Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(Lionesss @ 2015 09 04, 20:53)
Sveikos, ilgai ilgai svajojau ir visai netiketai nusipirkau is pazistamos su viskuom. Tik be zuvelioku. Zodziu, dabar ieskau spinteles, tada ieskosiu zuvu. Gal kas netingi pradziamoksli parasyt, ar siaip kokiu patarimu. Zinoma, info pilna, skaitau, bet "gyvai" isgirsti patarimai kas kita  4u.gif

turiu vieną spintelę. kokio dydžio akvariumas?
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2015 09 04, 21:56)
turiu vieną spintelę. kokio dydžio akvariumas?

80 cm ilgio 110 litru. 4u.gif tik man tinka tamsiai ruda arba juoda ir siaip grazi 4u.gif as labiau uz nauja, taciau jei atsitiktinai turite tokia ir man tiktu-paimciau.
Skaiciau po kiek laiko galima ileisti zuveles, tai visur labai ivairiai, vienur kad po keliu sav. kitur , kad su atitinkama chemija po paros, tai kaip yra isties? Kaip darete jus?
Atsakyti
QUOTE(Lionesss @ 2015 09 05, 07:21)
80 cm ilgio 110 litru.  4u.gif  tik man tinka tamsiai ruda arba juoda ir siaip grazi  4u.gif as labiau uz nauja, taciau jei atsitiktinai turite tokia ir man tiktu-paimciau.
Skaiciau po kiek laiko galima ileisti zuveles, tai visur labai ivairiai, vienur kad po keliu sav. kitur , kad su atitinkama chemija po paros, tai kaip yra isties? Kaip darete jus?

TIK NEPILK JOKIU CHEMIJU!!!!
Realiai zuvytes galima leist vos ne tuoj pat, bet geriau, kad vanduo pora dienu pastovetu. Savaite - arba propaganda (kaip ir su xemija bei visokiais "pagerintojais"), arba labai jau lepios tos zuvytes turetu but blink.gif Pa mumis tokiu dar neuzveze schmoll.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 09 05, 08:43)
Realiai zuvytes galima leist vos ne tuoj pat, bet geriau, kad vanduo pora dienu pastovetu. Savaite - arba propaganda (kaip ir su xemija bei visokiais "pagerintojais"), arba labai jau lepios tos zuvytes turetu but blink.gif  Pa mumis tokiu dar neuzveze  schmoll.gif  biggrin.gif

Ketinau pasipildyt, bet jauciu pasicituosiu biggrin.gif (Katei rytinis draugiskumas uzejes, tai nuo klavos nenulipa) biggrin.gif
Tau, Leonai, labai praverstu is kazkur prasimanyt bent pora kibiru vandens is seno akvariumo. Tai labai pagreitintu akvo starta! Be to, jei isigijai su senu gruntu, tai tas irgi labai gerai lotuliukas.gif Tik pernelyg stropiai jo neplauk ir nekepink; tegul lieka geruju bacilu. Is esmes grunte ir buna 90 proc. gerybiu, bet ir blogybiu.
Nezinau ar turi augalu, bet nepakenktu jei is kur nors nufyrintum bent jau didele sauja ragalapio. Dab jo visos kudros pilnos, bet is balos det i akva reik ismaniai, tai vis tik geriau gaut is kito akvariumisto.
Taip ir nesupratau is kur esi? Jei Kaune,- atvaryk ir pasiimk mano atlikusias zolytes. Simtiniam cia asaros, bet vis sis tas. O paskui priaugs, nes pa mane be jokios chemijos ir t.t. Ir vobsce kas nors pasiimkit, nes tuoj bus kliurkt verysad.gif
Jei laikai tuscia akva, filtras aba burbuliatorius vis tiek turi dirbt. Geriau visa para. Siluma irgi palaikyk tokia, kokia ir esi numacius, kad bus ateityje. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 09 05, 07:43)

QUOTE(arvydas. @ 2015 09 05, 08:17)
Ketinau pasipildyt, bet jauciu pasicituosiu  biggrin.gif  (Katei rytinis draugiskumas uzejes, tai nuo klavos nenulipa)  biggrin.gif

As esu is Vilniaus 4u.gif Siandien nusipirkau kazkokiu bakteriju uz cielus 16 eur, tai jau supylsiu, be to, kaip supratau ne chemija cia 4u.gif
Zoliu pasistengsiu gauti, visas mano rajoniukas akvariumistai, tai parasysiu grupse gal kas ko suselps 4u.gif
Ar normalu, kad stiklas paleidus burbuliatoriu visas mazais burbuliukais , nes lyg kitur taip nemaciau. Gal sumazint burbuliavima? Atleiskit, jei durni klausimai, bet dafiga ismanau apie kates ir nifiga apie akva lotuliukas.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Lionesss @ 2015 09 05, 15:18)
As esu is Vilniaus  4u.gif Siandien nusipirkau kazkokiu bakteriju uz cielus 16 eur, tai jau supylsiu, be to, kaip supratau ne chemija cia  4u.gif
Zoliu pasistengsiu gauti, visas mano rajoniukas akvariumistai, tai parasysiu grupse gal kas ko suselps  4u.gif
Ar normalu, kad stiklas paleidus burbuliatoriu visas mazais burbuliukais , nes lyg kitur taip nemaciau. Gal sumazint burbuliavima? Atleiskit, jei durni klausimai, bet dafiga ismanau apie kates ir nifiga apie akva  lotuliukas.gif

Tam paveiksliuky Tavo akvas?? blink.gif Nu zinok visokiu plasmasiu lydziau, bet tokio sudo dar nepavyko isvirt schmoll.gif KOSMARAS!!! Greit trenk von visus tuos sodo namelius! (Bet mersedesa tai palik, nes niekas kitas tokio sudo dar nera regejes).
Apie ka snekam? Ar Tu nori akvariumo ar karikaturos?? Pastaraja jau turi, o jei noretum akvo,- visu pirma nesk ir utilizuok tai ka uz 16 nusipirkai. Jei neturi kur det pinigu,- beveik zinau kas turetu fantazijos kur juos iskist drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif ax.gif
Kosmas, Leoneli, KOSMAS!!! Cia gi nic nieko bendro su akvariumu nera! schmoll.gif Akvariumas yra lyg maza kudra namuose, bet neturi nieko bendro su atlieku rusiavimo konteineriu.
--------------------------------------------
Burbuliukai nuo stiklo dings po paros. Ten chloras, kurio atseit Vilniaus vandeny nera. Uz tai ir mylim Zuoka. Uz tai ir kenciam 2 dienas pries zuvytes suleisdami.
Priminsiu, kad burbuliatorius turi visa laika zirst! Kita syki pilk akvo vandeni per aukstai pakelta dusa ir tu burbuliuku bus kur kas maziau. Bet pala! Dar uz dienos burbuliukai tai dings, bet atsiras toks lyg ir rukelis/neskaidrumas. Tai vat butent tada NIEKO ir nedaryk!! biggrin.gif OK? bigsmile.gif
Nesiimsiu aiskint kokia ten bus reakcija, nes pats nifiga neismanau, bet taip jau bus, o dar po poros dienu vel viskas nuskaidres ir lauks sekancio naguciu ikisimo lotuliukas.gif drinks_cheers.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 09 05, 20:42)
Tam paveiksliuky Tavo akvas?? blink.gif  Nu zinok visokiu plasmasiu lydziau, bet tokio sudo dar nepavyko isvirt  schmoll.gif  KOSMARAS!!! Greit trenk von visus tuos sodo namelius! (Bet mersedesa tai palik, nes niekas kitas tokio sudo dar nera regejes).
Apie ka snekam? Ar Tu nori akvariumo ar karikaturos?? Pastaraja jau turi, o jei noretum akvo,- visu pirma nesk ir utilizuok tai ka uz 16 nusipirkai. Jei neturi kur det pinigu,- beveik zinau kas turetu fantazijos kur juos iskist  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  ax.gif
Kosmas, Leoneli, KOSMAS!!! Cia gi nic nieko bendro su akvariumu nera!  schmoll.gif  Akvariumas yra lyg maza kudra namuose, bet neturi nieko bendro su atlieku rusiavimo konteineriu.
--------------------------------------------
Burbuliukai nuo stiklo dings po paros. Ten chloras, kurio atseit Vilniaus vandeny nera. Uz tai ir mylim Zuoka. Uz tai ir kenciam 2 dienas pries zuvytes suleisdami.
Priminsiu, kad burbuliatorius turi visa laika zirst! Kita syki pilk akvo vandeni per aukstai pakelta dusa ir tu burbuliuku bus kur kas maziau. Bet pala! Dar uz dienos burbuliukai tai dings, bet atsiras toks lyg ir rukelis/neskaidrumas. Tai vat butent tada NIEKO ir nedaryk!!  biggrin.gif  OK? bigsmile.gif
Nesiimsiu aiskint kokia ten bus reakcija, nes pats nifiga neismanau, bet taip jau bus, o dar po poros dienu vel viskas nuskaidres ir lauks sekancio naguciu ikisimo  lotuliukas.gif  drinks_cheers.gif  lotuliukas.gif

Na tai papasakok, papasakok ir ka man vietoj tu karikaturu deti? Kiek ziurejau visokius akvu dizainus, visur kazkodel karikaturos yra tongue.gif merso nemesiu niekaip, vaikas nedovanos.
O siaip bent mano galva zoles turetu viska istaisyt, gi zuvikems irgi reik kazkokiu uolu, juk ir taip jau mano galva cia ne daug bigsmile.gif nu tai rodyk savo sederva tada bigsmile.gif kad butu is ko pasimokyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lionesss @ 2015 09 05, 22:49)
Na tai papasakok, papasakok ir ka man vietoj tu kari blush2.gif katuru deti? Kiek ziurejau visokius akvu dizainus, visur kazkodel karikaturos yra tongue.gif merso nemesiu niekaip, vaikas nedovanos.
O siaip bent mano galva zoles turetu viska istaisyt, gi zuvikems irgi reik kazkokiu uolu, juk ir taip jau mano galva cia ne daug  bigsmile.gif  nu tai rodyk savo sederva tada  bigsmile.gif  kad butu is ko pasimokyt  biggrin.gif

Itariu, kad vaikui labiau TIKRAS paspirtukas patiktu bigsmile.gif Del to zaporoziecio kaip nors susitarsit lotuliukas.gif
Nezinau kur Tu ziuri, bet man jau 20 metu tu gipsiniu klaikybiu nebepasitaiko. (Kitaip buc lavonas). Savo "TV" nelabai moku pademonstruot, nes SM baisiai xerova su nuotrauku ikelimu. Syki kai pademonstravau - ne tik supermamkiu, bet ir Pentagono servas uzluzo biggrin.gif Ir pacios fotke gavosi per didele; dab iki pasibaigs puslapis bruzinsim su apatine juostele tudy-siudy. Kazkur yra mano bliudelis. Cia mes visa fotogalerija turim, tik ne visi impotentai moka ja rast blush2.gif Priminkit, mergicos, kaip papult i taji albuma. Ir Leoneliui bus idomu amforu paieskot ir as noriu paveizet kas naujo; kaip Eri akvas be gaidelio ir "Tirpuko" ledu bambalio atrodo mirksiukas.gif
Ne visoms zuvims reikia sleptuviu. (O piliu reikia tik princesems). Dazniausia samukams kur nors uzsislept prireikia. Pastaruoju metu tam reikalui populiariausias yra kokoso riesuto kevalas, bet ir tas jau pradeda atsibost. Sudauzytas vazonelis irgi tinka. Is akmenu galima kazka panasaus i uola su grota sumuryt... ax.gif
Jo augalai daug ka isspres, bet kol ju prisirankiosi, kol isivaziuos, kol subujos... Nebent neturi kur pinigu det tada joa, galima glebi is karto prisipirkaliot, o po savaites (nes gi supus) vel is naujo. Ir sodininkauji sau issisiepus; pilis ten visokias maskuoji...
Bet dab yra kaip yra! Vat tuoj sugalvosiu su kuom cia ta plasmase palygint g.gif Nuuu, sakyciau kaip buciuotis per stikla aba seksintis su policininko lazdele drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 09 06, 08:39)
Jo augalai daug ka  isspres, bet kol ju prisirankiosi, kol isivaziuos, kol subujos... Nebent neturi kur pinigu det tada joa, galima glebi is karto prisipirkaliot, o po savaites (nes gi supus) vel is naujo. Ir sodininkauji sau issisiepus; pilis ten visokias maskuoji...
Bet dab yra kaip yra! Vat tuoj sugalvosiu su kuom cia ta plasmase palygint  g.gif  Nuuu, sakyciau kaip buciuotis per stikla aba seksintis su policininko lazdele  drinks_cheers.gif

Pili isemiau, palikau tik zapa ir akmenukus. Vaziuosiu siandien i akvazoo pajamti augalu ir zuveka viena kita, pasakok, kodel supus? Kaip juos sodinti reikia? Po kelis? 4u.gif
Samukus planuoju, tai viena toki kevaliuka is akmens palikau dar kaip uola. Zodziu, visai padoriai dabar(be pilies) kai uzsodinsiu augalu bus visai normaliai. Siaip ta dirbtine gele, del ryskumo palikau, kad tarp zaliu zoliu butu elementas, ar irgi ni vtiemu? Siaip kiek su macius akvu, pardese ir visur kur , tai vienas koks elementas (laivas, pilis ar koks suds) pas mane kol kas pabus zapas, ir viena dirbtine gele ryskesne, ir visos kitos zalios. As kol kas pati neturiu daug supratimo, tai...mokysiuos, bandysiu, ziuresiu, patarimais vadovausiuosi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lionesss: 06 rugsėjo 2015 - 09:02
O tą centrinį plastmasinį baisų augalą tikiuosi irgi išėmei?
Atsakyti
QUOTE(žydrynė @ 2015 09 06, 09:07)
O tą centrinį plastmasinį baisų augalą tikiuosi irgi išėmei?

Isemiau 4u.gif as ta ava pirkau ne nauja, o is kaimynes seses, tai realiai visas sitas pilis ir visa kita paveldejau lotuliukas.gif pati as tik spinetele nusipirkau smile.gif
Papildyta:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Lionesss @ 2015 09 06, 09:58)
Pili isemiau, palikau tik zapa ir akmenukus. Vaziuosiu siandien i akvazoo pajamti augalu ir zuveka viena kita, pasakok, kodel supus? Kaip juos sodinti reikia? Po kelis? 4u.gif
Samukus planuoju, tai viena toki kevaliuka is akmens palikau dar kaip uola. Zodziu, visai padoriai dabar(be pilies) kai uzsodinsiu augalu bus visai normaliai. Siaip ta dirbtine gele, del ryskumo palikau, kad tarp zaliu zoliu butu elementas, ar irgi ni vtiemu? Siaip kiek su macius akvu, pardese ir visur kur , tai vienas koks elementas (laivas, pilis ar koks suds) pas mane kol kas pabus zapas, ir viena dirbtine gele ryskesne, ir visos kitos zalios. As kol kas pati neturiu daug supratimo, tai...mokysiuos, bandysiu, ziuresiu, patarimais vadovausiuosi 4u.gif

Neprimk draugiskos kritikos uz apmetyma pomidorais. Tikrai daug kur dar esi "grybauskaite", bet, regis, girdi kas sakoma tai neabejoju, kad pavyks uzsistartint lotuliukas.gif
Neprisipirk nesamoningu augaliuku!! Tau dabar reikia RAGALAPIO, elodejos, kriptokorinos, valisnerijos ir dar nana galima paimt. Psio. Ir jokiu lotosu ar ko tai panasaus schmoll.gif Isvardinau startinius augalus kurie turbut nepus ir per metus padarys nebloga klimata jau rimtesniam darzui.
Dar pazingeidauk del fono. Su fonu akvas staigiai ir drastiskai pagrazes lotuliukas.gif As kai skupus tai pats pasigaminau, bet ir pardese visai neblogu buna. Dilma lab faina turejo, dar kazkas... Praktiskai neskubek: mergicos patars kur gaut. Siaip tai gan brangi ta cirata tai nutarus pirkt jau reikia jamt gera, o ne kas pirmas papuole. Fonas beveik amzinas, tai ka isigysi ta ir matysi visa likusi iiiilga gyvenima.
--------------------------------------
Ir mesk is galvos visokius narus, laivus ir t.t. (Arba ne cia papuolei). Del dziauko koki mikimauza isidet galima (kad mumis paerzintum), bet tik fotkei. Isisamonink pagrindine tiesa: AKVARIUMAS YRA GYVAS!!! Tuo remiantis paskui jau viskas savaime sekasi drinks_cheers.gif
Atsakyti