Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(aisha7 @ 2015 09 17, 23:20)
Pasikuičiau Google - pas mane tikrai Neritinų kiaušiniai..  Akve trys plaukioja, bet jei jos man taip lipins akvos stikla ar akmenis... keliaus į žydras platumas  doh.gif  nes neina nugramdyt tų kiaušinių, o kaip rašo, jie gėlam vandenyje neišsirita.

Issiaiskinom drinks_cheers.gif pas mane irgi tas pats.
Atsakyti
Įdomu su tom Neritinom, pas mane mirė visos kiek turėjau, o pas jus net kiaušinius deda thumbup.gif Tai domėjotės kaip veisiamos jos? bigsmile.gif

Pas mane tai tos CRS krevetės kur tik dvi turiu ( iš 12) žiūriu viena su ikrais vaikšto biggrin.gif
O aš jau nebenorėjau tų CRS'ų augint... Akvariumas buvo skirtas tik joms, su osmosiniu vandeniu ir t.t. Bet kaip sakiau išmirė po planarijų naikinimo, tai prasikeikiau tik ir nusprendžiau nebeaugint jų... Pilu vandenį iš krano, įleidau Razborų, Sakūrų, visas savo 15vnt Amano krevetes. Į tas CRS dėmesio net nekreipiau ir še tau, kad nori susiporavo biggrin.gif
Darau išvadas, kad visai joms nebūtinos tos spec.sąlygos ir parametrai. g.gif
Atsakyti
Ar mano barbusai patinai?
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo waidoshele: 18 rugsėjo 2015 - 11:37
Nu, nelabai priveiziu spalvų ryškumo, bet... g.gif
Pirmoje nuotraukoje manyčiau patins, nes pilvelis oi, koks perkaręs (arba gerai dietos matęs, arba užvargęs po ligos, stresų, arba lakstymo paskui mergas lotuliukas.gif ). Gali ir patelė taip atrodyti, jei yra užvargusi nuo gyvenimo problemų.
Antroje nuotraukytėje, lyg riebesnis egzempliorius, bet tikrai galvos nukirst neduočiau, kad patelka.
Todėl reikia lyginti :
Patino yra ryškesnės spalvos, patelė išblyškus. Patino nosis ir pelekų juostos yra raudonos spalvos, o patelės negali tuo pasipuikuoti. Patelės pilvas, kaip ir visų veislinių moteriškių-išlinkęs į dugno pusę. Kažkas panašaus į apsivaikuoti besiruošiančią peciliją ar kardininkę. nestuke.gif
Tad iš mano diagnozės aišku, kad reik kišt nosį prie akvos ir gerai apveizėjus, palygint vieną barbusėką su kitu.

Greičiausiai bus abu patinai. Gal kieno kito akys žvitresnės-jaunesnės-geriau diagnozuos.
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2015 09 18, 12:36)
Ar mano barbusai patinai?

O koks skirtumas? bigsmile.gif LYGIOS GALIMYBES!! lotuliukas.gif Bent cia nepradekit homofobintis biggrin.gif rolleyes.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 09 18, 20:27)
O koks skirtumas?  bigsmile.gif  LYGIOS GALIMYBES!!  lotuliukas.gif  Bent cia nepradekit homofobintis  biggrin.gif  rolleyes.gif  biggrin.gif

Skirtumas tame kad jeigu gyvena kartu tik vyrukai, tai nieko gero dauginimosi procese nesigaus.
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2015 09 18, 19:39)
Skirtumas tame kad jeigu gyvena kartu tik vyrukai, tai nieko gero dauginimosi procese nesigaus.

O jei dvi merginos? bigsmile.gif O jei 2 negrai? O jei vienas is ju Amerikos prezidentas? O jei ne tik juodas, bet dar ir zydas + krepsininkas? mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2015 09 18, 18:39)

Jei turi tik du barbusėkus-vistiek nieko gero nebus, nes reik 6-10. Būrinė žuvis. Tada priekabiaus viens prie kito, o ne prie kitų žuvų ir linksmiai pasportavę jausis. Gali būti ir 15..., bet tada kartais pasidalina į du būrius ir pešasi, nes be to gyventi negali-toks peštukiškas charakteris. Taip, kad teks dar 4 pripirkti (bent 2 garantuotai). O perkant žiūrėti, kad ir su nestuke.gif pilveliu būtų. Štai ir atsiras pusiausvyra, o jei aktualus neršimas-gal bus prieauglio.
Gerai, kad stengiesi nustatyti lytį-reik žinot ką augini ir ko gali tikėtis.

Papildyta:
QUOTE(arvydas. @ 2015 09 18, 18:56)
O jei dvi merginos?  bigsmile.gif O jei 2 negrai? O jei vienas is ju Amerikos prezidentas? O jei ne tik juodas, bet dar ir zydas + krepsininkas?  mirksiukas.gif  biggrin.gif

O jei kas išnuomotų Arvydą ir įleistume į kiekvieną forumiečių akvą? g.gif
Kiek daug sofoklių, homerų....pliurpiažuvių turėtume. Ir forumo nereiktų-akvariumines vietines konsultacijas gautume. Durys nuo lankytojų neužsidarytų, plūstų kaimynai lyg maldininkai į Meką. Dar ir į darbą eiti nereiktų, už vangiškas pranašystes ar linksmas pliurpologijas, euriukus sumestų. Gal ir kokią smuklikę atidaryti būtų įmanoma-gal genetiškai paveldėtų polinkį linksmai kompanijai drinks_cheers.gif

O ko nepasvajoti... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2015 09 18, 20:09)

O jei kas išnuomotų Arvydą ir įleistume į kiekvieną forumiečių akvą? g.gif
Kiek daug sofoklių, homerų....pliurpiažuvių turėtume. Ir forumo nereiktų-akvariumines vietines konsultacijas gautume. Durys nuo lankytojų neužsidarytų, plūstų kaimynai lyg maldininkai į Meką. Dar ir į darbą eiti nereiktų, už vangiškas pranašystes ar linksmas pliurpologijas, euriukus sumestų. Gal ir kokią smuklikę atidaryti būtų įmanoma-gal genetiškai paveldėtų polinkį linksmai kompanijai drinks_cheers.gif

O ko nepasvajoti... lotuliukas.gif

Uuuuu kaip viskas teisinga!! Ale tik niekaip nerandu punkto kur butu paminetas MANO navaras drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif wub.gif drinks_cheers.gif wub.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
S T A B Ū K L A S thumbup.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif thumbup.gif
O as nei vienos torpedos, nei vienos raketos nebuvau pasiruoses verysad.gif
P.S. Bet zmona itaria, kad alaus rusy uzsislepes vis tik turiu. drinks_cheers.gif Ir ka gali zinot... ax.gif drinks_cheers.gif rolleyes.gif drinks_cheers.gif wub.gif
Atsakyti
Syryt nustatem, kad musu akvo "kirmeles" gyvena itin spartietiskai thumbup.gif Buvau sakes (ir ne karta), kad jei MP namuose - as zuvu neseriu. schmoll.gif (Niu kitaip susimaiso ir galim 3 kart per pati ramadana pasert). O issiaiskinom, kad jin irgi neseria jei uzdegtos sviesos! Kadangi 2 kartus (is 3) sviesas uzdegu as, tai skias musu gyviai ko nors valgomo gaudavo tik kas trecia diena unsure.gif Dargi su atskirom pasniko dienom!
Uz tai visi sveiki, nenutuke ir uzsigrudine!! biggrin.gif Neturi ko est, tai dauginas kaip pasiute nestuke.gif lotuliukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 09 19, 08:33)
Syryt nustatem, kad musu akvo "kirmeles" gyvena itin spartietiskai  thumbup.gif  Buvau sakes (ir ne karta), kad jei MP namuose - as zuvu neseriu.  schmoll.gif  (Niu kitaip susimaiso ir galim 3 kart per pati ramadana pasert). O issiaiskinom, kad jin irgi neseria jei uzdegtos sviesos! Kadangi 2 kartus (is 3) sviesas uzdegu as, tai skias musu gyviai ko nors valgomo gaudavo tik kas trecia diena  unsure.gif  Dargi su atskirom pasniko dienom!
Uz tai visi sveiki, nenutuke ir uzsigrudine!!  biggrin.gif  Neturi ko est, tai dauginas kaip pasiute  nestuke.gif  lotuliukas.gif  biggrin.gif

Vargšiukai tavo akvos gyventojai-žydai prie vokiečio ir tai geriau gyveno.
Bet....iš kitos pusės pažiūrėjus, visai gerai, kad neperšėrėt. Po atostogų, beveik ar ne 7? savaičių nešėrimo (nes šeimininkas kažkur išgaravo lyg kamparas), toks badmiriavimo režimas visai pasiteisino. Priešingai, jei būtumėt bandę atpenėti, palepinti ir paskutinieji išlikę mochikanai būtų pilvais į viršų išplaukę.

--------------------------------

Aš vakar nutariau patapti labai gailestinga-rūpestinga akvos šeimininke. Ir dar gerai pavakariuky numigus prie TV, apie 00.30 šiandienos. Norėjau pagauti nestuke.gif trispalvę peciliją, kurios pilvas jau didesnis už ją pačią. Gaudžiau, gaudžiau, augalus aplamdžiau, bet nepagavau nors ir sumažėjusiam džiunglinyke. Prisipyliau dvilitriaką vandens, paleidau plūduriuoti į akvą ir nuėjau miegučio. Nusprendžiau, kad ryte susigaudyti išlikusius mažiukus bus lengviau. Jie lempas įjungus, sulekia paviršiuje šildytis-greit pačiupti įmanoma.
Bet deja... nestuke.gif dar nesuliesėjusi plaukioja ir nėr ką gaudyti. O tokia besprogstanti bombikė buvo.
Nereik man tų peciliukų-blusiukų, bet va gaila palikt skaliaram supust. Tai gal dar pabūsiu gailestingaja samariete. Jei nepamiršiu...
Atsakyti