Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 2

QUOTE(arkava @ 2016 01 08, 10:15)
Vakar nuskaičiau paros el. sanaudas 11 kW ŠS - 32kW parai (su DHW ruošimu 200 ltr. Šildoma 110m2. Viduje - 20 laipsn.

Kaip lauke naktim zemiau -20lC o dienom -15lC tai kaip su oriniku super , dar net dujos ,,gautu i kaulus"
Atsakyti
Manau kad super, kišenei neskausminga labai. Ir dzin visi tilteliai, sandarumai.... reikia gyvent biggrin.gif

QUOTE(korida @ 2016 01 08, 10:38)
Kaip lauke naktim zemiau -20lC o dienom -15lC tai kaip su oriniku super , dar net dujos ,,gautu i kaulus"

Atsakyti
QUOTE(korida @ 2016 01 07, 11:03)
Kokio gamintojo akumuliacine naudojate viskas viename ?

Rotex Hpsu
Atsakyti
QUOTE(anufri @ 2016 01 08, 12:11)
pas mane ŠS, boileris ir akumuliacine - vienoj backoj

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 01 08, 09:15)
Vakar nuskaičiau paros el. sanaudas 11 kW ŠS - 32kW parai (su DHW ruošimu 200 ltr. Šildoma 110m2. Viduje - 20 laipsn.

Jo rezultatas išvties įspūdingas smile.gif Pas mane šiandien jau buvo 400kw nuo sausio pirmos, vidutinė temp -17

Šiandien dar nuėjau pažiūrėt kiek ten to ledo:tai kolkas visai ok , atšils, nusidrenuos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(balbiesas @ 2016 01 08, 13:23)
Jo rezultatas išvties įspūdingas smile.gif Pas mane šiandien jau buvo 400kw nuo sausio pirmos, vidutinė temp -17

Šiandien dar nuėjau pažiūrėt kiek ten to ledo:tai kolkas visai ok , atšils, nusidrenuos smile.gif

pas mane 460KW su karstu vandeniu, bet velgi cia priklauso kiek sildomo ploto bei kokia viduje temp., koks poreikis karstam vandeniui ir t.t., bet sprendziant is pateiktu skaiciu pas visus +- panasiai, tuoj saliciai atsitrauks, ir menesio vidurkis visai neblogas turetu gautis smile.gif

man dar butu idomu palyginti skaiciukus su dujom ir granuliniu. gal kas nors lygino?
Atsakyti
QUOTE(AsAntonio @ 2016 01 08, 15:56)
pas mane 460KW su karstu vandeniu, bet velgi cia priklauso kiek sildomo ploto bei kokia viduje temp., koks poreikis karstam vandeniui ir t.t., bet sprendziant is pateiktu skaiciu pas visus +- panasiai, tuoj saliciai atsitrauks, ir menesio vidurkis visai neblogas turetu gautis smile.gif

man dar butu idomu palyginti skaiciukus su dujom ir granuliniu. gal kas nors lygino?

Nuo Sausio pirmos dienos iki dabar prisuko (su karstu vandeniu) 236kwh (165m2) sildomo ploto. Tokiu oru sanaudos mane tenkina smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evil_e: 08 sausio 2016 - 18:42
QUOTE(Evil_e @ 2016 01 08, 18:37)
Nuo Sausio pirmos dienos iki dabar prisuko (su karstu vandeniu) 236kwh (165m2) sildomo ploto. Tokiu oru sanaudos mane tenkina smile.gif

Ar sildymas sukasi visa para? Pas mus sukasi visa para, iseinancio vandens temp sausi +34-35 laipsniai, naktimis pas mus temp krisdavo iki -23 laipsniu, i savaite isnaudojam 4 kubus vandens, tai tokie pas mus skaiciai, dar namas tik po statybu, tai varom dregme is namu, daznai tenka viska vedint, kuo pasekoje krenta temp.
Atsakyti
QUOTE(AsAntonio @ 2016 01 08, 21:36)
Ar sildymas sukasi visa para? Pas mus sukasi visa para, iseinancio vandens temp sausi +34-35 laipsniai, naktimis pas mus temp krisdavo iki -23 laipsniu, i savaite isnaudojam 4 kubus vandens, tai tokie pas mus skaiciai, dar namas tik po statybu, tai varom dregme is namu, daznai tenka viska vedint, kuo pasekoje krenta temp.

Pas mus irgi pirmas sezonas. diena temp ~23C, nakti nustatyta 22C(2a temperatura laikom 1 laipsniu zemesne). paprastai diena sildo(pagal poreiki-kambario termostatas), o nakti temp nenukrenta zemiau uzduotos ir nakti siurblys ilsisi. nebent vandeni ruosia, nes vandens ruosimas paliktas pagal poreiki (ne pagal laika). rekupas pastoviai ijungtas, tai papildomo vedinimo nereikia (dregme laikosi ~50%).
Atsakyti
Sveiki,

Pirma sezona naudojuosi SS Panasonic 9kw silumos siurbliu. Namo sildomas plotas 140m2, visur grindinis.
Kai lauko temperatura daugiau nei -10 katilas nesugeba pakelti namo viduje temperaturos daugiau nei 20 laipsniu.
Kiek perskaiciau tema tai didziausia problema pas save matau del paduodamo ir griztamo vandens temperaturu skirtumo. Kai paduodamo i grindis vandens temperatura 35, grizta 27.
Nepaisant to kad namo sildomas plotas nemazas, name yra vienas kolektorius ir tik 5 sildymo ziedai.

Namas apsiltintas vidutiniskai (15cm polistirolas, grindys 10cm, stogas 25 vata), darant termovizija kritiniu bedu nerado, tik pamate kad grindyse yra ilgi ziedai ir jie isvedzioti gyvatele o ne spirale.

Gal turit minciu kaip spresti esama problema del griztamos temperaturos skirtumo?

Atsakyti
QUOTE(Mantas88 @ 2016 01 08, 23:55)
Kiek perskaiciau tema tai didziausia problema pas save matau del paduodamo ir griztamo vandens temperaturu skirtumo. Kai paduodamo i grindis vandens temperatura 35, grizta 27.
Gal turit minciu kaip spresti esama problema del griztamos temperaturos skirtumo?

Kokia kreivė nustatyta? Ar pastoviai įjungtas? Kada užmatėt kad paduodama 35 o grįžtama 27 ? Nes šiaip jeigu kreivė ant 35 stovi, tai siurblys turėtų ją kelti palaipsniui, ir 27 grįžtamai jis turėtų padavinėti 30-29, nebent prieš tai išjungtas buvo.

Pas panasonicą reguliuoja siurbliuko greičiai, ar buvo keistas, ar paliktas default(3?). Gal tas padėtų
Atsakyti
QUOTE(Mantas88 @ 2016 01 09, 00:55)
Sveiki,

Pirma sezona naudojuosi SS Panasonic 9kw silumos siurbliu. Namo sildomas plotas 140m2, visur grindinis.
Kai lauko temperatura daugiau nei -10 katilas nesugeba pakelti namo viduje temperaturos daugiau nei 20 laipsniu.
Nepaisant to kad namo sildomas plotas nemazas, name yra vienas kolektorius ir tik 5 sildymo ziedai.

Namas apsiltintas vidutiniskai (15cm polistirolas, grindys 10cm, stogas 25 vata), darant termovizija kritiniu bedu nerado, tik pamate kad grindyse yra ilgi ziedai ir jie isvedzioti gyvatele o ne spirale.

Gali pameginti padidinti grindu cirkuliacinio greiti ...
, bet greiciausiai problema pas jus bus ta ,kad aeroterminio silumos siurblio galingumas neatitinka namo siluminiu nuostoliu .Krentant lauko trmperaturai krenta ir silumos siurblio galingumas .kai lauke -20lC is jusu 9kW SS lieka tik apie3,5kW silumos siurblio galios .Todel ir nepaveza ...
Kaip pvz. prikabinu vieno SS siurblio ,kuriame stovi Panasonico (matsushita ) kompresorius galios priklausomybe nuo lauko temeraturos :
https://www.dropbox.....34.24.jpg?dl=0
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 09 sausio 2016 - 09:39