Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

Labas vakaras.as cia esu naujoke.kadangi sedziu su vaikuciais namuose tai susidomejau tortu puosimu😊stenksiuosi ne tik pasimokinti is jusu bet ir ideti savo puostu torciuku😊
Atsakyti
QUOTE(juditukass1990 @ 2015 10 05, 01:40)
Labas vakaras.as cia esu naujoke.kadangi sedziu su vaikuciais namuose tai susidomejau tortu puosimu😊stenksiuosi ne tik pasimokinti is jusu bet ir ideti savo puostu torciuku😊

sėkmės bandymuose
Atsakyti
QUOTE(Blykstė @ 2015 10 04, 21:07)
Sveikutės 4u.gif
Dėdės jubiliejui reikia iškepti tortą plytą. Bus nemažas, apie 4kg, darysiu dviejų skonių. Nerimauju dėl papuošimo. Nori paprastos plytos kur viršuje skylutės. Kaip patartumėte tokį tortą apdengti, kad būtų panašu į plytą? Dengti mase ar gal kokiu sviestiniu kremu kokiu, kad tik paprastai taip reikia?

dengčiau mase. Bet pirmiausia reikia pasirinkti tą plytą. O jų oho kokių įvairių yra. Tiek forma, tiek spalva. Būtinai išlaikykit pasirinktos plytos proporcijas torte. Man atrodo, kad faktūrą tai lengviausia perteikti masyte- ir paspalvint galima tiek kiek reikia, ir tarkim kokias tai skylutes padaryt, tiesius lygius kraštus.
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2015 10 05, 17:00)
dengčiau mase. Bet pirmiausia reikia pasirinkti tą plytą. O jų oho kokių įvairių yra. Tiek forma, tiek spalva. Būtinai išlaikykit pasirinktos plytos proporcijas torte. Man atrodo, kad faktūrą tai lengviausia perteikti masyte- ir paspalvint galima tiek kiek reikia, ir tarkim kokias tai skylutes padaryt, tiesius lygius kraštus.

Turiu dar klausimėlių apie tą tortą - plytą. Jei negaučiau šiandien stačiakampės surinkimo formos kaip jį paprasčiau galėsiu surinkti, kad po to lyginant darbo nebūtų daug?
Ir jei tortulas bus palankamai aukštas, o darysiu snikers, kaip man kepti tortą - ar daryt storesnius biskvitus, dėti storesnius pertepimus? Ar ploniau ir padidinti biskvitų ir pertepimų skaičių?
Atsakyti
Nepykit už mano nežinojimą - kaip šitaip supjaustyti tortus?
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Blykstė @ 2015 10 15, 08:17)

Nusižiūrit internete in/jan ženklą, nusipiešiat ant popieriaus, dedat ant apvalaus torto ir pjaunat. Kadangi antras aukštas mažesnis-dar ir paragaut lieka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Blykstė @ 2015 10 15, 06:17)
user posted image

Cia ant sukrines mases piesta sokoladu? ax.gif

Papildyta:
Laba,kaip teisingai ant cukrine mase dengto torto uzdeti valgoma nuotrauka? kuom patepti,kad prikibtu? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dailele @ 2015 10 15, 09:07)
Nusižiūrit internete in/jan ženklą, nusipiešiat ant popieriaus, dedat ant apvalaus torto ir pjaunat. Kadangi antras aukštas mažesnis-dar ir paragaut lieka  biggrin.gif

O jei tortai skirtingų skonių, tai dar turbūt nemažai lieka "paragavimui"? Kokiok formoj sutepti tą mažesnį tortą, jei apatinį kepsiu 23cm tortinėj?
Atsakyti
QUOTE(Blykstė @ 2015 10 15, 10:43)
O jei tortai skirtingų skonių, tai dar turbūt nemažai lieka "paragavimui"? Kokiok formoj sutepti tą mažesnį tortą, jei apatinį kepsiu 23cm tortinėj?

Na taip. Tokiu atveju galima dar nesuteptus biskvitus išpjauti norimos formos, bet sutepinėti ne formoje sudėtingiau g.gif Dar galima bandyti toje pat formoje sutepinėti per pusę pjautus biskvitus ir taip gauti dviejų skonių tortą viename. Žodžiu jungti fantaziją mirksiukas.gif
Dėl proporcijų: nesu dariusi tokios formos dviaukščio, bet teoriškai manau po kokius 3 cm iš visų pusių turėtų likti.
Atsakyti
QUOTE(Blykstė @ 2015 10 15, 09:43)

toki torta dsaryciau tik sau (jei jau pajimtu sportinis interesas isbandyti), bet kitam nesutikciau biggrin.gif daug terliones, islaidu ir nadaug naudos smile.gif koks gi ten svoris is jo bus...

Ir nepiesciau sokoladu, labai nesiziuri man jis ant cukrines mases gausis rudas o ne juodas, jau geriau aisingas ar beziukas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune.v: 17 spalio 2015 - 22:15
as su prasymu, gal kas zinot, kur greit (kitai savaitei) galima gaut LEGO SILIKONINE FORMELE, ACIU
Atsakyti
Sausainiai iskeliave i Alinos svente:
user posted image
ir i mazos Emos svente:
user posted image
Atsakyti