Pradžia čia: Aeroterminis šildymas (oras-vanduo)
Paskutinės citatos ir komentarai:
QUOTE(ed@)
Kompleksinė orinio šildymo, kondicionavimo, vėdinimo sistema su ŠS oras-oras: Esme tame, kad per ortakius paduodamas ne tik šviežias oras vėdinimui bet ir pašildytas/atvėsintas oras namo šildymui ar kondicionavimui. Nėra jokių tarpininkų ar užlaikimų. Sistema iškart šildo kambario orą. (O ne taip, kaip oras-vanduo sistemoje - iš pradžių freonas šildo vandenį, po to vanduo turi įšildyti visą betono sluoksnį, po to betonas šildo grindis (ir žemę), o tik po to grindys šildo kambario orą).
QUOTE(gediminas_)
Vadybininko darbas bandyt savo produktą prakišt. Visai gražiai čia perspaudė apie sudėtingumą grindinio šildymo biggrin.gif
Aš esu projektuotojas bei montuotojas, o ne atstovauju kokiam nors įrangos gamintojui ar tiekėjui. Tad, man vienodai šviečia kokią įrangą (ar kokio gamintojo) siūlyti. Mano yra tik vienas rūpestis - kad tai, ką aš suprojektavau veiktų be priekaištų.
QUOTE(arkava)
Zemes nesildo, nes priklota kruva polistirolo, ir aliminizuota plevele atspindinti paklota. Be to, isiles betonas kaip akumuliatorius dar min para -dvi spinduliuoja siluma. O oras - isjungei freonini aparata - ir salta.... biggrin.gif
Labai juokingos fantazijos. Gal tada paaiškintumėte - kodėl pvz. per sienas ar stogą namas ko geriausiai šildo aplinką ir praranda visą tą šilumą, kuria tiekia šildymo sistema, (nors ten sudėta iki 40 sm izoliacijos), o per 15 sm izoliacijos po grindimis, atseit, šiluma ne praeina?
Tai, kad grindinis šildymas turi didelę inercija, yra ne privalumas, o - trukumas. Jei orinis šildymas gali labai operatyviai reaguoti į mažiausius temperatūros svyramus ir tokiu būdu nuolat palaiko užduotą temperatūrą, tai grindiniam šildymui "dašyla" kaip tai žirafai. Nuo to momento, kai automatika supras, kad naktis baigėsi, lauke pasidarė keliais laipsniai šilčiau ( ir, ne duok dievė, išlindo saulutė ir prišildė kambarį) ir laikas išjungti šildymą, iki tuo laiko kol betono sluoksnis nors truputi atauš ir sumažės einantis į patalpą šilumos srautas - praeis keletą valandų. O vakare bus atvirkščiai - po to kai automatika vėl įjungs šildymą, teks palaukti net keletą valandų, kol pajusite efektą. Visa laime, kad žmonės dažniausia nekreipia į tai dėmesio.