Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 2

Butent, turetu sustoti, bet.... jis veikia, ir gainioja jau atvesusi vandeni doh.gif
Aisku, įšilusiam, šiltam name gal stipriai nesijaus, bet pirmas įspūdis toks...

QUOTE(Verteris @ 2015 10 19, 05:06)
Jei kambariuose sumontuoti temperatūros daviklius, tai pasiekus užduotą vidaus temperatūrą, ŠS turėtų būti stabdomas.

Kažkaip labiau feng šui, man atrodo smile.gif

Atsakyti
QUOTE(balbiesas @ 2015 10 18, 22:50)
O kokie skambūs pareiškimai. "Gerai išmanau". Keista, bet Panasonic Europe technikai iš Švedijos nelabai sugeba atsakyt į užduodamus klausimus, bet Jūs turbūt ir už juos viską geriau žinote, ar ne?

Montuotojai po siurblio pastatymo pas mane lankėsi jau turbūt 5-6 kartus, nes vis kokių bėdų bėdelių atsirasdavo, bet apie tai jau rašiau.
Papildyta:
Apie buferinę talpą Panasonico technikai irgi minėjo, kad būtų labai naudinga turėti (LT montuotojai gi prieš statant buvo visiškai priešingos nuomonės...).

Nežinau koks pas jus modelis, bet kažin ar pavyktų priversi atsijungt kai išorinis blokas nedirbą. Pas Panasonicus mačiau kad yra "Exteral switch" - du kontaktai, prie kurio jungi bet kokį kambario termostatą, kuris sugeba tuos kontaktus "užtrumpint" kai termostatas pasiekia norimą temperatūrą. Ir praktikoje kaip supratau irgi tai yra naudojama, bet dėl efektyvumo lyg ir buvo išreikšta abejonė, kad išorinis kambario termostatas gali pradėti neefektyvai išjunginėt/įjunginėt siurblį.

Pas mane būtent taip ir yra pajungta: yra du šildymo konturai (pirmas ir antras aukštai) kurie yra valdomi pagal kambario termostatą. Jeigu temperatura pasiekia užduotą temperaturą (užsidaro abu vožtuvai) - stabdomas ŠS (Panasonic). Tam montuotojai idėjo dvi papildomas rėles (manau kad naudojamas "External switch".
Del neefktyvaus įsijunginėjimo/išsijunginimo - negaliu patikrinti nes dar negyvename ir negaliu sekti ŠS darbo.... Už mėnesio laiko galėsiu plačiau pakomentuoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 10 18, 20:52)
Panasu kad jo SS nera.
O jei sumontuot termostata papildomai ir ji stabdyti?
Sistemoje (be buferio) mazai termofikato, ir jis salyginai greit atvesta, ir SS vel jungiasi , jet valdymas nustatytas pagal silumnesio temperatura.
Kitas sprendimas vistik montuoti akumuliacine...

Tai būtent. Mano ŠS aprašyme irgi, kadangi nėra vidaus temperatūrą matuojančio valdiklio, ŠS matuoja pagal gryžtančio šilumnešio temperatūrą.

Kaip ŠS žinos, kokia grindų temperatūra jei šilumnešis necirkuliuos?

Beje, mano ŠS nustatymuose yra galimybė atjungti cirkuliacinį, kai kompresorius nedirba. Tai valdoma nustatant ar pajungta buferinė talpa ar ne. Jei nori cirkuliacinį atjunginėti, tai gali pabandyti kažko panašaus paieškoti, bet aš nerekomenduočiau, geriau jau su kreivėmis žaisti, ar bent jau vidaus temperatūrą matuojantį valdiklį ar termostatą pajungti. Mano ŠS pajungimo schemoje yra trumpiklis su kurio pagalba valdoma ar ŠS įsijungs ar ne. Tą trumpiklį galima jungti prie taimerio, jei norima tik naktimis šildytis arba prie termostato/valdiklio.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2015 10 19, 06:45)
Butent, turetu sustoti, bet.... jis veikia, ir gainioja jau atvesusi vandeni  doh.gif 

O jei negainiotų ŠS ties davikliu užsistovėtų termofikatas, kuris ten atvėstų dar greičiau nei stumdomas per grindis ir ŠS pradėtų įsijunginėti gerokai dažniau nei reikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 19 spalio 2015 - 08:12
Vidaus valdiklis yra, galima paleist valdyma nuo jo, tačiau - tada tiketina krinta efektyvumas , nei kad dirbtu pagal uzduota kreive. Na yra peno eksperimentams.
Išvada viena - buferine talpa tikrai butu iseitis, neveltui gamintojai ja siulo, nors ir inverteris

Yra ir pas mane "External switch" - galima bus bandyt pazaist

QUOTE(mintas @ 2015 10 19, 07:10)
Tai būtent. Mano ŠS aprašyme irgi, kadangi nėra vidaus temperatūrą matuojančio valdiklio, ŠS matuoja pagal gryžtančio šilumnešio temperatūrą.

Kaip ŠS žinos, kokia grindų temperatūra jei šilumnešis necirkuliuos?

Beje, mano ŠS nustatymuose yra galimybė atjungti cirkuliacinį, kai kompresorius nedirba. Tai valdoma nustatant ar pajungta buferinė talpa ar ne. Jei nori cirkuliacinį atjunginėti, tai gali pabandyti kažko panašaus paieškoti, bet aš nerekomenduočiau, geriau jau su kreivėmis žaisti, ar bent jau vidaus temperatūrą matuojantį valdiklį ar termostatą pajungti. Mano ŠS pajungimo schemoje yra trumpiklis su kurio pagalba valdoma ar ŠS įsijungs ar ne. Tą trumpiklį galima jungti prie taimerio, jei norima tik naktimis šildytis arba prie termostato/valdiklio.
Papildyta:
O jei negainiotų ŠS ties davikliu užsistovėtų termofikatas, kuris ten atvėstų dar greičiau nei stumdomas per grindis ir ŠS pradėtų įsijunginėti gerokai dažniau nei reikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 19 spalio 2015 - 08:32
QUOTE(arkava @ 2015 10 19, 08:12)
Išvada viena - buferine talpa tikrai butu iseitis, neveltui gamintojai ja siulo, nors ir inverteris

Aeroterminiam nežinau, gal dėl atitirpinimo ir pagebėtų, bet geoterminiam, esu įsitikinęs, kad ne. Su buferine tik COP prastėtų, nes papildomas cirkuliacinis dasidėtų.

Jei nori atjunginėti cirkuliacinį, kai kompresorius nedirba, mano atveju užtektų pakeisti nustatymą, kad buferinė pajungta, nors buferinės ir nejungtum. Manau, kad ir pas tave galima apgaudinėti sistemą.

Beje, inverteriui buferinė talpa mano galva absoliučiai nereikalinga, tik kenktų inverterio darbui.
Atsakyti
pas mus su "Arkava" tokie patys silumos siurbliai, labai jau kvailas tu kinieciu sugalvotas valdymas
pirmas variantas kuri galima pasirinkti tipo matuoja buferines talpos temperatura , galima valdyti pagal kreive ir ja koreguoti, kas realiai galetu pagerinti cop, nes pvz kazkieno labai siltas namas, tai uzdavus tarkim 25c i grindis prie -5c lauke palaikytu 21c namie ir pastoviai minimaliom apsukom sildytu tarkim 25c termofikatu.Kadangi pas mus nera buferines, jis matuoja paduodama srauta, pasiekia tarkim 25c labai greitai, kompresorius issijungia, o kadangi cirkuliacinis varineja vandeni, tuomet po 5min jis vel atsala ir vel kompresorius isijungia, ir taip on and of koki 140 kartu per para, nuo tiek isijungimu-issijungimu per para, kompresorius ilgai netarnaus.
antras pagal kambario. tarkim namie 19c, o nustatai 21c, tai jis varo aukstom apsukom kol pasiekia norima uzduota temperatura, tuomet issijungia, ir isijungia kol nenukrenta 1ar 2c, tuomet vel jungiasi, taip sumazini isijungimu-issijungimu cikla iki kokiu keliu kartu per para. Kompresoriui gerai, taciau prarandam cop, nes padavineja ne 25c, bet 30-35c.
Ir sprendziam,kaip nustatyt, kad veiktu pastoviai tarkim minimaliom apsukom, su zemos temperaturos termofikatu, tuomet tarkim -10, uzduota pagal kreive +28c igrindis,ekonomija. kur reiktu realiai padeti ta davikli pirmojo atveju.
Atsakyti
QUOTE(Orginalus @ 2015 10 19, 20:22)
pas mus su "Arkava" tokie patys silumos siurbliai, labai jau kvailas tu kinieciu sugalvotas valdymas
pirmas variantas kuri galima pasirinkti tipo matuoja buferines talpos temperatura , galima valdyti pagal kreive ir ja koreguoti, kas realiai galetu pagerinti cop, nes pvz kazkieno labai siltas namas, tai uzdavus tarkim 25c i grindis prie -5c lauke palaikytu 21c namie ir pastoviai minimaliom apsukom sildytu tarkim 25c termofikatu.Kadangi pas mus nera buferines, jis matuoja paduodama srauta, pasiekia tarkim 25c labai  greitai, kompresorius issijungia, o kadangi cirkuliacinis varineja vandeni, tuomet po 5min jis vel atsala ir vel kompresorius isijungia, ir taip on and of koki 140 kartu per para, nuo tiek isijungimu-issijungimu per para, kompresorius ilgai netarnaus.
antras pagal kambario. tarkim namie 19c, o nustatai 21c, tai jis varo aukstom apsukom kol pasiekia norima uzduota temperatura, tuomet issijungia, ir isijungia kol nenukrenta 1ar 2c, tuomet vel jungiasi, taip sumazini isijungimu-issijungimu cikla iki kokiu keliu kartu per para. Kompresoriui gerai, taciau prarandam cop, nes padavineja ne 25c, bet 30-35c.
Ir sprendziam,kaip nustatyt, kad veiktu pastoviai tarkim minimaliom apsukom, su zemos temperaturos termofikatu, tuomet tarkim -10, uzduota pagal kreive +28c igrindis,ekonomija. kur reiktu realiai padeti ta davikli pirmojo atveju.

pirmiausiai man užkliuvo pavyzdys "tarkim namie 19c, o nustatai 21c", mano name tai būtų milžiniškas temperatūrų skirtumas, išreikštas skaičiais siektų ~80kWh energijos kiekį, prie šio dydžio pridedant namo šilumos nuostolius. Lygindamas su savo namu, nesistebėčiau, kad termofikatas gridyse greitai atvėsta. Jei norit palaikyti 21C laipsnį patalpose, tai šią temperatūrą pradžiai reikėtų pasiekti, o tik po to žiūrėti, kaip ŠS dirba. Mano supratimu, inverterinis režimas turi pasiteisinti palaikant pastovią temperatūrą, o ne bandant užkelti ją patalpose.

Pabandykit name pasiekti norimą temperatūrą, kreivių pagalba suraskit, kada patalpose temperatūra nustoja kisti, laikosi pastovi reguluojant pagal termofikato temperatūrą ir tik tada pradėkite vertinti ŠS kompresoriaus įsijunginėjimus išsijunginėjimus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 19 spalio 2015 - 22:48
QUOTE(mintas @ 2015 10 19, 22:40)
pirmiausiai man užkliuvo pavyzdys "tarkim namie 19c, o nustatai 21c", mano name tai būtų milžiniškas temperatūrų skirtumas, išreikštas skaičiais siektų  ~80kWh energijos kiekį, prie šio dydžio pridedant namo šilumos nuostolius. Lygindamas su savo namu, nesistebėčiau, kad termofikatas gridyse greitai atvėsta. Jei norit palaikyti 21C laipsnį patalpose, tai šią temperatūrą pradžiai reikėtų pasiekti, o tik po to žiūrėti, kaip ŠS dirba.  Mano supratimu, inverterinis režimas turi pasiteisinti palaikant pastovią temperatūrą, o ne bandant užkelti ją patalpose.

Pabandykit name pasiekti norimą temperatūrą, kreivių pagalba suraskit, kada patalpose temperatūra nustoja kisti, laikosi pastovi reguluojant pagal termofikato temperatūrą ir tik tada pradėkite vertinti ŠS kompresoriaus įsijunginėjimus išsijunginėjimus.

mintai,cia buvo tik kaip pavyzdys, yra nustatyta 20c namuose, ir uzduota 20c.
Atsakyti
QUOTE(Orginalus @ 2015 10 20, 08:00)
mintai,cia buvo tik kaip pavyzdys, yra nustatyta 20c namuose, ir uzduota 20c.

Parašyk asmeniškai koridai, gal jis kokių minčių, patarimų turės.
Atsakyti
Valdymas gal nekvailas, reikia buferine naudot - tada butu OK. Neveltui nupaisyta biggrin.gif
Be buferio - davikli desiu ant griztamo (kaip standart. sildymo atveju), ir ziuresim kas bus.
Ir dar - papildoma termostata (ar laiko rele) - prie "External switch"

QUOTE(Orginalus @ 2015 10 19, 19:22)

Atsakyti
Šianakt mano Panasonicas įdomiai elgėsi smile.gif

user posted image

Temperatūros nuskaitymo intervalas kas 5 min. Matuota su DS18B20 temp. davikliais.
Siurblio IN/OUT prispausti iš išorės ant vamzdžių ir izoliuoti folija kad sumažinti aplinkos poveikį. Kiek testavau tai ką rodo ekrane ir ką nuima daviklis sutampa, tai įtaka kada užkabintas ant vamzdžio išorės panašu kad turėtų būti minimali
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo balbiesas: 20 spalio 2015 - 08:50
Sveiki, gal kas yra susidurę su ROTEX šs ? Kokie atsiliepimai?
Atsakyti