Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(evora @ 2015 09 13, 10:37)
Valisnerijos ir pas mane raudonais lapais pradėjo atsirasti, kaip ir pas tave. Pastebėjau, kad tokie lapai greit atitrūksta nuo krūmo, vadinasi tas raudonumas lyg gulbės giesmė prieš baigiant gyvenimą.

Taip ir yra. Tik as specialiai nuskabau ir palieku plaukiot, o pas Tave turbut netycia nuo koto/saknu atluzo
Atsakyti
QUOTE(Daiva R. @ 2015 09 13, 11:50)
Gal už filtro slepiasi?  g.gif  Mano botijos ten mėgdavo pasislėpti, rast tikrai buvo sunku  doh.gif

Atsirado, kai gyvo maisto įmečiau. Buvo ant uodegos vertikaliai atsistojęs ir į galinę akvos sieną atsirėmęs. Įsimontavo taip į spiralinės valisnerijos krūmyną ir nesimatė.
Šiaip jau tupi viens už filtro, kits -už CO2 labirinto. Viens viename akvos gale, kits -kitame.

------------------------

Nu, žolikės jau pasiimtos, bet dar ir pardei liko.
.
Papildyta:
QUOTE(arvydas. @ 2015 09 13, 13:17)
Taip ir yra. Tik as specialiai nuskabau ir palieku plaukiot, o pas Tave turbut netycia nuo koto/saknu atluzo

Randu plaukiojančias akvos paviršiuje jau atitrūkusias. Pabandžiau prie krūmo dar augančias raudonas trūktelti-labai lengvai išsitraukė. O jei žalias trauki, tai ir krūmą gali išlupti-taip tvirtai laikosi.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2015 09 13, 15:39)
Atsirado, kai gyvo maisto įmečiau. Buvo ant uodegos vertikaliai atsistojęs ir į galinę akvos sieną atsirėmęs.
Randu plaukiojančias akvos paviršiuje jau atitrūkusias.  Pabandžiau prie krūmo dar augančias raudonas trūktelti-labai lengvai išsitraukė. O jei žalias trauki, tai ir krūmą gali išlupti-taip tvirtai laikosi.

1. Toks zuvies elgesys biski panasu i susaldyma g.gif Realu, kad ilgai netrukus uzsilenks unsure.gif
2. Viskas TAIP! Aba Tu bevalydama netyciom lapa uzlauzi ir taip maitinima nuo saknu nutrauki, aba kokia pikta zuvis pasidarbuoja, aba... As dab pamirsau nuskabytas valisnerkes uzmerkt, bet bus to laiko... Dab ziuriu, net lygtais dvieju atseit neskabytu lapu galiukai rausta; turbut suzeidziau girtas besikuisdamas drinks_cheers.gif
Jo, raudonosios mygom nusirauna! Bet kai jas surenki, surisi su siuliuku ir ismeigi ajajai koks grozis biggrin.gif thumbup.gif wub.gif
P.S. Ar Tau aiskint, kad valisnerkiu lapelius reik raut ne kaip morkas, o lenkiant nuo pamato i apacia? biggrin.gif mirksiukas.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 09 13, 20:58)
1. Toks zuvies elgesys biski panasu i susaldyma  g.gif  Realu, kad ilgai netrukus uzsilenks  unsure.gif

P.S. Ar Tau aiskint, kad valisnerkiu lapelius reik raut ne kaip morkas, o lenkiant nuo pamato i apacia?  biggrin.gif  mirksiukas.gif  tongue.gif

1. Platidoram toks stovėjimas vertikaliai galva aukštyn ar žemyn, įprasta poza. Dar sugeba aukštyn pilvu prisiploti prie bet kokio medžio horizontalios šakos.

P.S. Kai raunu iš grunto,įkišu du pirštus ir gražiai iškeliu krūmelį. Čia aš tik žalio ir raudono lapo palyginimą rovimo atsparumui pateikiau.
Papildyta:
Išsikuopiau ir nana akvuką. Kai žalius maumus pravaliau, filtras vandenėlį nuskaidrino-pamačiau per visą akvą išaugusį Echinodorus Green Ocelot. Nu toks dėmėtas gražuolis, kad net negaliu atsidžiaugti. Nesitiki, kad tokiam mažam bliūdely galėjo taip išbujoti. Juo labiau, kad echinodorusai anksčiau pas mane nunykdavo. Nusiperku, sumoku nemažus pinigėlius ir po mėnesiuko ar dviejų -išmetu.
Tik dabar didžiajam akve, prie gero apšvietimo ir CO2, auga lyg mutantai, dar vaikų visą šaką priaugino.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2015 09 14, 01:32)
P.S. Kai raunu iš grunto,įkišu du pirštus ir gražiai iškeliu krūmelį. Čia aš tik žalio ir raudono lapo palyginimą rovimo atsparumui  pateikiau.

Kai rauni tai joa! (Nors valisnerijos ir uz "kuodo" nuciuptos visai graziai issirauna) ax.gif O man daznai reikia jas "pakudint" nes uztemdo "saulele"! Bo as visus ju neisdovanotus "mailius" aplink mamyte apsuku, tai kartais patampa baisingai riebi. Tada lauzau aba karpau. Karpyt sakysim pofek, bet vat lauzyt nuo pat krumo apacios jau reik ir kantrybes, ir miklumo, ir, kad rankos netirtetu, ir dar, kad ka nors matytum. Realiai - reik paxmielo drinks_cheers.gif mirksiukas.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Kas cia sake kad gupijos su barbusais gali sugyvent? Vos ikeliau barbusus i akvariuma,tikras karas kilo. Gupiju vaikus barbusai ede patenkinti, ir net didziasias vaikesi. Neiskenciau, grazinau barbusus atgal doh.gif
Atsakyti
Sian pasidovanojau Kongo paparti, bet pagal talmudus jis turetu but kitoks g.gif Tiesa, talmude taip konkreciai nurodyta "Kongo papartis" neradau, bet vizualiai labai panasus i bolbiti (Bolbitis heudelotii), Indiska paparti ar netgi Hydrophila difformis. Abejoniu sukele tai, kad augaliukai neskesta, neturi rizoto ir dauginas per senus lapus. Saknu sistema ruda, kietoka, bet laaaabai menka.
Galit iskoneveikt? bigsmile.gif Potkes ikelt nemokesiu, o ir fotkint dar neturiu ka. Prasiau, kad savininke (Giekab) tikro augalo paveiksliuka inmestu, bet nesu tikras ar ir jinai irgi taip gerai mokes biggrin.gif
Nagis patarkit ka nors!! (Tik ciur be tu savo gudriu kompiuterastisku zodeliuku) blush2.gif
Atsakyti
Aš iš vis į savo fotki.com nebepapuolu. Vėl reik atnaujinti, o nemoku. Laukiu sūnelio tą padarant, bet atėjo sekmadieny toks vargšiukas po bulviakasio, tai ir nebeprašiau-pasigailėjau. Dar kažką bespaudinėdama prisidirbau ir keliamos nuotraukos patako arklinės, o sumažinti irgi ieškojau, ieškojau kaip, bet Š gavos iš mano ieškojimų. Tai dabar net pasigirti nei akvos vaizdais, nei floros temelėse-gėlėmis.

Vakar pardei pridaviau žolikes. Buvau labai nustebinta pamačiusi kas iš mano ragalapio, prieš mėnesiuką atnešto, atsitiko. Susodintas jis krūmeliais į didžiulį apie 150 ltr. akvą. Suleistos auksinės žuvelės apie 4-5 cm. dydžio-jų ten daug -apie 30 gal? Bet ragalapis tokio gražumo sužėlęs, kad net nemaniau tokį grožį pamatyti. Akvas be fono, kiaurai per langą peršviečiamas, be apšvietimo (bent jo dieną nesu mačiusi), be CO2. Bet ragalapiukas klesti ir atrodo nuostabiai, ir dar pas paršiukes- auksinukes.
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2015 09 14, 19:30)
Kas cia sake kad gupijos su barbusais gali sugyvent? Vos ikeliau barbusus i akvariuma,tikras karas kilo. Gupiju vaikus barbusai ede patenkinti, ir net didziasias vaikesi. Neiskenciau, grazinau barbusus atgal  doh.gif

Pa mane su sumatriniais ir mutantais sugyvendavo. Vaikus tai reikdavo atskirai laikyt, bet didesniu nei gupkiu, nei kardininku neliesdavo. Matomai irgi nuo charakterio pareina g.gif
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2015 09 15, 08:29)
Vakar pardei pridaviau žolikes. Buvau labai nustebinta pamačiusi kas iš mano ragalapio, prieš mėnesiuką atnešto, atsitiko. Susodintas jis krūmeliais į didžiulį apie 150 ltr.  akvą. Suleistos auksinės žuvelės apie 4-5 cm. dydžio-jų ten daug -apie 30 gal? Bet ragalapis tokio gražumo sužėlęs, kad net nemaniau tokį grožį pamatyti. Akvas be fono, kiaurai per langą peršviečiamas, be apšvietimo (bent jo dieną nesu mačiusi), be CO2. Bet ragalapiukas klesti ir atrodo nuostabiai, ir dar pas paršiukes- auksinukes.

Cia bus saulytes ir saltesnio vandens padarinys lotuliukas.gif Juk jie visi saltamegiai! Kai raso, kad ragalapis nuo 20 celciju tai net siurpas jama: kur ir kada Lietuvoj buna stabiliai virs 20? bigsmile.gif Talmuduose vienam nuo 12-os, o kitam nuo 8-iu. Tai jau labiau tiketina, bet irgi dar gincyciaus, nes ziema po ledu vanduo buna +4, o ragalapis (ir karosai) taigis isgyvena! lotuliukas.gif
Akve sunku nejudint, bet ramybes busenoj ragalapis ohoho kokias saknis uzsiaugina!! Uosvijoj trukde maudynems tai roviau kruma. Pats krumas kaip agrastas, o saknys - didziulis glebys. Silpnos, bet Sventosios srovele atlaiko be vargo. Baidom sraunesnem upem plaukiam tai ragalapiu kaip ir nesimato. Matomai dumbliai ir upes nesami brudai irgi yra ragalapio draugai, o sraunuma viska pro sali nunesa.
Myliu ta augaleli! wub.gif Turbut todel, kad buvo pats pirmasis ir pa mane labai gerai bujojo lotuliukas.gif
Beje, savaitgali varysiu i uosvija paskutini karta zoles nupjaut, tai jei Kaune ar pakeliui is Dusetu kam nors reikia galiu prigrebot is upes. (Nert tai jau neeee) schmoll.gif schmoll.gif biggrin.gif Ne pats graziausias (lygtais buvo zaliasis), bet gerai praskalavus... ax.gif
Atsakyti
Per Faunos skelbimus vilnietes turi puikia proga apsidovanot ancitrusiukais ir melanijom. thumbup.gif (Sitie gyvuliukai tinka praktiskai visur, o kartais net butini).
Dovanoja. Bet pusiau nukasta sokoladuka "Veliuona" is draugiskumo Erikai pasiulykit. Neims schmoll.gif Jin kudinas biggrin.gif biggrin.gif
P.S. Ai, ir dar man ant bambalio uz igyta grozi, atiduma, pastabuma teigiama charakteri (ne tai kaip Waidoseles barbusai), rekomendacijas ir, kad dantis tureciau kuom praskalaut drinks_cheers.gif biggrin.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
sveiki dar karta, blin dingusi buvau ilgam. taip darbais apsikroviau kad neturejau laiko net pasto pasitikrint, o ka jau kalbeti apie forumo sekima.
As pati esu is Vilniaus, priimsiu visas imanomas zoles, priimsiu sraigiu ir gal kreveciu dar.
Atsakyti