Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(cile @ 2015 08 19, 08:56)
Kad ner ka protingo pasakyt...su jom idomiai - buna mazam akve veisiasi be proto, kone demografinis sprogimas..o buna kad normaliam zoliniam bliude po truputi nyksta. Is suprask kas jom netinka  g.gif Pas mane is keliolikos burys buvo uzsiveises, paskui pradejo nykt. O va pazistamas ju turi tiek, kad periodiskai pardavineja ir kame reples nesuprasi.

Butent! Pas mane irgi kokios 10 teplaukioja, nors gaves 5 is Kubilinos per pusmeti Marijos zemes akvariumistkoms turbut pora simtu isdovanojau. Ir mazeja unsure.gif Regis niekas nepasikeite isskyrus, kad pora mazu gupiju (idant blusytes isgaudytu) suleidau. Galima butu manyt, kad gupkes ir sueda, bet reliai mazet dar iki zuvu atsiradimo pradejo; be to matyciau, jog pilvus kasosi nestuke.gif , o dab tuscios plaukioja. Raudonos. Gal patineliai isgaravo? Bet nzn ar ikrus auginasi tik esant patinui ar jau tik paskui tas apsiseklinimas ivyksta.
Tu, Cile, bent genetini fonda paivairini, o pa mane gi nixai visi broliukai ir sesytes. Galimas daiktas, kad pati gamta kazkokiu budu stabdo kraujomaisa! Tada ir nebesiveisia. Logiskai mastant reiktu atsviezint, bet irgi klausimas ar nepareis man paciam nuosavi anukai/proanukiai biggrin.gif
Labiausiai sumazejo kai 3 savaites nesertos liko. Ir neaisku kiek jos be maisto gali isbut. Zuvis zinau - dvi savaites liuosai, o 3 - jau persudyta. Gi zaliojo dumblio pilna akviuka po vasaros radau, tai teoriskai krevetkos turejo tik pariebet, o vat nifiga schmoll.gif
Tai tokie pastebejimai-pasvarstymai. Nieko tikro pasakyt negaliu, bet kazkas tokio panasaus... ax.gif
---------------------------------
Cile, kur (cekaviausia tai su kuom? bigsmile.gif ) nuatostogavai, kad taip ilgai buvai pradingus? Kas ciuckius priziurejo? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 08 19, 10:06)
Cile, kur (cekaviausia tai su kuom? bigsmile.gif ) nuatostogavai, kad taip ilgai buvai pradingus? Kas ciuckius priziurejo?  bigsmile.gif

Atostogavau tik dvi savaites, tai su kalem, kaip gi be ju Palangoj lotuliukas.gif
O siaip tai vasaros metu akvariumistika ismainiau i darzininkyste ir agility, pakaitom kas antra diena biggrin.gif Akvukai vegetuos iki kokio spalio, kada uzsirauks lauko malonumai...tada pereisim prie povandenines gelininkystes wub.gif
Beje, nuo kazkada rugsejo griztam i savo pirmaja Norfa cool.gif Gaila tik, kad kalem mano rojus baigsis..teks namie tunot...Tiksliau gal ne tiek kaliu gaila, kiek saves, nes vel reiks jas specialiai vedziot doh.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2015 08 19, 11:12)

Beje, nuo kazkada rugsejo griztam i savo pirmaja Norfa  cool.gif Gaila tik, kad kalem mano rojus baigsis..teks namie tunot...Tiksliau gal ne tiek kaliu gaila, kiek saves, nes vel reiks jas specialiai vedziot  doh.gif

Na taip, "praktiski zmones renkasi uz...". Toji Norfa jau kaip kokia krastine pasidare! biggrin.gif Tai Silainiuose? Blexa, man i niekur nepakeliui schmoll.gif (Isskyrus 9-a forta. Ant krematoriumo). Bet is kitos puses nu juk irgi negalima buvo islaikyt patalpas kai i savaite ateina 2 klientai ir tai tik pasiteiraut kur artimiausia vaistine biggrin.gif
Speju, kad pati biski dziaugiesi pas senus kadrus grizdama? Toloka tai toloka, bet bent jau nenuobodziausi it kokia voveraite rate mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 08 19, 11:37)
Na taip, "praktiski zmones renkasi uz...". Toji Norfa jau kaip kokia krastine pasidare!  biggrin.gif  Tai Silainiuose? Blexa, man i niekur nepakeliui  schmoll.gif (Isskyrus 9-a forta. Ant krematoriumo). Bet is kitos puses nu juk irgi negalima buvo islaikyt patalpas kai i savaite ateina 2 klientai ir tai tik pasiteiraut kur artimiausia vaistine  biggrin.gif
Speju, kad pati biski dziaugiesi pas senus kadrus grizdama? Toloka tai toloka, bet bent jau nenuobodziausi it kokia voveraite rate  mirksiukas.gif

Nu joa, Silainiuose.
Na ne du, buvo ju jau puse velnio, be to dar vasara, ne visi pargrize...tik kas idomu, kad kazkaip kas antra diena tu zmoniu paduoda.
O su ta senaja norfa..is pradziu bais norejau grizt, ale dabar visai nebe..atpratau as nuo tu senuju klijentu, nauju suradom, tai kazkaip vel i ta pacia upe...nu bet teks...
-----------------
Zydryne, ne ten skelbima idejot... mirksiukas.gif FB flame po 5 evrikus parduoda, ir nors besikandziojanciu nemazai, bet bent pora syk maciau nupirko bigsmile.gif
Atsakyti
Akviukas it stikliukas! thumbup.gif Be reikalo verkiau. Kad sesis bambalius prarijes blogai akmenis ir sakas sudeliojau tai faktas, bet siaip viskas veikia, o augalai tiesiog akyse puciasi nestuke.gif biggrin.gif Ravedamas jau net pora sakeliu hediocio atidaviau! Visai tiketina, kad per 4 akvus padauges ir tada turesim daaaug. (Mano TV nepergeriausiai augo, bet jei jau galejau padalint tai irgi ner ko cypaut) smile.gif
Atsakyti
Siemet kas nors saldet akva? Galetute pasidalint patirtim kaip sekesis/nesekesis.
Man neteko. Vienas dalykas vasara gan nuosaiki papuole, o kitas,- per pacius riebiausius karscius toli nuo akviuko buvau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 08 20, 18:51)
Siemet kas nors saldet akva? Galetute pasidalint patirtim kaip sekesis/nesekesis.
Man neteko. Vienas dalykas vasara gan nuosaiki papuole, o kitas,- per pacius riebiausius karscius toli nuo akviuko buvau.  smile.gif

Aš nešaldžiau, namie nebuvo per karšta, tai ir akvariumai labai nekentėjo. Daugiausiai temp. buvo 27-28, tai dangti laikiau atidarytą(vėdinau).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva R.: 20 rugpjūčio 2015 - 18:29
QUOTE(arvydas. @ 2015 08 20, 18:51)
Man neteko. Vienas dalykas vasara gan nuosaiki papuole, o kitas,- per pacius riebiausius karscius toli nuo akviuko buvau.  smile.gif

Saldziau. Kasdien dedavau po bambali uzsaldyta. Dangtis atidarytas budavo. Ne ka tepadejo, laipsnis nukrisdavo o po dienos vel pakyla.
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2015 08 21, 08:21)
Saldziau. Kasdien dedavau po bambali uzsaldyta. Dangtis atidarytas budavo. Ne ka tepadejo, laipsnis nukrisdavo o po dienos vel pakyla.

Primink savo akvo litraza.
O kokio didumo bambali dedavot? bigsmile.gif O atsaldyta iki ledo ar tik siaip? Ir kokia temperatura namuose ir kokia bandet zuvytems palikt?
Mano spotkelin bambalis tai gal is viso netilptu. Nebent i pilva nestuke.gif drinks_cheers.gif biggrin.gif
Su tuom atidarytu dangciu pagal fizika (is kurios visuose trimestruose turejau 2 su pliusu, o egzamina islaikiau tik todel, kad tuo momentu chore dainavau) turetu but atvirksciai: kaip tik akvas turetu labiau kaist. Atvirkstinis termoso principas: atdaras greiciau syla. Ciurkos gi per didziausius karscius ant tiubeteikos dar ir papaxa uzsimaukslina, ir dar kailine burka. Ir karsta arbata viedrais ryja. Bet kazkodel isgyvena net uzbekai!! thumbup.gif
Manyciau, kad atviras akvas salt turetu nebent jei yra skersvejis. Irgi nelabai suprantu ka tas vejas daro (juk puciamo oro temperatura taigis turetu but vienoda? g.gif ), bet vat kazkaip ten lyg ir salciau gaunasis.
Dar ne labai i tema bet kaip iliustracija. Kai auginom sunu tokiu zodziu kaip "pampersai" dar nebuvo schmoll.gif Tai tik sikaliuka iskratai ir verdi palas su ukisku muilu. Ale jei dziauni vonioj - lieka desantininku spalvos, o jei lauke (net ir ziema!) - pabala ne ka prasciau negu lavono kleckai lotuliukas.gif Ziaurus skirtumas kurio fizikos paaiskint negaliu schmoll.gif
Be to man akvo atidaryt negalima, nes Sarkozy (kate) is pradziu apaks, o paskum nuskes bemeskeriodama biggrin.gif O jin yra mano pirmasis pagalbininkas kai akva tvarkau! biggrin.gif
Na gal siemet nebereiks saldyt (viltis - durniu motina, o tevas - Teleloto), bet zinot nepakenktu ax.gif Mokslas - sviesa! Be mokslo - prietema. Tamsa - jaunimo draugas. Prie tamsos - daugiau drasos biggrin.gif
Atsakyti
Netycia radau vyrisko dydzio krevete! (Mazdaug centimetras). Tokia kuda ir isbalus tai labai panasi i Eri ir jos drauga kartu sudejus. Gal cia ta jos ir yra? Maniau seniausiai nustipus.. g.gif
Man svetimo nereikia schmoll.gif Bet dykai irgi nebeatiduosiu schmoll.gif (jau vien sildytuvo elektra kiek kainavo!! Kosmaras!!). Karoc tepam siknas vazilinu! Metiniu. OK? bigsmile.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2015 08 21, 13:18)
Netycia radau vyrisko dydzio krevete! (Mazdaug centimetras). Tokia kuda ir isbalus tai labai panasi i Eri ir jos drauga kartu sudejus. Gal cia ta jos ir yra? Maniau seniausiai nustipus.. g.gif
Man svetimo nereikia  schmoll.gif  Bet dykai irgi nebeatiduosiu  schmoll.gif  (jau vien sildytuvo elektra kiek kainavo!! Kosmaras!!). Karoc tepam siknas vazilinu! Metiniu. OK? bigsmile.gif  rolleyes.gif

Cha tongue.gif turekis, po tokiu neaiskiu nesekmiu kai pabalo man tos krevetes - indas suduzo - nebereik... dar gaidi numarint ir bus vuolia biggrin.gif
beje buvau sostinej pasizvalgyt kaip gyvena mano 72l - mano kakadu patelka dingus be zinios, apieskojau visa akva ne pedsako ner.... katras cia zmogedra galejo pasistenkt.. gyveno gyveno kol neliko nei gyvos nei mirusios doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Eri` @ 2015 08 21, 15:20)
mano kakadu patelka dingus be zinios, apieskojau visa akva ne pedsako ner.... katras cia zmogedra galejo pasistenkt..

Ancitrusai suciulpia KRITUOLIUS...
Atsakyti