Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 2

Tai pasirodo name dar ir židinys yra. Situacija aiškėja. Matyt SS su grindinio šildymo sistema buvo parinkta ne su mintim 100% užtikrinti šildymą ir komfortą bet kokiomis sąlygomis, o tiesiog dėl komforto, kad nereiktų malkų kurenti kiekvieną dieną temperatūrai nukritus žemiau +10C. Tikriausiai taip ir numatyta, kad ekstremaliomis sąlygomis visus šilumos nuostolius pilnai turėtų dengti SS su židiniu dirbdami kartu. Arba ilgesnio išvažiavimo atveju SS užduotis užtikrinti ne komfortabilią +20-22C, o namo konstrukcijos ir sistemoms saugią +10-15C, kai nėra kas pakuria židinį.
Man toks požiūris atrodo gana logiškas, tai šiuo atveju per daug nesukčiau galvos ką galima perdaryti, o tiesiog pasimėgaučiau židinio kūrenimu. Gerai jau vien tai, kad orinis SS dirba per tokius retai pasitaikančius šalčius. Viena-kita savaitė židinio kūrenimo per metus tai dar drąsiai galima užskaityti kaip pramogą, o ne pečkūrio katorgą 6mėn per metus.
QUOTE(Mantas88 @ 2016 01 11, 09:52)
Per nakti kol temp iki -5 nama pasildzius iki 22 ar katilu ar zidiniu namo vidaus temperatura ryte neveikiant sildymui nukrenta iki 20. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2016 01 11, 11:50)
Tai pasirodo name dar ir židinys yra. Situacija aiškėja. Matyt SS su grindinio šildymo sistema buvo parinkta ne su mintim 100% užtikrinti šildymą ir komfortą bet kokiomis sąlygomis, o tiesiog dėl komforto, kad nereiktų malkų kurenti kiekvieną dieną temperatūrai nukritus žemiau +10C. Tikriausiai taip ir numatyta, kad ekstremaliomis sąlygomis visus šilumos nuostolius pilnai turėtų dengti SS su židiniu dirbdami kartu. Arba ilgesnio išvažiavimo atveju SS užduotis užtikrinti ne komfortabilią +20-22C, o namo konstrukcijos ir sistemoms saugią +10-15C, kai nėra kas pakuria židinį.
Man toks požiūris atrodo gana logiškas, tai šiuo atveju per daug nesukčiau galvos ką galima perdaryti, o tiesiog pasimėgaučiau židinio kūrenimu. Gerai jau vien tai, kad orinis SS dirba per tokius retai pasitaikančius šalčius. Viena-kita savaitė židinio kūrenimo per metus tai dar drąsiai galima užskaityti kaip pramogą, o ne pečkūrio katorgą 6mėn per metus.

Nusipirkes nama su jau isvedziotu ir uzbetonuotu grindiniu sildymu zidini ir susimontavom daugiau kaip pramoga, nei sildymo sistema. Nepaisant to kad jis yra, SS buvo parinktas optimalus siam namui ir montuojancios imones patikintas kad tokio modelio 2015m. 9kw panasonic TCAP ir dar trifazio mano namui kaip pagrindiniam sildymo saltiniui daugiau nei gana.
Ir pats galvoju ir zinau kad jo turi uztekti nes turiu du draugus kurie toki pati siurbli tik 2012m pagaminimo, sekancio galingumo 12kw naudoja 280 ir 300 kv sildomo ploto namams apsildyti ir puikiai sildosi.
Turiu galimybe pasikeisti i 12kw, aisku su priemoka bet pats pardavejas kalba kad tai nelogiskas sprendimas, todel pradzioje bandome ieskoti bedu ar imanoma pigiau sureguliuoti cirkuliacija, pasiltinti nama jo problematiskiausioe vietose, kas veliau duotu ir mazesnes sildymo sanaudas ir kiek imanoma tvarkingiau veikiancia sistema.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 01 11, 11:37)
tai nustatyk, kad SS veiktu pagal kambario T, ir nereiks permokėti. SS daugiau "ilsėsis".
Lėšos i termo pavaras oj negreit atsipirks, ir jei visus grindinis - naudos kazin ar pajausi del grindu inercijos  mirksiukas.gif

Čia su sąlyga kad grindys gerai apšiltintos, ir nukritus temperatūrai siurbliui nereikės šalto termofikato užkelinėt

QUOTE(Mantas88 @ 2016 01 11, 10:52)
tada katilas isijunge apie 17h kai temperatura buvo nukritus iki 21,6, kol spejo pasilti dar nukrito iki 21,4.

Čia jis su tuo 44 laipsniu kreive išsijungė ar kaip? Ar dar termostatas yra atskiras kuris junginėja?
Atsakyti
QUOTE(balbiesas @ 2016 01 11, 13:33)
Čia su sąlyga kad grindys gerai apšiltintos, ir nukritus temperatūrai siurbliui nereikės šalto termofikato užkelinėt
Čia jis su tuo 44 laipsniu kreive išsijungė ar kaip? Ar dar termostatas yra atskiras kuris junginėja?

Nelabai supratau klausimo. Kreive yra nustatyta katile kad prie saltos lauko temperaturos paduotu vienokia temperatura, prie siltos kitokia.
O cia as kalbu apie namo vidaus temperatura kokia pasiekes katilas nustojo dirbti o su kokia vel pradejo dirbti ir kuriuo metu.
Vidaus temperatura iki kurios katilas turi prisildyti nama buvo uzduota per nesiojama bevieli Salus reguliatoriu.

Atsakyti
QUOTE(Mantas88 @ 2016 01 11, 17:39)
Vidaus temperatura iki kurios katilas turi prisildyti nama buvo uzduota per nesiojama bevieli Salus reguliatoriu.

O kaip tas salusas pajungtas? Tiesiai į siurblį, ar reguliuoja grindinį šildymą?
Atsakyti
QUOTE(Mantas88 @ 2016 01 09, 18:59)
Vamzdeliai 16mm, kiek pavyko izvelgt su termovizine kamera panasu kad deti kas 15 cm tarpais, gyvateles principu. Ziedu ilgio nezinau, bet kad ir kaip skaiciuociau virsija visas ribas.
...
Pries 2h pabandziau nustatyti maximalu 7 siurblio greiti, temperaturos skirtumas tarp paduodamo/griztamo dabar 6-7 laipsniai, nepaisant kokia butu temperatura lauke tokio mazo skirtumo dar nebuvo pavyke isgauti.
Gal papildomas siurblys butu sprendimas?
Kai pas mane prie -3 katilas sugebedavo pakelti paduodamo vandens temperatura iki 39 laipsniu, grizdamas budavo 30, tuomet taip pat namas puikiai pasildavo iki 23, jei nori ir daugiau ir katilas daznai ir ilgai ilsedavosi, taciau dabar dirba pastoviai. Tai man kazkaip nori nenori viskas vedasi i mano per ilgus ziedus.. Ir klausimas ar tokie ilgi ziedai yra issprendziama/sumazinama problema papildomais siurbliais kurie greitina srauta?
Jei paduociau 35 (ka katilas sugeba padaryti net ir prie -20) ir griztu 32 panasu kad butu pasaka.

Pas mane d18 kilpos apie 70 metru kas 20cm; 180m2 apie 900 metru vamzdzio; 2 kolektoriai po 7 ziedus. Visi kolektoriai pilnai atsukti ir ne karto nereguliuoti. Nebuvo poreikio.
Man santechnikas "suvyniojo" gyvatuka. Is pradziu buvau nepatenkintas. O dabar dziaugiuosi. vidiniuose kambariuose gyvatukas prasideda prie langu, ten kur reikia labiausiai sildyti, o i silumos siurbli grizta (nesidomejau) stipriai atveses vanduo. Tokiu budu kambariuose islaikoma komfortiska temperatura prie langu... o prieskambaris sildomas griztama temperatura. Jeigu prieskambaris butu sildomas atskira kilpa tai reiketu stipriai prisukti zieda, kad numusti temperatura. Beje krastiniai miegamieji pas mane turi po 2 kilpas, kurios prasideda miegamuosiuose, o nuo puses grizta i prieskambari, kurio dydis kaip ir kambario. Tai yra 2 patalpos sildimos 2 kilpomis, bet tamburas sildomas abiem kilpomis su griztama atvesusia temperatura.
Beje, svetaines erdve pas mane apie 80m2 tai paduodami vamzdziai iki pat gyvatuko pradzios (tolimiausias virs 10 metru) yra ideti i gofra ir uzbetonuoti, kad silumos pakeliui neprarasti.
Zinau, kad paduodamas termofikatas pas mane apie 30 laipsniu ir mane pilnai tenkintu, jeigu griztamas butu 20 laipsniu.

Dabar vedziociau d15 kas 15 cm. Tiksliau d15 kas 30cm ir i tarpa dar viena kilpa ir taip gautusi kas 15cm. Kuo daugiau saku tuom lengviau siurbliukui stumdyti termofikata. Kuo karstesnis termofikatas prie langu ir isores sienu tuo mazesnis termofikato greitis.

PS
Mes name laikome 19-20 laipsniu. 10 metu vaikas namie vaiksto su maikute. Siuo metu krosnyje bandau sukurenti nuo statybu likusius lentgalius tai seima nuo beveik iki 23 laipsniu svetaineje pakilusios temperaturos skundziasi ir slepiasi savo kambariuose. Beje, istorija tokia, kad gimus vaikui diskutavome kokia temperatura turi buti namuose. Pazistami laiko 23 laipsnius tai vaikai serga istisai ir jau viskas pasieke pavojinga chroniska ju ligu riba tiek metu kemsant vaistus. Musiskiai neserga... ir zmona jau pakankamai komfortiskai jauciasi net prie 19 laipsniu, nes prioriteta atiduoda 20 laipsniu kambaryje, o ne 23 svetaineje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FIEDZIA: 13 sausio 2016 - 10:13
QUOTE(FIEDZIA @ 2016 01 13, 11:11)
Pazistami laiko 23 laipsnius tai vaikai serga istisai ir jau viskas pasieke pavojinga chroniska ju ligu riba tiek metu kemsant vaistus. Musiskiai neserga... 

Čia manau svarbesnis arba vienodą reikšmę turintis reikalas yra rekuperatorius. Jei pas jus ir pažįstamus panašiai sandarūs namai, o pas jus yra rekupas, pas juos nėra, ligų priežastis gali būti "uždaro namo sindromas". O dėl temperatūrų įtakos, tai tėvai primena man vaikystę: kai kambary būdavo 24-25 laipsniai, tai ligos tikrai buvo dažnas svečias...
Atsakyti
vaistai?

QUOTE(funtikas2999 @ 2016 01 13, 13:35)
ligų priežastis gali būti "uždaro namo sindromas".

Atsakyti
pas mus vamzdziai sildomoms grindims d20, tai kazin blogai ar gerai smile.gif
o mes kai gyvenome bute senos statybos, tai temp ziema budavo apie 16 laipsniu, dabar turime 1a 22-23, 2a 18-20, tai vaikas pastoviai serga, tai ar sutapymas smile.gif) 16 laipsniu jau aisku zemiau jokiu normu, bet as isvis nesirgdavau smile.gif)
Atsakyti
pazeminkit T iki 19-20, ir paziurekit kas bus. Aisku tam reikia laiko. Manau kad grudintis sveika.
P.S. Pats irgi užauges "šaltai" smile.gif)))

QUOTE(AsAntonio @ 2016 01 13, 13:53)
pas mus vamzdziai sildomoms grindims d20, tai kazin blogai ar gerai smile.gif
o mes kai gyvenome bute senos statybos, tai temp ziema budavo apie 16 laipsniu, dabar turime 1a 22-23, 2a 18-20, tai vaikas pastoviai serga, tai ar sutapymas smile.gif) 16 laipsniu jau aisku zemiau jokiu normu, bet as isvis nesirgdavau smile.gif)

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 01 13, 15:01)
pazeminkit T iki 19-20, ir paziurekit kas bus. Aisku tam reikia laiko. Manau kad grudintis sveika.
P.S. Pats irgi užauges "šaltai" smile.gif)))

o kas bus? 4u.gif
Atsakyti
Kazkaip nemanau, kad sirgimai susije su temperatura.. Dazniausia salta buna ten kur viskas kiaura ir savaime issivedina, o silta ten kur sandaru, tai mano nuomone ligos labiau siejasi su nepakankamu vedinimu, o ne temperatura.
Atsakyti