QUOTE(Verteris @ 2015 12 03, 15:51)
Na aš buvau susiradęs ir paanalizavęs Daikin'o deklaruotas veikimo temperatūras/COP'us. Tai pasidariau išvadą, kad karšto vandens ruošimas nuo kokių -15C vis tiek iš esmės vyks tenų pagalba, kad ir kokio galingumo ŠS bebūtų - kai išeinančio vandens temperatūra viršyja 35C, COP tampa artimu 1, plius net sunkiai užsikelia su freonu aukštesnės temperatūros. Šildymui iki 35C išeinančio termofikato prie žemų lauko temperatūrų dar kažkiek laimima.
O kur parašyta, kad tenų pagalba...? Aš žiūriu "heating capacity tables", ten Daikin'o silpnesni modeliai prie -15oro ir 55 vandens turi COP ~1,2, galingesni modeliai ~1,5; LG AsAntonio modelis prie tokių sąlygų manualas net nepateikia skaičių
Prie -15oro ir 35 vandens tiek silpnesnių tiek galingesnių Daikin modelių COP ~2. AsAntonio LG modelis matau 2,2 tokiom sąlygom... Tai ne pasakyčiau, kad vos...
Šituose COP teorinėse varžytinėse kiek sužiūrėjau laimi Panasonic t-cap, bet ar šitie teoriniai COP yra realybė jau kitas reikalas... gali gi būt ir čia "Dyzelgeitų" atvejų
Papildyta:
QUOTE(AsAntonio @ 2015 12 03, 16:14)
vandens +50: COP 1.64
Jei tavo tikslesnis modelis yra "HU121 U31" tai mano rastam manuale nepateikia net ir prie +50 ir -15 oro duomenų... realiai kaip sakai tu didelių minusinių temperatūrų nėr daug ir pasišildysi pasikaitinsi kaip su elektra, bus skaudu, bet trumpai
o šiaip šildymo senozo oro temperatūros vidurkis ~0, tai galima būtų labiausiai žiūrėt į šitas ŠS temperatūrų sąlygas...