kito saltinio nera, schema elementari.
Tai vat dabar ziuriu ir galvoju, kurioj atsakoj koki atbulini ar el. magnetini imontuot, kad , samatioku neiseitu siluma
Tai vat dabar ziuriu ir galvoju, kurioj atsakoj koki atbulini ar el. magnetini imontuot, kad , samatioku neiseitu siluma
QUOTE(korida @ 2015 12 14, 11:06)
Arvydai, o pas tave sistemoje ijungtas kitas koks sildymo saltinis ? Jei taip tai gali ir pavogti os boilerio silumos .reitu pvz. ideti elektromagnetini voztuva.
QUOTE(korida @ 2015 12 14, 12:53)
O kaip tu zinosi ir ivertinsi skaiciukus ,kad supratimo neturi
Funtikai, 3dB prideda mazdaug dvigubai daugiau garso galios .
Funtikai, 3dB prideda mazdaug dvigubai daugiau garso galios .
Žinai ką aš turiu ir ko ne... Matavau su tuo metrologiškai patikrintu prietaisu parduotuvės ventiliatorius, buvo 48-49 dB, pritrūko poros decibelų iki viršytos normos ir būtų jiem skundas... nes toks triukšmas tikrai erzina (čia ir yra mano įsivaizduojamas supratimas apie tai koks triukšmas būtų per didelis man ar kaimynam) per ant mikroventiliacijos paliktus langus, kurie yra ~15-20 metrų nuo ventiliatorių... Kiek žiūrėjau dauguma oras-vanduo ŠS deklaruoja : Sound pressure level dB(A) 47-50... (čia matyt, kad atitiktų higienos normas ) ir Sound power level dB ~65. Vat šitoj vietoj dar iki galo neišsiaiškinau koks čia skirtumas tarp tų dB(A) ir dB...
QUOTE(funtikas2999 @ 2015 12 14, 15:20)
Sound power level dB ~65. Vat šitoj vietoj dar iki galo neišsiaiškinau koks čia skirtumas tarp tų dB(A) ir dB...
matuok nematavęs, bet bent jau su mano Panasonicu geriau kad kaimynų lango šalia nebūtų, kai jis atitirpinėja.
QUOTE(Milao @ 2015 12 14, 11:58)
3dB - tai maždaug dvigubas skirtumas. Panašiaip kaip metrologiškai patikrinta liniuote išmatavus gauni metrą, o žingsniais - du metrus. Gal ir neblogai, kiek kam reikia
Bet ir žmogaus ausis į stipresnį garsą atitinkamai silpniau reguoja, tad garso stiprumas pagal decibelus atrodo kad keičiasi labai tolygiai.
QUOTE(balbiesas @ 2015 12 14, 23:02)
matuok nematavęs, bet bent jau su mano Panasonicu geriau kad kaimynų lango šalia nebūtų, kai jis atitirpinėja.
Tai jau taip, paguoda ta, kad šaltu metu periodu naktim langai būna uždaryti... bet jei kaimynai pasilieka ant mikro ar šiek tiek daugiau langą, kad oro patektų, tai nėr jau gerai... tada reik koreguot darbo rėžimą, kad dienom daugiau dirbtų, o naktim mažiau, kas aišku palankiau ir ŠS - didesnis COP prie didesnės dienos temperatūros...Mano atveju kol kas paguoda ta, kad bent jau per sklypą (20 ar 30 metrų) atstumu kaimynų dar neturiu...
O nieks neklausėt pardavėjų ar tos išorinės dalys bijo dulkėtos aplinkos..? na tarkim sodai: retkarčiais pravažiuojamas žvyrkelis šalia ar ir šiaip daugiau atviros nesurištos dirvos-dulkių... nors aišku įtariu ir prie asfaltuoto intensyvaus kelio tų dulkių nemažiau, nes langai palangės juodos būna...
p.s. balbiesas, o kas kiek laiko tas atitirpimas vyksta ir kiek min jis vyksta...? na kad ir dabartinėm dienom kai temperatūra ~0...
cia dar Daikin'o garsas
https://www.youtube....h?v=2CHPqZPnT00
https://www.youtube....h?v=2CHPqZPnT00
QUOTE(funtikas2999 @ 2015 12 15, 07:01)
Tai jau taip, paguoda ta, kad šaltu metu periodu naktim langai būna uždaryti... bet jei kaimynai pasilieka ant mikro ar šiek tiek daugiau langą, kad oro patektų, tai nėr jau gerai... tada reik koreguot darbo rėžimą, kad dienom daugiau dirbtų, o naktim mažiau, kas aišku palankiau ir ŠS - didesnis COP prie didesnės dienos temperatūros...
Mano atveju kol kas paguoda ta, kad bent jau per sklypą (20 ar 30 metrų) atstumu kaimynų dar neturiu...
O nieks neklausėt pardavėjų ar tos išorinės dalys bijo dulkėtos aplinkos..? na tarkim sodai: retkarčiais pravažiuojamas žvyrkelis šalia ar ir šiaip daugiau atviros nesurištos dirvos-dulkių... nors aišku įtariu ir prie asfaltuoto intensyvaus kelio tų dulkių nemažiau, nes langai palangės juodos būna...
p.s. balbiesas, o kas kiek laiko tas atitirpimas vyksta ir kiek min jis vyksta...? na kad ir dabartinėm dienom kai temperatūra ~0...
Mano atveju kol kas paguoda ta, kad bent jau per sklypą (20 ar 30 metrų) atstumu kaimynų dar neturiu...
QUOTE(arkava @ 2015 12 14, 12:26)
kito saltinio nera, schema elementari.
pas mane irgi siluma iseina, per 10 valandu temp nukrito 9 laipsniais, bet per stipriai nekreipiu demesio, nes itariu galetu buti daugiau priezasciu, ir samatioku iseina, ir sluoksniojasi, ir is apacios kyla i virsu, gi pas mane temp daviklis eina per viduri, tai tiesos nesuzinosiu
as dabar isvis pradejau galvoti, gal vertetu nakciai atjunginet ta boileri, tarkime nuo 22 val iki 8 ryto, nes nakti ir taip vandens nereikia, ir prie to dar pastebejau, kad neracionaliai dirba tada siurblys, vienas atsikelia 6 ryto ir eina praustis, kitas 7 ryto, tai siurbliui reikia sildyt vandeni 2 kartus, tai geriau kai jau visi issiprause viena karta pasildytu ir "miegotu" iki visi gris ir dar nakti neveiktu.
manau taip tureciau sutaupyt iki kokiu 50 KW.
tik gasdina tas dalykas, ar neplis legioneles
daviklis per viduri, bet ir jis pastoviai parodo, kad per nakti kazkur 10-12 laipsniu is boilerio "išgaruoja" . Tiketina i grindis ...
o kaip atjungsi nakciai? tik boileri
del legioneliu - karta savaitej yra opcija, kad uzkaitina iki 60 laipsniu - ir joms kaput
del legioneliu - karta savaitej yra opcija, kad uzkaitina iki 60 laipsniu - ir joms kaput
QUOTE(AsAntonio @ 2015 12 15, 08:19)
pas mane irgi siluma iseina, per 10 valandu temp nukrito 9 laipsniais, bet per stipriai nekreipiu demesio, nes itariu galetu buti daugiau priezasciu, ir samatioku iseina, ir sluoksniojasi, ir is apacios kyla i virsu, gi pas mane temp daviklis eina per viduri, tai tiesos nesuzinosiu
as dabar isvis pradejau galvoti, gal vertetu nakciai atjunginet ta boileri, tarkime nuo 22 val iki 8 ryto, nes nakti ir taip vandens nereikia, ir prie to dar pastebejau, kad neracionaliai dirba tada siurblys, vienas atsikelia 6 ryto ir eina praustis, kitas 7 ryto, tai siurbliui reikia sildyt vandeni 2 kartus, tai geriau kai jau visi issiprause viena karta pasildytu ir "miegotu" iki visi gris ir dar nakti neveiktu.
QUOTE(arkava @ 2015 12 15, 09:24)
daviklis per viduri, bet ir jis pastoviai parodo, kad per nakti kazkur 10-12 laipsniu is boilerio "išgaruoja" . Tiketina i grindis ...
jo, dezinfekavima esu nustates 1 karta i savaite valandai 70 laipsniu.
o atjungimas pas mane irgi programuojamas, t.y. galiu atjungineti kaip boileri, taip ir vidini pasildytuva, turiu tokia opcija, iki 4 programavimu parai, tarkime galeciau padaryt, kad veiktu nuo 8 iki 9 ryto, ir nuo 17 iki 22 valandos, bet mane labiau domina naktinis atjungimas, nes daznai vaikas serga, tai diena be sansu butu atjunginet, nes pastoviai kazkas namie buna...
o siaip pas mane itariu isgaruoja i gyvatukus, as pradzioje planavau vonioje pakabint gyvatukus, tai santechnikas man padare, kad cirkuliacija vyktu is boilerio, bet kadangi tie gyvatukai ziauriai daug kainuoja (nes mano atveju suktusi geriamasis vanduo), tai isvedima palikau, bet pakabinau el. gyvatukus, taip ziauriai pigiau gautusi, nes naujos kartos naudoja nedaugiau nei lempute suvartoja elektros
bet naktinis atjungimas tikrai manau padetu sutaupyt, nes ryte ar taip ar taip SS isijungia kai pradedi naudot vandeni, tai mano galva isnaudoji vandeni, suprogramuoji kad sildytu kokia valanda, ir viskas iki sekancio karto
gyvatukai-be abejones suvalgo.
Pas mane ju nera, itarinejau trieigi voztuva, kurio darbo (suveikimo) laika galima keist - dabar 1 min persijungimui (vietoj 6). Nesuprantu.
Mniskis dabartiniais orais tik naktimis sildo grindis, dienom-ilsisi.
Pas mane ju nera, itarinejau trieigi voztuva, kurio darbo (suveikimo) laika galima keist - dabar 1 min persijungimui (vietoj 6). Nesuprantu.
Mniskis dabartiniais orais tik naktimis sildo grindis, dienom-ilsisi.
QUOTE(AsAntonio @ 2015 12 15, 09:18)
jo, dezinfekavima esu nustates 1 karta i savaite valandai 70 laipsniu.
o atjungimas pas mane irgi programuojamas, t.y. galiu atjungineti kaip boileri, taip ir vidini pasildytuva, turiu tokia opcija, iki 4 programavimu parai, tarkime galeciau padaryt, kad veiktu nuo 8 iki 9 ryto, ir nuo 17 iki 22 valandos, bet mane labiau domina naktinis atjungimas, nes daznai vaikas serga, tai diena be sansu butu atjunginet, nes pastoviai kazkas namie buna...
o siaip pas mane itariu isgaruoja i gyvatukus, as pradzioje planavau vonioje pakabint gyvatukus, tai santechnikas man padare, kad cirkuliacija vyktu is boilerio, bet kadangi tie gyvatukai ziauriai daug kainuoja (nes mano atveju suktusi geriamasis vanduo), tai isvedima palikau, bet pakabinau el. gyvatukus, taip ziauriai pigiau gautusi, nes naujos kartos naudoja nedaugiau nei lempute suvartoja elektros
bet naktinis atjungimas tikrai manau padetu sutaupyt, nes ryte ar taip ar taip SS isijungia kai pradedi naudot vandeni, tai mano galva isnaudoji vandeni, suprogramuoji kad sildytu kokia valanda, ir viskas iki sekancio karto