Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(KristinaBal @ 2017 08 18, 10:34)


Man su puošyba irgi nekas... biggrin.gif neturiu aš meniškos sielos...irgi savaitgalį kepsiu dukrytei tortuką su paveikslėliu iš decor paper. Paveiksliuko pardavėja sakė, jog jei dėti ant grietinėlės, tai reikia kelios valandos iki valgymo. Bet aš nerizikuosiu ir dėsiu ant sviestinio. O vafliniai paveiksliukai kiek domėjausi tik ant sviestinio kremo dedasi...

Dabar tuos tortus puošia kaip meno kūrinius. Labai gražūs, bet...man labai gaila, kad įdedama tiek darbo, sugaištama tiek laiko ir sunaudojama tiek produktų, pagaminti dekoracijoms, kurios tik akį džiugina, o tada tiesiog nurenkamos ir dažniausiai išmetamos. Todėl man gražiausi, mieliausi ir skaniausi tortai, kuriuose viskas yra suvalgoma. Puošti kukliai. Vaisiais, uogom, šokoladais ir t.t. ax.gif
Atsakyti
Man irgi vosos plastmaskės( sorry) tik trumpam akiai paganyt.O gražiausi,natūraliausi ir valgomiausi- vaisiais ir gėlėmis puošti.Dar šokoladą įvairių rūšių pripažįstu. Nesuprantu cukrinio " meno".
Atsakyti
naturalūs puokšti uogomis, gėlėmis labai gražu, tačiau daug švenčių būna teminių ir ne visada toks papuošimas tinka. Nors gyvomis gėlėmis puošti tortai manęs nežavi, kiek ant tų gėlių pripurkšta visokio „gėrio”, ir jos bet kokiu atvejų liečiasi su kremu blink.gif

Livijos 13-asis gimtadienis

Priedas  IMG_20170819_230731_vi.jpg   76,98KB   2 Parsiųsta kartų

Šokoladiniai biskvitai, migdolinis traškutis su lofilizuotomis bruknėmis, vyšnių užtepas, juodojo šokolado ir raudonųjų serbentų putėsiai,2,6 kg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo likta: 22 rugpjūčio 2017 - 05:58
QUOTE(likta @ 2017 08 22, 03:57)
Livijos 13-asis gimtadienis

Šokoladiniai biskvitai, migdolinis traškutis su lofilizuotomis bruknėmis, vyšnių užtepas, juodojo šokolado ir raudonųjų serbentų putėsiai,2,6 kg

Koks grozis wub.gif wub.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tute28: 22 rugpjūčio 2017 - 11:42

Ačiū

Atsakyti

Ačiū

Atsakyti
O gal man patarsite, kaip teisingai sukonstruoti tortą - pravertą lagaminą? Na, kad tas dangtis laikytusi, nesukristų ir nenukristų, kol nusiveš... Galvojau:
1. nupirkt kokią ploną pjaustymo lentelę, ant jos dėt sluoksnį biskvito, patept kremu, apipuošt, paremt iešmeliais. Hmmm... 2 iešmeliai... nesugrius? unsure.gif
2. Iškept tokio spec meduolio lakštą, kurį kepu mėnesį iki Kalėdų, ir jis būna pradžioj akmens kietumo. Tada torte būtų mažiau nevalgomų dalykų. Tačiau... niekad nebandžiau ir nežinau, ar uždėjus kremo tas meduolis nesuminkštės greituju būdu...

Ką manot? Gal kas turi kitokių pasiųlymų?
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2017 09 15, 16:30)

apie konstravimą neišmanau, bet meduolis tikrai suminkštės. Medučio lakštai juk būna "akmeniniai " mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2017 09 15, 15:47)
apie konstravimą neišmanau, bet meduolis tikrai suminkštės. Medučio lakštai juk būna "akmeniniai "  mirksiukas.gif

Na ne. Mano tas minėtas meduolis yra nepalyginti kietesnis už bet kokį medučio lakštą. Jį darau mėnesį iki Kalėdų be pertepimų ir tik tiek laiko pastovėjęs pasidaro įkandamas. Ypatingas receptas. Su šviežiu galima vinis kalt. Neperdedu. Bet uždėjus pertepimą... nežinau... Reiktu bandyti, bet nebėr kada.
Yutubėj mačiau iš cukrinės mąsės daro, ją sudžiovina ir...
Jau galvoju, kad gal reik daryt be pertepimų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 15 rugsėjo 2017 - 18:21
QUOTE(pašnekutė @ 2017 09 15, 17:15)
Na ne. Mano tas minėtas meduolis yra nepalyginti kietesnis už bet kokį medučio lakštą. Jį darau mėnesį iki Kalėdų be pertepimų ir tik tiek laiko pastovėjęs pasidaro įkandamas. Ypatingas receptas. Su šviežiu galima vinis kalt. Neperdedu. Bet uždėjus pertepimą... nežinau... Reiktu bandyti, bet nebėr kada.
Yutubėj mačiau iš cukrinės mąsės daro, ją sudžiovina ir...
Jau galvoju, kad gal reik daryt be pertepimų...



Bandykit det vaflio laksta, kazkada skaiciau ,kad su juo daro, tada dengti mase

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amorosa: 15 rugsėjo 2017 - 21:06
QUOTE(amorosa @ 2017 09 15, 22:05)
Bandykit det vaflio laksta, kazkada skaiciau ,kad su juo daro, tada dengti mase

O bigsmile.gif irgi variantas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 16 rugsėjo 2017 - 09:04
QUOTE(pašnekutė @ 2017 09 15, 13:30)
O gal man patarsite, kaip teisingai sukonstruoti tortą - pravertą lagaminą? Na, kad tas dangtis laikytusi, nesukristų ir nenukristų, kol nusiveš... Galvojau:
1. nupirkt kokią ploną pjaustymo lentelę, ant jos dėt sluoksnį biskvito, patept kremu,  apipuošt, paremt iešmeliais. Hmmm... 2 iešmeliai... nesugrius?  unsure.gif
2. Iškept tokio spec meduolio lakštą, kurį kepu mėnesį iki Kalėdų, ir jis būna pradžioj akmens kietumo. Tada torte būtų mažiau nevalgomų dalykų. Tačiau... niekad nebandžiau ir nežinau, ar uždėjus kremo tas meduolis nesuminkštės greituju būdu...

Ką manot? Gal kas turi kitokių pasiųlymų?

Nusipirkit plona padekliuka reikiamo dydzio , ant virsaus uzdekit biskvito jei norit stambesnio arba iskart stora padekliuka. Sioj nuotraukoj daryta tuo paciu principu. Man nereikejo storo dangcio tad pas mane tik padeklas ir ikisti pagaliukai


Pridėta:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ispaikyta: 17 rugsėjo 2017 - 23:05