Laba diena.Noriu jusu paklausti.Pirma karta gaminau pastiliaza.atrodo viska padariau pagal recepta bet jis gavosi labai kietas.Ar imanoma dar ka nors pakeisti ar jau mesti?
QUOTE(ativoj @ 2017 11 21, 10:42)
<p>Laba diena.Noriu jusu paklausti.Pirma karta gaminau pastiliaza.atrodo viska padariau pagal recepta bet jis gavosi labai kietas.Ar imanoma dar ka nors pakeisti ar jau mesti?</p>
Lipdymo ar dengimo? Reikia pasidaryti dar skystosios masės su želatina, ir po truputį įminkyt ir žiūrėt. Jei dengimo, tai dar aliejaus šiek tiek prie želatininės, prasiskies, paminkštės. Kažko per daug pridėjot, arba per mažai vandens, nes kietas nesigauna, atvirkščiai, dažnai per minkštas dirbti, turi pabręsti.
QUOTE(ativoj @ 2017 11 21, 12:42)
<p>Laba diena.Noriu jusu paklausti.Pirma karta gaminau pastiliaza.atrodo viska padariau pagal recepta bet jis gavosi labai kietas.Ar imanoma dar ka nors pakeisti ar jau mesti?</p>
pabandykit įdėt trumpam į mikrobangę. Tik tada jau iškart su juo dirbt reikia
Sveikos, gal kuri turite feju statuleliu torto papuosimui. Per velai sugalvojau, reikia kitam savaitgaliui, nespesiu atsisiuti is ebay.
Laba diena, reikia patarimo.
Noriu iškepti tortą, jį padengti ta gražia mase ir užklijuoti keletą papuošimų.
Tai va man klausimas kyla - bet kokį tortą galiu aptepti mase? Ar turi būti kažkoks spec tortas, tarkim, kietesnis, o medaus netinka.
Ir ta masė - ji kokia skaitosi - marcipaninė ar cukrinė? Galvoju, kad gal geriau nusipirkti. Tai tarkim šita tiktų?
Noriu iškepti tortą, jį padengti ta gražia mase ir užklijuoti keletą papuošimų.
Tai va man klausimas kyla - bet kokį tortą galiu aptepti mase? Ar turi būti kažkoks spec tortas, tarkim, kietesnis, o medaus netinka.
Ir ta masė - ji kokia skaitosi - marcipaninė ar cukrinė? Galvoju, kad gal geriau nusipirkti. Tai tarkim šita tiktų?
QUOTE(Sparaxis @ 2018 01 12, 14:55)
Laba diena, reikia patarimo.
Noriu iškepti tortą, jį padengti ta gražia mase ir užklijuoti keletą papuošimų.
Tai va man klausimas kyla - bet kokį tortą galiu aptepti mase? Ar turi būti kažkoks spec tortas, tarkim, kietesnis, o medaus netinka.
Ir ta masė - ji kokia skaitosi - marcipaninė ar cukrinė? Galvoju, kad gal geriau nusipirkti. Tai tarkim šita tiktų?
Noriu iškepti tortą, jį padengti ta gražia mase ir užklijuoti keletą papuošimų.
Tai va man klausimas kyla - bet kokį tortą galiu aptepti mase? Ar turi būti kažkoks spec tortas, tarkim, kietesnis, o medaus netinka.
Ir ta masė - ji kokia skaitosi - marcipaninė ar cukrinė? Galvoju, kad gal geriau nusipirkti. Tai tarkim šita tiktų?
Bet kokį tortą, apteptą sviestiniu kremu, galima uždengt cukrine mase. Marcipaninės nesu naudojus, bet ja, greičiausiai, irgi.
QUOTE(Grucė @ 2018 01 12, 16:23)
Bet kokį tortą, apteptą sviestiniu kremu, galima uždengt cukrine mase. Marcipaninės nesu naudojus, bet ja, greičiausiai, irgi.
OK, o sviestinę masę būtina tepti? O be jos galima? Sorry, gal durni klausimai, bet nesu niekad darius.
Tai nesigaudau visiškai.
p. s. Nu parašas, net garsiai susižvengiau
QUOTE(Sparaxis @ 2018 01 12, 17:29)
OK, o sviestinę masę būtina tepti? O be jos galima? Sorry, gal durni klausimai, bet nesu niekad darius.
Tai nesigaudau visiškai.
Tai nesigaudau visiškai.
Aš irgi nesu profė, bet manau, kad kremas turi būti riebus, nes drėgni, "vandeningi" kremai, tokie, kaip grietinėlės ar pan., gali tirpinti cukrų ir "paleist" visą jūsų grožį
QUOTE(Sparaxis @ 2018 01 12, 15:29)
OK, o sviestinę masę būtina tepti? O be jos galima? Sorry, gal durni klausimai, bet nesu niekad darius.
Tai nesigaudau visiškai.
p. s. Nu parašas, net garsiai susižvengiau
Tai nesigaudau visiškai.
p. s. Nu parašas, net garsiai susižvengiau
Būtina, pirmiausia dėl to, kad nuo gietinės, grietinėlės kremo masė tirps, o antra, dėl to, kad tortas, dengiamas mase, turi būti lygus, tam ir naudojam sviestinį.
Vietoj sviestinio kiti naudoja ganašą ir sako, kad masė netirpsta nuo jo. Aš nebandžius.
Turiu kelis klausimus gal kuri uzeis ir atsakys
Noreciau daryti nubegimus sokoladinius.
Ar svstinis kremas neistirps nuo sokolado. Ir ko ideti i sokolada kad jis labai nesukietetu.
Noreciau daryti nubegimus sokoladinius.
Ar svstinis kremas neistirps nuo sokolado. Ir ko ideti i sokolada kad jis labai nesukietetu.
QUOTE(ointriga @ 2018 02 19, 11:21)
Turiu kelis klausimus gal kuri uzeis ir atsakys
Noreciau daryti nubegimus sokoladinius.
Ar svstinis kremas neistirps nuo sokolado. Ir ko ideti i sokolada kad jis labai nesukietetu.
Noreciau daryti nubegimus sokoladinius.
Ar svstinis kremas neistirps nuo sokolado. Ir ko ideti i sokolada kad jis labai nesukietetu.
Jei nepilsit karšto, tai nebus kam tirpti. Šokolado glazūrai leiskit atvėsti iki kambario temperatūros ir tada pilkit. Šokoladas+sviestas+grietinėlė. Labai skanu ir nebūna kieta.
QUOTE(Elentari @ 2018 02 19, 22:00)
Jei nepilsit karšto, tai nebus kam tirpti. Šokolado glazūrai leiskit atvėsti iki kambario temperatūros ir tada pilkit. Šokoladas+sviestas+grietinėlė. Labai skanu ir nebūna kieta.
Aciu. bandysiu