QUOTE(evora @ 2015 09 15, 08:29)
Vakar pardei pridaviau žolikes. Buvau labai nustebinta pamačiusi kas iš mano ragalapio, prieš mėnesiuką atnešto, atsitiko. Susodintas jis krūmeliais į didžiulį apie 150 ltr. akvą. Suleistos auksinės žuvelės apie 4-5 cm. dydžio-jų ten daug -apie 30 gal? Bet ragalapis tokio gražumo sužėlęs, kad net nemaniau tokį grožį pamatyti. Akvas be fono, kiaurai per langą peršviečiamas, be apšvietimo (bent jo dieną nesu mačiusi), be CO2. Bet ragalapiukas klesti ir atrodo nuostabiai, ir dar pas paršiukes- auksinukes.
Cia bus saulytes ir saltesnio vandens padarinys
Juk jie visi saltamegiai! Kai raso, kad ragalapis nuo 20 celciju tai net siurpas jama: kur ir kada Lietuvoj buna stabiliai virs 20?
Talmuduose vienam nuo 12-os, o kitam nuo 8-iu. Tai jau labiau tiketina, bet irgi dar gincyciaus, nes ziema po ledu vanduo buna +4, o ragalapis (ir karosai) taigis isgyvena!
Akve sunku nejudint, bet ramybes busenoj ragalapis ohoho kokias saknis uzsiaugina!! Uosvijoj trukde maudynems tai roviau kruma. Pats krumas kaip agrastas, o saknys - didziulis glebys. Silpnos, bet Sventosios srovele atlaiko be vargo. Baidom sraunesnem upem plaukiam tai ragalapiu kaip ir nesimato. Matomai dumbliai ir upes nesami brudai irgi yra ragalapio draugai, o sraunuma viska pro sali nunesa.
Myliu ta augaleli!
Turbut todel, kad buvo pats pirmasis ir pa mane labai gerai bujojo
Beje, savaitgali varysiu i uosvija paskutini karta zoles nupjaut, tai jei Kaune ar pakeliui is Dusetu kam nors reikia galiu prigrebot is upes. (Nert tai jau neeee)
Ne pats graziausias (lygtais buvo zaliasis), bet gerai praskalavus...