Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 2

QUOTE(funtikas2999 @ 2015 11 14, 21:37)
O Daikin'o kas tokie rimčiausi atstovai/pardavėjai..?

Kai rinkausi, Daikiną siūlė soras.lt, exposito.lt, ekoalternatyva.lt . Tai bent jau iš pokalbių soras.lt geriausiai atrodė, ekoalternatyva irgi atrodė kad turi praktikos, bet man rodos jie šiaip maži. O exposito.lt tai toks šūdo malimas bile parduot. Na bet čia vėl - kol nepastatė, nežinosiai realiai kaip kas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(balbiesas @ 2015 11 14, 21:43)
Kai rinkausi, Daikiną siūlė soras.lt, exposito.lt, ekoalternatyva.lt . Tai bent jau iš pokalbių soras.lt geriausiai atrodė, ekoalternatyva irgi atrodė kad turi praktikos, bet man rodos jie šiaip maži. O exposito.lt tai toks šūdo malimas bile parduot. Na bet čia vėl - kol nepastatė, nežinosiai realiai kaip kas smile.gif

Tai va, daug kam teks būt čia pionieriais... vardan kitų draugų, kaimynų ateities labo... lotuliukas.gif
Reiks matyt imti 9kW, jei namo šiluminiai nuostoliai ~3kWh... tai gal 160-200 boilerį nekaitins tuomet dvi-tris valandas... schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo funtikas2999: 14 lapkričio 2015 - 20:53
QUOTE(funtikas2999 @ 2015 11 14, 21:48)
Reiks matyt imti 9kW, jei namo šiluminiai nuostoliai ~3kWh... tai gal 160-200 boilerį nekaitins tuomet dvi-tris valandas...  schmoll.gif

Mano 9kw panasonicas, 200 litrų boilerį "standartiškai" nuo 43 iki 51-52 užkaitina (daviklis per vidury) per ~40 min.
Atsakyti
QUOTE(balbiesas @ 2015 11 14, 22:16)
Mano 9kw panasonicas, 200 litrų boilerį "standartiškai" nuo 43 iki 51-52 užkaitina (daviklis per vidury) per ~40 min.

O tai per kiek užkaitina nuo šalto vandens, t.y. nuo pradžios iki 51-52..? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(balbiesas @ 2015 11 14, 21:16)

ilgokai cia, pas mus Therma V 12 KW, tai nuo 16 iki 55 laipsniu mazdaug per toki laika, daviklis irgi per viduri (cia iki tiek krisdavo, kol nesuprogramavom tinkamai sildyma, jau buvau issigandes, kad iki tiek gali krist temp).
o siaip as netgi toki testavima atlikinejau, variau i dusa ir buvau kol neuzsuki jau salto vandens padavima, poto jau pradeda begt toks saltesnis vanduo ~30 laipsniu, ir ties sita riba jau zemiau nekrenta, pradeda kilt, ir ties kokiu 35-40 laikysis jau pastoviai, bet cia tiesiog sportinis interesas buvo patikrinti SS pajegumus smile.gif nes duse valanda isbut jau sunkoka butu biggrin.gif

o siaip daviklis per viduri, tai pavadinciau konstruktyviniu broku, nes pas mus salia ir vamzdis salto vandens, tai praktiskai atsuki karsta vandeni, po 10 min jau rodys kokius 40 laipsniu nors realiai bus tie patys 50
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AsAntonio: 15 lapkričio 2015 - 16:09
QUOTE(AsAntonio @ 2015 11 15, 16:05)
ilgokai cia, pas mus Therma V 12 KW, tai nuo 16 iki 55 laipsniu mazdaug per toki laika, daviklis irgi per viduri (cia iki tiek krisdavo, kol nesuprogramavom tinkamai sildyma, jau buvau issigandes, kad iki tiek gali krist temp).

Kaip apskritai ta Therma? Kiek laiko jau eksploatuojate, ar buvo kokių problemų, ar statytumėt vėl sau šį modelį?
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2015 11 15, 17:26)
Kaip apskritai ta Therma? Kiek laiko jau eksploatuojate, ar buvo kokių problemų, ar statytumėt vėl sau šį modelį?

neturiu su kuo palyginti, tiesiog kai pirkome svarstem dar mitsubishi zubadan , bet kainos skirtumas buvo ziauriai didelis, o lyginant kitus parametrus, tai praktiskai tas pats buvo, plius nepatiko, kad pardavejai ta mitsubishi taip reklamavo, kad vos ne kosmines technologijos ten panaudotos smile.gif todel nuspraendem pirkti "paprastesni" daikta, nes uz marketinga sumoket pora tukstanciu eur daugiau rankos nekilo.
naudojam metus, pirkom praeita gruodi, iki vasaros sildem tik patalpas, nes vyko statybos, nuo vasaros jau, kai isikelem, tai jau naudojam visu pajegumu. problemu buvo, reikejo keisti pagrindine plokste, bet cia dar diskutuotinas klausimas del ko perdege, lyg blogai buvo pajungtas pats siurblis, nes meistras 3 fazi uzmaitino per 2 fazes...
pagal garantini be problemu pakeite bei pakeite i naujesne, t.y. jau su atnaujintu softu, tai matosi, kad kitaip ir veikia dabar, tipo protingesne smile.gif taip pat, kai sumontavo, blogai uzprogramavo, teko kviestis LG atstovus, kurie be problemu viska sutvarke. tai isvada pasidariau tokia, kad reikia turet gerus meistrus smile.gif kadangi pirkau is tu, kurie neuzsiima montavimu, tai tiesiog ne ta meistra parinkau sad.gif arba pirkti is tu, kurie ir montuoja, bet tada kaina kitokia jau gaunasi...
dabar kai viskas uzprogramuota, kaip turi buti, tai nusiskundimu neturiu, sildo viska greitai, elektros daug nenaudoja, paziuresim, kas bus prie minus 15, ar 20, praeita ziema nebuvo ypatinga salta, del statybu palaikydavau apie 17-18 laipsniu patalpose, tai ir sanaudos buvo priimtinos.
Atsakyti
Iš kur pirkai ir kas montavimo-aptarnavimo darbus atliko? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(funtikas2999 @ 2015 11 15, 19:03)
Iš kur pirkai ir kas montavimo-aptarnavimo darbus atliko?  smile.gif

reklama neuzsiimu wink.gif is didmeninku/LG atstovu Lietuvoje.
o meistras tai tiesiog fizinis asmuo, jo vardas nieko nepasakytu smile.gif
tiesiog pasidariau isvada, kad vienas dalykas yra tiesiog sumontuoti ir pajungti, kad sildymas pradetu veikti, kitas dalykas, nustatymuose uzprogramuot, kad veiktu pagal tavo poreikius, nes kai pirma karta susiduri su tokia sistema, skaitant manual'a nieko nesupranti, ir tik per praktika jau pradedi po truputi suprast, kas gi tenai buvo nustatyta, ka reiskia tie skaiciukai, kreives ir t.t., o kai tau "suprogramuoja" ir pasako, "geriau tenai nelisk", taip ir gaunasi, kad eini maudytis, o vietoje to, kad siurblys kaitintu vandeni, jis sildo grindis ir kaip rezultatas is ciaupo pradeda begti 16 laipsniu vanduo... smile.gif
Atsakyti
pritariu, ir kaip tik dabar tenka tais nustatymais uzsiimt, skaityt, bandyt smile.gif

QUOTE(AsAntonio @ 2015 11 16, 07:29)
ir tik per praktika jau pradedi po truputi suprast, kas gi tenai buvo nustatyta, ka reiskia tie skaiciukai, kreives ir t.t.,

Atsakyti
O ar gali ŠS būti per galingas? Pvz. namo poreikis 3kW, o siurblys 11kW? Tokiu atveju jau turbūt reikėtų buferinės talpos?
Atsakyti
Kai bus -15, nebus per galingas. biggrin.gif
Jei butu 6 kw - manau butu vargelio jam...
Mano taip pat 11kw, buferines po ilgu svarstymu- nedejau. Bus matyt po sezono

QUOTE(balamūtas @ 2015 11 16, 08:14)
O ar gali ŠS būti per galingas? Pvz. namo poreikis 3kW, o siurblys 11kW? Tokiu atveju jau turbūt reikėtų buferinės talpos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 16 lapkričio 2015 - 09:19