Noreciau isiterpti i jusu diskusija apie 'stebuklinguosius' tepalus is Tailando. Daug kartu esu macius ja SM Forume, bet si karta nebesusilaikiau... As irgi buvau sitais tepalais susigundziusi, kai mano mazosios bukle buvo tragiska. Du kartus savo vaiko veiduka esu patepusi jais. Taip, tikrai, jie veikia stebuklingai. Neitiketinas pagerejimas buvo matyti po poros valandu. Bet dabar kai pamastau, man tikriausiai buvo nuo visiskos nevilties aptemes protas, kad drisau tau daryti. Man vyras iki siol priekaistauja, kad as isdrisau taip rizikuoti. Jokio stebuklo ten nera. Viename indelyje - turbut neaiskaus stiprumo hormonai, kuriu jusu vaikams tikriausiai joks gydytojas neisrasytu... O kitame arba kitokios rusies hormonas, arba imunomoduliatoriai tepalai (tokie kaip Elidelis, Protopikas ar dar kas nors velnias...). Speju, juos abudu sutepus ant vaiko odeles poveikis tikrai nemenkas gaunasi ir pagereja odos bukle ant viso kuno... Tuo labiau, kad ju abieju kartu tikrai negalima naudoti.
Juk pagalvokit pacios, mamos - AD per diena joks tepalas negali pagydyti, tuo labiau zolinis. Jeigu norim, kad musu vaikams pageretu, nuolatine kova su AD tesiasi savaites, menesius... Vienintelis dalykas, kuris staigiai 'pagydo' AD yra hormonai. O cia neaisku kazkoks asmuo Tailande, kuris susigalvojo greita buda praturteti, uzdirba is sunkiai serganciu vaiku mamu pardavinedamas joms 'stebuklinga zoleliu krema'. Tas tepalas jokiom zolelem nekvepia, ten nera nieko naturalaus. O sudedamasias dalis juk bet kokias galima surasyti. Ar tas tepalas yra patikrintas ir patvirtintas kokiu nors rimtu farmacijos imoniu? Juk bet kas gali i indukus prideti hormoninio tepalo, surasyti 'stebuklingas' zoleles kaip sudedamasias dalis ir pardavineti internetu. Jokiu sertifikatu, jokiu patikrinimu, jokiu kontaktiniu duomenu, jokios atsakomybes... Prisimenu, viena mama is forumo buvo nusiuntusi sita tepala istirti i laboratorija ir gavo patvirtinima, kad ten nerasta Hydrocortizono. Bet Hydrocortizonas yra pats silpniausias is visu hormonu, yra dar bent 30 hormonu rusiu, kurios stipresnes nei Hydrocortizonas. O kitu hormonu rusiu nebuvo ieskota... Skaitancios angliskai mamos - cia yra
lentele, kurioje isvardintos hormonu stiprumo grupes. Hidrokortizonas yra tikros 'gelytes' palyginus su tuo, ka jus galbut tepate savo vaikuciams su siuo Tailandietisku tepalu.
Atleiskit uz tokia kategoriska nuomone
Zinau, kaip norisi tiketi stebuklais ir kad musu vaikai viena ryta atsikels su silkine odele be jokio spuogelio... Bet noredamos jiems gero nerizikuokim ju sveikata ir nepridarykim daugiau blogo...