Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(aisha7 @ 2015 08 22, 11:51)
sad.gif Paspėliokim.. kū aš prisidirbau.. sad.gif
Nusipirkom kelias krevetes ( liko tik Crili ir red chery sad.gif ) į akva pripylėm vandens, ( apskaičiave abu ) įpylėm "vandens paruošėją" ir "bakterijas" ( sakė parduotuvėje abu pilt, davė Tetra firmos ) įdėjom dek. šaką naturalią prieš tai nupylę ją verdančiu vandeniu ( taip sakė ) ir kelis akmenis iš kiemo - jais sakė šaką laikinai prispaust ( juos irgi dantų šepetuku nušveičiau, ir nuplikiau verdančiu vand. ) ------ BĖDA -- numiro trečia dieną krevetes.. likusios pakibo "palubėje" , o vanduo mutnas mutnas vis laukiau kad pragiedrės, nes sakė pirmom dienom būna murzinas. BET jis vis tiek nu nešvarus toks .. sad.gif Filtro/burbuliat. sakė krevetem nereikia - nedėjau.. Bet šiandien jau įkišau į akva, bet negerėja padėtis. Krevetes/sraiges išgaudžiau ir perkėliau į mažiuką kibirą laikinai.
Tai dabar išeitis pylt von tą vandenį ir daryt iš naujo -- bet gal numanot, ką blogai padariau??? Akmenys?? - ne kalkakmeniai jie. Šaką bandyt mirkyt kelias dienas?? Help sad.gif

jokiu brudu pilt geriau nereik - neerzinkim musu Arvydo siuo klausimu, nes jau kai pasius, blogiau uz alkana liuta bus.
As saka pries kisant virinau 5 kartus keiciant vandeni ir dar mirkiau savaite,.. nors pirkta jau "paruosta" is spec pardes. Akmenys is kiemo???? what??? juos irgi ir virint ir orkaitei pakepint pakaitint siulo - vien nuplikyt - tai tas pats kas nieko.... Kuri laika dar saka skleidzia spalva priklauso nuo pacios sakos.
Mano kaip zalios siuo klausimu patarimas, pilt lauk visa bruda su visom bacilom, paleist vandeni sviezia. dekorus susidet veliau juos sutvarkius. Galima palaikyt ta vandeni be gyviu pora dienu su filtru ir tom chemijom, arba su gyviais ir be chemiju bet reik ne akmenu ir sakaliu o augalu bent elementariausiu....kad tas vanduo greiciau susistovetu.
P.s. galit kritikuot mano patarimus - leidziu biggrin.gif
Atsakyti
Eri ačiūū Tau smile.gif
Šaka taip, ten ta speciali iš parduotuvės. Augalų turiu, trys rutuliukai samanos, žolytė tokia kaip veja ir dar trys kietalapiai dideli.

Tai dabar aš kaip visiška neišmanėlė išmastau taip: viskas von.. supilu vandenį ( jokių šakų, akmenų tik žolės lieka ) pajungiu filtrą ir ---- tą chemija pilt?? Ne?? Kokią para palaukiu ir žiuriu kaip vanduo.. Krevetės/sraigės laukia kibiriuky sad.gif

O ką su ta šaka daryt? Kaip ją ten virint? puode ant ugnies ar čia verdančiu vandeniu nupilinėt ją ir palikt savaitei inde panardintą??
Atsakyti
QUOTE(aisha7 @ 2015 08 22, 14:31)
Eri ačiūū Tau smile.gif
Šaka taip, ten ta speciali iš parduotuvės. Augalų turiu, trys rutuliukai samanos, žolytė tokia kaip veja ir dar trys kietalapiai dideli.

Tai dabar aš kaip visiška neišmanėlė išmastau taip: viskas von.. supilu vandenį ( jokių šakų, akmenų tik žolės lieka ) pajungiu filtrą ir ---- tą chemija pilt?? Ne?? Kokią para palaukiu ir žiuriu kaip vanduo.. Krevetės/sraigės laukia kibiriuky sad.gif

O ką su ta šaka daryt? Kaip ją ten virint? puode ant ugnies ar čia verdančiu vandeniu nupilinėt ją ir palikt savaitei inde panardintą??

Nepilk jokių priedų cheminių į vandenį, nes krevetėms bus amen. Augalai sutvarkys viską.
O šaką virk puode kaip sriubą biggrin.gif Dar po to (arba prieš) gali mirkyti vandeny, matysi kada nustos dažyt vandenį (keisk dažniau švariu vandeniu).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva R.: 22 rugpjūčio 2015 - 13:41
Daiva.. o man pasakė "bakterinį" būtina pilti, kitaip krevetėm ambo.. rrrrrr.... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aisha7 @ 2015 08 22, 16:13)
Daiva.. o man pasakė "bakterinį" būtina pilti, kitaip krevetėm ambo..  rrrrrr.... biggrin.gif

nesamonės...
Reik įjungt filtrą, augalų pasodint ir palaikyt kelias dienas taip akvą, kad įsivažiuotų, o tada pradėt leist gyvius.
Atsakyti
QUOTE(aisha7 @ 2015 08 22, 12:51)
sad.gif Paspėliokim.. kū aš prisidirbau.. sad.gif
Nusipirkom kelias krevetes ( liko tik Crili ir red chery sad.gif ) į akva pripylėm vandens, ( apskaičiave abu ) įpylėm "vandens paruošėją" ir "bakterijas" ( sakė parduotuvėje abu pilt, davė Tetra firmos ) įdėjom dek. šaką naturalią prieš tai nupylę ją verdančiu vandeniu ( taip sakė ) ir kelis akmenis iš kiemo - jais sakė šaką laikinai prispaust ( juos irgi dantų šepetuku nušveičiau, ir nuplikiau verdančiu vand. ) ------ BĖDA -- numiro trečia dieną krevetes.. likusios pakibo "palubėje" , o vanduo mutnas mutnas vis laukiau kad pragiedrės, nes sakė pirmom dienom būna murzinas. BET jis vis tiek nu nešvarus toks .. sad.gif Filtro/burbuliat. sakė krevetem nereikia - nedėjau.. Bet šiandien jau įkišau į akva, bet negerėja padėtis. Krevetes/sraiges išgaudžiau ir perkėliau į mažiuką kibirą laikinai.
Tai dabar išeitis pylt von tą vandenį ir daryt iš naujo -- bet gal numanot, ką blogai padariau??? Akmenys?? - ne kalkakmeniai jie. Šaką bandyt mirkyt kelias dienas?? Help sad.gif

Pylei pardaveju rekomenduojamo sudo? Tai kas gi dabar begales patart? Tada reik dar nusipirkt ju rekomenduojamu testu ir paskui dar biski sudo (jau su nuolaida) sliukstelt. Paskum jau galima bus ir vandeni pakeist. (Nuo ko ir pradejom).
***, mergos, uzknisat su tuom savo paprastumu, turtingumu, graziom kojom, patiklumu ir nemokejimu skaityt. Komentaru nelaukiu ir ju nebus schmoll.gif schmoll.gif
Kitos temos pradzioj reiks butunai uzvarvolint transparanta: "NETIKEKIT KA SAKO PARDEJ ir reklamom"!! biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva R. @ 2015 08 21, 20:57)

Gal galima placiau parasyti apie amano kreveciu veisimo patirti.
Ir pas mane neseniai buvo dvi su ikrais, bet internete neradau aiskios ir paprastos informacijis apue suru vandeni, pasara ir pan. Kazkaip sudetinga viskas pasirode, o gal taip nera.
Papildyta:
QUOTE(arvydas. @ 2015 08 20, 16:51)
Siemet kas nors saldet akva? Galetute pasidalint patirtim kaip sekesis/nesekesis.
Man neteko. Vienas dalykas vasara gan nuosaiki papuole, o kitas,- per pacius riebiausius karscius toli nuo akviuko buvau.  smile.gif

Saldziau nukreipusi ventiliatoriaus putima i akvariuma. Bijojau staigiai atsaldyti. Per kelis vakarus numusiau nuo 31,7 iki 26-27. Dabar laikau atidengta dangti, tai tiek ir laikosi.
Atsakyti
QUOTE(giege @ 2015 08 22, 17:58)
Gal galima placiau parasyti apie amano kreveciu veisimo patirti.
Ir pas mane neseniai buvo dvi su ikrais, bet internete neradau aiskios ir paprastos informacijis apue suru vandeni, pasara ir pan. Kazkaip sudetinga viskas pasirode, o gal taip nera.

Kazi ar tokios patirties bent grama priskaldysim. Nelinkiu, bet manau, kad namu salygom isnarsint amankes beveik neimanoma. Tikrai sudetinga vandeni derint. Te jau beveik jurinis akvas gautusi ir tai dar kazkuriuo metu reik suru su saldziu ir alum mainaliot. Sunkus atvejis. Talmuduose nieko nera, o googlej tikrai nesuprantamai surasyta. Matomai tikrai pernelyg sudetinga doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Eri` @ 2015 08 22, 12:11)
jokiu brudu pilt geriau nereik - neerzinkim musu Arvydo siuo klausimu, nes jau kai pasius, blogiau uz alkana liuta bus.

Oi, jaučiu dabar sunervinsiu ne tik Arvydą, bet visus g.gif

Taigi apie tą Š chemiją.
Kažkaip nerašiau smulkiai kaip akvą naują paleidinėjau, bet chemiją naudojau. Ėmiau kas geriausia (ir brangiausia)-japoniškus ,,Takashi Amano"ADOS priedus (komplekte buvo ar ne 6 maži maišeliai su skirtingos spalvos ir dydžio milteliais-granulėmis)-išbarsčiau ant dugno, pyliau pogruntį, tada gruntą. Sudėjau paruoštas dekoracijas (kelmą, akmenis), susodinau žoles, supylus vandenį palaikiau dvi dienas be žuvų, bet visa aparatūra buvo pilnai veikianti. Po to patikrinau testuku nitritus ir suleidau žuvis, bet pabandymui tik 2. Viskas buvo čiki, tai kitą dieną suleidau visas.
Dabar, kartą per savaitę, šliukštelnu gerųjų bakterijų ,,Nitridac". Jos ardo organines medžiagas ir perdirba amoniaką. Nano akvuke kartais atsirasdavo paviršiuje plėvelė-užtenka 2 lašų per savaitę, kad jos ten nebūtų. Efektas toks kaip ,,Fairy'' užlašinus į taukuotą keptuvę.

Manau, kad jei Takašis Amano pila tą pačią chemiją į savo akvas paleidinėdamas, tai ir man neturėtų būti blogai. Tik reik atsirinkti, kas patikrinta ir tikrai vertinga. Aišku galėjau rinktis ir kitokius chemijos variantus, yra ir skystam pavidale kokybiškų ir pasiteisinusių.

Šį kartą norėjau išbandyti tokį akvos startą. Nemanau, kad būtų prastai buvę ir visai be chemijos, ypač jei turi seno akvos vandens. Juk anksčiau nebūdavo jokių chemijų mados ir akvariumais sėkmingai džiaugdavomės.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2015 08 23, 20:27)
Oi, jaučiu dabar sunervinsiu ne tik Arvydą, bet visus g.gif

Taigi apie tą Š chemiją.
Šį kartą norėjau išbandyti tokį akvos startą. Nemanau, kad būtų prastai buvę ir visai be chemijos, ypač jei turi seno akvos vandens. Juk anksčiau nebūdavo jokių chemijų mados ir akvariumais sėkmingai džiaugdavomės.

Neee, si karta Tu norejau pasiklausyt kiek kokiu nauju rusisku zodziu kaime ismokau biggrin.gif
Viskas tvarkoj jei kontroliuojat tas chemijas! Bei kiek kartu is tukstancio kontroliuojat? O kiek paskum remontas kainuoja? (Net atmetus pinigine; siaip, del dusios nusiraminimo).
Ai, pypt, pypt, pypt tongue.gif
P.S. Gi nerekiu jei dalinates ta savo prakeikta susiktu chemikiu patirtim! Bet, kad labai retai dalinates. Ir rezultato kaip nera, taip nera. O Baltijos jura nuodyjat stabiliai mirksiukas.gif doh.gif drinks_cheers.gif
P.S.(2) Vietoj to, kad tas babkes man padovanotumet ax.gif blush2.gif drinks_cheers.gif rolleyes.gif drinks_cheers.gif wub.gif drinks_cheers.gif nestuke.gif thumbup.gif
Atsakyti
Paklausk kokia mano sveikata
Uz tai (pagal tradicija) nusimato siurprizas! 4u.gif
Bet geriau tai net neklausk
Atsakyti
Sveiki gyvi. Iškišu savo nosytę iš pogrindžio ax.gif . Vis tyliai paskaitinėju, kaip kam sekasi, kokie atradimai, kokie praradimai. Pagal metų laiką labai pasijautė aktyvumas ir čia temelėje. Trumpai drūtai: į savąjį bliūdą kišdavau rankas tik pakeist vandenį ir kažkiek prasiurbt dugną, po kelių mėnesių džiunglės, kad žuvys vos bepaplaukia, tai pasiraitojau rankoves ir kibau... Kaimynei atiduotas 5 litrų gerokai prikimštas kibiriukas su augalais ir vaizdelis šiai dienai ax.gif

user posted image

Į per vidurį esantį valisnerijų kupstą prašau nekreipt dėmesio, jis pažadėtas žmogučiui, tai liko gabaliukas nejudintas. Laukiu, kol sužels palei sienelę paparčiai ax.gif .
Atsakyti