Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(ramashka.s @ 2015 10 14, 09:49)
prisiskaiciau, kad klounai ir platydorai isnaikina sraiges. O pas save blogu neturiu, turiu tik labai graziu baltu melanoides tuberculata kurios i grunta isirausiusios. Ju naikint nenoriu. Tai ir kilo toks klausimas, tie mano du klounai ir du platydorai jas surys ar yra tikimybe joms isgyvent?

Mano du 12,5 cm. dydžio platidorai sraigių nesuėda-nei gerųjų, nei blogųjų. Akve yra ir melanijų , ir ampularijų, ir pilkų spiraliukų 3-4 mm. dydžio. Buvo rausvų kūdrinukių, bet irgi jas gaudžiau aš, o ne jie. Melanijos mėgsta pasirodyti link paryčiukų, tai ankstėliau netikėtai įjungusi apšvietimą galite pamatyti populiacijos gausą.
Štai išsiperinusių ampularijų jauniklių per naktį nelieka, čia tikrai patikrinta. Matyt per silpnas kiautas ir labai skanios. Pardėse irgi pasitikslinau-ampulariukus per pirmą antrą dieną platidorai suniamnioja.
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 10 14, 10:07)
Hm  g.gif  Pagal talmuda nei klounai, nei platidorai nepriskiriami prie sraigiu naikintoju. Bet tiksliai pasakyt baiminuos: gal kai rase talmuda tokiu zuvu dar nebuvo?  g.gif  O kur atkapstei tokia rizikinga informaske?  bigsmile.gif  Teoriskai gali but, kad platidorai tiesiog sulesa visa nukritusi maisteli, o melanijoms tada prasideda holodomoras

kad visur internete taip rasoma, netgi youtube yra filmuku kaip klounai sraiges eda. Isi rasykit i google clown eat snails ir begale info yra apie tai. Tas pats del platydoru. Tai va dabar ir galvoju, kad greiciausiai reikes mano graziausius zuveliokus kam nors parduoti ar issikeist i augalus ar mazesnes zuvis.
Atsakyti
QUOTE(Arianna @ 2015 10 13, 09:33)
Kokią /-as akva parduotuves vertinat? Iš kur perkat ir nebijot?  4u.gif

Pas mane su nauja žuvimi įsinešė kažkokia zaraza ir išmirė senbuvės karališkosios tetros. Jokių fizinių požymių, vanduo, gruntas geras (atlikti testai), dabar įmestos tabletės nuo bakterinės infekcijos, bet vis tiek krito paskutinioji likusi tetra.

Dėl parduotuvių patikimumo.
Vakar Šiaulių PC ,,TILŽĖ" užsukau paveizėti į KIKĄ. Radau gražių didokų perlinių guramių po 2,20 eur. Kai kalba pasuko link pirkimo, pardavėja įspėjo , kad neparduos, nes vaistai supilti. Pasirodo pastaruoju metu dauguma atvežtų žuviukų yra peršaldyti ir tuoj staigiai išberiami baltais manais. Nors guramiai nesirgo, bet kitos žuvys tam pačiam akve susirgo, tai ir guramiams teko ligoninės režimas.
Manau, kad dėl orų temperatūros kaitos, vėluojančio šildymo, daugelyje parduotuvių dabar panaši padėtis, ypač jei žuvys atvežtinės.
Gerai, kai pardavėja sąžininga ir įspėjo, kad nepirkčiau. Bet ne visos tokios.
Atsakyti
QUOTE(Arianna @ 2015 10 14, 12:17)
Esu iš Vilniaus ir testus dariausi pirmą kartą ir dėl šventos ramybės. Ir nepilu, Arvydai, nei stabdžių skysčio, nei kažko kito į akvariumą - tą patį ir akvaart'e pasakė: nepadeda tie visokie skysčiai į akvariumus. Pyliau tik gerųjų bakterijų kažkada ir dabar, kai pakeičiau daug vandens. Biznis verda daug kur, tačiau dar yra ir sąžiningų pardavėjų. Todėl ir paklausiau: kas jum aišku pagal tokį jūsų pasakymą?

Nepabandes (lifte) taip greit neatsakysi ax.gif Kol kas supratau tiek, kad Akvaaere neapgaudineja thumbup.gif Kaune tokios pardes dar neradau, bet jei gera - turetu ir pas mumis atsirast. (Gal jau ir yra tik as nezinau).
Kitas dalykas,- ant kokio pardavejo uztaikysi; vieni tikrai gyvena akvais ir visokiais kitokiais triusiukais, o kiti... ai, kad tik parduot. verysad.gif PVZ Cile atkalbineja klientus nuo brubulo ir auksiniu zuveliu, nors uz tai gauna i sikna nuo pardes savininku biggrin.gif
P.S. Stabdziu skysti reik ne i akva, o uz Norfos i skrandi varvint unsure.gif mirksiukas.gif biggrin.gif
P.S.(2) "Gerosios bakterijos"? bigsmile.gif O tai cia ne tas pats sudas kaip ir nuostabieji TURBO (superatak difence) papildai? bigsmile.gif
Jau pripylei? verysad.gif
Restartas, mamyte, restartas verysad.gif Kita karta busi gudresne ir tikslai zinosi, kad akve yra TIKRAS H2O biggrin.gif
------------------------------------
Beje, jei moki galetum savo akviuko fotke inmest. Pasilazdavotume ax.gif O gal kokiu nors ideju pasisemtume blush2.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Pagal tokią nuomonę, tai jei įpylei gerųjų bakterijų - psio, sugadinai akvariumą. Aš gi įsitikinusi, kad su paskutiniais pirktais skaliarais įsimetė kažkokia zaraza, nes išmirė 5 juodos tetros, ancitrusas, keletą dienų buvo ramu, o šiandien gupija palei paviršių nuo pat ryto. Porą tablečių vaistų buvo įmesta, tai arba nepadeda, arba kažkas kitko. O ką pabrėžiu, tai tai, jog iki naujų žuvų pirkimo viskas buvo gerai.
Atsakyti
QUOTE(Arianna @ 2015 10 14, 14:21)
Pagal tokią nuomonę, tai jei įpylei gerųjų bakterijų - psio, sugadinai akvariumą. Aš gi įsitikinusi, kad su paskutiniais pirktais skaliarais įsimetė kažkokia zaraza, nes išmirė 5 juodos tetros, ancitrusas, keletą dienų buvo ramu, o šiandien gupija palei paviršių nuo pat ryto. Porą tablečių vaistų buvo įmesta, tai arba nepadeda, arba kažkas kitko. O ką pabrėžiu, tai tai, jog iki naujų žuvų pirkimo viskas buvo gerai.

Tai taip ir yra! Koks skirtumas ar tas bacilas vadinsim gerosiom, ar blogosiom, ar dar kaip nors. Chemija yra chemija, o tada jau nebezinai vanduo tam bliude ar koks nors kitas skystis drinks_cheers.gif Nu negi nedasunta, kad jei bakterijos (dar klausimas is kokio meslo jos pagamintos) salyginai uzmusineja kazkokias negeroves, tai lygiai vienodai dubasina ir geroves? O kas tos geroves? Kaip jas suskaiciuot? Vat ir neaisku. O aisku tai, kad chemija atlieka savo darba ir druciai isitvirtina akviuky. Gerai tai ar blogai kiekvienas sprendziam pagal issiauklejima ir issilavinima. Niu man tai atrodo afigenai verysad.gif
100 metu jokiu trasu, pagerintoju anei CO nebuvo ir akvai tiesiog klestejo!! thumbup.gif Dab prasidejo navarotai; gal reklamos aukos teesate|? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Arianna @ 2015 10 14, 11:17)
Esu iš Vilniaus ir testus dariausi pirmą kartą ir dėl šventos ramybės. Ir nepilu, Arvydai, nei stabdžių skysčio, nei kažko kito į akvariumą - tą patį ir akvaart'e pasakė: nepadeda tie visokie skysčiai į akvariumus. Pyliau tik gerųjų bakterijų kažkada ir dabar, kai pakeičiau daug vandens. Biznis verda daug kur, tačiau dar yra ir sąžiningų pardavėjų. Todėl ir paklausiau: kas jum aišku pagal tokį jūsų pasakymą?

o testa darei pries ta dideli vandens keitima ar po jo? filtra plovei pries testa ar po?

o del saziningu pardaveju Vilniuje, visada zuvis karantinuoja pardavejas is pilaites, skelbiu puslapy jo skelbimai be nuotrauku tie. Tai jo ir kainos geros ir zuvys 100proc sveikos
Papildyta:
QUOTE(arvydas. @ 2015 10 14, 14:37)
Tai taip ir yra! Koks skirtumas ar tas bacilas vadinsim gerosiom, ar blogosiom, ar dar kaip nors. Chemija yra chemija, o tada jau nebezinai vanduo tam bliude ar koks nors kitas skystis  drinks_cheers.gif  Nu negi nedasunta, kad jei bakterijos (dar klausimas is kokio meslo jos pagamintos) salyginai uzmusineja kazkokias negeroves, tai lygiai vienodai dubasina ir geroves? O kas tos geroves? Kaip jas suskaiciuot? Vat ir neaisku. O aisku tai, kad chemija atlieka savo darba ir druciai isitvirtina akviuky. Gerai tai ar blogai kiekvienas sprendziam pagal issiauklejima ir issilavinima. Niu man tai atrodo afigenai  verysad.gif
100 metu jokiu trasu, pagerintoju anei CO nebuvo ir akvai tiesiog klestejo!!  thumbup.gif  Dab prasidejo navarotai; gal reklamos aukos teesate|?  verysad.gif

sutinku pilnai, pyliau i savo akva trasas, viskas lygtai augo, kai trasos baigesi tai tik vandens puse pakeiciau, augalai fontanais burbuliavo smile.gif
isvada: mano vanduo geresnis uz trasas, bet vistiek kaiko truksta, gelezies pvz.

o Arvydai pats kaip ziuri i mikroelementu pilstyma i akva?
Atsakyti
Gupija jau užsilenkė. Žiūriu visuose forumuose atsiranda tokių protinguolių, kad... Klausimas ką dabar daryti, o ne pilti ar nepilti. Be to, buvo pilta ir seniau. Ai, tiek to. Žmogiškumo nulis mūsų laikais. Jauties baisiai krūts, Arvyduk? Na tai sveikinu.
Papildyta:
QUOTE(ramashka.s @ 2015 10 14, 15:44)
o testa darei pries ta dideli vandens keitima ar po jo? filtra plovei pries testa ar po?

Filtras išorinis, galingas, plautas prieš porą mėn kažkur, testai po vandens keitimo. Galvoji kelt likusias žuvis į kitus mažus akvus, gal išgyvens bent dalis, gal bacila kokia vandeny.
Atsakyti
man neprofei tik viena mintis kyla. Parduotuvej zuvys gyveno svariam vandeny ta prasme daznai keiciamam, atsivezei namo ikisai i senoka, jom buvo sokas, padvese. Tada padarei dideliii vandens keitina, vanduo pagerejo, padarei senom zuvim soka. kazkaip taip
Atsakyti
QUOTE(ramashka.s @ 2015 10 14, 16:24)
man neprofei tik viena mintis kyla. Parduotuvej zuvys gyveno svariam vandeny ta prasme daznai keiciamam, atsivezei namo ikisai i senoka, jom buvo sokas, padvese. Tada padarei dideliii vandens keitina, vanduo pagerejo, padarei senom zuvim soka. kazkaip taip

Kad ne visas žuvis pirkau - nupirkau 2 skaliarus ir po dienos prasidėjo: išmirė SENBUVĖS tetros ir SENBUVIS ancitrusas, o šiandien gupija, todėl ir įtariu, jog bacila man užnešė tie skaliarai.
Atsakyti
QUOTE(Arianna @ 2015 10 14, 15:00)
Gupija jau užsilenkė. Žiūriu visuose forumuose atsiranda tokių protinguolių, kad... Klausimas ką dabar daryti, o ne pilti ar nepilti. Be to, buvo pilta ir seniau. Ai, tiek to. Žmogiškumo nulis mūsų laikais. Jauties baisiai krūts, Arvyduk? Na tai sveikinu.
Papildyta:
Filtras išorinis, galingas, plautas prieš porą mėn kažkur, testai po vandens keitimo. Galvoji kelt likusias žuvis į kitus mažus akvus, gal išgyvens bent dalis, gal bacila kokia vandeny.

Bet kokiu atveju gerosios bacilos yra gėris ir nereik prisigalvoti, kad jos kokia nors chemija. Čia jau aiškiai matos kam buvo mokykloj su chemija ne kas.
Nežinau ar čia kažkoks virusinis susirgimas, bet nitritų testukus turiu ir juos pastoviai pasidarau. Užteko vieno akvos panašaus žuvų išgaišimo, kad tapčiau protingesnė ir nustočiau niekinti profų patarimus. Jei testai rodo nitritus, tai po savaitės , ne anksčiau, atsistato pusiausvyra net ir supylus bakterijas. Tada yra tikslas kelti žuviukus į kitus akvariumus. Bet jei koks užkratas, tai galima ir kituose akvariumuose jį išplatinti. Prieš perkeliant, reikia žinoti nuo ko stengiamės pabėgti, kad nebūtų blogiau.
Atsakyti
QUOTE(ramashka.s @ 2015 10 14, 15:44)
o Arvydai pats kaip ziuri i mikroelementu pilstyma i akva?

Na as vienodai i visokius chemikalus ziuriu. Net darze nepilu jokiu mikroelementu (nors pagal rekomendacijas reiktu, bet manau, kad svino ir nuo salia esancios gatves pakanka). Bet uz tai musu pomidorai KVEPIA! thumbup.gif Ar kur nors striosinames? Lai auga tie augaliukai. Patys ten issiaiskins kas prie ko.
Gi gyvas daiktas!! Akvas pats zino ko jam reikia, o musu talka tera minimali ir net nelabai pageidautina. Panasiai kaip pas Platona: "Jei jauciate, kad isprievartavimo nepavyks isvengt - atsipalaiduokite ir patirkite malonuma" biggrin.gif biggrin.gif
-----------
Ariana, Tu nesiojies. Kazkodel stengies mane izeist verysad.gif Sura krokodilo, bet dabar jau ispejamasis suvis mirksiukas.gif
Geriau nesipykim. OK? wub.gif

Atsakyti