Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 2

QUOTE(AsAntonio @ 2015 12 31, 11:18)
paskutinis skaicius 24 h suvartojimas, ar 8?

8h:) t.y. trečdalis paros smile.gif
Atsakyti
Be tenu dirba. ?
Snd ryte pas mus -19.
Tai dar veikia ŠS...

QUOTE(balbiesas @ 2015 12 31, 09:50)

Atsakyti
QUOTE(balbiesas @ 2015 12 31, 10:50)

o kokio galingumo SS?
pas mane tokia statistika: sios nakties nuo 1 iki 8 ryto 14 KW (iskaitant nuo 4 iki 6 ryto karsto vandens paruosima, apie 2 KW jam isnaudota), paduodu 30 laipsniu.
pas mane 12KW SS
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AsAntonio: 31 gruodžio 2015 - 11:02
QUOTE(AsAntonio @ 2015 12 31, 11:59)
o kokio galingumo SS?
pas mane tokia statistika: sios nakties nuo 1 iki 8 ryto 14 KW (iskaitant nuo 4 iki 6 ryto karsto vandens paruosima, apie 2 KW jam isnaudota), paduodu 30 laipsniu.
pas mane 12KW SS

9kw, čia irgi statistika šios nakties, naktį max buvo -17.5. Dėl teno nežinau, yra automatinis nustatymas kad tenas jungiasi kai mažiau nei -15 (ir to išjungt negalima), tai matyt kad buvo.

O jūsų siurblys ir pradirbo tas visas 7h?
Atsakyti
Pasidalinsiu savo SS apetitu smile.gif Siurblys Panasonic 9KW:
Laikotarpis 2015 10 - 2015 12 (siandien ryte nuemiau skaicius, pastatytas SS skaitiklis)
1107 KWh (sildymas + karstas vanduo). Kastas vanduo 300l boileris.
Temperatura 1a - 23, 2a - 22, Sildomo ploto 165m2, tiesa katilines neskaiciuoju, bet ten dideli silumos nuostoliai, nes vamzdynai neapsiltinti ir katilineje laikosi ~16 laipsniu :/ (reikes ziema padirbeti su katilines vamzdynu izoliavimu). Taip pat rubineje nera apsiltintas liukas i palepe, tai ten iseina nemazai silumos...

tiesa dabartiniai orai labai dziugina, pas mus beveik visi langai i pietus- tai sauletomis dienomis temp pakyla iki 24. Pvz paskutini karta siurblys veike 29diena ~9h vakare (sildymas pas mus nustatytas dienos laikotarpiu). Tai 30 diena visa diena silde saule, temp pakilo iki 24-25 ir sukauptos silumos pakako visam vakarui ir nakciai. Siandien ryte dar siurblys neveike ir vel pradejo sildyti saule - tai siurblys tokiu oru atostogauja smile.gif Tik manau pagal karsto vandens poreiki siandien diena prades dirbti...

Atsakyti
QUOTE(Evil_e @ 2015 12 31, 12:15)
(sildymas pas mus nustatytas dienos laikotarpiu).

Reguliuojat su timeriu? Kokiom valandom užstatytas šildymas? Ir kokia kreivė?
Atsakyti
QUOTE(balbiesas @ 2015 12 31, 11:13)
9kw, čia irgi statistika šios nakties, naktį max buvo -17.5. Dėl teno nežinau, yra automatinis nustatymas kad tenas jungiasi kai mažiau nei -15 (ir to išjungt negalima), tai matyt kad buvo.

O jūsų siurblys ir pradirbo tas visas 7h?

ar visa laika , ar ne, deja atsakyt negaliu, nes jis nepateikia man tokiu duomenu sad.gif as turiu tiesiog atskira skaitliuka SS ir pagal ji tik galiu ziureti sanaudas.
del teno, tai as manau turetu visgi buti pas jus galimybe ji reguliuoti, bent jau tarkime pas mane galima:
*ant motinynes plokstes ijungti teno pakopas (3+3 KW)
*nustatymuose nuo +18 iki - 15 laipsniu (tokiu rezimu reguliuojasi 1 pakopa, nustaciau, kad jungtusi nuo -15 (bet siandien panasu, kad neisijunge, (pagal sanaudas sprendziu), o antra pakopa nustates, kad jungtusi nuo -25 laipsniu arba kai defrosting'a daro, ir zenkliai temp krenta vandens)
*arba atjungti maitinima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AsAntonio @ 2015 12 31, 12:32)
del teno, tai as manau turetu visgi buti pas jus galimybe ji reguliuoti, bent jau tarkime pas mane galima:
*ant motinynes plokstes ijungti teno pakopas (3+3 KW)
*nustatymuose nuo +18 iki - 15 laipsniu (tokiu rezimu reguliuojasi 1 pakopa, nustaciau, kad jungtusi nuo -15 (bet siandien panasu, kad neisijunge, (pagal sanaudas sprendziu), o antra pakopa nustates, kad jungtusi nuo -25 laipsniu arba kai defrosting'a daro, ir zenkliai temp krenta vandens)
*arba atjungti maitinima smile.gif

Taip, toks reguliavimas yra: nuo kokios temperatūros tenas įsijungia (žemiausias nustatymas -15)
ir kiek kw teną naudot (3-6-9).
Bet tai pilnai jo atjungt negalima, ir jis integruotas tai maitinimo atjungimo nėra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(balbiesas @ 2015 12 31, 12:19)
Reguliuojat su timeriu? Kokiom valandom užstatytas šildymas? Ir kokia kreivė?

Vidaus valdiklis turi galimybe programuoti pagal laika, kokiu metu kokia temp nori tureti. Tai pvz diena nuo 9 iki 21h nustatom 23,5, o nakčiai nustatom 22. Tai nakti temp nenukrenta taip zemai ir gauansi kad nakti siublys nedirba.
Kreives, jeigu neklystu lauko temp +10 - -15 / termofikatas 27C - 35C, vanduo bioleryje - 50C
Atsakyti
QUOTE(Evil_e @ 2015 12 31, 15:51)
Vidaus valdiklis turi galimybe programuoti pagal laika, kokiu metu kokia temp nori tureti. Tai pvz diena nuo 9 iki 21h nustatom 23,5, o nakčiai nustatom 22. Tai nakti temp nenukrenta taip zemai ir gauansi kad nakti siublys nedirba.
Kreives, jeigu neklystu lauko temp +10 - -15 / termofikatas 27C - 35C, vanduo bioleryje - 50C

o valdiklis siurblį valdo? t.y. pajungtas į siurblį? ar reguliuoja kontūrus ir siurblys pagal tai išsijungia?
Atsakyti
QUOTE(balbiesas @ 2015 12 31, 16:11)
o valdiklis siurblį valdo? t.y. pajungtas į siurblį? ar reguliuoja kontūrus ir siurblys pagal tai išsijungia?

Valdiklis reguliuoja konturus, jeigu bent vienas konturas atidarytas - siurblys veikia, jeigu abu konturai uzdaryti - stabdomas siurblys...
Atsakyti
Gruodžio statistika:
Šildymui 480kw
Vandeniui 148kw
Vidutinė lauko temp. +1.1
Temperatūra viduje ~22
Atsakyti