Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

eliss, kadangi atsirado papildoma lempa, tai augalai gauna daugiau šviesos. Man taip dumblinasi, kai per daug apšvietimo. Sumažinu iki 6-8 val. ir pranyksta arba nebedidėja. Dar į nano akvuką ecceleratoriaus pilu, tai šis padeda nunykti.

O dabar nusipirkau pagal Šiaulių ,,Amanijos"receptuką pagamintą priemonę nuo dumblių. Pilama vieną kartą per savaitę, 24 ml. 100 ltr. vandens. Prieš pylimą trečdalį akvos vandens reik pakeisti. Rezultatai kol kas abiejuose akvariumuose labai optimistiški. Dar tam salone kas savaitę į akvą įlašina gerųjų bakterijų pora lašelių-šios sutvarko visokius negerumus, atstato vandens pusiausvyrą.
Atsakyti
Akims paganyti ax.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(evora @ 2015 07 24, 12:48)
Akims paganyti ax.gif

wub.gif wub.gif wub.gif Kaip gražu, o kokios spalvos thumbup.gif

Kas turi otocinclusus, ar maitinat juos kuom nors? Kiek bandžiau duoti - niekuo nesidomi, gal dumblių užtenka g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vai2x: 24 liepos 2015 - 12:15
QUOTE(Vai2x @ 2015 07 24, 12:13)
wub.gif  wub.gif  wub.gif Kaip gražu, o kokios spalvos thumbup.gif

Kas turi otocinclusus, ar maitinat juos kuom nors? Kiek bandžiau duoti - niekuo nesidomi, gal dumblių užtenka g.gif

Įmetu apvirto agurko, tai tupi ant jo visi keturi ir aktyviai pietauja.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2015 07 24, 11:48)

Dar napagyriau naujojo akvariumo. Labai grazu. Ir gyventojai grazus. Augalu daug, net neatrodo, kad naujas.
Man gal tik melynas fonas labiau juriniams tinka.
Papildyta:
QUOTE(Vai2x @ 2015 07 24, 12:13)

O as imetu nuplikytos cukinijos griezineli.
Atsakyti
QUOTE(Daiva R. @ 2015 07 22, 07:57)
Ačiū KUBILINAI už Melanijas  4u.gif  Jau apsigyveno mano akvariumuose  thumbup.gif

Šaunu, kad apsigyveno, o tai sesė buvo išsigandusi, kad negyvos..per daug ramios jai jos pasirodė doh.gif

Jeigu kam nors reikia melanijų - sakykit - duosiu mirksiukas.gif

Evora - tikrai yra akis į ką paganyti thumbup.gif
internete aišku galima rasti be galo gražių vaizdų, bet kai savininkas nežinomas, tai man tokie kaip ne tikri.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kubilina: 24 liepos 2015 - 18:03
[quote=giege,2015 07 24, 15:02]
Dar napagyriau naujojo akvariumo. Labai grazu. Ir gyventojai grazus. Augalu daug, net neatrodo, kad naujas.
Man gal tik melynas fonas labiau juriniams tinka.

----------------------------

Ačiū visiems už naujojo akvuko pagyras. Džiaugiuosi, kad ir jums patiko. wub.gif
Bet labai nosies neriečiu, nes didysis akvų kritikas-ARVYDAS-dar žodelio netarė. Kai grįš iš pogrindžio, dar galiu būt sumalta į miltus.

Augalų net išmečiau kai kuriuos, nes nebetiko ir vietos pritrūkau. Visai dar neblogai būtų buvę +pusmetris papildomo akvos ilgio. Bet čia turbūt visų akvamanų pastovi besotiškumo liga-kiek akvas didelis bebūtų, bet vistiek per mažas. lotuliukas.gif Šiandien raudonas kriptas apskabiau, nes iš pirktųjų kažkada, dar radau žaliais dumbliais apkibusių negražių lapų.

Norėjau vėl su aliejiniais dailininkų dažais nusitapyti foną, bet darant akvą paklausė ar juodo, ar mėlyno fono noriu. Tada ir pagalvojau-o kam vargti? Vistiek taip gerai nepritvirtinsiu kaip su plėvele užklijuos. O trečio plano augalai greitai užaugs ir tik viršus fono ir tesimatys.

Su CO2 augalai nuo akvos starto jau daugiau kaip 1 cm. paaugo. Anubiai po naują lapelį išleido, ragalapio jau tiek, kad ryt nešiu į pardę priduoti. Gal dar ir apšvietimas prisidėjo, nes 4 lempos: 2 raudonos, 1 geltona, 1 žalia. Kai įjungiau, tai niekaip negalėjau priprasti prie tokio ryškumo. Dabar jau plaukiojantys augaliukai truputėlį pritamsina.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2015 07 24, 12:13)
eliss, kadangi atsirado papildoma lempa, tai augalai gauna daugiau šviesos.

Ačiū 4u.gif reiks pamažint apšvietimą iki 8 val. Tada visai šviečiančio nematysiu, rolleyes.gif

O pačios akvariumas nuostabiai gražiai atrodo, tikiu, kad vis akys krypsta į jį smile.gif
Atsakyti
Visokių įdomiukų-žmogiukų akvas turinčių pasitaiko, bet šiandien turguje tokį ,,proto bokštą'' sutikau doh.gif

Laukiu nusipirkti žuviukams gyvo maisto. Prieš mane apie 40-45 m. vyriškis-teiraujasi žuvininko kaip palaikyti normalią temperatūrą akve, o tai vis labai aukšta. Žuvininkas atskaito paskaitą ką daryti, o aš pagalvojusi, kad jo šildytuvas nereguliuojamas irgi savo patirtimi pasidalinu.
Vyriškis paaiškino:
,,Ne, šildytuvo iš vis neturiu-su spirale šildome. Įjungiu, palaikau, užkyla temperatūra, paskui ir vėl nukrinta, vėl šildau..."

Nu, ką reikėjo sakyti? g.gif
Pasakiau: Aaaaaaaaaaaa...... nu, gerai, kad žuvienės neišvirėt..........

Pabaiga-buvo nusipirktas šildytuvas 100 ltr. akvui.(žmogelio akva 80 ltr.-visiem kaimynam žuvienės būtų užtekę lotuliukas.gif )
Atsakyti
va cia tai gyvas anekdotas - uzsikvatojau smile.gif))
ir ko tie lietuviai neprimasto tik biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
sveiki, kai pertvarkot akvą rimčiau iškeliat visas žuvis ir krevetes? Noriu persodint visus augalus, ųaką naują, tai ir galvoju, ar čia viską iškėlinėt
Atsakyti
Kaip pasaldyti akvariumo vandeni?? Galima ledinio ipilti nors truputi? Namie ziauriai karsta, tempa labai kyla, vakar numire mano mylimiausias juodasis peilis, ar gali buti del silumos? verysad.gif Termometras rodo +38.. wacko.gif
Atsakyti