Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 2

Dar papildysiu, bet čia ko gero, pas visus taip yra, kad ŠS automatikoje sudėti darbo režimai, kad karštą vandenį ruoštų darbo dienom nuo 6-8 ir po to nuo 19-22, savaitgaliams kiti laikai, šildymas irgi panašiai.
Atsakyti
Kiek kW ŠS? koks boileris (talpa( ?

QUOTE(Lakštingala @ 2015 11 06, 12:06)
Dar papildysiu, bet čia ko gero, pas visus taip yra, kad ŠS automatikoje sudėti darbo režimai, kad karštą vandenį ruoštų darbo dienom nuo 6-8 ir po to nuo 19-22, savaitgaliams kiti laikai, šildymas irgi panašiai.

Atsakyti
QUOTE(Lakštingala @ 2015 11 06, 14:06)

mano galva tai netaupo islaidu, nes per diena/nakti temperatura boileryje tiek nekrenta, kad ja reiketu papildomai sildyt. del sildymo, gal... bet jei mazint dienos/nakties metu sildyma, tai "piko" metu gi naudos daugiau elektros, kad vel pasiekt nustatyta temperatura, ar ne taip?
Atsakyti
QUOTE(Lakštingala @ 2015 11 06, 13:13)

Tai, kad mes irgi netaupom. Rūbus pastoviai džiovyklėj džiovinu, atskiras šaldiklis visada įjungtas, indaplovė, orkaitė + netaupūs vaikai. Nėra kaip man taupyt smile.gif  Bet pas mus,  ko nėra tai rekupo (šias investicijas mes nukėlėm sekantiems metams) ir lauko apšvietimas dar nepajungtas.

Tai, kad mes ir bute 60EU prisukdavom, tai matyt mes ziauriai netaupus lotuliukas.gif Todel dabar name kai tiek sumokam vasara, tai atrodo taupiai prasisukom, nes papildomai rekupas, sildomas vanduo, dziovykle,saldiklis (to ko nebuvo bute) ir mokam tiek pat.

Atsakyti
QUOTE(Lakštingala @ 2015 11 06, 14:06)

O kas būna jei vanduo perdaug atšala tarkim darbo dieną 13h? Na jeigu kokia nedarbo diena ir kas nors vonioje išsimaudė?
Pas mane šildo pagal poreikį, tai realiai jungiasi kartą paroje + kelis kartus trumpai užkelia teno pagalba, bet čia dar tikiuosi kad pavyks sureguliuoti kad to teno nenaudotų

QUOTE(Kava&arbata @ 2015 11 06, 15:57)
Tai, kad mes ir bute 60EU prisukdavom, tai matyt mes ziauriai netaupus lotuliukas.gif Todel dabar name kai tiek sumokam vasara, tai atrodo taupiai prasisukom, nes papildomai rekupas, sildomas vanduo, dziovykle,saldiklis (to ko nebuvo bute) ir mokam tiek pat.

Na man už spalį irgi gavosi 49 eurai, viso 400kw iš kurių šiluma+vanduo 285kw. Tiesa atskiro šaldiklio ir rekuperatorius dar nepajungtas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(balbiesas @ 2015 11 06, 16:20)
Na man už spalį irgi gavosi 49 eurai, viso 400kw iš kurių šiluma+vanduo 285kw. Tiesa atskiro šaldiklio ir rekuperatorius dar nepajungtas smile.gif

g.gif tai mano 72 Eu tada nebaisu, nes cia ir rekupas ir vanduo (250 l) ir elektra ir sildymas, neskaitant n buitiniu prietaisu ir mini serverines namie doh.gif Tarifas pas mane dieninis naktinis savaitgalinis (elektrines plyteles turetojams). sildomas plotas 200 kv, tik sildyma paleidom spalio 10.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kava&arbata: 06 lapkričio 2015 - 16:31
QUOTE(Kava&arbata @ 2015 11 06, 17:25)
g.gif tai mano 72 Eu tada nebaisu, nes cia ir rekupas ir vanduo (250 l) ir elektra ir sildymas, neskaitant n buitiniu prietaisu ir mini serverines namie  doh.gif Tarifas pas mane dieninis naktinis savaitgalinis (elektrines plyteles turetojams). sildomas plotas 200 kv, tik sildyma paleidom spalio 10.

Pas mane namas B, planas standartinis dviejų zonų, pirmą žiemą pragyvenus žiūrėsim ar galim kur patobulėt. Bet pagal preliminiarius paskaičiavimus prieš statant ŠS viskas kaip ir atitinka, apart vandens pašildymo kainą
Atsakyti
dar butu idomu suzinoti kokio galingumo pas jus siurbliai sumontuoti, nes gal pas kazka 6 kw, pas kita 14 kw, tada bus idomu palyginti skaicius prie didesniu salciu.
bei kokia temperatura dabar palaikoma kambariuose, nes velgi pas vienus 20 pas kitus del nauju statybu 25, tai taip skaiciuojant tie keli laipsniai, gal ir yra 30-40 eur skirtumas smile.gif

ir dar idomu del boilerio programavimo rytais ir vakarais, nes teoriskai gaunasi, jei ryte/vakare pasinaudoji karstu vandeniu ir iki isjungimo vanduo nespeja pasilt, tai rojus legionelems...
pas mus tarkime silumos siurbliu vanduo pasildomas iki max 55 laipsniu, jei nori virs, reikia jungti tena, tai tarkime jei visa diena boileris yra standby statuse, tai 55 laipsniu nepakaktu, reiketu sildyt iki kokiu 70 del tu bakteriju, o tai vel papildomos islaidos, tai gaunasi lazda su dviem galais smile.gif, aisku gal 10 valandu yra juokai tom bakterijom, ir nieko baisaus nenutinka, bet kai mazi vaikai seimoje, net nezinau... cia mano tokie teoriniai pamastymai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Manjake: 06 lapkričio 2015 - 20:26
QUOTE(arkava @ 2015 11 06, 13:13)
Kiek kW ŠS?  koks boileris (talpa( ?

ŠS 10,7 kW prie A-7, W35, trifazis. Nes bent jau mūsų pasirinktos firmos ŠS trifazių visų charakteristikos geresnės ir deklaruojama žemiausia temp -20, tuo tarpu, tokie patys vienfaziai iki -15.
Vidinis blokas su integruotu k.v. šildytuvu 170LTR.

QUOTE(Manjake @ 2015 11 06, 13:28)
mano galva tai netaupo islaidu, nes per diena/nakti temperatura boileryje tiek nekrenta, kad ja reiketu papildomai sildyt. del sildymo, gal... bet jei mazint dienos/nakties metu sildyma, tai "piko" metu gi naudos daugiau elektros, kad vel pasiekt nustatyta temperatura, ar ne taip?

Teoriškai, ko gero, taip ir būtų. Bet jei išsimaudau tuo metu, kai nešildo vandens - tai sakykim teoriškai - vanduo neturėtų būt atšalęs, bet praktiškai vanduo šiltas (dušui užtenka), bet ne karštas. Jau 2 žmonės vienas paskui kitą neišsimaudys niekaip. Reikia nueiti ir paspausti mygtukus, kad dirbtų karšto vandens paruošimu, tada viskas o.k.

pas mus užstatyta, kad vandenį šildytų iki 60°C. Nežinau, kaip ten yra, bet kai buvom užstatę darbo kreivę su ekonominiu vand šildymu iki 55, tai man kažkoks ne karštas vanduo vis bėgdavo vonioj, o dabar jau normaliai smile.gif

Atsakyti
Tai vandens ruosimo prioriteto nera, kad reikia mygtukus spaudyt?.

QUOTE(Lakštingala @ 2015 11 11, 12:52)
Reikia nueiti ir paspausti mygtukus, kad dirbtų karšto vandens paruošimu, tada viskas o.k.

pas mus užstatyta, kad vandenį šildytų iki 60°C. Nežinau, kaip ten yra, bet kai buvom užstatę darbo kreivę su ekonominiu vand šildymu iki 55, tai man kažkoks ne karštas vanduo vis bėgdavo vonioj, o dabar jau normaliai smile.gif

Atsakyti
QUOTE(hiksas @ 2015 11 02, 17:27)
O kokiu jus budu zinot kiek atskirai suvartojo SS, rekuperatorius ar boileris? Cia buna pas kai kuriuos vidiniai skaitliukai ar kokius papildomus dedat? smile.gif Nes ateityje ir paciam bus idomu skaiciuoti.

Aš po atskira skaitliuką rekuperatoriui ir šildytuvui pasistatęs.
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2015 11 06, 16:25)
ir mini serverines namie  doh.gif

Tai štai kas visą elektrą pas jus surija smile.gif. Kompai iš tikrųjų labai ėdrūs elektrai. Mano net išjungtas nepilnus 2 eurus per mėnesį surijo (išjungtas naudoja ~20W), tai nusipirkau "gold" klasės maitblokį, dabar išjungtas jau surija apie 3W, o tai yra tik apie 0,20 Euro/mėn. Apie įjungtą iš vis patyliu.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2015 11 11, 14:02)
Tai vandens ruosimo prioriteto nera, kad reikia mygtukus spaudyt?.

Tai juk minėjo, kad vanduo ruošiamas pagal taimerį. Mygtukas tam, kad veiktų ir tuo metu, kai užprogramuotas neveikti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 11 lapkričio 2015 - 16:44