Laba diena, prisijungiau prie šio forumo papasakoti savo istorija su atopiniu dermatitu. Dabar jau galiu sakyti drąsiai sėkmės istoriją
pagaliau.
Atopinio diagnozę išrašė vaikystėje, nelabai pamenu kada, bet nelabai pamenu ir savęs be jos naktiniai draskymaisi, kruvina patalynė, nuolatinė baimė lankstyti pirštus, nes gali trūkti oda ir t.t. . Pagrinde pažeistos būdavo plaštakos kai paūmėdavo - alkūnės, kelių linkiai. Taip jau virš 30 metų. Dar pamenu, kad Tėvai tampė mane po daktarus, net buvau kažkokiam daktarų konsiliume. Ir šiaip, pas visokius stebukladarius. Visokie liaudiški receptai, įtartini tepaliukai, UW (beje padėdavo), buvo bandomi. Daktarai sakė, kad turėčiau išaugti. Kai neišaugau liga visam gyvenimui. Paauglystėje, Antakalnio Universitetinėje tyrė galimus alergenus, bet nieko nerado. Tai liko tik hormoniniai tepaliukai, kurie duodavo laikiną pagerėjimą, o tada AD smogdavo dar stipriau. Bet pagerėjimai būdavo, ypač vasarą. Taip prasikankinau iki praėjusios vasaros pabaigos. Buvo tiek blogai, kad hormoniniai tepalai padėtų, turėdavau eiti miegoti su pirštinėmis. Kadangi dėl savęs buvau susitaikęs, bet kai AD atsirado pas vienų metų dukrą ir pradėjo taip pat berti rankas kaip pas mane pas žmoną, pradėjau ieškoti informacijos. Kažkaip mano dėmesys nukrypo omega 6 ir omega 3 riebiųjų rūgščių santykio disbalansas mūsų mityboje. Apie tai yra padaryta daug mokslinių tyrimų, galite paieškoti. Bet esmė tame, kad mes gauname labai daug omega 6 ir per mažai omega 3. Omega 6 skatina uždegimus omega 3 juos mažina. Mūsų mityboje yra 50..10:1 santykis, o turėtų būti 3..1:1, skirtingi šaltiniai teigia skirtingai, bet visi pažymi, kad perviršis omega 6 skatina uždegimus. O AD ir yra uždegimas. Ką gi, pradėjom gerti žuvie taukus
. ir man pagerėjo. Pagerėjo tiek, kad nustojau naudoti hormoninius tepalus ir jau galėjau jaustis gan konfortiškai. Tačiau mano dukrai pagerėjimas buvo ne toks ryškus, bet buvo. Tada nusprendėme suvartoti mažiau omega 6. Tai dabar riebalai, kuriuos vartojame arba alyvuogių aliejus (pagrinde omega 9 neutrali uždegimo atžvilgiu) ir sviestas. Kitų aliejų, tokių kaip saulėgrąžų ar net rapso vengiame. Ir vaikui susitvarkė, nors buvo paskirtas tepaliukas Elidel ir alergenų tyrimas. Man pagerėjo tiek, kad galėjau gyventi net be kremo rankoms (nors karts nuo karto išberdavo). Kaip ir minėjau, vaikui ir žmonai susitvarkė pilnai. Aišku, mane pagavo azartas toliau krapštyti ir aiškintis (kas man nepadėjo aš nerašau, o tame tarpe ir vitaminas c, ir b grupės vitaminai ir magnis, kalcis ir t.t.) Ir tad radau ne vieną sėkmės istoriją su vitaminu (užtenka į googlą suvesti atopic dermatitis vitamin ir pažiūrėti ką pirmą pasiūlys ;-))
D3. Tai pradėjau vartoti 2000 tarptautinių vnt. D3. Tada padidinau iki 4000 ir viskas susitvarkė. Dabar planuose išsitirti kiek jo yra kraujyje ir pagal tai susireguliuoti dozavimą. Tą patį padaryti su šeiminykščiais.
Po to dar domėdamasis radau šiuos patarimus:
http://www.cybelefis...oach-to-eczema/Dėl D vitamino, tai noriu perspėti, kad egzemą vieniems gali sukelti jo trūkumas, o kitiems perteklius. Yra didelė tikimybė, kad nuo D3 jaus pagerėjimą tie, kad pagerėja vasarą. Ir prieš vartojant patartina pasidaryti kraujo tyrimą. Geriau vartoti kartu su vitaminu K2.
Ir taip daug prirašiau, jei kas kam įdomu tai iš savo virš 30m patirties gyvenimo su AD galėsiu ką papasakoti, o tolimesniems ieškojimams minčių užteks parašytame tekste.
Tikiuosi kam nors padės tai kas padėjo man ir mano brangiems žmonėms.