QUOTE(pikkolo @ 2016 03 22, 12:28)
Daržovės kiekvienais metais brangsta, ypač ankstyvą pavasarį, tos pirmosios ir kiekvienais metais tai pateikiama kaip didžiausia naujiena. Nenustebsiu kai birželį tą patį sakys apie pirmas braškes, kad oi kokios jos brangios ir t.t. Tą patį kartos apie grybus, tik prasidėjus jų sezonui ir t.t.
Na bet taip ir yra, ir šioje vietoje euras nekaltas: visos ankstyvos daržovės brangios todėl, kad auginamos šildomuose šiltnamiuose ankstyvam derliui. O šildymas kainuoja. Elektra kainuoja, vanduo kainuoja, galų gale darbas ir priežiūra augalų irgi kainuoja.

Tai ne tas pats, kas įberti sėklą į dirvą pavasarį ir palikti saulės bei lietaus valiai
Aš irgi taikau į ankstyvųjų braškių pateikimą gegužę/birželio pradžioj

Bet net į galvą man neatėjo, kad turėsiu tiek vargo

Braškės jau pasodintos šilnamiuose nuo kovo pradžios, o čia staiga-didelis minusas lauke. Kaip manote, ką dariau? Teisingai, nešiau elektrinius radiatorius ir šildžiau ORĄ, kad braškės nenušaltų. Paskaičiavau, kad vien tik šildymas elektra visą savaitę man jau atėmė 100 eurų
Ir tada ranka nekyla už pirmąsias braškes prašyti mažiau, nei 5eurai/kg.

Tas pats yra ir su ankstyvaisiais agurkais: kai FB paskaičiau, jog augintojai net žemę šildo su tenais, tai man iš viso kosmosas pasirodė, net į galvą neatėjo niekada, jog su agurku reikia tiek cackintis.

O pasirodo, jog agurkas augs tik tada, kai žemės temperatūra(dėmesio, ne oro, o būtent žemės) ne žemesnė, nei +20. O dabar daržo žemės temperatūra žinote kokia?

Aš matavau, tai žinau: -6
Papildyta:
QUOTE(cile @ 2016 03 23, 12:58)
Mane tai labai nustebino praeito
rudens tu elementariu darzoviu kainos - bulviu, morku, buroku, svogunu, taipogi obuoliai brangoki buvo, turint omeny, kad pats sezonas ir dar sandeliavimo kastai neiskaiciuoti..paskui link ziemos jau kainos normalizavosi, ypac prekybcentriuose.
Kad ne, rudenį kainos tikrai mažos buvo:
Rugsėjis, spalis, lapkritis
http://www.vic.lt/?m...id=345&id=20405
Sausis
http://www.vic.lt/?m...id=345&id=20916
Nors dabar kai pradėjau lyginti pati, tikrai esate teisi, kainos rudenį kai kurių produktų buvo didesnės, nei žiemą
Nebent mąstant apie tai, kad jos pinga ryšium su tuo, jog reikia atlaisvinti sandėlius naujam derliui.