Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 2

kiek laiko pas jus dirba SS per siuos salcius?
kaip geriau, kad dirbtu pastoviai su minimaliom apsukom, ar kad didesnem apsukom, bet ilsetusi kelis laiko tarpus?
Atsakyti
QUOTE(Orginalus @ 2016 01 01, 22:14)
kaip geriau, kad dirbtu pastoviai su minimaliom apsukom, ar kad didesnem apsukom, bet ilsetusi kelis laiko tarpus?

Pas mane pastoviai sukasi, tokios opcijos, kad veiktu ant didesniu apsuku ir trumpiau, net neturiu. Pagal jame irasyta soft'a prie tokiu salciu SS softas paskaiciavo, kad geriau dirbti pastoviai smile.gif tarkime buvo nustatyta iseinancio vandens temp 32, tai jis ir laike ta diapazona: griztancio 30, iseinancio 32. Kai lauke buvo rudiniski orai, tai jis dirbo tokiu algoritmu, tarkim nustyta iseinancio vandens temp 28, tai pakeldavo iki 31 issijungdavo tol, kol vanduo nenukris iki 25. Bet prie tokiu salciu, kai tarkim nakti, ryte buvo -20-22, jau matosi, kad sunkiau jam sekasi uzkelinet temp ypac boileriui,, bet tenas isijungia tik per atitirpimus.
Atsakyti
QUOTE(Orginalus @ 2016 01 01, 23:14)

Pas mane irgi sukasi non stop. Kažkurią naktį, kai lauke buvo -18 -20, bandžiau nustatyti timerį kad naktį neveiktų, ir poto įsijungęs paduotų 35 vietoje 32.

Nors namuose temperatūra nukrito ~1.5 laipsnio, bet termofikatas buvo stipriai atšalęs (blogas apšilitinimas), ko pasekoje:
- Siurblys dirbo santykiniu 60 dažniu, vietoje standartinio 40 (prie > -15), triukšmas jau visai nemažas
- Bandant termofikatą pakelti iki reikiamos temperatūros, kw sunaudojimas per valandą buvo daugiau nei 2x didesnis negu sukantis įprastu režimu.

Tai palikau suktis automatu ir tiek smile.gif
Atsakyti
QUOTE(balbiesas @ 2016 01 04, 17:30)
Pas mane irgi sukasi non stop. Kažkurią naktį, kai lauke buvo -18 -20, bandžiau nustatyti timerį kad naktį  neveiktų, ir poto įsijungęs paduotų 35 vietoje 32.

Nors namuose temperatūra nukrito ~1.5 laipsnio, bet termofikatas buvo stipriai atšalęs (blogas apšilitinimas), ko pasekoje:
- Siurblys dirbo santykiniu 60 dažniu, vietoje standartinio  40 (prie > -15), triukšmas jau visai nemažas
- Bandant termofikatą pakelti iki reikiamos temperatūros, kw sunaudojimas per valandą buvo  daugiau nei 2x didesnis negu sukantis įprastu režimu.

Tai palikau suktis automatu ir tiek smile.gif

Jei nepaslaptis, kiek prisuko per sias 4 paras? Ryt laukia dar didesnis issukis, zado iki -25 smile.gif o triuksmo tikrai jau yra, ypac kai jis uzsala
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AsAntonio: 04 sausio 2016 - 21:27
QUOTE(AsAntonio @ 2016 01 04, 22:25)
Jei nepaslaptis, kiek prisuko per sias 4 paras? Ryt laukia dar didesnis issukis, zado iki -25 smile.gif o triuksmo tikrai jau yra, ypac kai jis uzsala

Prisuko kosmosą - 200kw smile.gif
Atsakyti
QUOTE(balbiesas @ 2016 01 04, 22:29)
Prisuko kosmosą - 200kw smile.gif

Tai čia daug ar mažai 200 kw?
Namuose kūrenau malkinį katilą tas 4 šaltas paras, tai per dieną mečiau kokius 30 -35 kg malkų, per 4 dienas kokius 120-150 kg malkų, tai energijos iš malkų ėjo apie 150 kw į namą per parą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kros: 05 sausio 2016 - 00:15
Bet svarbiausia, kad ir prie tokių šalčių ŠS veikia be problemų smile.gif o kW tai kW, tokiu oru alaus vistiek mažiau geriasi, tai ir gausis tas ant to lotuliukas.gif dėl triukšmo tai kaimynai per tokius šalčius tikrai langus užsidarę biggrin.gif ar girdisi triukšmas ir namie..?
Atsakyti
QUOTE(AsAntonio @ 2016 01 04, 21:25)

pas mane nuo 2016 01 iki 2016 01 05 7 ryto prisuko kartu su karstu vandeniu 230 KW.
ryte radau, kad jau tenas veike (nustatyti 32 laipsniai iseinancio vandens, 2016 01 03 visai dienai buvau nustates 35 laipsnius) - tokie va skaiciai smile.gif tiesa as nakti jungiu silent mode (naktini rezima), tai pliusas, kad garso maziau, bet minusas, kad ir produktyvumas krenta, tuo pasekoje ir temperatura per nakti krenta apie 1-1.5 laipsnio, todel per tokius salciu, jau sito dalyko stengiausi nejungti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(funtikas2999 @ 2016 01 05, 08:12)
Bet svarbiausia, kad ir prie tokių šalčių ŠS veikia be problemų  smile.gif o kW tai kW, tokiu oru alaus vistiek mažiau geriasi, tai ir gausis tas ant to  lotuliukas.gif  dėl triukšmo tai kaimynai per tokius šalčius tikrai langus užsidarę  biggrin.gif ar girdisi triukšmas ir namie..?

pas mane ant sienos kabo, tai girdisi smile.gif bet girdisi tada, kai jis pradeda apledyt, tai dideja vibracija tada
Atsakyti
QUOTE(Kros @ 2016 01 05, 01:15)
Tai čia daug ar mažai 200 kw?

24 EU per 4 dienas - kai pagalvoji tai labai daug.
Tokiais šalčiais kai -17 -20 siurblys suvalgo apie 3kw per valandą, tai blogiausiu atveju, jei visas sausis būtų žemiau nei -15, suvartojimas būtų 2200kw, arba ~250 eur.
Bet mano turimais duomenimis, per paskutinį dešimtmetį šalčiausia buvo 2010 sausį -12 laipsnių, taip kad...
Bet čia nieko netikėto - kai geras minusas, Oras/Vanduo efektyvumas yra labai nekoks, tačiau paėmus bendras sezono išlaidas, vidurkis kaip B klasės namui turėtų būti pusėtinas.
Man tinkamos išlaidos būtų nedaugiau negu 3 tonos granulių atitikmens (540eur + 50 eur už didesnį komfortą) per sezoną šildymui ir karštam vandeniui. Tai reikštų kad sutaupiau krūva vietos, ir priežiūros, o moku tik šiek tiek daugiau.

QUOTE(funtikas2999 @ 2016 01 05, 09:12)
ar girdisi triukšmas ir namie..?

Girdisi kai šildo vandenį jeigu lauke žemiau nei -15, ir girdisi kai atitirpinėja, bet ir tai labiau vakare, kai tylu ir skaitai knygą (kartais netgi sakyčiau kad erzina, nors miegamasis yra ~15 metrų nuo siurblio). Jeigu dieną kažką veiki, ar kokia muzika uždėta, tai net ir tada nelabai girdisi. O kaimyno langų geriau kad kažkur šalia nebūtų, nes santykiai garantuotai bus sugadinti.
Atsakyti
mano prietaisiukas rodo, kad daugiausia prie tokiu salciu SS dirba 700-900w galia, vandens sildymui ar su tenu- aisku daugiau. cia 11kw aparatui

QUOTE(balbiesas @ 2016 01 05, 10:22)
24 EU per 4 dienas - kai pagalvoji tai labai daug.
Tokiais šalčiais kai -17 -20 siurblys suvalgo apie 3kw per valandą,

Atsakyti
pritariu, kad nemazos islaidos, bet kai gyvenau bute ir uz sildyma sausi mokedavau po 150 EUR uz 68 kv.m., tai cia tiek bus uz visa nama, nes tokiu salciu visa menesi nebus, o jei pastoviai butu tokie salciai, tai tiketina, kad ir nepirktumem tokiu SS, o imtumem granulini sildyma.
o metinis vidurkis tikrai bus labai teigiamas. rudeni, vasara, pavasari ruosti karsta vandeni su tokiu siurbliu vien malonumas ir pigumas smile.gif uz geotermini sumokeciau x2 kaina, kuo pasekoje, islaidu vidurkis per n metu vistiek butu panasus, nekalbant jei tektu grezini tvarkyt po gerbuvio sutvarkymo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AsAntonio: 05 sausio 2016 - 12:02
QUOTE(arkava @ 2016 01 05, 12:46)
mano prietaisiukas rodo, kad daugiausia prie tokiu salciu SS dirba 700-900w galia, vandens sildymui ar su tenu- aisku daugiau. cia 11kw aparatui

Šiltas namas smile.gif
Atsakyti