Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 2

Nu tada apverčiam klausimą biškį kitaip, jei prie -15 jis tuos 11kW ir atiduoda, o šilumos poreikis tik 3kW, kaip tada?
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2015 11 16, 09:28)
Nu tada apverčiam klausimą biškį kitaip, jei prie -15 jis tuos 11kW ir atiduoda, o šilumos poreikis tik 3kW, kaip tada?

o jei nepaslaptis kaip jus paskaiciavote, kad namui reikia 3 KW?
Atsakyti
QUOTE(AsAntonio @ 2015 11 16, 09:32)

Aš asmeniškai dar nieko neskaičiavau, tik daviau pavyzdį, kad būtų aišku apie ką šnekam.
Atsakyti

Mano pamastymais - didžioji dauguma aeroterminių inverteriniai, tai susimažina galią iki kiek reikia. Reikia tik pasitikrinti, kokia ta minimali konkretaus modelio galia.

Iš kitos pusės, jei grindys sugeba nuimti nuo termofikato tą nominalią ŠS galią, tai buferinė gal ir nereikalinga. 'Gal' - aš iki šiol nelabai supratau išorinio bloko atitirpinimo mechanizmo veikimo. Teoriškai ŠS tuo metu reversuojasi ir šiluma pompuojasi iš vidaus į išorę. Tai va tuo atveju šiluma turėtų būtų imama iš buferinės, o ne grindų, kas lygtais labiau logiška (mažiau temperatūros perkryčių grindų betonui).
Atsakyti
Tiek jis neduos visu pirma, Visu antra - jei nereiks tiek - sustos ir lauks, kada prireiks

QUOTE(balamūtas @ 2015 11 16, 08:28)

Atsakyti
QUOTE(AsAntonio @ 2015 11 16, 10:32)

Yra tam tikri namo atitvarų (langų, sienų, grindų, stogo) varžų (čia jau pagal projektą arba pagal medžiagas turi žinoti) ir lauko temperatūrų (mėnesio vidutinių, aišku galimą įvesti ir tarkim dienos didžiausią minusinę temperatūrą, tada matysi koks bus poreikis prie -20) skaičiavimai, tuomet ir matai kiek kWh preliminarus (nevertinant tiltelių, nesandarumų ar visokių šalčio, šilumos pritekėjimų) poreikis...
Čia vat taip nesudėtingai..: http://www.elstava.l...iu-skaiciavimas. Pasidarai exelinę lentelę ir tuomet žinai... smile.gif

QUOTE(arkava @ 2015 11 16, 10:38)
Tiek jis neduos visu pirma, Visu antra - jei nereiks tiek - sustos ir lauks, kada prireiks

Aš ir taip manau, pasiekė tam tikrą termofikato ar kambarių oro temperatūrą ir išsijungė ir laukia kol vėl nukris temperatūra ir jungiasi - kaitina su tuo 11kW iki jam užduotos kambario/termofikato temperatūros. Manau visi automatizuoti šildymo šaltiniai taip turi veikti.
Geriausias buferis naujam šiltam name - tai grindų vamzdeliai su termofikatu ir grindys smile.gif

Pasiskaitinėjus čia ir kitur, tikrai vaizdas susidaro, kad ŠS galingumo daugiau reikia dėl greitesnio karšto vandens pašildymo nei dėl pačio namo šildymo... g.gif

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 11 16, 09:38)

QUOTE(funtikas2999 @ 2015 11 16, 10:51)
Aš ir taip manau, pasiekė tam tikrą termofikato ar kambarių oro temperatūrą ir išsijungė ir laukia kol vėl nukris temperatūra ir jungiasi - kaitina su tuo 11kW iki jam užduotos kambario/termofikato temperatūros.

O tai kokia tada prasmė iš inverterio, jei vistiek dirba on-off režimu maksimaliu galingumu g.gif
Atsakyti

Niekas manau nezino, kokia s galingumais jis dirba, reikia matuot norint zinot.
Neinverteriniu nelabai ir matyt. Is kitos puses invverteris, ar tik ne daznio keitiklio pagalba "pagerintas" kompresorius g.gif

QUOTE(balamūtas @ 2015 11 16, 09:59)
O tai kokia tada prasmė iš inverterio, jei vistiek dirba on-off režimu maksimaliu galingumu g.gif

Atsakyti

prie -15, galimai jo galia bus tik 6kw, o ne 11kw
Papildyta:
QUOTE(balamūtas @ 2015 11 16, 10:59)

maniskis dirba pilnu pajegumu tiktais, kai ruosia karsta vandeni, kai sildo grindu vandeni iki 25-29c dirba minimaliom apsukom, jei virs 30c , kompresorius dirba didesnem apsukom
Atsakyti
Maniškis panasonic'as rodo kokiu dažniu dirba kompresorius, kiek žiūrėdavau tai dažniausiai yra 1/4 max galingumo. Ir neveikia inverteriai on/off - o tuo 1/4 dirba ilgesnį laiką kad nebūtų dažnų įsijungimų, vietoje to kad eitų ant max ir trumpą laiką. Įdomu kaip bus prie -15.

Maniškis vėstant tiesiog pradirba ilgesnį laiką ant vos vos aukštesnės temperatūros:

user posted image

bet čia dar aišku bėda kad nesugebu aš tos kreivės susireguliuot pagal lauko temperatūra, nes dabar namie +23:)
Atsakyti
o dar galit pasidalinti patirtimi del boilerio, pas mus 200 litru, einant maudytis i vonia (vonia irgi 200 litru), boilerio uztenka vienam pilnam issimaudymui (issimaudymas normalus smile.gif ne 5 ir ne 10 min biggrin.gif )
santechnikas sako, kad tokios talpos boilerio turetu uztekti 8 kartams, man atrodo totali nesamone, netgi taip skaiciuojant, tarkime vonia 200 lt, minus kuno mase, tai vistiek kokiu 60-70 litru reikia tokiai voniai, plius tarkime pamaisant saltu vandeniu, jei boileryje vanduo 50-55 lapsniai, vonios apie 40, tai mano galva viskas ok?
Atsakyti
QUOTE(AsAntonio @ 2015 11 16, 12:39)
santechnikas sako, kad tokios talpos boilerio turetu uztekti 8 kartams, man atrodo totali nesamone

Gal tada tavo santechnikas ~150kg sveria ir maudosi 140-150cm vonioj prisileidęs iki bambos.. ? lotuliukas.gif
manau, kad vonią gi prisileidi greičiau nei boileris spėja tokį pat išleisto karšto vandens kiekį atsatyti boileryje, todėl boileryje vandens temperatūra turėtų kristi ir tuo pačiu leidžiamo į voną vandens šilto/šalto santykis keistis jau leidimo metu... manau viskas čia normaliai jei didelė vonia ir mėgsti šiltesnį vandenį vonioj.
QUOTE(balbiesas @ 2015 11 16, 12:29)
bet čia dar aišku bėda kad nesugebu aš tos kreivės susireguliuot pagal lauko temperatūra, nes dabar namie +23:)

Čia turbūt dėl to, kad tavo namas šiltas, dėl to šildymo kreivė ir nešokinėja taip greit kaip oro temperatūra ir turbūt dėl nustatymų, matyt nustatytas kažkoks uždelsimas, kad nešokinėtų kompresorius temperatūrai kažkur pasikeitus pusei laipsnio...
Atsakyti