Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

Apklausa: Ar Jūsų vaikai kasosi? (65 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(smargarettt @ 2016 04 01, 17:25)
O kokiems produktams alergija atseket???
Kodel nepatiko si gudytoja ir pas kokia dabar lankotes?

Daug kam rode alergija. Buvo produktu, kur nei lopai nei durio testai alergijos nerode, bet valgyti negalejo. Galbut kaltos buvo kryzmines reakcijos, galbut stresas, galbut dar kazkokios priezastys...

Nepatiko, nes buvom 2 kartus ir abu didziaja dali prakalbejo telefonu, buvo issiblaskiusi ir abieju vizitu esme: tepkit hormoniniu tepalu, paskui elideliu ir tada galesit daugiau visko valgyti ir oda bus grazesne....
Lankomems pas E. Vaitkaitiene (Kaune). Jos deka sutvarkeme tustinimasi, pasibaige nuolatiniai atpylinejimai. Gavom be galo daug info apie galimus vartoti maisto produktus, kurie mazai alergizuoja... Ji yra musu seimos narys per tiek metu ☺
Atsakyti
Sveikos, mamytes, esu dar naujoke jusu forume, tad nezinau kur ieskoti informacijos del savo bedeliu smile.gif turiu 3 men suneli ir pas ji ant kunelio yra keletas pigmentiniu demiu, gydytoja sake, kad jos igimtos ir gal ateityje isnyks, taciau dabar pastebejau, kad ju atsiranda vis naujo ir dabar per visa kuneliu ju galima suskaiciuoti daugiau nei desimt, pradejau labai nerimauti, gal cia kazkas rimto, gal kas nors susidurete su panasia problema?
Atsakyti
Sveikos
as su suneliu jungios i jusu buri kuris mokinasi gyventi su AD rolleyes.gif musu istorija:
kazkur dveju men kairiamzanduko apacioje buvo neriski o kartais ryski demele, tai su berimukais tai be... 4,5 men padejau supazininima su maistu baranke, obuolis, babanas, bulve+moliugas (Hipp), grikiai po kelis saukstelius ir tada prasidejo berimas zandai parausdavo serpetavo (pas kitu mano vaiku irgi budavo) po to atsirado demes ant nugaros, nustojau ragavimo procesa... ir pastebejau kai geriu piena ar kava su pienu zandai raudonoja... nustojau ir piena gerti... pasitvarkem islaukius dvi sav ir ir nauju... mociutes cukinija, obuolis, bananas, bonkutese cukinij, brokoli... isbere...o demiu atsirasdavo vis daugiau ... dar mociutes ikiso saldintos juodos arbatos... tiesa nuo 4 men lankem baseina... jau pora men nieko neduodu p demes vis plinta po visa kuna bet tokios neryskios pasidare... tepdavau su Bioderma atopiskai odai ir lsbai gerai padeda Infladerma po maudyniu thumbup.gif o praeita sav supuliavo akytes pries tai kosejo slogavo (isgydem su homeopatiniais zirniukais) i akytes lasinom Trobexa tris dienas ir viena diena desinei pusej prie spienelio atsirado baisi zaisda kaip nuikita oda atrode...perejau tris gyd... mokama atsake kad tai ekzema israse Infucina... jokiu spalvotu rubu, vilnos, puku, skalbimo priemones tik alergiskiems, jokiu minkstikliu, mauditis kas 2-a d su lakisiaus zole, po to is kart tepti visa kuneli emulgatoriu, gal dar reakcija i gelezi kad beria nuo banano, obuolio (kolkas neatrinksiu), kai maitinu MP tai patare krauja i alergenus priduoti (kaina tai nezmoniska), laukiu rezultatu kam esu alergiska nes tai itakoja ir vaika...
Atsakyti
Homeopate sake taip: kepinys nesusitvarko, tulzies sektecija silpna, tustinasi ne kas dien tai viskas salinasi per oda doh.gif o dar nescia turejau vis del to atkreipti demesi ir visus negalsvimu, kad susuka vidurius nuo kavis su pienu po valgio, ypac po miesos, kad raudona paprika kelia pasibjautejima, kad buvau homeopates perspeta kad gimus vaikui nors Hipatito B skiepo nedaryti... bet tik dabar jau saukstu po pietu... israse nuo zaisdos zirniuku men laiko vartoti ir demes tapti su Jojobos aliujum, zinokit padeda tas aliejus zaizda gyja apsitrauke su jauja oda, ir jei pablogeja kas kur turiu pranesti homeopatei jinai sakys ka daryti ar nedaryti...
Vaikas irzlus, nosi kasa(praplaunu su juros vandeniu), akis nedaug traskanavo(plovisu su ramuneliu arbata), valgy mazai, verkia per miega, net laukia, laukiu pagerejimo nes po homeopatiniu zirniuku visad pablogeja is pradziu...seipas uz naturalesni gydyma tai pasiliksiu prie sito wink.gif

Sian buvom pas vaiku dermotologe: paziurejus deme is kart pasake kad pulingas odos uzdegimas nes dar prie lupos keli spuogeliai, o kai pasakiau kad ir akys puliavo sake kad virusas, parodziau nugara is kart sake kad dar ir AD! maudyti uzdraude tik uzpakaliuka, jokio baseino, tepti 2k dienoj Infladermu, zaisda 5k su Infuzinu ir Metilenu violetiniu, as tik lupos spuogelius patepiau, zaisda tvarkosi ir taip rolleyes.gif jei gu ka dezenfikuosiu su metilenu, ziureti maista, viska liutuviska ir zalia valgyti duoti... man keista kad tokiu paumejimo metu siulo vis del to i edineti maista g.gif ir taip organizmas kovoja o dar ivedineti nauju produktu nesamone... reikia palaukti kol apsiramins kunelis tada vel bandyti primaitinti rolleyes.gif
Papildyta:
Dabar kausimas: ar kam buvo tokios demes? is pradziu slapi tokia liknuplikita po to pasidare sausa suskilinejo ir turi tokias bliaskites geltonas, riskius krastus, viduje raudona 5litu didzio, ka darete ir per kiek laiko uzgyja?

Kaip suprantu reikia eiti pas alergologa? bet jei as maitinu tai gal mano tirimu uzteks g.gif musu seimos gyd sake kad vaikas tik metuku gsli eiti pas alergologa doh.gif kokius tirimus daritu 7 men kudikiui g.gif
Atsakyti
QUOTE(TDDD @ 2016 04 22, 00:38)
Homeopate sake taip: kepinys nesusitvarko, tulzies sektecija silpna, tustinasi ne kas dien tai viskas salinasi per oda doh.gif o dar nescia turejau vis del to atkreipti demesi ir visus negalsvimu, kad susuka vidurius nuo kavis su pienu po valgio, ypac po miesos, kad raudona paprika kelia pasibjautejima, kad buvau homeopates perspeta kad gimus vaikui nors Hipatito B skiepo nedaryti... bet tik dabar jau saukstu po pietu... israse nuo zaisdos zirniuku men laiko vartoti ir demes tapti su Jojobos aliujum, zinokit padeda tas aliejus zaizda gyja apsitrauke su jauja oda, ir jei pablogeja kas kur turiu pranesti homeopatei jinai sakys ka daryti ar nedaryti...
Vaikas irzlus, nosi kasa(praplaunu su juros vandeniu), akis nedaug traskanavo(plovisu su ramuneliu arbata), valgy mazai, verkia per miega, net laukia, laukiu pagerejimo nes po homeopatiniu zirniuku visad pablogeja is pradziu...seipas uz naturalesni gydyma tai pasiliksiu prie sito wink.gif

Sian buvom pas vaiku dermotologe: paziurejus deme is kart pasake kad pulingas odos uzdegimas nes dar prie lupos keli spuogeliai, o kai pasakiau kad ir akys puliavo sake kad virusas, parodziau nugara is kart sake kad dar ir AD! maudyti uzdraude tik uzpakaliuka, jokio baseino, tepti 2k dienoj Infladermu, zaisda 5k su Infuzinu ir Metilenu violetiniu, as tik lupos spuogelius patepiau, zaisda tvarkosi ir taip rolleyes.gif jei gu ka dezenfikuosiu su metilenu, ziureti maista, viska liutuviska ir zalia valgyti duoti... man keista kad tokiu paumejimo metu siulo vis del to i edineti maista g.gif ir taip organizmas kovoja o dar ivedineti nauju produktu nesamone... reikia palaukti kol apsiramins kunelis tada vel bandyti primaitinti rolleyes.gif
Papildyta:
Dabar kausimas: ar kam buvo tokios demes? is pradziu slapi tokia liknuplikita po to pasidare sausa suskilinejo ir turi tokias bliaskites geltonas, riskius krastus, viduje raudona 5litu didzio, ka darete ir per kiek laiko uzgyja?

Kaip suprantu reikia eiti pas alergologa? bet jei as maitinu tai gal mano tirimu uzteks g.gif musu seimos gyd sake kad vaikas tik metuku gsli eiti pas alergologa doh.gif kokius tirimus daritu 7 men kudikiui g.gif

Neklausykit seimos daktares ir reikalaukit siuntimo pas alergologa arba eikut privaciai. Mano sunui tyrimys dare 3 men: durio ir lopo testus. Kuo greiciau pasalinsit alergenus, tuo lengviau bus jum ir vaikuciui
Atsakyti
Laba diena, prisijungiau prie šio forumo papasakoti savo istorija su atopiniu dermatitu. Dabar jau galiu sakyti drąsiai – sėkmės istoriją… pagaliau.
Atopinio diagnozę išrašė vaikystėje, nelabai pamenu kada, bet nelabai pamenu ir savęs be jos – naktiniai draskymaisi, kruvina patalynė, nuolatinė baimė lankstyti pirštus, nes gali trūkti oda ir t.t. . Pagrinde pažeistos būdavo plaštakos – kai paūmėdavo - alkūnės, kelių linkiai. Taip jau virš 30 metų. Dar pamenu, kad Tėvai tampė mane po daktarus, net buvau kažkokiam daktarų konsiliume. Ir šiaip, pas visokius stebukladarius. Visokie liaudiški receptai, įtartini tepaliukai, UW (beje padėdavo), buvo bandomi. Daktarai sakė, kad turėčiau išaugti. Kai neišaugau – „liga visam gyvenimui“. Paauglystėje, Antakalnio Universitetinėje tyrė galimus alergenus, bet nieko nerado. Tai liko tik hormoniniai tepaliukai, kurie duodavo laikiną pagerėjimą, o tada AD smogdavo dar stipriau. Bet pagerėjimai būdavo, ypač vasarą. Taip prasikankinau iki praėjusios vasaros pabaigos. Buvo tiek blogai, kad hormoniniai tepalai padėtų, turėdavau eiti miegoti su pirštinėmis. Kadangi dėl savęs buvau susitaikęs, bet kai AD atsirado pas vienų metų dukrą ir pradėjo taip pat berti rankas kaip pas mane pas žmoną, pradėjau ieškoti informacijos. Kažkaip mano dėmesys nukrypo omega 6 ir omega 3 riebiųjų rūgščių santykio disbalansas mūsų mityboje. Apie tai yra padaryta daug mokslinių tyrimų, galite paieškoti. Bet esmė tame, kad mes gauname labai daug omega 6 ir per mažai omega 3. Omega 6 skatina uždegimus omega 3 juos mažina. Mūsų mityboje yra 50..10:1 santykis, o turėtų būti 3..1:1, skirtingi šaltiniai teigia skirtingai, bet visi pažymi, kad perviršis omega 6 skatina uždegimus. O AD ir yra uždegimas. Ką gi, pradėjom gerti žuvie taukus…. ir man pagerėjo. Pagerėjo tiek, kad nustojau naudoti hormoninius tepalus ir jau galėjau jaustis gan konfortiškai. Tačiau mano dukrai pagerėjimas buvo ne toks ryškus, bet buvo. Tada nusprendėme suvartoti mažiau omega 6. Tai dabar riebalai, kuriuos vartojame arba alyvuogių aliejus (pagrinde omega 9 neutrali uždegimo atžvilgiu) ir sviestas. Kitų aliejų, tokių kaip saulėgrąžų ar net rapso – vengiame. Ir vaikui susitvarkė, nors buvo paskirtas tepaliukas Elidel ir alergenų tyrimas. Man pagerėjo tiek, kad galėjau gyventi net be kremo rankoms (nors karts nuo karto išberdavo). Kaip ir minėjau, vaikui ir žmonai susitvarkė pilnai. Aišku, mane pagavo azartas toliau krapštyti ir aiškintis (kas man nepadėjo aš nerašau, o tame tarpe ir vitaminas c, ir b grupės vitaminai ir magnis, kalcis ir t.t.) Ir tad radau ne vieną sėkmės istoriją su vitaminu (užtenka į googlą suvesti „atopic dermatitis vitamin“ ir pažiūrėti ką pirmą pasiūlys ;-))… D3. Tai pradėjau vartoti 2000 tarptautinių vnt. D3. Tada padidinau iki 4000 ir viskas susitvarkė. Dabar planuose išsitirti kiek jo yra kraujyje ir pagal tai susireguliuoti dozavimą. Tą patį padaryti su šeiminykščiais.

Po to dar domėdamasis radau šiuos patarimus:
http://www.cybelefis...oach-to-eczema/

Dėl D vitamino, tai noriu perspėti, kad egzemą vieniems gali sukelti jo trūkumas, o kitiems perteklius. Yra didelė tikimybė, kad nuo D3 jaus pagerėjimą tie, kad pagerėja vasarą. Ir prieš vartojant patartina pasidaryti kraujo tyrimą. Geriau vartoti kartu su vitaminu K2.
Ir taip daug prirašiau, jei kas kam įdomu – tai iš savo virš 30m patirties gyvenimo su AD galėsiu ką papasakoti, o tolimesniems ieškojimams minčių užteks parašytame tekste.
Tikiuosi kam nors padės tai kas padėjo man ir mano brangiems žmonėms.
Atsakyti
Man naujiena buvo, kai isgidau konferencijoje, kad atpinis dematitas nepriklauso nuo mitybos...
Atsakyti
Laba vakara buvom pas alergologa ir mums nera atopinio dermatito blink.gif nors du dermatologai prirase blink.gif AD tai berimai kurie nesti! taip pasake alergologe-pulmonologe! o nuplikita deme tai itaria stofilokokine infekcija blink.gif CRB padidinta, HB mazas, tai pridavem tirimus mikrobiologinius laukiam rezultatu, savaitgali demeles pradejo plisti tai tokiu slapiu buvo ir nugaroj ir ant kojos bet prideginau su Metil violetu ir viskas gija thumbup.gif o del stofilokokko tai suzinojau kad jis bijo zalios spalvos(zelenke, hlorofilas). Alergologe leido viska valgyti, o tas neriskios demeles nereiskia kad tai AD! sake va kai bers ir nestes tada ir ieskosim alergenu rolleyes.gif
Del vit D trukumo ar pertikliu girdejau kad visokiu bedu buna! reikia priduoti tirimus bigsmile.gif
Nezinojau kad AD ne nuo maisto blink.gif
Atsakyti
Laba diena,
Gal galėtumėte man padėti atsakyti į tokį klausimą-sūnus turėjo lengvą neįgalumą nuo kūdikystės (dėl atopinio dermatito). kas 2 metai tą neįgalumą pakartotinai pratęsdavo, užpildžius reikiamus dokumentus. Situacija tokia, kad neįgalumas pasibaigė, mes neusitvarkėm pratęsimo dokumentų, nes vaiko lyg nebėrė. Dabar, po termino, jį pradėjo labai berti. Kaip mums tvarkytis dokumentus, kai viskas praterminuota-tikriausiai, jau nedarys pratęsimo. Reikia tvarkytis naujai ir ar galima tvarkytis naujai? Praterminuota pora mėnesių. Atsakykite, jeigu žinote. Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Arneza @ 2016 05 05, 06:14)
Laba diena,
Gal galėtumėte man padėti atsakyti į tokį klausimą-sūnus turėjo lengvą neįgalumą nuo kūdikystės (dėl atopinio dermatito). kas 2 metai tą neįgalumą pakartotinai pratęsdavo, užpildžius reikiamus dokumentus. Situacija tokia, kad neįgalumas pasibaigė, mes neusitvarkėm pratęsimo dokumentų, nes vaiko lyg nebėrė. Dabar, po termino, jį pradėjo labai berti. Kaip mums tvarkytis dokumentus, kai viskas praterminuota-tikriausiai, jau nedarys pratęsimo. Reikia tvarkytis naujai ir ar galima tvarkytis naujai? Praterminuota pora mėnesių. Atsakykite, jeigu žinote. Ačiū.

Pradziai vistiek reikia gultis i ligonine, kad nustatytu SCORAD, o veliau, jau ziures.
Atsakyti
Kuo tepate išbertas vietas, kad nuimtų perštėjimą? Patepiau Fenistiliu, tai dar blogiau pasidarė. Oda kaip nuplikyta blink.gif
Beje, iš pirmo psl dauguma nuorodų nebeveikia mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytes,

Gal kuri esate girdejusi kur siuo metu dirba alergologas Kestutis Cerniauskas? Niekaip nepavyksta surast. Aciu 4u.gif
Atsakyti