokšteliniai turi daugiau privalumų. Kelios savaitės per metus didesnės elektros sąnaudos - ne problemą, jei visus metu gali jausti komfortą. Tikiuosi su savo entalpiniu plokšteliniu turėsiu komfortišką aplinką.