nezinau ar galima viesai rasyti, bandziau namine, jei kuri rastu pirkti tikro pektino ko as nerandu, vaisinio..tikrai butu tobuli ir pigus
Na pagal cypciuko dar nebandziau daryti. Reiks pabandyti manau, kad as ne kokius receptus tiesiog pasirinkau...aciu uz patarimus jusu torciukai nuostabus
QUOTE(cika69 @ 2015 12 10, 22:26)
Na pagal cypciuko dar nebandziau daryti. Reiks pabandyti manau, kad as ne kokius receptus tiesiog pasirinkau...aciu uz patarimus jusu torciukai nuostabus
aciu, tikrai pabandykit cypsiuko, as zele naudoju dr.oetker tik dedu labai nubraukta sauksta ir dedu tylose milteliu, man tada fantastiska gaunasi, dengimui-geresne nei pirktine
QUOTE(juodaake25+ @ 2015 12 11, 11:10)
aciu, tikrai pabandykit cypsiuko, as zele naudoju dr.oetker tik dedu labai nubraukta sauksta ir dedu tylose milteliu, man tada fantastiska gaunasi, dengimui-geresne nei pirktine
o gal galit parasyti tos cypciuko mases darymo eiliskuma? nes radau tik su parasytais ingridientais, o ka po ko deti neparasyta
QUOTE(cika69 @ 2015 12 12, 02:36)
o gal galit parasyti tos cypciuko mases darymo eiliskuma? nes radau tik su parasytais ingridientais, o ka po ko deti neparasyta
aš darau taip:
1 valgomą nubrauktą šaukštą želatinos užpilu 60 ml. vandens ir palieku išbrinkti.
tada į dubenį persijoju 120 gr.krakmolo ir daugiau kaip pusę pakelio cukraus pudros.
kai želatina išbrinksta statau ją į dubenį su vandeniu ir kaitinu ant mažos ugnies, biagiant ištirpti želatinai dedu rūgštelės ir 3 valgomus šaukštus dirbtinio medaus. laikau ant ugnies kol visakas ištirpsta ir pasidaro skysta vienalytė masė.
tada per sietelį pilu į krakmolo ir c.cukraus pudros mišinį (naudoju sietelį, nes kartais želatina gerai neištirpsta ir lieka smulkūs maži gabalėliai). Maišau mikseriu (ne su šluotelėmis, o kitais angaliais kur būna), truputį pamaišius dedu 5 valg. šaukštus aliejaus. Toliau maišant jei reikia dadedu c.pudros (kairtais susideda visas pakelis, kartais tryputį lieka, nes ne visada vienodai įsideda medaus). Išmaišau kol nebelieka gumuliukų, bet masė man gaunasi dar gan lipni.
Tada suvynioju į plevelę ir palieku parai ant spintelės.
kai jau reikia dengti tortą išminkau, pasibarščius truputį krakmolo ir iškočioju.
QUOTE(punkis @ 2015 12 13, 12:02)
aš darau taip:
1 valgomą nubrauktą šaukštą želatinos užpilu 60 ml. vandens ir palieku išbrinkti.
tada į dubenį persijoju 120 gr.krakmolo ir daugiau kaip pusę pakelio cukraus pudros.
kai želatina išbrinksta statau ją į dubenį su vandeniu ir kaitinu ant mažos ugnies, biagiant ištirpti želatinai dedu rūgštelės ir 3 valgomus šaukštus dirbtinio medaus. laikau ant ugnies kol visakas ištirpsta ir pasidaro skysta vienalytė masė.
tada per sietelį pilu į krakmolo ir c.cukraus pudros mišinį (naudoju sietelį, nes kartais želatina gerai neištirpsta ir lieka smulkūs maži gabalėliai). Maišau mikseriu (ne su šluotelėmis, o kitais angaliais kur būna), truputį pamaišius dedu 5 valg. šaukštus aliejaus. Toliau maišant jei reikia dadedu c.pudros (kairtais susideda visas pakelis, kartais tryputį lieka, nes ne visada vienodai įsideda medaus). Išmaišau kol nebelieka gumuliukų, bet masė man gaunasi dar gan lipni.
Tada suvynioju į plevelę ir palieku parai ant spintelės.
kai jau reikia dengti tortą išminkau, pasibarščius truputį krakmolo ir iškočioju.
1 valgomą nubrauktą šaukštą želatinos užpilu 60 ml. vandens ir palieku išbrinkti.
tada į dubenį persijoju 120 gr.krakmolo ir daugiau kaip pusę pakelio cukraus pudros.
kai želatina išbrinksta statau ją į dubenį su vandeniu ir kaitinu ant mažos ugnies, biagiant ištirpti želatinai dedu rūgštelės ir 3 valgomus šaukštus dirbtinio medaus. laikau ant ugnies kol visakas ištirpsta ir pasidaro skysta vienalytė masė.
tada per sietelį pilu į krakmolo ir c.cukraus pudros mišinį (naudoju sietelį, nes kartais želatina gerai neištirpsta ir lieka smulkūs maži gabalėliai). Maišau mikseriu (ne su šluotelėmis, o kitais angaliais kur būna), truputį pamaišius dedu 5 valg. šaukštus aliejaus. Toliau maišant jei reikia dadedu c.pudros (kairtais susideda visas pakelis, kartais tryputį lieka, nes ne visada vienodai įsideda medaus). Išmaišau kol nebelieka gumuliukų, bet masė man gaunasi dar gan lipni.
Tada suvynioju į plevelę ir palieku parai ant spintelės.
kai jau reikia dengti tortą išminkau, pasibarščius truputį krakmolo ir iškočioju.
Ar iš šitos savo pasidarytos masės ir gėles, figūrėles lipdot? Gerai sukietėja?
QUOTE(cika69 @ 2015 12 12, 02:36)
o gal galit parasyti tos cypciuko mases darymo eiliskuma? nes radau tik su parasytais ingridientais, o ka po ko deti neparasyta
Parasysiu kaip as darau, gal siek tiek skirsis nuo recepto, jo nebepamenu tiksliai, jei norite org, nekomentuojamoj temoj 13 puslapi(nakti prikelk atsimenu kur )
uzsibrinkinu zelatina, nubraukta valgoma sauksta zelatinos, 60 ml vandens (naudoju dr.oetker)
i dubeni susidedu du saukstus dirbt medaus, du saukstus tokius vidutinius krakmolo, trecdali pakelio cukraus pudros naudoju Diamand firmos, iberiu siek tiek citr rugsties jei gaminu balta-buna baltesne- kol viska susiberiu jau isbrinksta zelatina, pakaitinu kol issileidzia ismaisau, ir dadedineju cukraus pudros, sunaudoju apie viena pakeli ir siek tiek kito..minkau tol kol tampa beveik nelipni, tokia miela..bet nekieta! tokia kaip guma gal...idedu tylose milteliu(nebutina) ir aliejaus pora saukstu...isminkau dar karta ir i plastikini maisiuka kad subrestu, kartais dengiu iskart, pastovejusi per nakti man asmeniskai per kieta
Elentari-elegantiska..pasiilgstu tokiu
QUOTE(lelijava @ 2015 12 13, 18:50)
Ar iš šitos savo pasidarytos masės ir gėles, figūrėles lipdot? Gerai sukietėja?
taip, šią masę naudojų ir gėlytėms ir figūrėlėms. Per parą viskas puikiI išdžiūna ir sukietėja.
Punkis ir juodaake25+ didelis dekui jums si savaitgali isbandysiu laibai tikiuosi, kad pavyks
QUOTE(juodaake25+ @ 2015 12 13, 19:39)
Elentari-elegantiska..pasiilgstu tokiu
Ačiū
QUOTE(Elentari @ 2015 12 14, 01:05)
Ačiū
Merginos. Ar galima vyniotiniui maskarpone 250 gr su sviesto 180 gr kremui plakti? Visur randu su grietinele kremus.