Sveikutės
Prašau padėkite,gal turite kokiu idėjų kaip pagaminti tortui tokias armonikeles,turiu padaryti jas ant torto cia aišku is popieriaus,bet kaip is mases nulipdyti,gal kokią nuorodėle imestumete buciau labai dekinga
QUOTE(Blykstė @ 2015 07 17, 11:16)
Jau tiek tortų esu kepusi, bet kaip man nesigauna tas pastilažas, taip nesigauna. Iš kokių 15darytų tortų tik kartą gavosi idealiai. Kur aš netaip padarau
Arba nesilaikote recepto, arba naudojate netinkamos kokybės produktus. Ir pasimaginti reikia iš vakaro.
QUOTE(Fainika @ 2015 07 17, 21:24)
kokia želatiną naudojat? man masė ideali gaunas tik su Dr. Oetker želatina...
Netiesa. Naudoju želatiną Klingai. Idealus pastilažas.
QUOTE(pupa*uoga @ 2015 07 23, 08:51)
Mielos kepėjėlės,
Gal kuri kepėte, darėte tortą boružę ir galėtumėte pasidalinti receptuku. Kad gautusi gerai Dukrytės 3 gimtadieniui norime ruošti boružių temą ir labai reikėtų Jūsų idėjų. Internete pilna nuotraukų, bet norėčiau tikrų patarimų. Ačiū
Gal kuri kepėte, darėte tortą boružę ir galėtumėte pasidalinti receptuku. Kad gautusi gerai Dukrytės 3 gimtadieniui norime ruošti boružių temą ir labai reikėtų Jūsų idėjų. Internete pilna nuotraukų, bet norėčiau tikrų patarimų. Ačiū
Visai nesupratau klausimo, kokio recepto jums reikia
Oi, koks pimpačkiukų paradas, na tai tada ir aš pridėsiu savo
QUOTE(umedyte @ 2015 07 22, 10:29)
Beje,kokio diametro darote juos?mano 16 cm,nes tik toki maziausia zieda turiu...siaip galejo buti aukstesnis nes dabar toks pavalges..
16 cm. Tai ir darykite aukštesnį, ir neatrodys "pavalgęs", nors man tai visai normalus tas jūsų pimpačkiukas. O be to, visokių ten jų buvo, net tik ploni ir ilgi
Tiesiog noriu tortų boružės pavyzdžiu jau išbandytų
QUOTE(Elentari @ 2015 07 23, 13:47)
o jau jūsų koks gražuolis dailus
noriu pasidžiaugti savo tortuku,nieko įpatingo tiesiog ganašas pirmą kartą gavosi,o ir grilijažinį torta pirmą kartą kepiu
Papildyta:
ir dar vienas paprastutis kavos turtingas
QUOTE(Fainika @ 2015 07 17, 21:24)
kokia želatiną naudojat? man masė ideali gaunas tik su Dr. Oetker želatina...
Naudoju Dr.Oetker želatiną
QUOTE(Elentari @ 2015 07 23, 13:47)
Arba nesilaikote recepto, arba naudojate netinkamos kokybės produktus. Ir pasimaginti reikia iš vakaro.
O ar visos ir darot masę iš vakaro? Kiek esu klausiusi pažįstamų kepėjų, kurios juos pardavinėja dideliais kiekiais, tai jos sakė irgi pasidarusios iš karto dengia
O dėl recepto nesilaikymo tada paklausiu - kiek to medaus dedate kai nurodyta 3 šaukštai? Nubraukti šaukštai medaus ar kaip jį įdėti?
QUOTE(Blykstė @ 2015 07 23, 21:55)
Naudoju Dr.Oetker želatiną
O ar visos ir darot masę iš vakaro? Kiek esu klausiusi pažįstamų kepėjų, kurios juos pardavinėja dideliais kiekiais, tai jos sakė irgi pasidarusios iš karto dengia
O dėl recepto nesilaikymo tada paklausiu - kiek to medaus dedate kai nurodyta 3 šaukštai? Nubraukti šaukštai medaus ar kaip jį įdėti?
O ar visos ir darot masę iš vakaro? Kiek esu klausiusi pažįstamų kepėjų, kurios juos pardavinėja dideliais kiekiais, tai jos sakė irgi pasidarusios iš karto dengia
O dėl recepto nesilaikymo tada paklausiu - kiek to medaus dedate kai nurodyta 3 šaukštai? Nubraukti šaukštai medaus ar kaip jį įdėti?
Naudoju klingai želatiną, su jūsų minėta man nesigavo
Aš masę visada padariusi palieku kelioms valandoms subręsti. Naudoju matavimo šaukštus, visada visko dedu nubrauktus šaukštus.
QUOTE(Blykstė @ 2015 07 23, 22:55)
Naudoju Dr.Oetker želatiną
O ar visos ir darot masę iš vakaro? Kiek esu klausiusi pažįstamų kepėjų, kurios juos pardavinėja dideliais kiekiais, tai jos sakė irgi pasidarusios iš karto dengia
O dėl recepto nesilaikymo tada paklausiu - kiek to medaus dedate kai nurodyta 3 šaukštai? Nubraukti šaukštai medaus ar kaip jį įdėti?
O ar visos ir darot masę iš vakaro? Kiek esu klausiusi pažįstamų kepėjų, kurios juos pardavinėja dideliais kiekiais, tai jos sakė irgi pasidarusios iš karto dengia
O dėl recepto nesilaikymo tada paklausiu - kiek to medaus dedate kai nurodyta 3 šaukštai? Nubraukti šaukštai medaus ar kaip jį įdėti?
Masę, jei tik galiu, pasidarau iš vakaro. Jeigu darau tą pačią dieną, pilu 40 ml, o ne 60 ml vandens.
Medų dedu kambario temperatūros, tai tiesiog pakabinu ne per kaupinus šaukštus ir tiek.
QUOTE(Varona Ivanovna @ 2015 07 24, 09:35)
Naudoju klingai želatiną, su jūsų minėta man nesigavo
Aš masę visada padariusi palieku kelioms valandoms subręsti. Naudoju matavimo šaukštus, visada visko dedu nubrauktus šaukštus.
Aš masę visada padariusi palieku kelioms valandoms subręsti. Naudoju matavimo šaukštus, visada visko dedu nubrauktus šaukštus.
QUOTE(Grucė @ 2015 07 24, 10:49)
Masę, jei tik galiu, pasidarau iš vakaro. Jeigu darau tą pačią dieną, pilu 40 ml, o ne 60 ml vandens.
Medų dedu kambario temperatūros, tai tiesiog pakabinu ne per kaupinus šaukštus ir tiek.
Medų dedu kambario temperatūros, tai tiesiog pakabinu ne per kaupinus šaukštus ir tiek.
Masę užsiminkot tokią, kad neliptų prie rankų? O jei limpa pridedat dar pudros, kad išminkytų nelimpanti tešla?
Atnešu jūsų teismui
QUOTE(Blykstė @ 2015 07 24, 11:53)
Masę užsiminkot tokią, kad neliptų prie rankų? O jei limpa pridedat dar pudros, kad išminkytų nelimpanti tešla?
Oi, ne, kartais būna minkoma, o kartais net šaukštu maišoma (net nežinau, nuo ko tai priklauso- gal nuo pudros, gal nuo medaus ar želatinos, nors, atrodo, visada naudoju tokius pat). Ir limpa dažniausiai. Bet kokia yra, tokią verčiu į maišelį ir dedu, kad subręstų. O vat tada jau dažau, minkau ir pridedu, tik aš ne pudros, o krakmolo.
Bandau Jūsų patarimais naudotis ir naudoju šįkart Klingai želatiną. Bet man taip keistai, jau pusvalandį bringsta, su Dr.Oetker man sustingdavo ir apvertus nė lašas neišbėgtų, o su šita tokia tiršta gavosi, apvertus išbėgtų. Čia taip turi būti ar geriau iš naujo želatiną užpilti? Kiekius naudojau pagal instrukciją
QUOTE(Blykstė @ 2015 07 24, 11:53)
Masę užsiminkot tokią, kad neliptų prie rankų? O jei limpa pridedat dar pudros, kad išminkytų nelimpanti tešla?
nedekit visko is akie, darykit pagal recepta, sverkit, jei dapilinejat krakmolo ar dar ko pamanius kad permazai tai ir gaunasi nesamones. Konditerija tai tikslumas, darydama jau n-aji karta ar su ilga patirtimi galit eksperimentuoti, o siaip turit daryti g i g. Zelatina nesvarbu kuri svarbu kad ji isbrinktu ir istirpinta butu gerai. Cukraus pudra turi buti ne namine o pirktine smulki ir persijota jei lieka granuliu jos neatsiranda tiesiog neistirpinote zelatinos, citrinos rugsties ar nepersijojot pudros. Darykit is vakaro jei limpa.