Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 2

QUOTE(Orginalus @ 2015 11 12, 18:49)
Maniskis oras-vanduo irgi nematuoja cop, tai gamintojas realiai gali deklaruoti beleka, vistiek vartotojas nesuzinos koks cop.
Bandziau pajungt bent 2 kambario termostatus, 1 uzsuka pirma auksta, 2 antra auksta, uzsisukus vienam aukstui, SS meta klaida, kad "water flow rate to small" neuztenka grindinio termofikato talpos. Tai kaip suprantu automatikos pajungt neiseis, as jau nekalbu apie kiekvieno kambario termostatus. Su dujiniu katilu nebutu buve problemu, buciau turejes norima temperatura kiekvienam kambaryje.
Cia gal kvailas klausimas, bet vis dar turiu problemu su vonios patalpa(antras aukstas), joje beveik suvienodejo  temperatura su antro auksto kambariais, taciau 20c, tikrai negana, bent 22c noretusi, kad butu,antro auksto kolektoriaus atsakos beveik prisuktos maximaliai, uzsukinet prisukinet pirmo auksto kolektoriu, kad didesnis srautas tektu voniai, ar kaip?
Realiai ar nenukencia SS cop, jei daug atsaku prisuktu, ar tai neturi jokios reiksmes, jei visos tarkim atsakos butu atsuktos:)

ŠS cop iš esmės priklauso nuo glikolio ir termofikato temperatūrų skirtumo. Kuo jis mažesnis, tuo cop didesnis, bet priklausomybė nėra tiesinė.
Kuo daugiau kilpų užsukta, tuo didesni hidrauliniai nuostoliai. Cirkuliacinis prakaituoja, naudoja 40-60W, taip mažindamas cop, o cirkuliacija vistiek maža, termofikato temperatūra auga.
Teisingai parinkus kilpų išdėstymą galima to išvengti. Reikia kuo daugiau vamzduko išvedžioti voniose. Vamzduką reikėtų išvedžioti ir užtinkuoti bent ant vienos vonios sienos. Pas mane yra išvedžiota ant grindų ir ant dviejų sienų vonioje. Viena vonios siena apšiltinta nuo kitų patalpų. Turiu galimybę visą šildymą koncentruoti į vonias ir žiūrėti ar pavyks ten pasiekti +2C temperatūrų skirtumą lyginant su kitomis patalpomis, kai bus šildomos tik vonios. Gali tekti panaudoti kažkokią ŠS buferinę talpą, kad įsijungimų skaičius būtų mažesnis arba imti inverterinį ŠS. Su didesniais nei 4kW neinverteriniais ŠS yra gan sudėtinga tai realizuoti, atsiranda poreikis buferinei talpai.

Standartiniu atveju (GKKK, dujos) termofikato temperatūra yra neribojama, todėl galima ir vos vos judant termofikatui per mažytes dviejų vonių kilpeles ten nunešti 2-4kW šilumos vonių grindims su +40...+50C termofikatu. Deja, su ŠS to efektyviai padaryti neišeis, nes termofikatas bus ženkliai šaltesnis, todėl tenka didinti vamzdelių kiekį voniose neapsiribojant vien tik grindų paviršiumi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BangaS: 13 lapkričio 2015 - 09:16
Kas dėl vonios patalpose temperatūros užkėlimo, tai iš savo patirties galiu pasakyti, kad tai visai nesudėtingas dalykas. Metant didesnį šilumos galingumą į vieną patalpa temperatūra labai greitai ten sukyla. Aišku norint ten palaikyti aukštesnę temperatūrą ilgesnį laiką reikės toje patalpoje palaikyti didesnį šildymo galingumą nei kitose patalpose kvadratui, bet tai kad namas gerai apšiltintas, tai visai netrukdo turėti skirtingos temperatūros patalpas name. Aš vidinių patalpų specialiai nešiltinau, tik pirmam aukšte, kur pertvaros iš gipskartonio konstrukcijų, pagal technologiją, garso izoliacijai ten dėta mineralinė vata, bet kai kalbėjau apie skirtingas temperatūras kambariuose, turėjau omenį antrą aukštą, kuriame visos sienos tik mūras, be jokio apšiltinimo.

QUOTE(BangaS @ 2015 11 13, 09:15)
Teisingai parinkus kilpų išdėstymą galima to išvengti.

Tai labai geras patarimas, kai dar grindinio ar/ir sieninio šildymo vamzdeliai neišvedžioti. Šiuo atveju šildymo vamzdeliai jau išvedžioti ir abejoju, kad juos pavyktų kaip nors paupgreidinti.

Lieka tik srautų koregavimas prisukinėjant kitas kilpas. Kadangi vonia maksimaliai atsukta, tai bet kokiu atveju srautas bus pastovus nebus nutraukiamas. Prisukant kitas kilpas bendras srautas šiek tiek sumažės bet manau iki priimtinų dydžių, todėl tikiuosi nedidelio, beveik nepastebimo COP`o kritimo.

Kilpų reguliavimui, manau labai pagelbėtų lazerinis termometras tikrinti visų grindų temperatūras, kad visų grindų temperatūra būtų matuojama su tuo pačiu termometru. Be to, temperatūrą nuiminėti reikėtų ne viename, o keliuose grindų taškuose patalpoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 13 lapkričio 2015 - 10:25
Koki skaitikli, galbut net modulini, imontuoti el. sanaudu kontrolei?
Jei SS uzmaitintas nuo 1 fazes.
Tiktu ?
http://www.epts.lt/P...kliai/Vienfazis elektros skaitiklis C11 40A ABB
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 11 13, 10:32)
Tiktu ?
http://www.epts.lt/P...kliai/Vienfazis elektros skaitiklis C11 40A ABB

mane irgi domina sitas klausimas, bet 3f, ir 2 tarifu, tai itariu jie ziauriai brangus, o pas mane skyde yra vietos tik 3 mygtuku jungikliui, tai itariu tokiu kompaktiniu skaitliuku net nera prekyboje.
Atsakyti
QUOTE(AsAntonio @ 2015 11 13, 12:09)
mane irgi domina sitas klausimas, bet 3f, ir 2 tarifu, tai itariu jie ziauriai brangus, o pas mane skyde yra vietos tik 3 mygtuku jungikliui, tai itariu tokiu kompaktiniu skaitliuku net nera prekyboje.

pas mane toks http://www.ratechna....ering-solutions
reikia trijų jungiklių vietos skydelyje. Dviejų tarifų gal tokių nebūna, paskambinkit - pakonsultuos.
Atsakyti
Tiktų greičiausiai, tik ar vien asmeninio smalsumo patenkinumui ne per brangus? Yra daugiau nei perpus pigesnių.
QUOTE(arkava @ 2015 11 13, 10:32)
Tiktu ?
http://www.epts.lt/P...kliai/Vienfazis elektros skaitiklis C11 40A ABB <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
Tfu, neta nuoroda idejau. doh.gif
http://www.ratechna....d-ff-filipowski

Sitas eitu bendram greziniui su kaimynu

QUOTE(Milao @ 2015 11 13, 10:27)
Tiktų greičiausiai, tik ar vien asmeninio smalsumo patenkinumui ne per brangus? Yra daugiau nei perpus pigesnių.

Atsakyti
Ar tikrai reikalingas 2 tarifų skaitiklis? Jei kainuotų kaip 1 tarifo - tiek to, nepakenks ir antro tarifo galimybė. Bet dideli pinigų už antrą tarifą nemokėčiau, jei kalba vis dar eina apie skaitiklį, kuris skirtas asmeniniam smalsumo patenkinimui.
QUOTE(AsAntonio @ 2015 11 13, 11:09)
mane irgi domina sitas klausimas, bet 3f, ir 2 tarifu, tai itariu jie ziauriai brangus, o pas mane skyde yra vietos tik 3 mygtuku jungikliui, tai itariu tokiu kompaktiniu skaitliuku net nera prekyboje. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
Na man tai dzin, bet turesim abu pasidalint el. islaidas uz pumpuojama vandeni. SS - tai pigiausio soočiai smile.gif

QUOTE(Milao @ 2015 11 13, 10:34)
Ar tikrai reikalingas 2 tarifų skaitiklis? Jei kainuotų kaip 1 tarifo - tiek to, nepakenks ir antro tarifo galimybė. Bet dideli pinigų už antrą tarifą nemokėčiau, jei kalba vis dar eina apie skaitiklį, kuris skirtas asmeniniam smalsumo patenkinimui.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 11 13, 13:47)
Na man tai dzin, bet turesim abu pasidalint el. islaidas uz pumpuojama vandeni. SS - tai pigiausio  soočiai smile.gif
http://www.lemona.lt/index.php?page=search&filter=0&option=0&q=Elektros+energijos+matuoklis++
Atsakyti
Gal čia kas atsakys...:

Šilumos nuostolius per sienas, grindis ir pan apsiskaičiavau... O kaip apsiskaičiuoti kiek kWh reiks karštam vandeniui ruošti..? Tarkim momentinis poreikis šildymui gali būti 2-3kWh... kiek kWh damesti kubui karšto vandens ruošimui šildymo sezonu..?, t.y. tuo pačiu sužinot kokio galingumo ŠS imt... blush2.gif Galvoju pvz. apie oras-vanduo Panasonic Aquaera, kurio vidutinis COP 3... Nes dabar neaišku kokio galingumo reiktų imti tą SŠ, aišku žiemą didesnio minuso atvejais ir SŠ pagalbai ir karštam vandeniui galima imti vien elektrą...
Atsakyti
QUOTE(funtikas2999 @ 2015 11 14, 12:18)
Gal čia kas atsakys...:

Šilumos nuostolius per sienas, grindis ir pan apsiskaičiavau... O kaip apsiskaičiuoti kiek kWh reiks karštam vandeniui ruošti..? Tarkim momentinis poreikis šildymui gali būti 2-3kWh... kiek kWh damesti kubui karšto vandens ruošimui šildymo sezonu..?, t.y. tuo pačiu sužinot kokio galingumo ŠS imt...  blush2.gif Galvoju pvz. apie oras-vanduo Panasonic Aquaera, kurio vidutinis COP 3... Nes dabar neaišku kokio galingumo reiktų imti tą SŠ, aišku žiemą didesnio minuso atvejais ir SŠ pagalbai ir karštam vandeniui galima imti vien elektrą...

Čia daugiau priklauso nuo karšto vandens vartojimo įpročių. Pvz., jei visa šeima prausiasi vakare vos ne vienu metu, reiktų galingesnio. Jei kažkas prausiasi rytais, kažkas vakarais, gali būti ir silpnesnis. Jei yra vonios mėgėjų, vėlgi reiktų galingesnio, jei tik po dušu palendama kelioms minutėms, pakanka silpnesnio ŠS. Aš asmeniškai vandens ruošimui prisidėčiau kokius 3 kw ŠS galios prie namo šilumos poreikių. Tik tuos poreikius žiūrėčiau ir ŠS galingumą skaičiuočiau prie kokių -10C lauko temperatūros.

Atsakyti