Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 2

QUOTE(arkava @ 2016 01 07, 09:39)
Jei sioje vietoje tvarka - ventiliatorius (bent mano) tikrai netriukšmingaas, gal net labiau kompresorius triuksmauja, nes silpna izoliacija.

Na pas mane visas triukšmas ir yra iš kompresoriaus kai jis dirba didesnėm apsukom, ventiliatorus labai labai tylus.
Atsakyti
QUOTE(Pulkaunykas @ 2016 01 06, 22:52)
Sveiki,

Planuoju statytis oras vanduo ir seku kiekviena diena post'us kokios sanaudos tokios sistemos, gal galetumet ivardinti kokios firmos SS naudojat kvadratura sildomo ploto ir galinguma? Pamastymai sukasi apie Mitsubishi elektrics, mitsubishi heavy industry arba Daikin, nezinau kiek gandu bet yra nuomoniu kad heavy indrustry ir electrics tas pats tik skiriasi dizainas ir kaina, o Daikin tapati deda i dukterines kompanijos Rotex sistema. Kaip pakomentuotumet?

Anufri paminejes 168 m2, pas mane butu sildomas taip pat apie 170m2, bet turiu +50 m2 tai yra garazas ir katiline, kaip esate skaiciave si plota i bendra namo ar atskirai, ir jei kas sildot si plota tai ar grindinis sildymas ar dejot aukstatemperaturinius radiatorius tokiom antraeilem patalpom?

Dekoju uz atsakymus

Sveikas, pas mane viso 204m2. Is ju 36m2 garazas. Tai as visur dejau grindini o i garaza issivedziau radiatoriam pajungti, bet kolkas ju nepajunges, bei kaip rasiau - garazas dar neatskirtas sandariom durim nuo namu, tai daug energijos tiesiog per ji iseina smile.gif
As isirengiau Rotex`a 11kw su 500l boileriu/akumuliacine talpa. bet kaip jau minejau - dar tik vos 2 savaites pajungtas ir nelabai galiu objektyviai vertinti sanaudu, nes namas pries tai buvo nesildomas, tai realiai daug energijos susinaudojo tam visam turiui isildyti.

o čia apšalęs išorinis blokas www.######/photos/vM3kaQ2u3cAVStE67
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo anufri: 07 sausio 2016 - 09:45
o kam tokia didele akumuliacija ?/boileris itariu kokiu 200ltr.
kas parinko?
ja gi irgi reikia sildyti, o ir nuoistoliai jos atitinkami

QUOTE(anufri @ 2016 01 07, 08:40)
su 500l boileriu/akumuliacine talpa.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 01 07, 09:48)
o kam tokia didele akumuliacija ?/boileris itariu kokiu 200ltr.
kas parinko?
ja gi irgi reikia sildyti, o ir nuoistoliai jos atitinkami

ateityje gal bus planai pajungti alternatyvu silumos saltini, kaip saules kolektrius ar gal kai ateis dujos iki namo - dujini katila.
O buvo pasirinkimas tarp 300 ir 500ltr, ten viskas viename iranginyje pas mane..
Atsakyti
QUOTE(anufri @ 2016 01 07, 12:58)

O buvo pasirinkimas tarp 300 ir 500ltr, ten viskas viename iranginyje pas mane..

Kokio gamintojo akumuliacine naudojate viskas viename ?
Atsakyti
mano SS irgi 11kw, bet tik boileris 200ltr., su paildomu gyvatuku saulei
ateity pajungsiu buferine talpa, temperaturų išlyginimui ciklų metu, bet max 50-80 ltr.
dujom-visai nereikalingas buferis

QUOTE(anufri @ 2016 01 07, 09:58)
ateityje gal bus planai pajungti alternatyvu silumos saltini, kaip saules kolektrius ar gal kai ateis dujos iki namo - dujini katila.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 01 07, 12:03)
ateity pajungsiu buferine talpa, temperaturų išlyginimui ciklų metu, bet max 50-80 ltr.

Gal turit planuojamą schemą kurioje vietoje jungsit? Aš irgi apie tai galvoju...
Atsakyti
tai kazkaip lygiagreciai kolektoriui.
Is SS i backa, is jos i grindis
cia atrodo yra pajungimo schemu
http://www.elmitra.l...P_2015-2_en.pdf

QUOTE(balbiesas @ 2016 01 07, 10:23)
Gal turit planuojamą schemą kurioje vietoje jungsit? Aš irgi apie tai galvoju...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 07 sausio 2016 - 11:36
QUOTE(arkava @ 2016 01 07, 12:30)
Is SS i backa, is jos i grindis
cia  atrodo yra pajungimo schemu
http://www.elmitra.l...P_2015-2_en.pdf

Oki dėkui. Gal ir kokį modelį turit nusižiūrėję?
Atsakyti
pradziai bus Home made modelis smile.gif boileris perdirbtas n/p

QUOTE(balbiesas @ 2016 01 07, 11:00)
Oki dėkui. Gal ir kokį modelį turit nusižiūrėję?

Atsakyti
Vakar nuskaičiau paros el. sanaudas 11 kW ŠS - 32kW parai (su DHW ruošimu 200 ltr. Šildoma 110m2. Viduje - 20 laipsn.
Atsakyti
QUOTE(balbiesas @ 2016 01 07, 10:12)
Na pas mane visas triukšmas ir yra iš kompresoriaus kai jis dirba didesnėm apsukom, ventiliatorus labai labai tylus.

Reikėtų patį kompesorių papildomai izoliuoti garso izoliacija smile.gif ir/arba visą ŠS korpusą lotuliukas.gif tik korpuso atveju gražią skardą dėl vaizdo manau sudėtinga bus padaryt smile.gif
Atsakyti