Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 2

tai vandens davikliai turetu but kazkur ant vamzdzio, kolektoriaus? (kuris matuoja paduodama/griztama strauta).
Pas mane tenui - atskiras laidas, dar neijungtas

QUOTE(AsAntonio @ 2015 12 03, 12:05)
pas mane reguliuojasi temperatura pagal iseinancia vandens temp is sistemos, jokiu termostatu bent kolkas neinstaliavau. davikliai kaip suprantu yra lauke.
o pakelia iki 31, ir ilsisi kol temperatura vandens nenukrenta iki 25, poto vel isijungia siurblys ir ir t.t.
atjungti tenu nebandziau, nes pagal mane ir garantija dings jei kazkas atsitiktu..

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 12 03, 13:08)
tai vandens davikliai turetu but kazkur ant vamzdzio, kolektoriaus? (kuris matuoja paduodama/griztama strauta).
Pas mane tenui - atskiras laidas, dar neijungtas

ne, vidinio bloko viduje yra daviklis.
o teno pajungimas vyksta per jungiklius esancius ant pagrindines plokstes.
Atsakyti
tai koks cia ŠS? suintegruotu boileriu?

QUOTE(AsAntonio @ 2015 12 03, 12:12)
ne, vidinio bloko viduje yra daviklis.
o teno pajungimas vyksta per jungiklius esancius ant pagrindines plokstes.

Atsakyti
ne, tiesiog vidinis blokas+isorinis+sanitarinis bakas: LG Therma V
vanduo gi prateka pro vidinio bloko vamzdius ir jame esanti cirkuliacini siurbli, tai ir stovi ant iejimo/isejimo davikliai

va grynai sitas modelis ir yra: LG

beje irgi itariu per galingas smile.gif nes plotas 127 kvadratai, bet kaip jau yra smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AsAntonio: 03 gruodžio 2015 - 13:47
Aisku. Pas mano kaimyna maciau toks stovi.
mano 11kw - 110m - bet kai bus -20- vargo nematysim biggrin.gif

QUOTE(AsAntonio @ 2015 12 03, 12:42)
ne, tiesiog vidinis blokas+isorinis+sanitarinis bakas: LG Therma V
vanduo gi prateka pro vidinio bloko vamzdius ir jame esanti cirkuliacini siurbli, tai ir stovi ant iejimo/isejimo davikliai

va grynai sitas modelis ir yra: LG

beje irgi itariu per galingas smile.gif nes plotas 127 kvadratai, bet kaip jau yra smile.gif

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 12 03, 13:54)
Aisku. Pas mano kaimyna maciau toks stovi.
mano 11kw - 110m - bet kai bus  -20- vargo nematysim  biggrin.gif

matyt biggrin.gif bet tas galingumas turi ir savu pliusu, ypac ruosiant vandeni sanitariniam bakui, iki 50 laipsniu pasildyt vandeni uzima tikrai juokinga laika, o kai lauke bus -10 ar -15, manau kaip tik pravers smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AsAntonio @ 2015 12 03, 14:09)
matyt biggrin.gif bet tas galingumas turi ir savu pliusu, ypac ruosiant vandeni sanitariniam bakui, iki 50 laipsniu pasildyt vandeni uzima tikrai juokinga laika, o kai lauke bus -10 ar -15, manau kaip tik pravers smile.gif

Na aš buvau susiradęs ir paanalizavęs Daikin'o deklaruotas veikimo temperatūras/COP'us. Tai pasidariau išvadą, kad karšto vandens ruošimas nuo kokių -15C vis tiek iš esmės vyks tenų pagalba, kad ir kokio galingumo ŠS bebūtų - kai išeinančio vandens temperatūra viršyja 35C, COP tampa artimu 1, plius net sunkiai užsikelia su freonu aukštesnės temperatūros. Šildymui iki 35C išeinančio termofikato prie žemų lauko temperatūrų dar kažkiek laimima.

Atsakyti
QUOTE(AsAntonio @ 2015 12 03, 15:09)

Dėl vandens ruošimo manau didesnis faktorius yra boilerio gyvatuko paviršiaus plotas, nes vistiek ŠS atiduoda maximum 55 laipsnius, o jei gyvatuko paviršiaus plotas per mažas, vanduo nespėja sugert to šilumos, aišku ir atvirkštinė situacija galima, kad jei boilerio gyvatuko plotas didelis, o mažai kW turintis siurblys nespėja paruošt tų 55 laipsnių ir į gyvatuką keliauja nebe 55 laipsniai... kai bus krūva identiškų A klasės naujų namų ir su krūva gyventojų turinčių ŠS, tada bus galima spręst ar pakanka vieno ar kito galingumo pagal kiekvieną gamintojo modelį...
Atsakyti
QUOTE(funtikas2999 @ 2015 12 03, 15:07)
Dėl vandens ruošimo manau didesnis faktorius yra boilerio gyvatuko paviršiaus plotas, nes vistiek ŠS atiduoda maximum 55 laipsnius, o jei gyvatuko paviršiaus plotas per mažas, vanduo nespėja sugert to šilumos, aišku ir atvirkštinė situacija galima, kad jei boilerio gyvatuko plotas didelis, o mažai kW turintis siurblys nespėja paruošt tų 55 laipsnių ir į gyvatuką keliauja nebe 55 laipsniai... kai bus krūva identiškų A klasės naujų namų ir su krūva gyventojų turinčių ŠS, tada bus galima spręst ar pakanka vieno ar kito galingumo pagal kiekvieną gamintojo modelį...

asmeniskai mano SS butu tokie cop'ai:
lauko temperatura -15 (skaiciuojant ir defrosting'a):
vandens +30: COP 2.38
vandens +35: COP 2.24
vandens +40: COP 1.90
vandens +45: COP 1.84
vandens +50: COP 1.64

prie minus 20 dokumentacija nepateikia duomenu.

skaiciai tikrai nera ispudingi, geotermika siuo atveju matyt islosia, bet kai lauke +, manau orinukai yra pats tas, plius skaciuojant montavima, eksploatavima ir pacios irangos kaina, ir ivertinant kiek tokiu minusiniu dienu buna, ir tarkim imant kokiu 10 metu naudojima, tai geotermika manau po kokiu 8 metu tik susilygintu pagal islaidas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AsAntonio: 03 gruodžio 2015 - 15:15
QUOTE(Verteris @ 2015 12 03, 15:51)
Na aš buvau susiradęs ir paanalizavęs Daikin'o deklaruotas veikimo temperatūras/COP'us. Tai pasidariau išvadą, kad karšto vandens ruošimas nuo kokių -15C vis tiek iš esmės vyks tenų pagalba, kad ir kokio galingumo ŠS bebūtų - kai išeinančio vandens temperatūra viršyja 35C, COP tampa artimu 1, plius net sunkiai užsikelia su freonu aukštesnės temperatūros. Šildymui iki 35C išeinančio termofikato prie žemų lauko temperatūrų dar kažkiek laimima.

O kur parašyta, kad tenų pagalba...? Aš žiūriu "heating capacity tables", ten Daikin'o silpnesni modeliai prie -15oro ir 55 vandens turi COP ~1,2, galingesni modeliai ~1,5; LG AsAntonio modelis prie tokių sąlygų manualas net nepateikia skaičių thumbup.gif
Prie -15oro ir 35 vandens tiek silpnesnių tiek galingesnių Daikin modelių COP ~2. AsAntonio LG modelis matau 2,2 tokiom sąlygom... Tai ne pasakyčiau, kad vos...
Šituose COP teorinėse varžytinėse kiek sužiūrėjau laimi Panasonic t-cap, bet ar šitie teoriniai COP yra realybė jau kitas reikalas... gali gi būt ir čia "Dyzelgeitų" atvejų lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(AsAntonio @ 2015 12 03, 16:14)
vandens +50: COP 1.64

Jei tavo tikslesnis modelis yra "HU121 U31" tai mano rastam manuale nepateikia net ir prie +50 ir -15 oro duomenų... realiai kaip sakai tu didelių minusinių temperatūrų nėr daug ir pasišildysi pasikaitinsi kaip su elektra, bus skaudu, bet trumpai biggrin.gif o šiaip šildymo senozo oro temperatūros vidurkis ~0, tai galima būtų labiausiai žiūrėt į šitas ŠS temperatūrų sąlygas...
Atsakyti
QUOTE(funtikas2999 @ 2015 12 03, 15:07)

teisingai pasakyta.
pas mane beje boileris turi 2 gyvatukus, vienas sildomas per SS, kitas galetu buti sildomas per saules baterijas, kadangi antras dabar neeksploatuojamas, galvoju, gal abu gyvatukus reiketu sujungti per isorini vamzduka i viena. bet kazin ar tas padetu, nes tokie ekperimentai jau ir per pinigine kirstu smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AsAntonio: 03 gruodžio 2015 - 15:39
QUOTE(funtikas2999 @ 2015 12 03, 13:34)
O ne per daug čia pas tave, kad ir apykiauriam B klasės namie prie tokio oro..?  blink.gif

dviejų dienų total - 40kwh, tai kaip ir pagal visus mano skaičiavimus. Aišku, tai reiškia kad jeigu bus žiema kaip 2010 sausį, kai vidutinė mėnesio temperatūra buvo -11, šildymui reikės 1700kwh
QUOTE(funtikas2999 @ 2015 12 03, 13:42)
Pasakyk koks pas tave boileris ir kokia boilerio gyvatuko kvadratūra...? smile.gif
Dėkui.

Panasonic'o 200l, 1.4m2

QUOTE(funtikas2999 @ 2015 12 03, 16:29)
O kur parašyta, kad tenų pagalba...?

Susirask Daikino techninę dokumentaciją, ten brėžinukuose labai aiškiai parodyta, nuo kelių laipsnių šildys su tenu, Verteris čia visiškai teisus. O Panasonic'o COP'as tai imho ten totalus briedas, nes priešingai negu Daikinas neturi jokių normalių skaičių pagrindimui.
Atsakyti