Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 2

QUOTE((mirtise) @ 2015 10 04, 19:03)
Sveiki. Turėsime oras- vanduo sistemą. Kažkaip nerandu info, kaip su durimis iš katilinės? Pas mus katilinė sujungta su garažu. Ar yra priešgaisriniai reikalavimai? Tuo pačiu iš garažo durys į namą. Kokias duris dėti? Paprastas vidines?

Ugnies šildymo sistemoje nebus, tai kam tos priešgaisrinės durys.
Atsakyti
Brangus paprastai geri buna, bet daugiau 4.5-5t eur nera prasmes moket.
Kaimynui Mistubishi suskaiciavo 7,8 t eur. doh.gif
Kitas dziaugiasi ES siurbliu

QUOTE(coco5 @ 2015 10 04, 17:22)
Užduosiu primityvų klausimą: kuris siurblys be kondicionieriaus geriausias. Dabar linkstam link Panasonic arba Samsung , 12-14 Kw.
Šildomas plotas 183m2, Ia. lubų aukštis 2.80 cm, II a.- 270cm. Grindys :20cm putplastis, sienos: Lode Keraterm 25cm, neoporas 20cm. Stogas-25cm akmens vata, šildymas grindinis.

Atsakyti
QUOTE(coco5 @ 2015 10 04, 19:22)
Užduosiu primityvų klausimą: kuris siurblys be kondicionieriaus geriausias. Dabar linkstam link Panasonic arba Samsung , 12-14 Kw.
Šildomas plotas 183m2, Ia. lubų aukštis 2.80 cm, II a.- 270cm. Grindys :20cm putplastis, sienos: Lode Keraterm 25cm, neoporas 20cm. Stogas-25cm akmens vata, šildymas grindinis.

Antrą kartą panasonico nepirkčiau, softas ir visas veikimas tikrai neįkvepia.
Atsakyti
QUOTE(Neringiuke1984 @ 2015 09 30, 08:46)
ar pradejote jau sildyt namus? smile.gif kokia vandens temperatura nustatot i grindini sildyma?

Dar nepradejom, nes siandien ryte namuose +24 g.gif
Atsakyti
Ar yra pas ką nors sumontuoti bypass'ai prie ŠS? Jei taip, kurioje vietoje? prie siurblio, prie kolektorių?
Atsakyti
Sveiki, karkasiniui 1 auksto namui renkames Orinuka.
Sildomas namo plotas 165m2 + 35m2 garazas.
name suplanuotas grindinis sildymas, garaze planuojam deti zematemperaturius radiatorius, norim palaikyti bent +10 temperatura. Namo kubatura ~900m3. Namo sienos 25cm eko vata, stogas 35ekovata, grindys 15cm polisterolas.
Gal pasiulytut, patartumet koki padoresni modeliuka ?
Atsakyti
QUOTE(balbiesas @ 2015 10 06, 08:22)
Ar yra pas ką nors sumontuoti bypass'ai prie ŠS? Jei taip, kurioje vietoje? prie siurblio, prie kolektorių?

Esu sumontavęs Bypass prie SS. Tik pas mane SS gruntas-vanduo. Dar esu eksperimento stadijoje ir niekaip nesuprantu, kaip tiksliai sureguliuoti bypass, nes neturiu slėgio ir srauto lentelių
Atsakyti
QUOTE(balbiesas @ 2015 10 06, 08:22)

Gal galima placiau, ka jie duoda?
Atsakyti
QUOTE(emda @ 2015 10 08, 14:44)
Esu sumontavęs Bypass prie SS. Tik pas mane SS gruntas-vanduo. Dar esu eksperimento stadijoje ir niekaip nesuprantu, kaip tiksliai sureguliuoti bypass, nes neturiu slėgio ir srauto lentelių

Aha, mane irgi sureguliavimas domina. Firmos kuri statė pasiūlytas metodas:
1) Uždaryti visus kontūrus.
2) Prisukinėti bypass'ą kol siurblys mes 'Water Flow Error'

Bet kažkaip keistai man čia tokia procedūra skamba.
Kitas dalykas dėl pačio bypass vietos - pas mane jis irgi prieš siurblį, bet kažkaip nematau tame logikos - nes juk boilerio kontūras niekada neužsidarys, tai imho bypassas turėtų būti už trieigio jau ant grindinio šildymo "magistralės". Samsungo dokumentacijoje kiek mačiau taip ir parašyta, Panasonicas nieko dėl to nerašo.

QUOTE(balamūtas @ 2015 10 08, 15:41)
Gal galima placiau, ka jie duoda?

Čia suprantu kad kai kuriem modeliam jie reikalingi kad būtų užtikrintas "minimal water flow rate" - t.y. jeigu yra grindinis šildymas kurį valdo termostatai, ir gali būti tokia situacija kad užsidarys visi kontūrai, bypassas užtikrina kad cirkuliacija ir toliau vyks, ir siublys susivoks kad grįžtanti temperatūra užtenkama, ir išjungs šildymą. Nes bent jau Panasonice jei gerai suprantu, jeigu nebus bypasso ir visi kontūrai užsidarys, tai tiesiog išspjaus klaidą, ir neįsijungs kol nebus padarytas reset.
Atsakyti
QUOTE(balbiesas @ 2015 10 08, 17:40)
Aha, mane irgi sureguliavimas domina. Firmos kuri statė pasiūlytas metodas:
1) Uždaryti visus kontūrus.
2) Prisukinėti bypass'ą kol siurblys mes 'Water Flow Error'

Bet kažkaip keistai man čia tokia procedūra skamba.
Kitas dalykas dėl pačio bypass vietos - pas mane jis irgi prieš siurblį, bet kažkaip nematau tame logikos - nes juk boilerio kontūras niekada neužsidarys, tai imho bypassas turėtų būti už trieigio jau ant grindinio šildymo "magistralės". Samsungo dokumentacijoje kiek mačiau taip ir parašyta, Panasonicas nieko dėl to nerašo.
Čia suprantu kad kai kuriem modeliam jie reikalingi kad būtų užtikrintas "minimal water flow rate" - t.y. jeigu yra grindinis šildymas kurį valdo termostatai, ir gali būti tokia situacija kad užsidarys visi kontūrai, bypassas užtikrina kad cirkuliacija ir toliau vyks, ir siublys susivoks kad grįžtanti temperatūra užtenkama, ir išjungs šildymą. Nes bent jau Panasonice jei gerai suprantu, jeigu nebus bypasso ir visi kontūrai užsidarys, tai tiesiog išspjaus klaidą, ir neįsijungs kol nebus padarytas reset.

Danfoss apvadinio (bypass) ventilio aprašyme pateiktos srauto priklausomybė nuo slėgio lentelės, yra net pvz pateiktas, bet man vistiek neaišku. Aš kažką panašaus bnandžiau daryti, kad gautio klaida, kai viskas uždaryta, bet tokios klaidos mano SS nemeta, be to, kiek skaičiau Bypass 100% niekada neužsidaro net pilnai užsukus. Tai aš dabar nustačiau taip: pažiūrėjai, kokį slėgį rodo SS, kada Bypass atsuktas ir visi kolektoriai atsukti. tada tiek pat prisukau Bypass, kad skalėje rodyti tokį patį slėgi. bet ar Bypass skalė rodo gerą slėgi, tai čia dar klausimas (ne spilnai atsukus bypass jo rodyklė vistiek rode 1,5bar). Nors pagal Danfoss aprašymus, tai Bypass skalė labia tiksliai atitinka realų slėgį
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 07 30, 15:14)
1. ED, kaip orinio šildymo šalininkas turėtų žinoti, kad šiltas oras laikosi viršuje.
Grindyse tas pats - šiluma laikosi putplasčio viršuje, nes 97% putplasčio tūrio yra oras.  Per tokį patį putplasčio sluoksnį grindyse su tokiu pačiu temperatūrų skirtumu bus prarandama mažiau šilumos nei per tokį pat putplastį stoge, nes liaudiškai tariant "šiluma kyla į viršų" dėl konvekcijos, kuri yra pagrindinis šilumos perdavimo mechanizmas putplastyje ir tuo labiau vatoje. Medžiagos liambda priklauso nuo krypties, į viršų bus didesnė nei žemyn, tik ne visi tai žino. Taip pat po grindimis visada +8C, jeigu tiek būtų lauke, tai gerai apšiltinto namo net nereiėktų šildyti. O lauke būna ir -20C, todėl ir šiltinamos grindys saikingiau, tai yra pagrįstas sprendimas.

2. ED teisingai sako, kad orinis greičiau reaguoja už grindinį, bet  esmė ne tame. Greita reakcija reikalinga tik gipskartoniame name, kuris turi labai menką termomasę ir bet koks vidinis šilumos pritekėjimas keičia temperatūrą. Jeigu namo termomasė didelė, tai į netikėtus šilumos pritekėjimus reaguoja ne šildymo sistema, o pačios namo konstrukcijos. Namas pats susitvarko su su temperatūros šokinėjimais be šildymo sistemos įsikišimo (jeigu gerai apšiltintas).  Praėjus pusdieniui pasikeitus patalpų temperatūrai 1-2C gali įsijungti ir šildymo/vėsinimo sistema. Jos lėtumas- jokia ne problema jeigu temperatūra nešokinėja.

Gal ir visiškai į temą, bet kaip rekomenduojate šildyti pirmo aukšto grindis?Žiūriu į ateitį. Šiuo metu senovinės medinės lentos, po jomis karkasai turbūt ir žemė.
Atsakyti
Siurblio modelis

Vidinis blokas su integruota 180 l talpa karštam vandeniui –
EHVH08S18CB3V
Išorinis blokas 10 kW šilumos galios - ERLQ008CV3
Atsakyti