QUOTE(emda @ 2015 10 08, 14:44)
Esu sumontavęs Bypass prie SS. Tik pas mane SS gruntas-vanduo. Dar esu eksperimento stadijoje ir niekaip nesuprantu, kaip tiksliai sureguliuoti bypass, nes neturiu slėgio ir srauto lentelių
Aha, mane irgi sureguliavimas domina. Firmos kuri statė pasiūlytas metodas:
1) Uždaryti visus kontūrus.
2) Prisukinėti bypass'ą kol siurblys mes 'Water Flow Error'
Bet kažkaip keistai man čia tokia procedūra skamba.
Kitas dalykas dėl pačio bypass vietos - pas mane jis irgi prieš siurblį, bet kažkaip nematau tame logikos - nes juk boilerio kontūras niekada neužsidarys, tai imho bypassas turėtų būti už trieigio jau ant grindinio šildymo "magistralės". Samsungo dokumentacijoje kiek mačiau taip ir parašyta, Panasonicas nieko dėl to nerašo.
QUOTE(balamūtas @ 2015 10 08, 15:41)
Gal galima placiau, ka jie duoda?
Čia suprantu kad kai kuriem modeliam jie reikalingi kad būtų užtikrintas "minimal water flow rate" - t.y. jeigu yra grindinis šildymas kurį valdo termostatai, ir gali būti tokia situacija kad užsidarys visi kontūrai, bypassas užtikrina kad cirkuliacija ir toliau vyks, ir siublys susivoks kad grįžtanti temperatūra užtenkama, ir išjungs šildymą. Nes bent jau Panasonice jei gerai suprantu, jeigu nebus bypasso ir visi kontūrai užsidarys, tai tiesiog išspjaus klaidą, ir neįsijungs kol nebus padarytas reset.