Atsitiko taip, kad greitai liksiu be viršutinio žandikaulio dantų
Ir prasidėjo kryžiaus keliai pas odontologus. Jų nuomonės skiriasi, bet beveik visi rekomenduoja Al-on-4 inplantavimo metodiką. Nežinančiom pasakysiu, kad tai yra tai, kai ištraukia prastus likusius dantis, įsriegia 4 implantus ir užkabina laikiną 12 dantų protezą, kurį po metų pakeičia nuolatiniu. Žinoma, ta amerika kainuoja krūvą pinigų, o garantijos (žinoma, žodinės) tokios optimistinės, kad nori nenori pradedi abejoti. Taigi, mielosios, suprantu, kad didžioji dalis yra jaunos ir tokių nesąmonių nereikėjo, bet gal darėsi tėvai, giminės, bendradarbiai. Gal žinote, kaip ten iš tikrųjų, ar tikrai prigijo visi implantai, ar nebuvo kokių komplikacijų, ar yra patenkinti, o gal susiduria su kokiomis nors problemomis, kiek kainavo, kaip seniai ar neseniai darėsi? Būkit geros, parašykit, jei bent matėte žmogų, patyrusį tą metodiką, nes aš nė vieno nė akyse nesu mačiusi, o ta internetinių atsiliepimų euforija nelabai tikiu. Gal kas darėsi Klaipėdoje? Iš anksto dėkoju. Ir labai tikiuosi atsakymų. Labai.

Kaulas turi priaugti ir jis per syki nepriaugs. Cia tik reklama...Galite rinktis pigesni varianta vieno zandikaulio plokstele minksta arba standartine-kieta. Jei nera kaulo didelio atrofijos laipsnio tada nereikia prisisiurbimo prie zandikaulio ir plokstele laikosi.
Kaip supratau yra pazengusi paradontoze ir paslankumas jau trecio laipnio arba antro, jei jau zada visus istraukti ir ne vienas dantis netinka protezavimui, nes ir keli dantis padeda prisitvirtinti isimama protezui.
Del implantacijos tai reikia zinoti ar geras kresumas, ar jei yra diabetas kontroliuojamas r t.t.
Kaip supratau yra pazengusi paradontoze ir paslankumas jau trecio laipnio arba antro, jei jau zada visus istraukti ir ne vienas dantis netinka protezavimui, nes ir keli dantis padeda prisitvirtinti isimama protezui.
Del implantacijos tai reikia zinoti ar geras kresumas, ar jei yra diabetas kontroliuojamas r t.t.
Parodontozę turiu, koks paslankumas nežinau, esmė ta, kad buvo likę tik 6 priekiniai metalo keramika apvilkti dantys ir lankas. Vienas dantis nulūžo, o padarius nuotraukas paaiškėjo, kad ir kiti sunkiai sutaisomi: židiniai, cista.... Geriausiu atveju galima išgelbėti 2 dantis, į kitus investuoti nebeapsimoka. Plokštelė nusimato tik kieta, minkštai, tipo, per mažai dantų. Kieta su priekyje tvirtinamais kabliukais atrodys baisiai. Medicinine prasme implantuodama prarasti neturiu ką, bet tokie pinigai
Šiaip buvau gerose klinikose, kur dirba su geriausiais implantais. Vilioja ta galimybe ir tuo, kad viską padarytų per vieną kartą, na, beveik viską. Kaip supratau, suktų į ištrauktųjų vietą. Turiu kokią savaitę, dvi apsispręsti...

Na, supratau, kad patirtis su All-on-4 metodika nedidelė... Anądien to paties klausimo paklausiau gana gero vietinio stomotologo. Jis pradėjo mygti, kad pats yra dalyvavęs tokioje operacijoje, tad atšoviau, kad aš pati mačiau nufilmuotą, bet negaliu rasti žmogaus, operuoto prieš 4-5 metus ir galinčio pasidalinti trūkumais ir pliusais. Manau, kai esi beviltiškoje padėtyje, išbandyti galima viską, deja, tai velniškai brangu. Lieku prie eilinio remonto ir tebelaukiu atsakymų
QUOTE(Aimma @ 2015 07 26, 08:24)
Na, supratau, kad patirtis su All-on-4 metodika nedidelė... Anądien to paties klausimo paklausiau gana gero vietinio stomotologo. Jis pradėjo mygti, kad pats yra dalyvavęs tokioje operacijoje, tad atšoviau, kad aš pati mačiau nufilmuotą, bet negaliu rasti žmogaus, operuoto prieš 4-5 metus ir galinčio pasidalinti trūkumais ir pliusais. Manau, kai esi beviltiškoje padėtyje, išbandyti galima viską, deja, tai velniškai brangu. Lieku prie eilinio remonto ir tebelaukiu atsakymų
Mano pažįstama prieš metus darėsi. Kol kas labai patenkinta.